Bekarlığa Vedaymış

Hem her çiçekten bal alayım
E param da yok.
Ama onu da yapayım bunu da yapayım.

Yeni çıkan adetlerden
"Düğünden sonra gençler olarak yemeğe gitme
Ve yediğini ödeme" etkinliği için

kredi başvurunu yap bence

Oh ne ala, kendi paranızla gelin eğlendireceksiniz, o da heryer de kendi yapmış gibi paylaşır. Bütçeme uymuyor, kusura bakma, ben gelemeyeceğim deyin gitsin.

++++
Insanlari davet diyorsan parayi da odemelisin. Sonuc olarak bekarliga veda=kina gecesinin ABD usulu:) Hem kina hem bekarliga veda zaten cok da mantikli gelmadi bana ama madem bir organizasyon var ortada davetlilere para odetmek sacma.
Para ödetmesi saçma olmuş. İstiyorsa 40 gün eğlence yapsın ama bunun parasını misafirlere ödeterek değil. Arkadaşınız özeniyor ama özençlerini karşılayacak bütçesi yok.

Bu yeni moda düğün sonrası kutlamaları da bu usul yapılıyor, bana çok çirkin geliyor. Hem misafir çağırıp hem hesap ödettirmek benim gibi eski modellere göre değil. Param yoksa yapmam o eğlenceyi.
Ben nişanda bile yakın arkadaşlarımı evlerinden arabayla aldırmayı düşündüm. Şimdi bunu duyunca düğünde beni salona zeplinle getirmelerini isteyebilirim artık.

Bir tek bana garip gelmedi sanırım. Bizim arkadaş çevremizde böyle yapan çok. Biz de düğün ve nikahı ayrı ayrı yaptık. Üstüne bir de yakın arkadaşlarımızla eğlenceye gittik. Herkes kendi ödedi. 8-9 yıl önce oldu. Düğün ve nikah daha resmî olduğu içim yakın arkadaşlarımızla daha samimi bir eğlence organize ediyoruz biz. Yemek ve sınırsız içecekli bir eğlence için normal bir fiyat.
Arkadaşınız da öyle düşünmüş herhalde ama gelmezseniz küserim demesi olmamış. Belki de samimiyetinize binaen ısrarcı olmuştur.
Bütçenizi aşacaksa kibarca söyleyebilirsiniz.

Yok artık ya ilk defa böyle bir şey duyuyorum

Kinaya düğüne gideceksem buna gitmezdim şahsen, çok gereksiz.

Bir süredir rastlıyorum bu uygulamaya.Genelde nikah yapılır arkasından filanca yerde yemek ve eğlence var bekliyorum denir.Ancak ücreti herkes kendi ödeyecektir.12 yıl önce abim evlenirken nikah yapicam dediler ,aksamina da eğlence var ama hesap Alman usulü.Eeee biz ta İzmir'den Aydın'dan nikah için gelen adama yemek yiycenmi ver 50 lira diyemeyiz.Mecburen bizim için nikaha gelen 20 kişinin eğlence parasını biz(annem/babam) ödedik. Eski köye yeni adetler hep İstanbul'dan mi çıkıyor ne

Şu anda çok yaygın arkadasin nikah sonrası eğlencesi vardi 140 ti yine alkol kullanmıyorum alkol de içindeydi katılmadım. Ne gerek var yani

Ay nikahtan sonra yemek verirler, yemeğe gelecekler kişi başı şu kadar derler.
Şimdi bu bitti, bekarlığa veda partisi mi eklendi.
Ayıp ya bunlar evlenecek die millet iflas bayrağını mı çekecek...
Kınası, düğünü varmış daha ne bekarlığa vedasımı kalmış bu işin.
Maddi olarak karşılayamayacağınız için bekarlığa veda partisine gidemeyeceğinizi belirtin.
Ay bide tehdit etmiş küserim die :):):):):)
Para istediği için bence siz küsmelisiniz.

E iyi madem düğün salonunun parasınıda aranızda bölüştürseydi. İlk defa duyuyorum böyle bir şeyi.
Ben İzmir'de yaşadım bir dönem. Ay orda düğünü böyle yapıyorlar. Meyhane gibi bir yerle anlaşıyor gelin damat. Gündüz nikaha gidiyorsunuz, akşam da fix menünün parasını cebinizden ödeyip (ayrıca takısını takan da var takmayan da var) düğüne katiliyorsunuz. Başta şaşırıyordum birkaç kez olunca alıştım mecbur. Hele bir kez isyerinden bi arkadaş evlenmişti. Hani biz ev görmeye hayırlı olsuna gideriz ya hediyemizi alıp. İnanır mısın 5 hanım tanıdık toplanıp beşi bir borcam götürmüştü geline.

Aynen isi asli boyle. Ben arkadaslarim icin cok organize ettim bekarliga veda partileri.
Herkes kendi yedigini oder, Gelin kizin yiyecegi yemegin parasi bolunur.
Herkes kendi hediyesini getirir, veya toplu bir hediye alinir.
Genelde alinan hediyeler biraz iccamasiri felan tarzinda olur..

ilk defa duydum böyle ücretli bekarlığa vedayı :) daha bunun kınası var düğünü var anladık onlar evlenecekler de katılımcılar ekonomik krizemi girecekler.katılmazdım kendime birşeyler alırdım o parayla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…