Bekarlık mı? evlilik mi?

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Evet kızlar başlıkta da yazdığım gibi bekarlık mı evlilik mi ?
hangisi?
bekarlığın ve evliliğin iyi ,kötü yanlarını yazıp konuşalım hadi...

biraz ondan biraz öbüründen :) keşke imkan olsa da arada bir şöyle heyheylerim geldiğinde bir-iki gün hatta 1-2 saat bekar gibi daha azsorumluluğum olarak yaşayabilsem .....2 aydır sinüzüt sıkıntısı çekiyorum ama evin ve çocuğumun sorumluluğu nedeniyle istirahat gibi bir lüksüm yok...
şaka bir yana da elbette evlilik diyebilirim , en güzeli yanına gelince ; elbette anne olmak bence

biraz ondan biraz öbüründen :) keşke imkan olsa da arada bir şöyle heyheylerim geldiğinde bir-iki gün hatta 1-2 saat bekar gibi daha azsorumluluğum olarak yaşayabilsem .....2 aydır sinüzüt sıkıntısı çekiyorum ama evin ve çocuğumun sorumluluğu nedeniyle istirahat gibi bir lüksüm yok...
şaka bir yana da elbette evlilik diyebilirim , en güzeli yanına gelince ; elbette anne olmak bence

sanırım rahatlık ve sorumluluğun az olmasından bekar diyorsun. ama evliliğin ve en önemlisi anneliğin güzel olduğunu sölüyorsun burda bekarlığa sanıırm.:)

kocan super biriyse mutluysan evlilik))))) kotu bi evliligim olsaydi bekarlik derdim herhalde)) belli olmuyo

Her ıkısınında guzel tarafları var..

Bekarken sorumlugunuz yok..Istedıklerınızı yapabılıyorsunuz..Kendınıze karşı sorumluluklarınız var...

Evlılık cok farklı bır kurum...Sevdıgın aşık oldugun adamla bır omur bır yola cıkıyorsunuz..
Saglıkta hastalıkta yanında bır var..Onun omzunda uyuyuca huzurlu oluyorsun..

Planların cıft kısılık oluyor..Sonra bebişin oluyor mutluluğuna mutluluk katıyor..

Mutluluk senın ıcınde eger bekarken de mutlu olmayı beceremıyorsa evlenıncede mutlu olamıyorsun..

Evlenmek ıcın evlenmemek gerek..Bekarlıgı doya doya yasayıp ondan sonra senı anlayan dınleyen deger veren merhamtlı bır ınsanla evlenınce mutlu oluyorsun

bekarlığın da evliliğinde tadını çıkartmak gerek
nasıl her yaşın ayrı güzelliği varsa bekarlığın da evliliğin de hep kendi güzellikleri var
olumsuzluklarını görmemek lazım
daha çok artılarına bakarsanız hayat zaten böyle geçer, becerebilene, ben çoğu zaman yapamıyorum gerçi.

çocuk sevgisi için evlilik (annelik)
sorumsuzluk ve özgürlük için bekarlık..
Tercihim bekar olmak..

Her ikisini de yaşan biri olarak karar veremiyorum...:26:
Evlilik aslında çok güzel... Ben severim koca...:69:
Ama zor geliyor bana.. Korkuyorum halen..:14:

birinin gece sizi uyandırmamaya gayret edip ateşinizi ölçmesi güzel birşey,ya da koltukta uyuyakaldığınızda üstünüze yavaşça bir battaniye örtmesi...kötü anlarınızda sizi teselli etmesi ve gülümseyebilmeniz için uğraşması.ya da kızınız onun kopyasıysa ve o:'evde kalcan be kızım yaaa...' gibilerinden çocuğunuzla olan iletişimini izlemeniz...siz bir şeyi çok isteyip de dile getiremediğinizde,onun bu isteğinizi sessizce anlaması ve hayatının tüm amacı buymuş gibi onu elde edip size sunana kadar ki çabası...eş dost çoluk çocuk hepsinin birgün gideceğini bilip de onun hayatınızda daima sabit duracağını,allahtan başka hayattaki tek desteğinizin o olduğunu bilmek,14 yılın sonunda bile hala ilk günkü gibi aşık olmak çok güzel birşey...çok özel birşey.bu yüzden sorunuza cevabım,evlilikten yana...

birinin gece sizi uyandırmamaya gayret edip ateşinizi ölçmesi güzel birşey,ya da koltukta uyuyakaldığınızda üstünüze yavaşça bir battaniye örtmesi...kötü anlarınızda sizi teselli etmesi ve gülümseyebilmeniz için uğraşması.ya da kızınız onun kopyasıysa ve o:'evde kalcan be kızım yaaa...' gibilerinden çocuğunuzla olan iletişimini izlemeniz...siz bir şeyi çok isteyip de dile getiremediğinizde,onun bu isteğinizi sessizce anlaması ve hayatının tüm amacı buymuş gibi onu elde edip size sunana kadar ki çabası...eş dost çoluk çocuk hepsinin birgün gideceğini bilip de onun hayatınızda daima sabit duracağını,allahtan başka hayattaki tek desteğinizin o olduğunu bilmek,14 yılın sonunda bile hala ilk günkü gibi aşık olmak çok güzel birşey...çok özel birşey.bu yüzden sorunuza cevabım,evlilikten yana...

allahım bozmasın mutluluğunuzu arttırsın inşallah.

kimi zaman bende özeniyorum özellikle güzel ,heyecanlı telaşlarda

ama ilk başta adam gibi adam bulmak gerekiyor.

ve sizin dediğin erkek o kadar az ki şu hayatta;daha çok sizden beklerler,anlamaz,vurdumduymaz olurlar.

Bekarlıkta sorumlulukların sadece kendine karşı olması. arkadaş çevreni kendin oluşturabilmen kendin seçmen. bir karar alırken alacağın kararda başkasını düşünmemen sorumluluklarının çok az olması. eğlencenin daha ön planda olduğu bir hayat bekarlık. ama belli bir yaştan sonra özellikle o kurduğun arkadaş çevreninde artık evlenmesiyle yalnızlaşmaya başladığın ve bu durumun seni üzeceğide bir gerçektir. o yüzden ikiside zamanında güzeldir. önemli olan bekarlığın zamanında bitmesi evliliğin de zamanında başlaması gerektiği inancındayım.

evlenirsin sorumlulukların artar en ufak bir tşhirt bile alırken aklına eşin gelir eşimde beğenir mi acep diyerek :) artık akşamları eve geldiğinde hazır yemeğin olmaz sen yaparsın yani evin olur sen toplarsın sen dağıtırsın :) her kararın 2 kişilik olur 2 kişilik düşünürsün. artık ben yok biz varızdır. sonra çocuk olur öyle ağrılar sancılar çekmişindirki 9 ay boyunca. ilk öğrendiğin andan itibaren her hareketinde her yuttuğun lokmada. her attığın adımda çocuğunu düşünürsün. çocuğun sağlıkla büyüsün diye yavaş yürürsün çocuğun adına yersin atlamazsın uzanmazsın vs vs çocuk olur bu kadar gösterdiğin fedakarlık onun içindi ve artık sen bir annesindir ve anneler kararlarını çocuğunu düşünerek verir. tatile gideceksen okulların kapanması gerekir. haftasonu dışarı çıkacaksanız önce çocuğunun ödevlerini yapman gerekir. bebekken eğlenmeye gittiğinizde belkide hiç masadan kalkamazsın mamasını ver uyut altını temizlemekten :) zaman zaman bunalırsın ama hep koca yanındadır bazen sessizce bazen yardımıyla. bilirsinki o çocuğunda büyüyecek ve gidecek ve sen yine kocanla başbaşa kalacaksın. bu inişli çıkışlı hayatında hep elinden tutan hep yanında duran eşin vardır. hiç bir arkadaşlık dostluk bu kadar uzun sürmez. 2 kavga eder küsersin ve biter ama hayat arkadaşlığı kabullenmeyi alttan almayı ve unutmayı öğretiyor. böyle söyleyince belki kötü gelir ama aslında öyle değil herşey insan için derler ya öyle birşey herhalde...
yaşama sevinciniz eşinize bağlılığımız ve aşkımız hiç solmasın her bahar yeni çiçekler açtırsın bize :69:

Sonuçta bizler yanlız yaşayamayız. Belli bir yaşa gelince herkes ister. Neden istemesin ki? Özgür olmak iyidir de oda bir yere kadar. Sorumluluktan kaçamazsın.

Zamanla herşeyi yaşar bitirirsen geriye ne kalır?

Ben şu anda gel -git yaşıyorum bir tarafım kaç kaçabildiğin kadar evlenme diyor. bir tarafımda nereye kadar kaçacaksın diyor...

çevrende herkes evlenmişse bekar olmak avantajlı değil :) yanlızsan özgür olsanda ne yapabileceksin ki :)))
sevgilin olsa, ne kadar özgürsün :)))

valla ben evlilik severlerdenim, her zamanda öyle oldum sanırım:1:

evlılıkten yana kullanacaım..cunku esım benım hem ebeveynım oldu yerı geldi..yerı geldi bi arkadas sırdas oldu.. tabııı bende aynı sekılde onun herseyı oldum.. anne baba abla kardes vs bi yere kadar gercekten..suan esımden ayrı bi yere gıtmek istemıyorum ama mecbursamda 4saatlık baska bı memlekete mesela..ozaman içim oyle kötu oluyorkıı mutsuz oluyorum.. onsuz yapamıyorum.. halbukısı mutlu olmam gerek sonucta ailemın yanına gidiyorum annemi babamı gormeye değilmi..ama Allah işte oyle bi baglılık verıyorkı eslere baska bi eve gıttıgınızde bile evınıze gitmek için can atıyorsunuz..

evlenmek tek es değildir evdir aslında..ayrı bi yuva..o yuvada aynı catı altında 2farklı insanın yasamaya başlayıp..alışmasıdır..sonrasında bir bebıs oda ayrı bir tat kadar..(bebegi olanlar için tabı bu dedğim)

ben evlendımden bu yana bı kere bile ''keske'' demedim..iykide evlenmişimmm :69::nazar:

O kadar güzel anlatmışsınızki..
Bende evlilikten yanayım aslında sevgilim olsa bile yinede özgür değilimki.
Ama o insanla hayatını devam ettirdiğinde bambaşkadır.
Gerçekten bunları okuyunca insanın evlenesi geliyor.
Tabi birde bir derdim var topiğine gidincede tamamen bekar kalmak istiyor insan:9:

Tabi birde bir derdim var topiğine gidincede tamamen bekar kalmak istiyor insan:9:
kendi adıma konusayım.. evlılık elbebek gulbebek değildir.. bazen sabır..bazen vafakar olmak gerek.. tamamen cicim aylarından ibaret değildir..
evlılık sorumluluk demektır..zaten kımse ..hiç kımse boşanmak için evlenmez..

öncelıkle sunu soyleyeyım evliliği ;
* aileden bi kaçıs yolu olarak gormemek lazım..
* yada beklentilerin çok uçuk kaçık olmaması lazım.. (bana gore)

kimse güle oynaya bosanmaz canım.. kımbılır ne sebebler oldu..dört duvar arası bilemezsin..önyargılı yaklaşmak yanlış..

kısmetınde varsa evlenirsin..kaderınde varsa bosanırsın budur yani..

kendi adıma konusayım.. Evlılık elbebek gulbebek değildir.. Bazen sabır..bazen vafakar olmak gerek.. Tamamen cicim aylarından ibaret değildir..
Evlılık sorumluluk demektır..zaten kımse ..hiç kımse boşanmak için evlenmez..

öncelıkle sunu soyleyeyım evliliği ;
* aileden bi kaçıs yolu olarak gormemek lazım..
* yada beklentilerin çok uçuk kaçık olmaması lazım.. (bana gore)

kimse güle oynaya bosanmaz canım.. Kımbılır ne sebebler oldu..dört duvar arası bilemezsin..önyargılı yaklaşmak yanlış..

Kısmetınde varsa evlenirsin..kaderınde varsa bosanırsın budur yani..

kesinlikle canım zaten o yolla yaklaşırsıan en büük yanlış o olur tabişkide.
çok iyi düşünüp karar vermek gerekir bu böle bir durum söz konusu olduğunda.
Boşanmak gerçekten zor bir durum heleki birde ortada çocuk varsa:(

Back
X