Bekarlik Sendronumu

Kafayı evlenmekle bozacağına azıcık oku kendini geliştir. Söylemeye çalıştığın kelimeyi yazmaktan acizsin
AĞZINI TOPLA YOL AL. Okumaktan once insan ol SEN.İŞİNE GELMIYORSA YORUM YAPMAZSIN. BUNU AKIL EDEMEYECEK KADAR BEYINSIZSIN ISTE.
Ne demiş Mevlana Hazretleri "CAHİLLE GİRME MÜNAKAŞAYA YA SİNİRİNİ ZIPLATIR TAVANA YA DA YAZIK OLUR ADABINA 🤣. Şundan sonra ne yazarsan yaz muhatabim degilsin git kendi çöplügunde öt. ANLAMAZSIN YINE YAZARIM İŞE GELMEDIYSE YORUM YAPMA DAR KAFALI YORUM YAPMAK ZORUNDA DEGILSIN ,HAKARET ETMEK ICIN YORUM YAPMANA DA GEREK YOK KAPİŞŞ.!!!!!!!!!!!!!
Dipnot: İSTEDİĞİNİ SÖYLEYEN İSTEMEDİĞİ SEYLERİ İŞİTİR !!!!!

Evet sorumluluk istiyor bosananlari gorunce de insan korkuyor. Peki ne oldu da o telasinin bitti ? Benim galiba iyi biri karsima cikar inanci bitmis. Kimle konustuysam ,istediysem hayal kirikligi olmus.
Canım ben o endişeyi geride bıraktım... zaman zaman böyle hissetmen çok normal... ancak kendini bunun için kötü hissetme elbette karşına iyi biri çıkacak... çıkmaması için bir sebep yok...mutlu olman için hayatında birinin olması şart değil...

25yasında evlendım fakat 30da olsa hiç fena olmazdı ya :deli: :KK53:

21 imde evlenip köyde evlenme yasini cok kücülttüm, yasitlarim patir patir bir iki sene icinde evlendiler
Moda akimi gibi herkes evlendi benden sonra :rolleyes:
Bizim oralarda otuzda evlenirdi bir nesil önceki jenerasyon
Bekarlik kimine göre sultanlik, kimine göre yalnizlik
Ha erken evlendim diye elestiri de almadim degil
Tercih meselesi

Yemin ediyorum şu ‘yaşım geçiyor’ düşüncesi bir tek bizim millette vardır herhalde, başka hiçbir yerde duyamazsın muhtemelen böyle birşeyi ☺️
Neye göre yaşınız geçiyor? Kime göre? Topluma mı? Evet topluma mı diye soruyorum çünkü bence insanları bu hale getiren toplum baskısı...
yaş 20 ve üzeri oldu mu hemen kadınlara ‘ee yokmu daha biri?’ Soruları, 27-28’lere gelince ‘geç kaldın, artık bul birini de evlen’ baskıları...
Bu sefer evlenirsin ‘ee hala yokmu çocuk?’ Soruları; birkaç sene çocuğun olmaz, daha düşünmezsin dedikodun çıkar çocuğu olmuyor herhalde diye...
yani diyorum ki bence insanları bu düşünceye iten Genelde başkalarının düşünceleri oluyor, haliyle bu da acaba? endişelerini doğuruyor.

Kendiniz böyle düşünüyorsanız bilemem tabi ama bana göre henüz herhangi birşeye geç kalmış kadar bir yaşınız yok, zaten evliliğin yaşı yok bana göre. Çocuk endişeniz İçin ise rahat olun, artık zaman öyle bir zaman ki insanlar 40’da 42’de bile doğurduğunda normal sayılıyor. Ben de 30 yaşındayım çok İstediğime rağmen hala anne olamadım mesela. Sürekli stres yaparak ‘geç kaldım geç kaldım’ diye düşünürsem kendime zarar çünkü biliyorum.

Varsın etrafımdakiler istediğini düşünsün, bana göre kendimden önemlisi yok; geç kalmışlık düşüncesi ile strese sokup mafedemem hayatımı. Bunları kendim için yazıyorum yanlış anlama, ama benim düşüncem geç olabilir ama güç olmasın, ya da ‘hayırlı ise’ olsun.

inşallah senin için de herşeyin hayırlısı olur, yaşın daha çok genç Merak etme .

Sevgiler☺️❤️❤️🙏🏻

Yeteri kadar bekarligin keyfini yasamisim😅 20 yasinda olupta boyle deseniz haklisiniz derdim de. 30 yaşindn sonra kart olmus oluyosun bence 27 sonrasi insan korkuyor
30 yaş ve sonrası kart mı😂 hanımefendi bir kadının en güzel en olgun yaşları 30’larıdır belki bilmiyorsunuzdur; ben söyleyeyim dedim gene de ☺🙏🏻

Son düzenleme:
Yemin ediyorum şu ‘yaşım geçiyor’ düşüncesi bir tek bizim millette vardır herhalde, başka hiçbir yerde duyamazsın muhtemelen böyle birşeyi ☺
Neye göre yaşınız geçiyor? Kime göre? Topluma mı? Evet topluma mı diye soruyorum çünkü bence insanları bu hale getiren toplum baskısı...
yaş 20 ve üzeri oldu mu hemen kadınlara ‘ee yokmu daha biri?’ Soruları, 27-28’lere gelince ‘geç kaldın, artık bul birini de evlen’ baskıları...
Bu sefer evlenirsin ‘ee hala yokmu çocuk?’ Soruları; birkaç sene çocuğun olmaz, daha düşünmezsin dedikodun çıkar çocuğu olmuyor herhalde diye...
yani diyorum ki bence insanları bu düşünceye iten Genelde başkalarının düşünceleri oluyor, haliyle bu da acaba? endişelerini doğuruyor.

Kendiniz böyle düşünüyorsanız bilemem tabi ama bana göre henüz herhangi birşeye geç kalmış kadar bir yaşınız yok, zaten evliliğin yaşı yok bana göre. Çocuk endişeniz İçin ise rahat olun, artık zaman öyle bir zaman ki insanlar 40’da 42’de bile doğurduğunda normal sayılıyor. Ben de 30 yaşındayım çok İstediğime rağmen hala anne olamadım mesela. Sürekli stres yaparak ‘geç kaldım geç kaldım’ diye düşünürsem kendime zarar çünkü biliyorum.

Varsın etrafımdakiler istediğini düşünsün, bana göre kendimden önemlisi yok; geç kalmışlık düşüncesi ile strese sokup mafedemem hayatımı. Bunları kendim için yazıyorum yanlış anlama, ama benim düşüncem geç olabilir ama güç olmasın, ya da ‘hayırlı ise’ olsun.

inşallah senin için de herşeyin hayırlısı olur, yaşın daha çok genç Merak etme .

Sevgiler☺❤❤🙏🏻
Toplum baskisi var evet😊 o yuzden belkide bu dusuncelere giriyoruz cevreden bi de evlenenleri gorunce ama mutlu olacaksam olsun her seyin hayirlisi sag ol 🤗

30 yaş ve sonrası kart mı😂 hanımefendi bir kadının en güzel en olgun yaşları 30’larıdır belki bilmiyorsunuzdur; ben söyleyeyim dedim☺🙏🏻
Tamam iste ben de olgun anlaminda dedim 😊 ama yanlis anlasildi galiba ya da herkesin dusuncesi farkli bilemem

Valla karsima kimse cikmiyor kismetim kapanmis yok kimse aday adayi bile yok
Canım ben seni eleştirmicem bir insanın bekar kalmak istemesi ne kadar normal ise evlenmek istemesi yuva kurmak istemesi de o kadar normal. Ama biz nedense bekar kalmak isteyene saygı duyup evlenmek isteyene gözlerimizi pörtletiyoruz.
İnşallah hayırlı, mutlu, her zaman iyi ki diyeceğin bir evlilik gerçekleştirirsin tez vakitte.

Canım ben seni eleştirmicem bir insanın bekar kalmak istemesi ne kadar normal ise evlenmek istemesi yuva kurmak istemesi de o kadar normal. Ama biz nedense bekar kalmak isteyene saygı duyup evlenmek isteyene gözlerimizi pörtletiyoruz.
İnşallah hayırlı, mutlu, her zaman iyi ki diyeceğin bir evlilik gerçekleştirirsin tez vakitte.
Tesekkur ederim iyi dilekleriniz ve anlayisiniz icin 😊

Bazı kadınlar ay öldüm bittim kocasız kaldım, bekarlıktan ölüyorum diyor çok irrite edici bir şekilde hayatlarındaki tek amaç buymuş gibi. Ama konu sahibi gayet haklı bir isyanda bulunmuş.
Evlenenleri kimse zorla evlendirmedi. Kendi buldukları adaylarla evlendiler.
3-5 sene çıktık ama adam evlenince değişti sözleri de tamamen yalan. İnsanlar görmek istemiyor, değişir sanıyor. Onlar mutsuz, hatalı seçim yapmış diye konu sahibi gibi bekarlar yalnızlığa mı mahkum olsun.
Doğru adamı bulduktan sonra sevgili, eş dünyanın en güzel şeylerinden, hayatı çekilir kılan güzelliklerden biri.
İnsan özellikle gençken aşık olmak, sevdiğiyle beraber vakit geçirmek, eğlenmek istiyor.
Çoğu kadın adam seçmesini bilmiyor diye mutsuzları örnek vermeyelim.
Burada ben gelip mutlu ilişkimi anlatsam zaten bir derdim var forumu olmazdı.
O Kadar ama o kadaaaarrr haklısınız ki... Her kelimesine katılıyorum.

Yeteri kadar bekarligin keyfini yasamisim😅 20 yasinda olupta boyle deseniz haklisiniz derdim de. 30 yaşindn sonra kart olmus oluyosun bence 27 sonrasi insan korkuyor
Kart olmana az kalmış....kel fodul, işsiz güçsüz deme ilk talibini aman kaçırma. Doğuracağın çocuğun da Allah yardımcısı olsun artık.

nerden buluyorlar bu Evlenilecek adamları anlamiyorum.
hiç evlenmeyi düşünmediğim anda çıktı eşim karşıma 6 ay içinde evlendik ben değil o beni buldu:KK9:, düğünden sonra nasıl evlendiğime ben bile şaşırdım, nasip kısmet bu işlerakışına bırakmak lazım.

Ayy hiç güleceğim yoktu. Kart yaşımda evlendim bende (32) Napalım kısmet kartken bile alan bulunuyo merak etmeyin ahahaah :halay:

konu sahibi kendi deyiminizle kartlaşmanıza çok az bir zaman kalmış. 25-30 yaş arası su gibi geçer benden söylemesi.

31 yaşında bekar bir kart olarak bende varım ha bu arada 30 yaş üstü bekar kadınları yalanmış limona benzeten ekşiden geliyorum. Bizi kendi cinsimiz sen böyle aşağılarken erkeklerden saygı daha çok bekleriz... Sizin mantığınıza göre 30 yaşından sonra bekar olan bayan çöp... yazık çok yazık 30 unda bekar olduğunda buralarda kart birşekilde ağlamazsın umarım...

Kart kelimesi çok yanlış evet ama neden bir insanın evlenmek istemesini anlayışla karşılayamıyoruz?

Bu tarz konulara verilen cevaplar hep aynı. Erken yaşta yapılan evlilikleri ayrı tutuyorum ki onlarda da illa sorun olacak diye birşey yok. İnsanlar evlenmek isteyebilir, evlenmek istiyor diye gece gündüz bunu düşünüyor değildir. Evlenmek istemek cahillik, dar görüşlü olmak değildir. Çok olağan, çok insani bir istek. Bir insan evlenmek istiyor diye karşısına çıkan ilk kişiyle evlenip mutsuz olacak diye de birşey yok.

Evlilik de kötü birşey değil. 23 yaşında evlendim, hiç pişman olmadım o yaşta evlendiğime. Evlenince hayat bitmiyor, doğru bir insanla evlenmişseniz çokta güzel oluyor herşey. Bekar olsanız da hayatta var olan sorunları yaşıyorsunuz evliyken de yaşıyorsunuz elbette ama o kadar, gerisi sizin evliliğinize ait kişisel sorunlar, bunda evliliğin bir suçu yok.

Kart kelimesi çok yanlış evet ama neden bir insanın evlenmek istemesini anlayışla karşılayamıyoruz?

Bu tarz konulara verilen cevaplar hep aynı. Erken yaşta yapılan evlilikleri ayrı tutuyorum ki onlarda da illa sorun olacak diye birşey yok. İnsanlar evlenmek isteyebilir, evlenmek istiyor diye gece gündüz bunu düşünüyor değildir. Evlenmek istemek cahillik, dar görüşlü olmak değildir. Çok olağan, çok insani bir istek.

Evlilik de kötü birşey değil. 23 yaşında evlendim, hiç pişman olmadım o yaşta evlendiğime. Evlenince hayat bitmiyor, doğru bir insanla evlenmişseniz çokta güzel oluyor herşey. Bekar olsanız da hayatta var olan sorunları yaşıyorsunuz evliyken de yaşıyorsunuz elbette ama o kadar, gerisi sizin evliliğinize ait kişisel sorunlar, bunda evliliğin bir suçu yok.
tamam evlenmek isteyebilir de ne yapalım yani. koca mı bulalım. bu konuda konular açılıyor hep ama söylenecekler belli. birini bulamıyormuş eee o zaman evlenmedin öl mü diyelim. bu sorunun çözümü yok.hem evlenemiyor hem de evlenmeyenlere kart diyor. konu sahibine söylüyorum o kartlar halinden memnun belki. başkalarına hakaret edeceğine o da uslu uslu oturup kartlaşmayı bekle. söyliyim büyük ihtimalle de öyle olur.

tamam evlenmek isteyebilir de ne yapalım yani. koca mı bulalım. bu konuda konular açılıyor hep ama söylenecekler belli. birini bulamıyormuş eee o zaman evlenmedin öl mü diyelim. bu sorunun çözümü yok.hem evlenemiyor hem de evlenmeyenlere kart diyor. konu sahibine söylüyorum o kartlar halinden memnun belki. başkalarına hakaret edeceğine o da uslu uslu oturup kartlaşmayı bekle. söyliyim büyük ihtimalle de öyle olur.
Kart kelimesi ve düşüncesi için diyelecek birşey yok tabi ki.

Evlenmek isteyenlere koca meraklısı diyenlerde oldu bu tarz konularda, hayatta başka amacın yok mu diyenlerde. Sadece bu konu için yazmadım ilk yorumumu, genel bir durum bu. Birde aman evlenip ne yapacaksın diyenler var tabi. Bana bu tarz cevaplar anlamsız geliyor.

Kimse bizden koca bulmamızı istemiyor zaten burada buda mı dert diyeceğimiz birçok konu açılıyor, cevap yazacak birsey bulamıyorsak cevap vermemeyi tercih edebiliriz mesela. Ama yok illa cevap yazıp insanları bir şekilde yerip, isteklerini anlamsız bulmayı hatta küçük görmeyi doğru bulmuyorum kendi adıma.

Back
X