Yemin ediyorum şu ‘yaşım geçiyor’ düşüncesi bir tek bizim millette vardır herhalde, başka hiçbir yerde duyamazsın muhtemelen böyle birşeyi ☺
Neye göre yaşınız geçiyor? Kime göre? Topluma mı? Evet topluma mı diye soruyorum çünkü bence insanları bu hale getiren toplum baskısı...
yaş 20 ve üzeri oldu mu hemen kadınlara ‘ee yokmu daha biri?’ Soruları, 27-28’lere gelince ‘geç kaldın, artık bul birini de evlen’ baskıları...
Bu sefer evlenirsin ‘ee hala yokmu çocuk?’ Soruları; birkaç sene çocuğun olmaz, daha düşünmezsin dedikodun çıkar çocuğu olmuyor herhalde diye...
yani diyorum ki bence insanları bu düşünceye iten Genelde başkalarının düşünceleri oluyor, haliyle bu da acaba? endişelerini doğuruyor.
Kendiniz böyle düşünüyorsanız bilemem tabi ama bana göre henüz herhangi birşeye geç kalmış kadar bir yaşınız yok, zaten evliliğin yaşı yok bana göre. Çocuk endişeniz İçin ise rahat olun, artık zaman öyle bir zaman ki insanlar 40’da 42’de bile doğurduğunda normal sayılıyor. Ben de 30 yaşındayım çok İstediğime rağmen hala anne olamadım mesela. Sürekli stres yaparak ‘geç kaldım geç kaldım’ diye düşünürsem kendime zarar çünkü biliyorum.
Varsın etrafımdakiler istediğini düşünsün, bana göre kendimden önemlisi yok; geç kalmışlık düşüncesi ile strese sokup mafedemem hayatımı. Bunları kendim için yazıyorum yanlış anlama, ama benim düşüncem geç olabilir ama güç olmasın, ya da ‘hayırlı ise’ olsun.
inşallah senin için de herşeyin hayırlısı olur, yaşın daha çok genç Merak etme .
Sevgiler☺❤❤