- 18 Ekim 2013
- 16.262
- 32.583
- 598
- 35
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Evet bence de, soy dedigin babadan gelir. Kocadan degil.
Yeni kimliklerle soyadi degistirmek gerekmeyecek diyorlardi. Bu dogru degil mi acaba?
Böyleleri ipsiz astırır insanı.. Bir adet de bende var. Yarım aklıyla; eşinden emin değil misin de soyadını değişmiyorsun, ayrılmayı mı düşünüyorsun falan iması var aslında bu tavırlarının ardında. Ciddiye alıp cevap bile vermiyorum. Çok mutsuz biri. Bu saçma davranışlarının temelinde de mutsuzluğunun olduğunu düşüncesindeyim.. Oyalanacak konu arıyor kendine..Bugun de dedi ki senin soyadını eşinin soyadıyla yazayım mailde dedi bende gerek yok ben onu kullanmıyorum dedim bu sefer başladı a niye falan diye
Benim iki adım var kimlikte sadece eşimin soyadı ama diğer kendi dizayn etiğim heryerde tek kendi soyadımŞimdi sıkıntı olmasa da alışmak lazım
İki soyadım var
İkisi de iki kelime biri 9 biri 8 harf 11 yılı aşkın zamandır böyle kullanıyorum
Benim de Mail'im, ehliyetim ilk soyadım ile yahut telefonda vs ilk soyadımı söylüyorum ama birisi ad soyad sorunca hepsini söylüyorum
Banka vs otomatik sistemden alıp kartları resmi soyadı ile basıyor
İş ortamında iki farklı kişi sanılabilirsiniz adınız çok nadir değilse
Örneğin Gamze Demir Gamze Torun
Aynı iş yerinde iki ayrı çalışan olarak düşünürüm aynı kişi de biri resmi biri gayriresmi soyadı sanmam
Bir de eşim kimliğini değiştirmedi hala bekar yazıyor dediğinde herkes aldatır o seni diyor ya da ben bekarım imajı çizer vs
Aynı şey evli olup da eşinin soyadını kullanmayan kadınlar için de geçerli mi acaba
Hahhaaaa :))))))) çok güldüm Haklısınız :))))))Kendi kocasının soyadını çifter çifter kullansın hatta dağlara yazsın
Gözümde çok acayip bi tip canlandı konu sahibi
Sorun yasamadım hiç hatta seyahat biletlerinde de kendi soyadımı kullanırım hepPasaportta farklı kimlikte farklı sıkıntı olmuyor mu? En çok bunu düşünüyorum, 10 yıllık pasaportum var yarın bir gün evlenirsem değiştirmek zorunda kalacağım diye düşünmüştüm hep. Çıkarmazlarsa ağlarım.
Aslında artık kimlik numarası var, kütük falan neymiş ya çok ilkel. Bir de evlenince önceki kayıt kapatılıyor çok üzücü değil mi ya ölmüşsün gibi hiç yaşamamışsın gibi. Resmen kapalı yazıyor.Evet bence de, soy dedigin babadan gelir. Kocadan degil.
Yeni kimliklerle soyadi degistirmek gerekmeyecek diyorlardi. Bu dogru degil mi acaba?
Iste dogurani, yani annesini herkes bilir. Kimlerin cocugu oldugu tam bilinsin diye baba adi tasimayi anliyorum da, koca ne alaka hakkaten....Esasen soy anadan gelir
Çıktığın yer kesin zira
ABD da anne soyadını da birlikte veriyorlarmış bebeğe
Hayır ona mı kaldı benim soyadım saçmalığın daniskası . Evet evliliğinde net değil misin ayrılır mısın gibi düşüncelerle soruyorlar ona da kızıyorum içten içe yani soyad mı bağlıyor iki Kişiyi birbirineBöyleleri ipsiz astırır insanı.. Bir adet de bende var. Yarım aklıyla; eşinden emin değil misin de soyadını değişmiyorsun, ayrılmayı mı düşünüyorsun falan iması var aslında bu tavırlarının ardında. Ciddiye alıp cevap bile vermiyorum. Çok mutsuz biri. Bu saçma davranışlarının temelinde de mutsuzluğunun olduğunu düşüncesindeyim.. Oyalanacak konu arıyor kendine..
Hadi ya? Bunu ilk defa duydum, kocandan once hic olmamissin gibi.Aslında artık kimlik numarası var, kütük falan neymiş ya çok ilkel. Bir de evlenince önceki kayıt kapatılıyor çok üzücü değil mi ya ölmüşsün gibi hiç yaşamamışsın gibi. Resmen kapalı yazıyor.
Onu ne bilecekler ki kendi soyadı mı eşinin soyadı mı? çift soyisim kullanan kadınlar ben evliyim diye bağırıyor 10km öteden.Şimdi sıkıntı olmasa da alışmak lazım
İki soyadım var
İkisi de iki kelime biri 9 biri 8 harf 11 yılı aşkın zamandır böyle kullanıyorum
Benim de Mail'im, ehliyetim ilk soyadım ile yahut telefonda vs ilk soyadımı söylüyorum ama birisi ad soyad sorunca hepsini söylüyorum
Banka vs otomatik sistemden alıp kartları resmi soyadı ile basıyor
İş ortamında iki farklı kişi sanılabilirsiniz adınız çok nadir değilse
Örneğin Gamze Demir Gamze Torun
Aynı iş yerinde iki ayrı çalışan olarak düşünürüm aynı kişi de biri resmi biri gayriresmi soyadı sanmam
Bir de eşim kimliğini değiştirmedi hala bekar yazıyor dediğinde herkes aldatır o seni diyor ya da ben bekarım imajı çizer vs
Aynı şey evli olup da eşinin soyadını kullanmayan kadınlar için de geçerli mi acaba
Bence de çok çok ilkel ötesi . Evet sanki baska biri olmuşsun gibi kapatılıyor sanki o güne kadar yasayan sen değilmişsin gibiAslında artık kimlik numarası var, kütük falan neymiş ya çok ilkel. Bir de evlenince önceki kayıt kapatılıyor çok üzücü değil mi ya ölmüşsün gibi hiç yaşamamışsın gibi. Resmen kapalı yazıyor.
Onu ne bilecekler ki kendi soyadı mı eşinin soyadı mı? İki çift soyisim kullanan kadınlar ben evliyim diye bağırıyor 10km öteden.
Yasal hak verildi ya şimdi herhalde kendi soyismini kullanmayı seçti diye düşünürüm ben. Ama kimliğinde bekar yazan adama şüpheyle yaklaşırım.Haklısınız ama bilenler varmış işte konudaki gibi
Yani evlenmeden önce tanıdığım herkesin soyadını biliyorum düğününe gittim hala aynı soyadı şeklinde de biliriz
Tabi ki soy ad bağlanıyor. Çok haklısın. Zaten emin ol soranlar da bağlamadığının gayet farkında.. Tamamen fesatlık.. Bana böyle yapan kadın, işten başka bir arkadaş evlenip te kısa zamanda soyadını değiştiğinde ise 'amma da koca manyağı çıktı bu da yahu, ne meraklıymış' gibi gereksiz bir yorum yapmıştı. Benimki bir de dengesiz işte.. Ben ısrarla tepkisiz kaldım bu anlamsız sorulara, geçiştirdim. Sıkıldı sanki artık sormaktan. Umarım seninki de sıkılır bir yerden sonra.Hayır ona mı kaldı benim soyadım saçmalığın daniskası . Evet evliliğinde net değil misin ayrılır mısın gibi düşüncelerle soruyorlar ona da kızıyorum içten içe yani soyad mı bağlıyor iki Kişiyi birbirine
Ne basit Bayağı bir konuşma gerçekten. Kimsenin özelini asla merak etmem ilgilenmem de . Bana çok uzun zamandır soruyor gonca sen evli değil miydin niye hala eski soyadın , gonca soyadın neydi senin , a sen mailini değiştirmedin mi , ne zaman değiştireceksin vs vs bunaldım artık bu Saçma sorulardanTabi ki soy ad bağlanıyor. Çok haklısın. Zaten emin ol soranlar da bağlamadığının gayet farkında.. Tamamen fesatlık.. Bana böyle yapan kadın, işten başka bir arkadaş evlenip te kısa zamanda soyadını değiştiğinde ise 'amma da koca manyağı çıktı bu da yahu, ne meraklıymış' gibi gereksiz bir yorum yapmıştı. Benimki bir de dengesiz işte.. Ben ısrarla tepkisiz kaldım bu anlamsız sorulara, geçiştirdim. Sıkıldı sanki artık sormaktan. Umarım seninki de sıkılır bir yerden sonra.
Bir de öyle birşey ki cevap vermeyince rahatsız olunca daha çok üstüne geliyorlarŞu soyadina karisanlara da sinir oluyorum. O kadar cok ki toplumda bu tip insanlar. Bi gun dersteyken de evli olan ve kendi soyadini da kullanan bi arakadasa biri herkesin icinde laf soktu. Sasirip kaldik yani. Millet olarak ogrenemedik bi turlu birbirimizin secimine saygili olmayi. Bence hic cevap vermeyin ya da sanane deyin gecin.
Babam boyle istedi. Kendi soyismimizi de kullanmamizi istemisti evlenmeden once. "Diyebilirsin. Ablam boyle demisti arkadaslarina.Bir de öyle birşey ki cevap vermeyince rahatsız olunca daha çok üstüne geliyorlar
Çok boş bir hayatı var anlaşılan. Kendine kafa yoracak konu buldu aklınca..Ne basit Bayağı bir konuşma gerçekten. Kimsenin özelini asla merak etmem ilgilenmem de . Bana çok uzun zamandır soruyor gonca sen evli değil miydin niye hala eski soyadın , gonca soyadın neydi senin , a sen mailini değiştirmedin mi , ne zaman değiştireceksin vs vs bunaldım artık bu Saçma sorulardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?