Bekarlık soyadı ?

Pasaportta farklı kimlikte farklı sıkıntı olmuyor mu? En çok bunu düşünüyorum, 10 yıllık pasaportum var yarın bir gün evlenirsem değiştirmek zorunda kalacağım diye düşünmüştüm hep. Çıkarmazlarsa ağlarım.

Bugun de dedi ki senin soyadını eşinin soyadıyla yazayım mailde dedi bende gerek yok ben onu kullanmıyorum dedim bu sefer başladı a niye falan diye
Böyleleri ipsiz astırır insanı.. Bir adet de bende var. Yarım aklıyla; eşinden emin değil misin de soyadını değişmiyorsun, ayrılmayı mı düşünüyorsun falan iması var aslında bu tavırlarının ardında. Ciddiye alıp cevap bile vermiyorum. Çok mutsuz biri. Bu saçma davranışlarının temelinde de mutsuzluğunun olduğunu düşüncesindeyim.. Oyalanacak konu arıyor kendine..

Benim iki adım var kimlikte sadece eşimin soyadı ama diğer kendi dizayn etiğim heryerde tek kendi soyadım

Sorun yasamadım hiç hatta seyahat biletlerinde de kendi soyadımı kullanırım hep

Evet bence de, soy dedigin babadan gelir. Kocadan degil.

Yeni kimliklerle soyadi degistirmek gerekmeyecek diyorlardi. Bu dogru degil mi acaba?
Aslında artık kimlik numarası var, kütük falan neymiş ya çok ilkel. Bir de evlenince önceki kayıt kapatılıyor çok üzücü değil mi ya ölmüşsün gibi hiç yaşamamışsın gibi. Resmen kapalı yazıyor.

Hayır ona mı kaldı benim soyadım saçmalığın daniskası . Evet evliliğinde net değil misin ayrılır mısın gibi düşüncelerle soruyorlar ona da kızıyorum içten içe yani soyad mı bağlıyor iki Kişiyi birbirine

Hadi ya? Bunu ilk defa duydum, kocandan once hic olmamissin gibi. nevrotik guldum bak.

Onu ne bilecekler ki kendi soyadı mı eşinin soyadı mı? çift soyisim kullanan kadınlar ben evliyim diye bağırıyor 10km öteden.

Bence de çok çok ilkel ötesi . Evet sanki baska biri olmuşsun gibi kapatılıyor sanki o güne kadar yasayan sen değilmişsin gibi

Onu ne bilecekler ki kendi soyadı mı eşinin soyadı mı? İki çift soyisim kullanan kadınlar ben evliyim diye bağırıyor 10km öteden.

Haklısınız ama bilenler varmış işte konudaki gibi

Yani evlenmeden önce tanıdığım herkesin soyadını biliyorum düğününe gittim hala aynı soyadı şeklinde de biliriz

Haklısınız ama bilenler varmış işte konudaki gibi

Yani evlenmeden önce tanıdığım herkesin soyadını biliyorum düğününe gittim hala aynı soyadı şeklinde de biliriz
Yasal hak verildi ya şimdi herhalde kendi soyismini kullanmayı seçti diye düşünürüm ben. Ama kimliğinde bekar yazan adama şüpheyle yaklaşırım. Ya şaka bir yana resmi evrak işini önemsiyorum ben, kesin başıma bi iş gelir lazım olur sıkıntı çıkar diye düşünüyorum. Kimlik bilgilerimde değişiklik oldu birkaç sene önce gittim koşa koşa değiştirdim valla. Kesin aksilik bulurdu beni. Bir de vize başvurularında çok tedirgin oluyorum artık, zaten almamak için bahane arıyorlar kimlik farklı deyip vize vermezlerse işimi şansa bırakamam ben.

Tabi ki soy ad bağlanıyor. Çok haklısın. Zaten emin ol soranlar da bağlamadığının gayet farkında.. Tamamen fesatlık.. Bana böyle yapan kadın, işten başka bir arkadaş evlenip te kısa zamanda soyadını değiştiğinde ise 'amma da koca manyağı çıktı bu da yahu, ne meraklıymış' gibi gereksiz bir yorum yapmıştı. Benimki bir de dengesiz işte.. Ben ısrarla tepkisiz kaldım bu anlamsız sorulara, geçiştirdim. Sıkıldı sanki artık sormaktan. Umarım seninki de sıkılır bir yerden sonra.

Şu soyadina karisanlara da sinir oluyorum. O kadar cok ki toplumda bu tip insanlar. Bi gun dersteyken de evli olan ve kendi soyadini da kullanan bi arakadasa biri herkesin icinde laf soktu. Sasirip kaldik yani. Millet olarak ogrenemedik bi turlu birbirimizin secimine saygili olmayi. Bence hic cevap vermeyin ya da sanane deyin gecin.

Ne basit Bayağı bir konuşma gerçekten. Kimsenin özelini asla merak etmem ilgilenmem de . Bana çok uzun zamandır soruyor gonca sen evli değil miydin niye hala eski soyadın , gonca soyadın neydi senin , a sen mailini değiştirmedin mi , ne zaman değiştireceksin vs vs bunaldım artık bu Saçma sorulardan

Bir de öyle birşey ki cevap vermeyince rahatsız olunca daha çok üstüne geliyorlar

Çok boş bir hayatı var anlaşılan. Kendine kafa yoracak konu buldu aklınca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…