- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Kimlikte yazmıyor ya ondan yapıyorlarBabam boyle istedi. Kendi soyismimizi de kullanmamizi istemisti evlenmeden once. "Diyebilirsin. Ablam boyle demisti arkadaslarina.
Aynen öyle çok boş sorular ve bende sinir oluyorum haliyleÇok boş bir hayatı var anlaşılan. Kendine kafa yoracak konu buldu aklınca..
Allah allah esiniz problem yapmiyo. Millet problem yapiyor yahu. Hatira olarak boyle kalmasini istiyorum hem de esim sorun yapmiyor artik bu konu lutfen kapansin" deyin. Ay ne tuhaflarKimlikte yazmıyor ya ondan yapıyorlar
bi fikrim yok keske degismese ama hic duymadimEvet bence de, soy dedigin babadan gelir. Kocadan degil.
Yeni kimliklerle soyadi degistirmek gerekmeyecek diyorlardi. Bu dogru degil mi acaba?
ayni fikirdeyimSanki kadını yeni biri yapıyor evlilik baska soyad baska Kütük ama nedense erkek için değişiklik yok çok adaletsizce geliyor bana
Eşim hiç sormaz bile bu benim kararım millet daha çok soruyorAllah allah esiniz problem yapmiyo. Millet problem yapiyor yahu. Hatira olarak boyle kalmasini istiyorum hem de esim sorun yapmiyor artik bu konu lutfen kapansin" deyin. Ay ne tuhaflar
Ben sadece kendi soyadımı kullanıyorum eşiminkini kullanmıyorumBabamın soyadını kocamınkiyle birlikte kullanmaktan gurur duyuyorum deyin. Ben böyle istiyorum herkesin kendi tercihi v.s.
Veya deyin ki : Siz pek bi meraklısınız bu konularda galiba, daha önce de bir kaç kez sordunuz bunu...
Ben sadece kendi soyadımı kullanıyorum eşiminkini kullanmıyorum
Sadece benim de 2adım ve 2soyadım var. Güzel durmuyor olabilir, ama pek de çirkin durmadığını düşünüyorum.Ne diyeceğim ? Iki soyadı güzel durmaz çünkü iki adım var
Alışılmış düzende aynen mesela banka kartlarım değişmedi . Salak salak sorular bunaltıyor insanıAnladım...banka ve resmi kurumlarda zaten alışılmış düzende devam etmek mantıklı. Çok kurcalayıp haddinj aşan sorulara "eşim sıkıntı yapmıyor, biz iyiz böyle siz de takılmayın buna bu kadar" diyiverin...o sormaktan çekinmiyosa duyacağı cevaba da hazır olmalı.
Işte kimlik ve 30 sene kullanmışım sanki eşimin soyadını kullanınca farklı biri gibi kendime yabancı Olacağım gibi hissediyorumSadece benim de 2adım ve 2soyadım var. Güzel durmuyor olabilir, ama pek de çirkin durmadığını düşünüyorum.
Bu arada konuya cevap yazarsam da kimseyi ilgilendirmez sizin nasıl kullandığınız. Yılların alışkanlığı kolay değişmez ki alışkanlıktan öte kimliktirler bence soyadı.
valla banada sacma geliyo nedir yani kadın evlenir kocasıın soy adını alır ne sacma mal mıyız bizMerhaba hanımlar ,
3 sene olacak evleneli ama ben bunca zaman pek eşimin soyadını kullanmadım . Yani ehliyetimde pasaportta akbilde kredi kartında vs pek değişiklik yapmadım iş maillerimde falan da eski soyadımı kullanıyorum . Bunun sebebi kesinlikle eşimi soyadını sevmemem falan değil sadece Alışkanlık adım soyadım benim kimliğim gibi ve evlenince soyadı Değişikliği bana Saçma geliyor.
Iş arkadasım devamlı bana bu konu ile ilgili imada bulunuyor . Işte Birgün senin gerçek soyadın neydi diye sordu , başka Birgün çok ilginç ya hala kendi soyadını kullanıyorsun dedi , Birgün soyadını hiç değişmeyecek misin dedi vs vs çok sinir oldum . Cevap vermeli miyim ? Acaba kendi soyadımı kullanmam yanlış mi Anlaşılıyor ?
bu yeni yasamı ama ne zaman evlendiKendi soyadını kullanan kullanıyor.. kuzenim evlendi.. soyadını değiştirmedi..
Bence de çok gerici evet kanun Kadınları mal yerine koyuyor . Bir Erkeğe ait olmak zorunda gibi ki soyada gelene kadar daha neler neler var kadına Ayrım konusu olanvalla banada sacma geliyo nedir yani kadın evlenir kocasıın soy adını alır ne sacma mal mıyız biz
en kısa zamanda bunun degismesini isterdim ama bu zamanda cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk uzak bisey bu norvecte falan nasıldır bilmem
bence her kadın evlense dahi kendi soyadını kullanmalı neden 30 uma kadar kendi soyadım sonra kocamın soy adı cok sacma ve gerici bence
Ben araştırdım hem de çok öyle bşy yokbu yeni yasamı ama ne zaman evlendi
İşte keşke sesimizi duysalarYa böyle insanlara "çünkü eşşeğin şeyinden dolayı" cevabını vermek istiyorumbence saçma evlendikten sonra kocanın soyadını almak. Senelerce insanlar beni bu soyadımla tanımış niye değiştireyim ki
Cüzdanda sadece eşimin soyadı yazıyor iki adım olduğu için iki soyadı kullanmadımOnlara ne ki. Nüfus cüzdanımda 2 soy isim var, istediğimi kullanırım! Onların haddi değil, paşa gönlüm öyle arzu ediyor deyin geçin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?