- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.968
- 133
- Konu Sahibi Madamgonca
-
hayır alakası bile yok. bekarlık soyadımı kullandığım için kimlik lazım olduğunda ehliyetimi kullanıyorum kimlik istediklerinde de eskiyi veriyorum. benim eski kimliğim duruyor imha falan etmemişlerdi.
Sanane cok guzel bir cevap bolca kullanin.bir de bana dedi ki sen iş mailinde soyadını değiştirmeyecek misin ?
İyi de benimkini önümde makinede kestiler. İki farklı kimlik gibi oluyor. Çok mu zor değiştirmek? Ya da dilekçe felan veriliyorsa verin eski soyadım kalsın diye..hayır alakası bile yok. bekarlık soyadımı kullandığım için kimlik lazım olduğunda ehliyetimi kullanıyorum kimlik istediklerinde de eskiyi veriyorum. benim eski kimliğim duruyor imha falan etmemişlerdi.
şu 2 kimlik olayı çok saçma. . Tapu memuruyum, sistemde adamın yeni kimliğini çekiyorum resmi senet'e yeni kimlik dökülüyor doğal olarak, bize veriyor eski kimliği. Devlet dairesi resmi bir işlem sonuçta, neden geçersiz kimlikle işlem yapmıyoruz, yeni kimliğini istiyoruz diye bizimle kavga ediyor. Kıyamıyorum dedi biri ya Bugün öyle 7 kimliği imha ettim. Ben olsam bi çekinirim dışarda polise 2 kimlikle rastlasam.
Yıllar yıllar önce yeni evli idim
İki soyadım var kimlikte
Ama Mesleki kimliğim vardı eski soyadım ile cebimde
Küçük bir oteldi tam biz kapıdan çıkarken kimlik istediler ben de cebimdekini verdim
Çıktık gezdik geldik
Dönüşte kimlikleri almaya eşim gitmişti kimliği farklı, tc bilgileri girince kütüğü vs farklı deyip caz yapmışlar
O da polis çağırın demiş ama yememiş galiba
Zaten tc kimlik numarası değil mi geçerli olan ?şu 2 kimlik olayı çok saçma. . Tapu memuruyum, sistemde adamın yeni kimliğini çekiyorum resmi senet'e yeni kimlik dökülüyor doğal olarak, bize veriyor eski kimliği. Devlet dairesi resmi bir işlem sonuçta, neden geçersiz kimlikle işlem yapmıyoruz, yeni kimliğini istiyoruz diye bizimle kavga ediyor. Kıyamıyorum dedi biri ya Bugün öyle 7 kimliği imha ettim. Ben olsam bi çekinirim dışarda polise 2 kimlikle rastlasam.
Artık tc var resmi işlerde mecbur çıkıyor resmi soyadım ben çok resmi olmayan işlerden bahsediyorumBilmiyorum ama çok saçma. Ben iki kimlik kullanan birini görsem şikayet ederim şahsen. Düzensizlik ve kuralsızlık saçma yani.
Sizinki ne zamandı bilmiyorum ama benimki evde duruyor bşy olunca ehliyeti kullanıyorum o da kimlik yerine geçiyor zaten onda da eski soyadım yazıyor. Iki soyadı kullanmıyorum iki adım var çünküİyi de benimkini önümde makinede kestiler. İki farklı kimlik gibi oluyor. Çok mu zor değiştirmek? Ya da dilekçe felan veriliyorsa verin eski soyadım kalsın diye..
Yeni kimlikte yazmıyor ki seri numarası Kütük hiçbirşey . Tc kimlik numarası tutuyorsa sıkıntı var mı ? Bence aslolan tc kimlik numarası . Yani iş mailinde kendi soyadımı kullanıyorum bunun bence aile Birliği'yle sevgiyle hiç alakası yok .Bende bunu anlatmaya calisiyorum.
Kanuni olan belli
Bu yapilan suc ve su an ciddi yaptirimlari var. Gozaltina bile alinabilir.
Artik otobuslerde bile sistem farkli
Is arkadasinin tepkisi bence baska.
aile birligi kuruldugu andan itibaren soy isim degisir kabul etsekte etmesekte sevsekte sevmesekte eski kimligi kullanmak suc. Artik otele adim attigimiz andan 15 dk sonra emniyete bilgiler gidiyor.
Boyle bsy olmasa herkes sahte kimlik cikarir cikarir gezer kafasina gore kullanir.
Degisen sadece soy isim degil, bir zamanlar anne babalarimizda oldugu gibi kutuk, o kimligin seri numarasi ve bir cok sey.
Evet ama herkese vermiyorlar o Hakkı ve çok uzun yıllar SürüyorAile mahkemesinde dava açarak artık kadınlar kendi soyadını kullanabiliyo sanırım eğer isterseniz bu yolu da deneyebilirsiniz hem soyad karmaşası olmaz hemde istediğiniz resmi kurumda kendi soyadınızı kullanabilirsiniz
Emsal davalarda kadınlar kendi soyadlarını kullanmaya hak kazandılar haberlerde rastlamıştım aklımda böyle kalmış eğer yanlış hatırladıysam düzeltin lütfen
Yarın sorarsa diyeceğimBunu kocam bile senin kadar dert etmiyor, seni niye gerdi ki desenize?
Ehliyet kredi kartları bankamatikler vs kızlık soyadimla çokta memnunum nüfus cüzdanı degistirdik bir tek oda eşimin marifeti beni kendi soyadına katmak istedi ısrarla hayatımda hiç görmediğim bir şehir yazıyor içime dert oluyorYa hadi soyadını bir derece anlıyorum aile bağı, çocuklarla soyisim farklı olmasın bla bla..
Amma velakin memleket niye değişiyor kardeşim? Hayatımda yakınından geçmediğim bir şehir yazıyor kimliğimde. Geçen gün kimliğime bakarken düşündüm de dert oldu
DegilZaten tc kimlik numarası değil mi geçerli olan ?
hergün lafı bir kere oraya getiriyor patlayacağım artıkSusmak en ıyı cevap kaele bıle alma agzınu actıgına degmez, onaneyse hayret bısey ya
resmen kadını ötekileştiriyorlar aslında eşya gibi mutlaka bir erkek egemenliğinde olacak ya kocası ya babasıYa hadi soyadını bir derece anlıyorum aile bağı, çocuklarla soyisim farklı olmasın bla bla..
Amma velakin memleket niye değişiyor kardeşim? Hayatımda yakınından geçmediğim bir şehir yazıyor kimliğimde. Geçen gün kimliğime bakarken düşündüm de dert oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?