Bekarlık soyadı ?

Mantıklı... teşekkür ederim...

kimliğimi değiştirdim zaten onlarda sıkıntı yok. ehliyet ve pasaport bekliyor. face ins. heryerde bekarlık soyadım yazıyor.
ehliyet benim de bekliyor. Sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yok, pasaportum olmadığı için bilemiyorum. Eğer face i sık kullanan biriyseniz değiştirmeniz lazım. İnsanlar bu konuda biraz acımasız olabiliyor. Biz nişanladık. Arkadaşlar biliyolar tarihi falan. Ama face e foto atmadık çünkü şehit haberleri vardı o esnada. Biz de şimdi fotoğraf paylaşmak hoş olmaz dedik. Aman aman millet bi telaşa girmedi mi.. Ayy fotoğraf koymamışlar yoksa nişan iptal mi olduuuu
Hee iptal oldu kına yak iyi mi.. diyemedim tabi 1 hafta sonra hemen koydum. Maalesef canım yani durum bu. İnsanlar bi açığınızı aramaya çalışıyorlar, hepsi değil tabi. Şimdi siz soyadını kullanmıyorsunuz ya eşinizin, neden çünkü eşinizi sevmiyosunuz aslındaaa bu tarz dedikoduya ihityaçları var sanırım

Emsal mahkeme kararları var, tek kızlık soyadını kullanmak isteyenler için.
Bir mahkeme ile şansınızı deneyin derim.
Ben evlendikten sonraki soyadımı daha çok sevdiğim için kafa yormadım ama evlenmeden baya araştırmıştım:)

evet aynen bu tarz imalarla soruyorlar nden kullanmıyor diye

herkese vermiyorlar ama o hakkı sadece bazı kişilere

"Pardon X bir şeyi merak ediyorum da benim eşimin soyadımı kullanıp kullanmamam seni neden bu kadar ilgilendiriyor?" diye sorun ciddi bir ses tonuyla. Artık evli olmadığınızı düşünüp kendince laf mı arıyor nedir dedikoducu? Çok da laf vermeyin kendisine özelinizle ilgili naçizane tavsiyem.

peki resmi işlemlere falan kimliğinizi nasıl kullanıyorsunuz? yurt dıısna cıkacak olsanız pasaportun guncellenmesi gerekir.
Evlendikten sonra Yurtdışına hiç çıkmadım . Seyahatlerde bileti eski soyadla kestiriyorum eski kimliği gösteriyorum . Çok aşırı resmi olmayan yerlerde kullanıyorum

Çok soru soruyor ve haddini bilmiyor mesela bana her mail attığında bu soyadını değiştirmeyecek misin diye soruyor

Pasaport ehliyet nasıl hala değişmedi? Bankada sorun yaşamıyor musunuz? Havale vs yaparken?

Pasaportunuzun kesin değişmesi lazım, ne vize alabilir ne yolculuk yapabilirsiniz.

Evlendikten sonra Yurtdışına hiç çıkmadım . Seyahatlerde bileti eski soyadla kestiriyorum eski kimliği gösteriyorum . Çok aşırı resmi olmayan yerlerde kullanıyorum

Eski kimliğiniz neden duruyor? Onu imha ediyorlar normalde. Bu kadarı bana biraz garip geldi. Evet mesela adımı sorduklarında ben de alışkanlıktan eşimin soyadını söylemiyorum iki soyadı kullanmama rağmen ama eski kimliği gösterip (ki bunun sizde olmaması gerekir) , biletlerimi ona göre kestirmiyorum.

Bence soyad değişmemeli, sonuçta evlenince o aileye ait olmuyor kadınlar bana göre. Ama kanun böyle, çok kasmamak lazım.

Ne diyeceğim ? Iki soyadı güzel durmaz çünkü iki adım var
BENİMDE İKİ ADIM VAR bende hem iki adımı hemde resmi işlerde kendi soy ismimi ve eşimin soy ismini kullanıyorum
bende dene çok güzel oluyor
ayrıca kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…