- Konu Sahibi Madamgonca
-
eski pasaport bankada kımlık görevi görür mü?
Merhaba degıstırmenız gerekıyor hemen 2 gunde elınızde oluyor. Pasaportla tc kımlık aynı olması zorunlu evet ıkısıne de bakmıyorlar ko gerek de yok ekranlarında cıkıyor zaten. Bazen hıc sormadılar bazen de sordular ben ıkı soyısmımı de kullanıyorum. Ben bırkac ay ıdare ettım yenı evlendım degıstıremedım dıye evlılık cuzdanımı da aldım yanıma ama her ay yurt dısı seyahetım olunca dedım degıstıreyım artık. Sorun yasamamak ıcın bence vakıt de varken degıstırın.
Mantıklı... teşekkür ederim...
bankalar kabul etmez ama fark etmezlerse soyadi degisikligini sorun olmazbende pasaportumu eski soyadımla değiştirmedim zaten süresinin dolmasına da çok var. bankalarda kimlik yerine kullansam sorun olur mu acaba eski soyadımla olduğu için ?
ehliyet benim de bekliyor. Sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yok, pasaportum olmadığı için bilemiyorum. Eğer face i sık kullanan biriyseniz değiştirmeniz lazım. İnsanlar bu konuda biraz acımasız olabiliyor. Biz nişanladık. Arkadaşlar biliyolar tarihi falan. Ama face e foto atmadık çünkü şehit haberleri vardı o esnada. Biz de şimdi fotoğraf paylaşmak hoş olmaz dedik. Aman aman millet bi telaşa girmedi mi.. Ayy fotoğraf koymamışlar yoksa nişan iptal mi olduuuukimliğimi değiştirdim zaten onlarda sıkıntı yok. ehliyet ve pasaport bekliyor. face ins. heryerde bekarlık soyadım yazıyor.
Amaan onlar nerden bilcek bunuCüzdanda sadece eşimin soyadı yazıyor iki adım olduğu için iki soyadı kullanmadım
değiiştirmedim.Soyle yenıyı alınca eskıye vıze sayfası harıc delıyorlar yanı artık onu kullandırmazlar o yuzden muhtemelen ama degıstırmedıysenız delınmedıyse hala kyllanabılırsınız
teşekkürler canım :)bankalar kabul etmez ama fark etmezlerse soyadi degisikligini sorun olmaz
evet aynen bu tarz imalarla soruyorlar nden kullanmıyor diyeehliyet benim de bekliyor. Sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yok, pasaportum olmadığı için bilemiyorum. Eğer face i sık kullanan biriyseniz değiştirmeniz lazım. İnsanlar bu konuda biraz acımasız olabiliyor. Biz nişanladık. Arkadaşlar biliyolar tarihi falan. Ama face e foto atmadık çünkü şehit haberleri vardı o esnada. Biz de şimdi fotoğraf paylaşmak hoş olmaz dedik. Aman aman millet bi telaşa girmedi mi.. Ayy fotoğraf koymamışlar yoksa nişan iptal mi olduuuu
Hee iptal oldu kına yak iyi mi.. diyemedim tabi 1 hafta sonra hemen koydum. Maalesef canım yani durum bu. İnsanlar bi açığınızı aramaya çalışıyorlar, hepsi değil tabi. Şimdi siz soyadını kullanmıyorsunuz ya eşinizin, neden çünkü eşinizi sevmiyosunuz aslındaaabu tarz dedikoduya ihityaçları var sanırım
herkese vermiyorlar ama o hakkı sadece bazı kişilereEmsal mahkeme kararları var, tek kızlık soyadını kullanmak isteyenler için.
Bir mahkeme ile şansınızı deneyin derim.
Ben evlendikten sonraki soyadımı daha çok sevdiğim için kafa yormadım ama evlenmeden baya araştırmıştım:)
peki resmi işlemlere falan kimliğinizi nasıl kullanıyorsunuz? yurt dıısna cıkacak olsanız pasaportun guncellenmesi gerekir.Aldım ama kimlikleri değiştirmedim
Evlendikten sonra Yurtdışına hiç çıkmadım . Seyahatlerde bileti eski soyadla kestiriyorum eski kimliği gösteriyorum . Çok aşırı resmi olmayan yerlerde kullanıyorumpeki resmi işlemlere falan kimliğinizi nasıl kullanıyorsunuz? yurt dıısna cıkacak olsanız pasaportun guncellenmesi gerekir.
Çok soru soruyor ve haddini bilmiyor mesela bana her mail attığında bu soyadını değiştirmeyecek misin diye soruyor"Pardon X bir şeyi merak ediyorum da benim eşimin soyadımı kullanıp kullanmamam seni neden bu kadar ilgilendiriyor?" diye sorun ciddi bir ses tonuyla. Artık evli olmadığınızı düşünüp kendince laf mı arıyor nedir dedikoducu? Çok da laf vermeyin kendisine özelinizle ilgili naçizane tavsiyem.
Evlendikten sonra Yurtdışına hiç çıkmadım . Seyahatlerde bileti eski soyadla kestiriyorum eski kimliği gösteriyorum . Çok aşırı resmi olmayan yerlerde kullanıyorum
BENİMDE İKİ ADIM VAR bende hem iki adımı hemde resmi işlerde kendi soy ismimi ve eşimin soy ismini kullanıyorumNe diyeceğim ? Iki soyadı güzel durmaz çünkü iki adım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?