- 16 Aralık 2014
- 597
- 270
- 123
- Konu Sahibi birgunbelki
-
Tesekkur ederim. Ben de akıllandıgımi ve bu tür fedakarlıklar yapmayacagimi düşünüyorum ancak iliskimin boyle bitmesi sonrasinda konustugum adamın evli cikmasi cok güvenimi sarstı sanırim. Bi tarafta erkekler konusunda guvensizlik bi tarafta yaş ve cevre baskisi ile kaldimYoktur bence. Çocuk yapmanın yaş olarak belli bir tarihi vardır sadece, biyolojik olarak yani. Onun için endişelenmenize de daha çoook var. Çok gençsiniz.
Umarım yakın zamanda çokça sevip sevileceğiniz ancak asla tek taraflı büyük fedakarlıklar yapmayacağınız bir ilişkiniz olur. :)
Son zamanlarda bu konuyla ilgili cevre baskısı hissediyorum sanirim. Akisina birakmaya calisiyorum ama cevremdeki vekar kadınlarin yorumlari ailem 30 olmak vs derken bu konuda umutsuz ve mutsuz hissetmeye başladıgimi farkettimÜniversite okuma , iş bulma ,biraz iş hayatina tutunabilme derken zaten yaş oluyor 28-30 . Evlilik gerçekten bir nasip bu sebeple yolunuza çok takılmadan sağlam adimlarla ilerlemenizi hayatı akışına bırakmanızı tavsiye ederim. Kaderinizde nasibinizde varsa zatenn olacak olan oluveriyor
Yok bence. Ne zaman kismetse o zaman karşınıza çıkacaktır birisi. Acele edip yanlış evlilik yapmamak lazimKizlar selam.
Ben 3 yıl önce ilişkim için yaşadığım şehri ve işimi degiştirdim. Iliskim hic yurumedi. Ben aynı sehre geldikten 3 ay sonra bitti. Kariyere odaklandım vs derken 3 sene oldu. Bu süre içinde bi kişiyle görüstum ki o da evli çıktı. 30 yaşındayım ve is yerim dahil cevremde 35 yas ustu evlenmek istemiş ama evlenememis tamamen kariyer pesinde cok kadın var. Hatta bana belki de bekar kalacagini kabul edip ona göre hayat plani yapmalısin diyorlar. Ailem gec olmadan biri olsa diyor. Evlilik yaşı diye bir sey var mı siz ne düsünuyorsunuz.
Ne yapın edin, hayatınıza bundan sonra giren erkeğe, biran önce evlenmeliyiz, çocuk için yaşım geçiyor mesajı vermeyin. Gerçi erkekler anlıyorlar bunu bir sekilde ve kullanıyorlar bu zaafını kadınların.Kizlar selam.
Ben 3 yıl önce ilişkim için yaşadığım şehri ve işimi degiştirdim. Iliskim hic yurumedi. Ben aynı sehre geldikten 3 ay sonra bitti. Kariyere odaklandım vs derken 3 sene oldu. Bu süre içinde bi kişiyle görüstum ki o da evli çıktı. 30 yaşındayım ve is yerim dahil cevremde 35 yas ustu evlenmek istemiş ama evlenememis tamamen kariyer pesinde cok kadın var. Hatta bana belki de bekar kalacagini kabul edip ona göre hayat plani yapmalısin diyorlar. Ailem gec olmadan biri olsa diyor. Evlilik yaşı diye bir sey var mı siz ne düsünuyorsunuz.
Herkes evlenmek zorunda degil ki. Artik bu tabulari yikmak lazim. Onemli olan nasil mutlu oldugunuz. Evlilik yasi da bence yoktur (eger cocuk istiyorsaniz, biyolojik yas ilerliyorsa yakin zamanda evlilik yoksa yumurtalarinizi dondurabilirsiniz)Kizlar selam.
Yanlış biriyle sırf evlilik olsun diye evlenen çok kişi var. Ben 29 yaşında evlendim ve 31 yaşında anne oldum.
Açıkçası 30 dan sonra evlenmeye gerek olmadığını gördüm hxjdjdj
Tesekkur ederim. Cok haklisiniz. Ben de hep boyle dusunuyordum. Bu isler önce nasip diyordum. Son zamanlarda 42 yaşımda kariyerli de bir arkadaşımla konusmalarim kafami cok karistirdi. Sen de benim gibi olacaksin. Hep eksiklik hissedeceksin. Arkadas cevrenle de kopacaksin. Yalniz kalacaksin seklinde konusmalari var ve beni cok etkiledi. Gec kaliyormusum gibi hissetmeme neden oldu ve bu baskiya donustuMerhaba evlilik sadece yaşınızın ilerlediğini düşündüğünüz için ya da sadece evlenmiş olmak için yapılırsa mutlu olma ihtimaliniz çok düşük olur. Biyolojik saat diye bir şey var elbette. Bende işe gireyim kariyer yapayım vs derken evliliği erteledim mesela. Eşim hayatımda olmasına rağmen geç evlendim işe girmeden evlilik yoluna çıkmak istemedim. Şimdiki aklım olsa bekler miydim kesinlikle beklemez daha erken evlenirdim ama yine eşimle. Söylemek istediğim şey şu hayatınızda sevdiğiniz biri varsa hiç bir şeyi ertelemeyin. Yaşayacak ne kadar ömrümüz var bilemiyoruz. Ama sırf evlenmek için ya da çocuk için evlenirse de sonu boşanmaya gidebiliyor. Ben insanların doğru insan karşısına ne zaman çıkarsa o zaman evlenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Belki belli bir yaştan sonra bebek vs durumlarda sıkıntı yaşanabilir ama genç yaşta evlenip sorun yaşayan insan da çok. Ben mesela gençliğime güvenip evliliği çok ertelemiştim evlendikten sonra hemen çocuğum olur sanıyordum, bilmediğim başka sorunlar çıktı. Tedavi süreci ne kadar sürer bilemiyosunuz bir hastalıgınız var mı bebege engel bir durum var mı bilemiyorsunuz. Bunlar hep ihtimal. Özetle doğru insanı bulunca vakit kaybetmeyin, yanlış insanla da çocuk için bile olsa evlenmeyin
Boyle bir derdim yoktu. 30 yasin ve suanki cevremin verdigi etkiyle bir telasa kapildim galibaNe yapın edin, hayatınıza bundan sonra giren erkeğe, biran önce evlenmeliyiz, çocuk için yaşım geçiyor mesajı vermeyin. Gerçi erkekler anlıyorlar bunu bir sekilde ve kullanıyorlar bu zaafını kadınların.
Ciddiye gidecegini düsünuyordum ve gitmedi malesef. Ve evet bu çok büyük bir yanlisti. Bu yanlisi yaptim ve bedelini ailemden, arkadaslarimdan, cevremden koparak, tek basima kalarak odedim. Artik erkeklere guvem duyamiyorum bile. Zor oldu ama bir sekilde aştım. Gecmisi degistiremeyecegim icin egrimi dogrumu omzuma almis bir sekilde yoluma bakmaya calisiyorumSevgilin icin sehrini isini degistirmek mibu kacinci level? Ciddi birsey olmayan biri icinbu fedakarligi yapman yanlis
Hatta bana belki de bekar kalacagini kabul edip ona göre hayat plani yapmalısin diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?