- 16 Aralık 2014
- 597
- 270
- 123
- Konu Sahibi birgunbelki
-
Nihal hanim yasadiklariniz icin uzgunum ama boyle cesaret verici oldugunuz, güclü bir kadin oldugunuz, icime umut verdiginiz icin tesekkur ederim. Sanirim depresif bana iyi gelmeyen insanlari da hayatimdan cikarmaliyim.Canım @MissCherryBlossom evet Cherry 2. Evliliğimi 39 yaşında yaptım.
B birgunbelki sevgili konu sahibi. Kariyerinize odaklanmanızı çok doğru buluyorum. Bu size hayatınız boyunca aldığınız kararlarda seçme şansı verecek.
Benim hikayem şöyle. Ben 20 yaşında üniversiteden arkadaşımla aşk evliliği yaptım. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. 15 senenin ardından eşimin ihaneti sebebiyle boşandık.
Ve ardından hayatımda 2. Perde açıldı. Önce boşanmanın travmasını kendi kendime atlattım. Daha sonra hayata karıştım, sosyalleştim ve yeniden evlenip, yaşadıklarımdan ders alıp, yuva kurmak için mücadele ettim. 4 sene bekar kaldım. O esnada belki 200 erkekle randevuya çıktım. Buluştum. Kimisiyle kahve içtim, kimisiyle sinemaya gittim, kimisiyle restaurantta yemek yedim. Benim tek bir kriterim vardı. Kalbimde bir sıcaklık olmasını istedim. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadım. Allah dedim elbet benimde kısmetime birini yazmıştır. Boşandıktan 4 sene sonra, 39 yaşında 2. Evliliğimi yaptım. 6 gün önce 42 yaşında güzeller güzeli kızımı kucağıma aldım.
Hayatta hiçbir şey için geç kalmayız. Zaman zaman o enerjiyi içimizde bulamayız. Kendinizi salmayın. Sağın solun, ailenizin lafıyla hareket etmeyin. Evlilik uzun soluklu bir maraton. Sırf evlenmiş olmak için evlenmeyin. Gerçekten inandığınız birini bulursanız bu yola girin. Hakkınızda hayırlısını dilerim. İnşAllah benim hikayem size feyz verir.
Insallah mutlu bir aile hayatin vardir diyorum. Kariyer de malesef hayatimizin onemli bir noktasi umarim mutlu olacagin bir is bulursun.Bişey olmaz allahın ıznı ıle gunler sonra 32 olucsm .Çocuksuzum .Her gun ıstıfayı dusundugum ama ıstıfa edenedıgım bir işim var .
Bu arada 3 yil cok karambole gecti. Ha ayrilik acisini atlattim. Ha pandemi oldu. O bu derken ciddi ciddi is aramaya baslamam 2 seneyi buldu. Is bulacak gibi oldugumda yoneticik teklifi geldi. Bir de aile yanina gidince cevreni, arkadaslarini yerinde mi bulacaksin diyenler de cok. Bu defa da daha mutsuz olma diyorlarAblacım ben olsam dönerdim. Niye dersen her şey iş değil, hayattan mutsuzsan kariyerin şahane olsa da mutla olamazsın. Ufak kasabada ne yapacaksın, sıkıntıdan patlarsın. Ben olsam vınlardım İstanbula.
Hiç yurtBir de arkadaslarimin cogu evlendi. Kardesim evlendi. Herkes kendi hayatina odaklandi. Is de cok iyi gitmezse kalabalik icinde yalniz hisseder miyim hic bilmiyorum. Sanirim bundan da korkuyorum. Eskiyi bulamamak adepte olamamak yanlistan kolay kolay donememis olmak beni uzer diye dusunuyorum
Şartlarınızı bilmiyorum ama böyle olmanızın iki nedeni var. Buradan sormam doğru olmaz.Soyle ki. En azindan cevremdeki bekar kadinlardan duydugum kadariyla bir gun 40 yas üstü bekar bir kadin olacaklarini kolay kabul etmemisler. Bu da yanlislara erteleme sebep olmus. En azindan bu ihtimali de buyuk oramda dusunup hayata ona gore yon vermek gerek diyorlar
Bir arkadaşım 40 yaşında evlendi, 42 yaşında hamile kaldı, 45 yaşında boşandı. Diyeceğim o ki hiç bir ley için geç değil. Böyle şeylere takılmayın zaman ne gösterir bilinmez.Kizlar selam.
Ben 3 yıl önce ilişkim için yaşadığım şehri ve işimi degiştirdim. Iliskim hic yurumedi. Ben aynı sehre geldikten 3 ay sonra bitti. Kariyere odaklandım vs derken 3 sene oldu. Bu süre içinde bi kişiyle görüstum ki o da evli çıktı. 30 yaşındayım ve is yerim dahil cevremde 35 yas ustu evlenmek istemiş ama evlenememis tamamen kariyer pesinde cok kadın var. Hatta bana belki de bekar kalacagini kabul edip ona göre hayat plani yapmalısin diyorlar. Ailem gec olmadan biri olsa diyor. Evlilik yaşı diye bir sey var mı siz ne düsünuyorsunuz.
Aile hayatıda ayrı sorun .Ayrı eve cıksam bu enflasyon farkıyla 1 eve ancak güç yeter benceInsallah mutlu bir aile hayatin vardir diyorum. Kariyer de malesef hayatimizin onemli bir noktasi umarim mutlu olacagin bir is bulursun.
Canim benim, bende 2 yıllık ilişkimi geçen sene bitirdim, ki karşı taraf illaha evlenmek istiyordur ve hazırdı. Fakat bazi ilgisizlikler yaşandı, ilişki süreci uzadı, bende de heves tükendi, bitirdim attım. 6 aya yakın irtibata geçmeye çalıştı, takmadim kafamda bitirmistim çünki. Bu süreçte kendime zaman tanidim, neyi isteyip neyi istemediğime karar verdim. Evliliği istiyor musun, buna kendini hazir hissediyor musun? Yoksa başkalarının fikriyle mi hareket ediyorsun? Bu soruya dürüst bir şekilde cevap verip ona göre yolunu çizebilirsin canim. Ben şuan online bir uygulamayla tanismalarimi gerçekleştiriyorum, gidişattan da şimdilik memnunum. Sen ne istediğinden emin misin?Canim tesekkur ederim destegin icin. Son aylarda çok daraltmaya başladı bir konu. Oyle ki uzatmalı ilişkimi bile bi noktada ite kata evlilige goturebilirdim ama artik cok mutsuzdum. O zaman her seye ragmen bitirme cesaretini gösterdim. Biri olur mu olmaz mi, tek başima hic bilmedigim bir sehirde ne yapacagim demedim bile.3 yil gecti. Suan yalnizlik ve cevre etkisiyle bu konu canımı sıkmaya basladi
Ben iliskimi bitirirken bu kadar mutsuz bir iliskiyi daha fazla iteklemek istemiyorum diyerek bitirdim. Bir noktada ne o benim aşık olduğum adamdı. Ne de ben onun aşık oldugu kadındım. Cok yıpranmış bir iliski ve cok yorgun insanlardan başka bir sey yoktu artık. Hiç olmadigim kadar keskin bir sekilde noktaladim. Kendime sen kürkçü dükkanı olmayacaksın dedim ve arkasında durdum. Kariyerime odaklandım. Tek başına olmaya alıştım. Aileme karşı da yüzümü egmek istemedim. Evet beceremedim bakın ortada kaldım demek istemedim. Ailem de destek oldu. Yuksek lisansa başladım. Yurtdisina gittim geldim derken bu süreci atlattım. Ben yolumda yüruyeyim nasip önemli olan dogru kisi diyerek bu zamana da geldim. Cevrem degisti. Evlenen uzakta kalan arkadaslarimla koptum. Daha olgun bir arkadas cevresine girdim. Bununla birlikte cok basarili kadinlarin bile icindeki yalnizligi gordum. Yalnizligin yuk haline geldigini gordum. Ne kadar basarili ve güclu de olsalar hayatlarinda bir eksik var gibi. Orda görilen bi bosluk var. Konusmalarim gözlemlerim sonucunda da gec kaliyormusum hissine kapildim. Ilk defa yalnizliktan korktum. Her seyin bir yasi varsa ben bunu kaciyorsam baskisi ile ruhum daralmaya basladi. Bu baskiyla yanlis secimler ve yanlis bir evlilik yapmak da istemem ama bilemiyorum da. Bu isin egrisi dogrusu nedir fikrim de yok. Bu yuzden de evlenenlerden, bekarlardan yasitlarimdan fikir almak istedimCanim benim, bende 2 yıllık ilişkimi geçen sene bitirdim, ki karşı taraf illaha evlenmek istiyordur ve hazırdı. Fakat bazi ilgisizlikler yaşandı, ilişki süreci uzadı, bende de heves tükendi, bitirdim attım. 6 aya yakın irtibata geçmeye çalıştı, takmadim kafamda bitirmistim çünki. Bu süreçte kendime zaman tanidim, neyi isteyip neyi istemediğime karar verdim. Evliliği istiyor musun, buna kendini hazir hissediyor musun? Yoksa başkalarının fikriyle mi hareket ediyorsun? Bu soruya dürüst bir şekilde cevap verip ona göre yolunu çizebilirsin canim. Ben şuan online bir uygulamayla tanismalarimi gerçekleştiriyorum, gidişattan da şimdilik memnunum. Sen ne istediğinden emin misin?
Soyle ki ben henuz evlenmeyecegimi dusunmedigim bir noktadaydim. Kariyerime odaklandim da. Belki de evlenmeyeceksin, dogru kisi kisi hic olmayacak fikri ile yeni yüzlestim. Bu da bende dehset bir baskiya donustuEvlenmeyecegimi düşünürken yalnız hayat kurmaya odaklanırken 35 yaşında evlendim birkac yıl önce evlensem daha iyi olurmuş diyorum. Kendimi çok uyumlu aile hayatına çok uygun biri sanıyordum evlenince anladım ki ben baya kaprisli huysuz biriymişim eşimden başkası da beni zor taşırdı iyi ki eşimle evlenmişim hep şükrediyorum.bu arada şuan bebek bekliyoruz yaşım 37 eşim de 42. Nasibin nereden ne zaman çıkacağı belli olmaz, ortamlara girin, çevreniz evlenmek istediğinizi bilsin elbet olur.
Mesela gencken uyum saglamak yurutebilmek daha kolay olur muydu mesela diye de dusunuyorum. Bu da benim icin bi soru isaretiBir arkadaşım 40 yaşında evlendi, 42 yaşında hamile kaldı, 45 yaşında boşandı. Diyeceğim o ki hiç bir ley için geç değil. Böyle şeylere takılmayın zaman ne gösterir bilinmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?