Beklemek :'(

hayatınızı bu kadar çocuk odaklı yaşamayın
ben de evliyim 3 yıldır korunmadık bizde de olmadı cocuk
biz de ya asılama ya tüp bebek olacak

ama ben sizin gbi bu sekılde yasamıyorum , düşünmuyorum da
vardır bır sebebi,
belki 5-6 kere tüp bebek denersınız olmaz, ya da doğal yolla da olabilir
bu allahın bileceği iş, onun takdiri.

Haklısınız ben olayı tamamen dramatiğe çektim kendi haline bırakmak lazım

Kendimden biliyorum.
Benim Prolaktin degerlerim 700lerde halay cekiyordu.

20ye yakin doktor aaaaaasla cocugun olmaz dediler. Ben buna inandim. 15 yaşindan beri benim asla cocugum olmaz diye neler neler araştirdim. Sonunda kabullendim durumumu.

Eee ne oldu? Gecen sene hamile kaldim. Benim doktor şoklardan cikamadi.

Mecbur aldirmak zorunda kaldim ama benim vucut bile bu kan degerlerinle döllendi.

Rahat olmak en önemlisi kuzum.

:) inşallah ben de kendimmi toparlayıp zmaana bırakmalıyım

Haklısınız ben olayı tamamen dramatiğe çektim kendi haline bırakmak lazım

:) inşallah ben de kendimmi toparlayıp zmaana bırakmalıyım
evet hayatta hersey anne olmak demek değil ki
allah inş nasip eder de olursunuz ama
hayatı buna bağlamayın ltf , olmazsa cok yıkım yasarsınız

Bunu yap kuzum. Gercekden kendine ceki düzen ver.
Sen sagliksiz oldugun sürece bebek yerleşmez rahimine.

Ben kabullenmişdim. Kendime bakim... spor... eglenceli rahat hayat sürdürüyordum. Pat diye hamile kaldim.

Senin saglikli olman lazim. Bol bol spor yap, tatil yap bütcen el verirse. Fazla veya eksi kilolarini optimal duruma getir.

ilaçlardan çok kilo aldım ilk önce onları vermem lazım sanırım burdan başlamalıyım kilolardan :)

Öncelikle Allah tüm bu duyguyu tatmak isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Benim eşimde sıkıntı vardı ve 5. senenin sonunda Rabbim nasip etti.Hatta eşimin durumundan dolayı doktor aşılama bile lmaz direk tüp bebek demişti.Lakin ben bunun hemen yapılmasını istemedim.Sonuçta eşimi Ürologa yönlendirebilirdi ama doktor bunu yapmak yerine %1 şansınız var demeyi tercih etmiş ve tüp bebekten başka çare yok diye de eklemişti.
Hemen doktoru değiştirdik ve eşim Ürolaga gitti.İlaçlar ve kürler ile durum baya düzelmişti.
Buradaki kilit nokta stres olmayacak.Ve kendinize başka bir meşgale bulacaksınız.Bende bir süre takmıştım bu duruma.Her hafta 2 şer test almak ve hep sonucu negatif görmek tarifi imkansız bir duygu bilirim.
İşlerim bir ara o kadar yoğun du ki hiç bu durumu düşünmez olmuştum.Hah işte tamda o zaman öğrendim hamileliğimi.Yani kafamı başka birşeylerle meşgul ettiğimde.
İnşallah sizin ve isteyenlerin (ablamında) Rabbim kucağınızı hayırlısıyla doldurur.

Millet 20-25 senelik evlilikten sonra çocuk sahibi oluyor. Siz henüz 3 yıllık evlisiniz, yolum başındasınız. Sorup sorup duranlara da düşünmediğinizi-istemediğinizi söylersiniz, öok üstelerse terbiyeyi bi kenara bırakır yatak odamın derdi size mi düştü dersiniz, kimse sormaz bi daha :)) ne zaman psikolojik olarak rahatlarsanız, o zaman hamile olduğunuzu öğreneceksiniz emin olun :)

ilaçlardan çok kilo aldım ilk önce onları vermem lazım sanırım burdan başlamalıyım kilolardan :)

Belki kizcaksin bana ama en önemli faktörleden biri kilo.

Eksi kilo zararli. Vucut kendine yetinemiyor bide icinde bebegi nasil beslesin.

Fazla kiloda ayni şekilde. Kilo demek vucuda stres demek. Organlara stres demek.

Güzelce kilonuzu verim.
Normal kilodan 5kg fazla olsun...

Öncelikle Allah tüm bu duyguyu tatmak isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Benim eşimde sıkıntı vardı ve 5. senenin sonunda Rabbim nasip etti.Hatta eşimin durumundan dolayı doktor aşılama bile lmaz direk tüp bebek demişti.Lakin ben bunun hemen yapılmasını istemedim.Sonuçta eşimi Ürologa yönlendirebilirdi ama doktor bunu yapmak yerine %1 şansınız var demeyi tercih etmiş ve tüp bebekten başka çare yok diye de eklemişti.
Hemen doktoru değiştirdik ve eşim Ürolaga gitti.İlaçlar ve kürler ile durum baya düzelmişti.
Buradaki kilit nokta stres olmayacak.Ve kendinize başka bir meşgale bulacaksınız.Bende bir süre takmıştım bu duruma.Her hafta 2 şer test almak ve hep sonucu negatif görmek tarifi imkansız bir duygu bilirim.
İşlerim bir ara o kadar yoğun du ki hiç bu durumu düşünmez olmuştum.Hah işte tamda o zaman öğrendim hamileliğimi.Yani kafamı başka birşeylerle meşgul ettiğimde.
İnşallah sizin ve isteyenlerin (ablamında) Rabbim kucağınızı hayırlısıyla doldurur.

Çok güzel anlatmışsınız :) bu işte en öemli etken stres ee o da bnde çok işim zaten stresli birde bebek eklenince çıkmazda gibi olmuştum ama sizlerin desteği bni rahatlattı :) çok teşekkür ederim

Millet 20-25 senelik evlilikten sonra çocuk sahibi oluyor. Siz henüz 3 yıllık evlisiniz, yolum başındasınız. Sorup sorup duranlara da düşünmediğinizi-istemediğinizi söylersiniz, öok üstelerse terbiyeyi bi kenara bırakır yatak odamın derdi size mi düştü dersiniz, kimse sormaz bi daha :)) ne zaman psikolojik olarak rahatlarsanız, o zaman hamile olduğunuzu öğreneceksiniz emin olun :)

iinşaallah en kısa zamanda yaşarız stresten uzaklaşıp hayatımı yaşarım :)

Belki kizcaksin bana ama en önemli faktörleden biri kilo.

Eksi kilo zararli. Vucut kendine yetinemiyor bide icinde bebegi nasil beslesin.

Fazla kiloda ayni şekilde. Kilo demek vucuda stres demek. Organlara stres demek.

Güzelce kilonuzu verim.
Normal kilodan 5kg fazla olsun...

1,55 boy 58 kilo :) ekmek pilav makarnayı bıraktım umarım zayıflarım :)

hiç böyle sıkıntı yapma ben 7 yıllık evliyim 1 dış gebeliğim var 1 de normal düşüğüm var artı 2 aşılamam var tutmayan şuan tüp bebek yaptırıyoruz üniversite de transferimi bekliyorum umudunu yitirme kimse yede cevap vermek zorunda değilsin olmasa bile çocuğumuz yada çocuklarımız dışarıda o kadar çok masun bebekler çocuklar var ki evlat ediniirsin ama önce cabala mücadele et ama umudunu kaybetme stres yapma

hiç böyle sıkıntı yapma ben 7 yıllık evliyim 1 dış gebeliğim var 1 de normal düşüğüm var artı 2 aşılamam var tutmayan şuan tüp bebek yaptırıyoruz üniversite de transferimi bekliyorum umudunu yitirme kimse yede cevap vermek zorunda değilsin olmasa bile çocuğumuz yada çocuklarımız dışarıda o kadar çok masun bebekler çocuklar var ki evlat ediniirsin ama önce cabala mücadele et ama umudunu kaybetme stres yapma

Rabbim inş en kısa zamanda sizede nasip etsin bnde başlayacağım kendimi hazır hissettiğimde hakkımızda hayırlısı olsun

Çok güzel anlatmışsınız :) bu işte en öemli etken stres ee o da bnde çok işim zaten stresli birde bebek eklenince çıkmazda gibi olmuştum ama sizlerin desteği bni rahatlattı :) çok teşekkür ederim

iinşaallah en kısa zamanda yaşarız stresten uzaklaşıp hayatımı yaşarım :)

1,55 boy 58 kilo :) ekmek pilav makarnayı bıraktım umarım zayıflarım :)

Zayiflarsin.
En güclendikce ruhun ve vucudun bebegi kabul edicek. Eminim.

anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek;baktığın her bebekte yüreginin kalması demek.....geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek...hiç sebep yokken iki de bir'belki hamileyimdir' deyip gidip test yaptırmak demek...her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek....gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek dem...ek...çocuk tedavisi görürken 'ben kısır mıyım, neden ben burda tedavi görüyorum 'diye göz yaşı dökmek demek...etrafındaki yakınlarının, komşullarının, büyüklerinin durmadan çocuk yok mu? diye sorup, yaranı kanatması demek...türbelere gidip ''rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et ''diye göz yaşlarıyla dua etmek demek...doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak,' hadi gel tükeniyorum' diye yalvarmak demek...anne olmak isteyipte anne anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek...anne olmamak demek hiç bir zamançekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek...hiç bir zaman aile gibi olamamak, eksik hissetmek demek...arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...anne olamamak artık hayal kurmak istememek, hayal kurunca olmayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsa da, sadece bir iki saniyeliğine kafadan ata bilmek demek....anne olamamak hayata tutunma dalının olmaması demek...anne olamamak yanlız öleceğini düşünmek demek...anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek.

Arkadaşlar ne yapayım da kafam dağılsın bana bi yol gösterin :'(
3 yıllık evliyim korunmadım bebeğim yok sebepsiz infertile dedi doktor en son aşılama oldum tutmadı şimdide artık gitmiyorum tüp bebek yapalım dedi doktor :'(
bu kadar olur her şey beni anlatıyor kelimesi kelimesine 3 yıllık evliyim sebepsiz infertilite aşılama oldum tutmadı tüp bebek yapıp yapmamak da gidip geliyorum. herkesin bilip de, bilerek yarama tuz basması tuz basması her hamileyi gördüğümde karnına takılan gözlerimi çekip yanlış anlamasınlar allahım sağlıklı evlat versin diye dualarım.
evimde emekleyen küçük bir parçamın olması sevdiğim adamdan bir çocuk çok mu şey istiyorum diyorum
etrafımda kimse istemeden buluyor bana yasak mı bana günah mı diyorum hakkım yok mu diyorum artık
martın ikinci haftası doktora gideceğim tekrar bir aşılama düşünüyorum
tüp bebek için cesaretim yok açıkçası

bu kadar olur her şey beni anlatıyor kelimesi kelimesine 3 yıllık evliyim sebepsiz infertilite aşılama oldum tutmadı tüp bebek yapıp yapmamak da gidip geliyorum. herkesin bilip de, bilerek yarama tuz basması tuz basması her hamileyi gördüğümde karnına takılan gözlerimi çekip yanlış anlamasınlar allahım sağlıklı evlat versin diye dualarım.
evimde emekleyen küçük bir parçamın olması sevdiğim adamdan bir çocuk çok mu şey istiyorum diyorum
etrafımda kimse istemeden buluyor bana yasak mı bana günah mı diyorum hakkım yok mu diyorum artık
martın ikinci haftası doktora gideceğim tekrar bir aşılama düşünüyorum
tüp bebek için cesaretim yok açıkçası

İmtihanımız buymuş deyip dua edeceğiz canım hayırlısı olsun çok zor gerçekten kafamızı dağıtmaktan başka çaremiz yok sanırım

Dediklerinin hepsini bende yaşadım.Ne işe konsantre olabildim,ne başka birşeye.Herkes köstek oldu,herkes yaramızı deşmeye çalıştı.İnatla eşime bağlandım umudumu yitirmedim.Yalnız o çift çizgiyi görmek bana nasip olmayacak eminim dedim.Çünkü 3 yıldır hiç olmadı.Tüp Bebek'le de olmaz diye tüp Bebek'ten vazgeçip o birikimi yedik açıkcası geçen ay.Eskiden içim cıs ederken kafamda bitirdim.Olmuyor Allah doğru vakti bekliyor.Bizim iyiliğimiz için dedim hepsi.Kendimi motive ettim.Hamile kalanlar üstün varlıklar degil farklı olan benim biziz dedim ve kafadan sildim artık.Hatta burda diyet grubuna girdim kilo verdim çatlatma iğnesi yaptım tutmadı.Umudum bitti artık derken şans eseri Tedt yapmamla ben de şok oldum eşim de şok oldu.22 de evlendim kendiliğimden 25 de hamile kaldım.Şimdide hayırlısıyla tamamlamak için dua ediyorum.Çünkü hamile kalmakla bitmiyor iş.Allah hayırlı vakitte nasip etsin o yüzden.Yaşamayan bilemez ama zor olunca da en kıymetlisi bebeği olur.Kafanı dağıt o Zaman kolay olur herşey merak etme

Folik asit ve omega 3 kullanın ikinizde kafanıza takmayın bu kadar dramatize etmeyin benimde 3 .yıkın sonunda oldu hiç boyke seyler hissetmedim hic olmayacak duyede dúşúnmedim sanki dünya yıkılmış altında kalmışsınız bi sakin olun

Back
X