Beklenmeyen hamilelelik

Aldır diye bisey yazdığını bende görmedim. Bir sorum var merak ediyorum cevaplamak zorunda değilsiniz. Bebeğinin kalbinin veya tamamen kendisinin parçalandığını düşünmek Nasıl bir hastalık? Yanı bu kurgu degil de gerçek bisey parçalanıyor olması. Ama hastalıklı ruh kurgu üzerine v.s gibi bisey sanki.

Bir insana neden bebeğinin parçalandığı düşündürülür?
Sağlıklı mı sence bu? Bu kadın zaten yeterince zor durumda. Olmasa gider aldırır böyle bi konu açmaz.
İnsanlara vicdan yaptırmaya bu yüzden çalışılmaması gerek bu konuda benim gibi kürtaj olmuş on binlerce kadın var, neden bebeğimin kalbinin parçalandığını düşüneyim yahu? Benim yerime koyup düşünsene kendini.

Hadi boş zamanlarında annenin nasıl öleceğini düşün, böyle kaburgaları ezilmiş arabanın altında kalıyormuş.
Kimse de yardım edememiş sonra da ölmüş.

Sence nasıl sağlıklı bir ruh hali olabilir? İnsana kafayı yedirtir.

Ama annemin öleceği betimlenen bu kazaya ben karar vermicem, kürtaja ben karar vericem ama ve bu evet parçalama işlemi pray

Mantikli bir açiklama yapayim derken saçma bir kiyaslama çikmiş ortaya.. şahsen annemi arabayla kendim ezemem bilmem anlatabildim mi ? ve ya sevdigim herhangi birinin başina bir kaza gelse bu benim istegimle kaynaklanan bir durum olmaz !

Ama annemin öleceği betimlenen bu kazaya ben karar vermicem, kürtaja ben karar vericem ama ve bu evet parçalama işlemi pray
Evet ama ben doğurmak istemiyorum, neden ısrarla bu düşündürülür?
Yani anlayamadığım, hayırlısı olsun de geç, umarım aldırmazsın de geç
Zorla vicdan yaptırtmak nedir?

Ben o kadar derine inmekten yana değilim. Bu durumu çocuğunu aldırmış biri yeterince aklına geliyordur sanırım tekrar tekrar hatırlatmak bana düşmez tabiki. Annemin çaresizce öleceği duruma gelince. Ecel gelmişse öyle yada böyle gideceğiz allah ölümünde hayırlısını versin. Kıyaslanamayacak kadar çok ucra bir benzetme sanki.

Dogurmak istemekte istememekte bayanin tercihi, yorum yapip yapmamakta bizim tercihimiz kk uyeleri olarak. Kimi aldir der hicbirsey hissetmezsin der, kimi aldirma pisman olursun. Bu kadin konu açmişsa zaten gelecek olan butun yorumlara açik oldugunu gosterir, siz simdi niye alinganlik yapiyorsunuz anlamis degilim !

Auralı migren keratakonus ve ayrıca anksiyete hastasıyım, bu ay gebelik şüphem oldu ve dün test yaptım negatif çıktı üzüldüm, yani olsun diye uğraşmamıştım ama olmamasına üzüldüm...aldırmayacaktım çünkü 2.çocuğa bakabilecek durumdayım Allahın izniyle, ne biliyim hala karışığim tarafsız yorum yapamıcam galiba

Kurduğun cümleler bile birbirini desteklemiyor. Tabiki bu çocuğu istemiyorum. Kürtaj yaptırmak istedim. Bunu yapamadım çünkü kıyamadım ama hala bu çocuğu istememe durumum sabit neresini anlamıyorsun bu durumda Allah cc ye bebeğimin hayırlısıysa düşmesini istiyorum diye DUA ediyorum. İnsan her şeyi isteyebilir buna da karışacak haliniz yoktur herhalde. Hatta Allahım bu çocuğun sorumluluğu bana şu an ağır geliyor bebek için tedavi görenlere dua edenlere nasip et bile diyorum. Nasıl bir anlayışsızlık içerisindesin?

Doğurmak istememek ayrı ama sanki usulca alınıyormuş gibi yapmak ayrı ama pray, bu bir kazıma işlemi

Zaten bu konuda fazlasıyla hassasım ibret olacak kadar büyük birşeye şahit olduğum için.( vicdan yaptırmak için söylemedim sadece bendeki etkisini)Paylaşan kişiye yorumda bile bulanmadım. Amaaa yorum yapanların hunharca düşünmeden tersi düşüncelerini paylaşması ağzım açık kalıyor hayret ediyorum. Türkiye de o işler Nasıl oluyor aldıran kişiye veya aldırmayan kişiye Nasıl bakıyor Nasıl davranılıyor oda ayrı bir düşündürdü. Bilemedim inanç mı hayat koşullarımı düşünüyorum ama yok bilemedim. Klavyeye sarılıp hunharca yazacakta değilim...

Fark ne, her durumda çocuğu istemiyosun ha düştü ha kürtaj ikisinde de bebek olmamış olacak

E çünkü yorumlar bana da dokunuyor hayatım.
Mesela okuyorum. Kürtaj olmuş, nasıl kıyarsınız kalbiniz kurumuş, yok işte parçalanıyor.
E insan bunu okuyor, sinir oluyor.
Yahu ben keyfimden aldırmadım ki, öyle gerekmiş demek ki.
Neden öyle vidan yaptırıcı ifadeler kullanılıyor, tabi alınırım. Ben de kürtaj olmuş bir kadınım.

Fark ne, her durumda çocuğu istemiyosun ha düştü ha kürtaj ikisinde de bebek olmamış olacak

Çok çok büyük bir FARK var. Kürtajı ben yaptırcam ama bebeğin düşmesi benim elimde olna bir durum değil. Anlatabildim mi? İradem dahilinde değil. Nasıl bu fark gözden kaçar onu da anlayamıyorum.

Çok çok büyük bir FARK var. Kürtajı ben yaptırcam ama bebeğin düşmesi benim elimde olna bir durum değil. Anlatabildim mi? İradem dahilinde değil. Nasıl bu fark gözden kaçar onu da anlayamıyorum.

Hayır ben hala anlamıyorum, aklıma gelen senin o prosedüre katlanmak istemediğin, uğraşırmasın kendi düşsün olayı

Ben senden o izlenimi aldım

Sanırım gerçekten ironiyi algılayamamak gibi bir probleminiz var sizin. Son kurduğum cümlem sizin bizzat bana kurduğunuz cümledir. Ayrıca çelişkili olan siz olduğunuz için, ben sizi iki yüzlü bulduğumu belirtiyorum ve bunu da nerden çıkardığımı da özetliyorum. Hala daha da fikrimin arkasındayım. Asıl çelişkilerle olan sizsiniz ilk postunuzda nefret kusup sonrasında geri adım atıyorsunuz vs vs... İsteğinize karışmıyoruz, karışmıyorum Sizin de benim fikirlerimi beyan etme özgürlüğüme karışamayacağınız gibi... Madem bu çocuğu istemiyorsunuz sizden gitmesini istiyorsunuz o zaman niye kürtaj olmuyorsunuz? Bu iki yüzlülüktür diyorum. Umarım bu sefer anlayabilmişsinizdir. Anlayışsız olsaydım bu konuda ilk olarak konu sahibine bu fikrinden saldırırdım ki öyle bir fikrim de yoktu farkındaysanız..

Bence asil çelişki icinde olan sensin, niye mi ? Yorumlarinda inancli biri olarak gorunuyorsun fakat Allahim bana cocuk verme ama isteyenlere ver, karnimdakini öldür diye dua etmen hic inancli birinin yapacagi bir hareket degil. Resmen sen Rabbime sart koşuyosun ! Madem sen bana çektirdin ben de bir dahaa cocuk istemiyorum . Tovbe haşa ya.

Hayır ben hala anlamıyorum, aklıma gelen senin o prosedüre katlanmak istemediğin, uğraşırmasın kendi düşsün olayı

Ben senden o izlenimi aldım

Çok çok yanlış bir izlenim edinmişsin o halde. Katlanmam gereken bir şey yok ki. Yarım saat uyutacaklar ve bebeğin artık seninle olmayacak. Asıl düşük yapmak daha katlanmak istemeyeceğin bir süreç. Ben böyle bir karar alacak konumda olmadığımı düşündüm ve vazgeçtim kürtajdan ama kürtajdan vazgeçmem bebeği istediğim anlamına gelmiyor ki? Daha nasıl anlatayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…