- 22 Temmuz 2016
- 338
- 170
- 33
Aldır diye bisey yazdığını bende görmedim. Bir sorum var merak ediyorum cevaplamak zorunda değilsiniz. Bebeğinin kalbinin veya tamamen kendisinin parçalandığını düşünmek Nasıl bir hastalık? Yanı bu kurgu degil de gerçek bisey parçalanıyor olması. Ama hastalıklı ruh kurgu üzerine v.s gibi bisey sanki.Ben yorumumda aldırın demedim ki, neden dikkatli okumadınız?
İyi düşün tart, üzülmeyeceğin bir karar ver dedim.
Bebeğinin kalbinin parçalandığını düşün diye bir fikir olamaz, bu hastalıklı bir ruh hali.
Bir insana neden bebeğinin parçalandığı düşündürülür?Aldır diye bisey yazdığını bende görmedim. Bir sorum var merak ediyorum cevaplamak zorunda değilsiniz. Bebeğinin kalbinin veya tamamen kendisinin parçalandığını düşünmek Nasıl bir hastalık? Yanı bu kurgu degil de gerçek bisey parçalanıyor olması. Ama hastalıklı ruh kurgu üzerine v.s gibi bisey sanki.
Bir insana neden bebeğinin parçalandığı düşündürülür?
Sağlıklı mı sence bu? Bu kadın zaten yeterince zor durumda. Olmasa gider aldırır böyle bi konu açmaz.
İnsanlara vicdan yaptırmaya bu yüzden çalışılmaması gerek bu konuda benim gibi kürtaj olmuş on binlerce kadın var, neden bebeğimin kalbinin parçalandığını düşüneyim yahu? Benim yerime koyup düşünsene kendini.
Hadi boş zamanlarında annenin nasıl öleceğini düşün, böyle kaburgaları ezilmiş arabanın altında kalıyormuş.
Kimse de yardım edememiş sonra da ölmüş.
Sence nasıl sağlıklı bir ruh hali olabilir? İnsana kafayı yedirtir.
Bir insana neden bebeğinin parçalandığı düşündürülür?
Sağlıklı mı sence bu? Bu kadın zaten yeterince zor durumda. Olmasa gider aldırır böyle bi konu açmaz.
İnsanlara vicdan yaptırmaya bu yüzden çalışılmaması gerek bu konuda benim gibi kürtaj olmuş on binlerce kadın var, neden bebeğimin kalbinin parçalandığını düşüneyim yahu? Benim yerime koyup düşünsene kendini.
Hadi boş zamanlarında annenin nasıl öleceğini düşün, böyle kaburgaları ezilmiş arabanın altında kalıyormuş.
Evet ama ben doğurmak istemiyorum, neden ısrarla bu düşündürülür?Ama annemin öleceği betimlenen bu kazaya ben karar vermicem, kürtaja ben karar vericem ama ve bu evet parçalama işlemi pray
Ben o kadar derine inmekten yana değilim. Bu durumu çocuğunu aldırmış biri yeterince aklına geliyordur sanırım tekrar tekrar hatırlatmak bana düşmez tabiki. Annemin çaresizce öleceği duruma gelince. Ecel gelmişse öyle yada böyle gideceğiz allah ölümünde hayırlısını versin. Kıyaslanamayacak kadar çok ucra bir benzetme sanki.Bir insana neden bebeğinin parçalandığı düşündürülür?
Evet ama ben doğurmak istemiyorum, neden ısrarla bu düşündürülür?
Yani anlayamadığım, hayırlısı olsun de geç, umarım aldırmazsın de geç
Zorla vicdan yaptırtmak nedir?
Peki ben bir şey soracağım. Bu bir iki yüzlülük değil midir? Hem o çocuğu istemiyorsunuz düşmesini istiyorsunuz, hem de vicdanen sorgulamaktan kaçındığınız için kürtaj için hamle yapıp sonra vazgeçiyorsunuz? Bu ne yaman çelişki? Haa ama pardon Allah size nasip etmişti değil mi bizim gibi hırsından içi kararmışlarar değil!
Evet ama ben doğurmak istemiyorum, neden ısrarla bu düşündürülür?
Yani anlayamadığım, hayırlısı olsun de geç, umarım aldırmazsın de geç
Zorla vicdan yaptırtmak nedir?
Kurduğun cümleler bile birbirini desteklemiyor. Tabiki bu çocuğu istemiyorum. Kürtaj yaptırmak istedim. Bunu yapamadım çünkü kıyamadım ama hala bu çocuğu istememe durumum sabit neresini anlamıyorsun bu durumda Allah cc ye bebeğimin hayırlısıysa düşmesini istiyorum diye DUA ediyorum. İnsan her şeyi isteyebilir buna da karışacak haliniz yoktur herhalde. Hatta Allahım bu çocuğun sorumluluğu bana şu an ağır geliyor bebek için tedavi görenlere dua edenlere nasip et bile diyorum. Nasıl bir anlayışsızlık içerisindesin?
E çünkü yorumlar bana da dokunuyor hayatım.Dogurmak istemekte istememekte bayanin tercihi, yorum yapip yapmamakta bizim tercihimiz kk uyeleri olarak. Kimi aldir der hicbirsey hissetmezsin der, kimi aldirma pisman olursun. Bu kadin konu açmişsa zaten gelecek olan butun yorumlara açik oldugunu gosterir, siz simdi niye alinganlik yapiyorsunuz anlamis degilim !
Fark ne, her durumda çocuğu istemiyosun ha düştü ha kürtaj ikisinde de bebek olmamış olacak
Çok çok büyük bir FARK var. Kürtajı ben yaptırcam ama bebeğin düşmesi benim elimde olna bir durum değil. Anlatabildim mi? İradem dahilinde değil. Nasıl bu fark gözden kaçar onu da anlayamıyorum.
Sanırım gerçekten ironiyi algılayamamak gibi bir probleminiz var sizin. Son kurduğum cümlem sizin bizzat bana kurduğunuz cümledir. Ayrıca çelişkili olan siz olduğunuz için, ben sizi iki yüzlü bulduğumu belirtiyorum ve bunu da nerden çıkardığımı da özetliyorum. Hala daha da fikrimin arkasındayım. Asıl çelişkilerle olan sizsiniz ilk postunuzda nefret kusup sonrasında geri adım atıyorsunuz vs vs... İsteğinize karışmıyoruz, karışmıyorum Sizin de benim fikirlerimi beyan etme özgürlüğüme karışamayacağınız gibi... Madem bu çocuğu istemiyorsunuz sizden gitmesini istiyorsunuz o zaman niye kürtaj olmuyorsunuz? Bu iki yüzlülüktür diyorum. Umarım bu sefer anlayabilmişsinizdir. Anlayışsız olsaydım bu konuda ilk olarak konu sahibine bu fikrinden saldırırdım ki öyle bir fikrim de yoktu farkındaysanız..Kurduğun cümleler bile birbirini desteklemiyor. Tabiki bu çocuğu istemiyorum. Kürtaj yaptırmak istedim. Bunu yapamadım çünkü kıyamadım ama hala bu çocuğu istememe durumum sabit neresini anlamıyorsun bu durumda Allah cc ye bebeğimin hayırlısıysa düşmesini istiyorum diye DUA ediyorum. İnsan her şeyi isteyebilir buna da karışacak haliniz yoktur herhalde. Hatta Allahım bu çocuğun sorumluluğu bana şu an ağır geliyor bebek için tedavi görenlere dua edenlere nasip et bile diyorum. Nasıl bir anlayışsızlık içerisindesin?
Kurduğun cümleler bile birbirini desteklemiyor. Tabiki bu çocuğu istemiyorum. Kürtaj yaptırmak istedim. Bunu yapamadım çünkü kıyamadım ama hala bu çocuğu istememe durumum sabit neresini anlamıyorsun bu durumda Allah cc ye bebeğimin hayırlısıysa düşmesini istiyorum diye DUA ediyorum. İnsan her şeyi isteyebilir buna da karışacak haliniz yoktur herhalde. Hatta Allahım bu çocuğun sorumluluğu bana şu an ağır geliyor bebek için tedavi görenlere dua edenlere nasip et bile diyorum. Nasıl bir anlayışsızlık içerisindesin?
Vicdan muhasebesinden, günahından korkuyor.. Ne şiş yansın ne kebapHayır ben hala anlamıyorum, aklıma gelen senin o prosedüre katlanmak istemediğin, uğraşırmasın kendi düşsün olayı
Ben senden o izlenimi aldım
Hayır ben hala anlamıyorum, aklıma gelen senin o prosedüre katlanmak istemediğin, uğraşırmasın kendi düşsün olayı
Ben senden o izlenimi aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?