Beklentilerimi söylemelimiyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ezin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Artik 10. senemizde senden çok büyük bir sürpriz bekliyorum dersiniz...
Şaka bir yana, mutlu olduktan sonra önemi yok bence :)
Inşallah sen de coooooook mutlu olursun ❤❤❤
Inşallah o kişi doğru insandır.

Evlenmek istese o çoktan söylerdi emin ol..

Evet şu an birşey söylemiyor, demekki onun icin daha zamani var, bende o yüzden konuşma gereği duyuyorum. Gelecek icin planlarinin ne oldugunu bilmek istiyorum. Yani mesela evlilik gibi bir adimi atmayi ne zaman düsündügünü. Ayrica benimde düsüncelerimi bilmesini istiyorum. Siz konusmazmiydiniz?

Zaten 2 yil olmus iliskiniz hic gurur falan dinleyip susuyum demeyin geliyo geciyo bile ayrica cocuk 28 yasindaymis hicte erken bi yas degil tam zamani

Zaten hemen simdi evlenelim demiyorum, o yüzden büyük ihtimal 29 olur.
Konusmak mantikli, konuyu nasil acardiniz peki?

Ben hayatımı planlayabilmek açısından erkek arkadaşıma evlilik konusunu açmıştım. Sonra pişman oldum Sanırım şimdilik evlilik düşünmediği için garip bir sohbet gerçekleşti Bu sohbet olalı 1 yılı geçti galiba.

Evlilik konuşmak pişmanlıktır. O günden beri forumda böyle konulara girip “yapma annem sen açma konuyu” diye yorum yaparım. Hemde gecenin 4 buçuğunda

Hayatım kök saldım burda
Az daha nikah memurunu görmezsem meyve vericem de

Biraz daha detay verebilirmisin peki? Kac yasindaydiniz, ne kadar süredir beraberdiniz? Nasil actin konuyu?
Aynisini bende düsünüyorum, hayatimi planlama acisindan bazi seyleri bilmem gerekiyor. Inan, 25 yasinda hiiic düsünmezdim ben bile evliligi filan ama artik ne istedigimi daha iyi biliyorum ve bazi seyler icin gereginden fazla beklenmemesi gerektigini.

2 yıllık ilişki boyunca hiç mi konusu açılmadı?
İstediğiniz bu yöndeyse söylemeniz sizi evlenme meraklısı yapmaz. Yaşınız müsait, ilişki çok yeni değil.
Ama ilginç yani 2 sene boyunca hiç konuşulmadıysa evlenmeyi düşünmüyor olabilir, olumsuz cevap duymaya hazır olarak konuşun. Ayrıca yeni işe girmişken o maddi bağımsızlığın tadını çıkartmak isteyebilir. Her halükarda açıkça konuşmak gerekir.

Direk söylemek yerine, şöyle yandan yandan konuya yanaşsanız daha iyi olur bence. Mesajı alacaktır.
Geleceği görmek istemeniz çok mantıklı. Sonuçta yıllarca sevgili olup ayrılanlar var bu gibi konular yüzünden. Mesela, delikanlı evlenmeyi düşünmüyor olabilir :)

Zaten dediğiniz gibi şimdi planlamaya başlasanız bu yaz nişan seneye düğün desek 2 yıl eder...

Bence bir an önce çaktırmadan o konuya kanalize edin adamı ve planları yapmaya başlayın..

Ben çiftler arasında böyle konuların konuşulmasını gayet normal buluyorum.konusulabilir ama tabi bizde erkeğin kendisinin konuyu açması bekleniyo tabi insan öyle olunca kendini daha iyi hissediyo. Ancak konuanizda da bi sakınca yok ve zaten bu konuyu açınca size evlilik meraklısı damgası vuracaksa o adam evlilik için uygun değildir uzaklaşın

Adam yeni işe girmiş
Ayrıca erkekten beklemek daha doğru gibi geliyor bana
Ama imalarda bulunabilirsin

niye bu konuyu konuşmak için çekiniyorsun ki.. sonuç olarak ciddi bir ilişkiniz varsa bunun sonu evlilik..

1 senesi dolsun o zaman konuş bence.

Ezin ben bu konuyu sevgilime açtığımda ters tepmişti. Ben kpss tercihi (il olarak) yapacaktım mecbur sordum o askerdeydi, “Nasıl söz verebilirim diye “ terslendi,ayrılırken de “ “Beni beklemek zorunda değilsin bik bik “ diye zırvaladı. Ayrıldık diye düşünüp ne arayıp ne sordum. İki gün sonra aradı “Herşey senin istediğin gibi olsun izin dönüşü geliriz nişanlanırız,seni kaybedemem vs “ diye bağlandı olay. Bakınız evliyiz ,konuyu konuşurken her türlü cevaba hazırlıklı ol zaten zaman verecek cevabı ,bikaç aya niyeti belli olur

adamı evlilikten kaçırmak istiyorsanız ne zaman evlenicez diyin veya imada bulunun.
Bundan hiçbir ama HİÇBİR erkek hoşlanmaz. emin olun.
O fikrin kafasına yerleşmesini sağlayacaksınız sadece.
ama ASLA evlilik lafı etmeden.

hı bana kalsa keşke onlar da bizim gibi yuva kurmak konusunda daha hızlı karar alabilen tipler olsalar, böyle şeyleri alengirli yollara girmeden çözebilsek... ama olmuyor.

Aklına sokacaksınız. kendi fikriymiş gibi düşünecek.

Hic konusulmadi degil aslinda, evliligi genel olarak istedigini, aile hayatini sevdigini ve cocukta istedigini biliyorum. Bunlari ama daha cok genel anlamda, yani hayattan beklentileri anlaminda konustuk. Bundan ayri Iliskimizin en basinda (ben biraz kararsizdim) bana ciddi ve ileriye dönük düsündügünü söylemisti.
Ama onun icin zamani geldi mi yoksa henüz erken mi bilmiyorum. Yazdiginiz gibi daha yeni yeni maddi bagimsizliginin tadini cikariyor. Bende ise 5 sene olmus ve artik hayatimda „ilerlemek“ istiyorum. Bence bunu dile getirme sansim olmali. Onun düsüncesi farkli olabilir ama en azindan netlik kazanirim, dimi? Yorumunuz icin tesekkürler.

Yorumunuz icin tesekkürler. Peki yandan yandan nasil yanasiyoruz bu konuya?
Ben aslinda daha cok net ve acik konusan biriyim böyle „oyunlara“ pek gelemiyorum sanki Ama aklima yatarsa belki deneyebilirim.
Yalniz bu yoldan gidersem, sanki asil istedigimi, yani onun bu konudaki düsüncelerini/planlarini ve belki tereddütlerini tam olarak ögrenmis olmayacagim sanki...

Burada yazılanların çoğuna katılmıyorum. Evlenme teklifi için erkeğin ağzının içine bakılmamalı. Gidin siz teklif edin de demiyorum ama konuşmakta çekinecek bir durum yok.
Ama duyacaklarınıza da hazırlı olun.
Adam size uygun bir dille “senin daha önce işe girip birikim yapman benim hazır olmamı etkilemez” diyebilir.
Öyle ya da böyle konuşulmuş olur ve karşılıklı ne düşündüğünüzü öğrenmiş olursunuz. Yoksa ciddi bir ilişki diye düşünüp birkaç sene sonra evleniriz nasıl olsa diye varsayım yapılmaz. He tabii en başından evleneceğiz diye konuşup da tam tersi olabilir. Burada önemli olan nokta birbirinize açık olmak. Ne isterseniz onu alırsınız.

Tesekkür ederim, yorumunuz mantigima cok uydu acikcasi
Aynen, konu onun tarafindan acilsa daha iyi hissederdim ama böyle bekle bekle de bana uymuyor. Onun da bu konularda biraz cekingen ve acemi oldugunu hissediyorum. Bunun biraz da benim yapimla alakasi oldugunu düsünüyorum zaman zaman, ben daha cok soguk bir insanim ve her zaman duygularimi vs. cok belli etmem. Insanlar cogu zaman tepkilerimi kestiremiyor

Ama birimiz bi sekilde konuyu acmasi gerekiyor, bence bu durumda bu kisi ben olabilirim. Her türlü cevaba da hazirim. Ve aslinda o yasta bir erkek böyle bir konuyu konusabilmeli zaten ve karsi tarafinda beklentileri oldugunu düsünebilmeli. Ayni fikirde olmayabiliriz ama benim söylediklerimi yargilamadan dinlemeli. Yapamiyorsa zaten bana göre degildir.

şöyle diyim bir iş arkadaşım (daha önce boşanma yaşamış) 36 yaşında tanıştığı 45 yaşındaki (boşanmış-çocuk sahibi) kişi ile tanıştığında sanırım daha ilk ay evlilik konusunu gündeme getirdi. adam da, evet ben de evlilik amacıyla ilişkiye başlamak istiyorum dedi. 4 sene sonra ancak evlendiler, onda da bizim kız inatla birşeyleri ayarladı, bırakmadı da öyle oldu. yani adam ayıla bayıla evlenmedi.

en başta "aa tamam evlenicez, niyetimiz bu" demek de çözüm değil yani.

ben olsam akışına bırakırım.

ben olsam konusurum,
evlilik teklif etmem,
ama bana da evlilik teklifi edilsin istemem zaten, o sebeple.

bence bunlar zamani gelince yavastan konusulur ve planlanir.
Siz kendinizi hazir hissediyorsaniz konuyu sizin acmaniz da cok cok dogal,
ama karsinizda 7 aydir calisan birisi oldugu icin biraz isteksiz gorunebilir istese bile sizin kadar ozguvenli olmayabilir bu konuda, bunu da normal gormek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…