niye bu konuyu konuşmak için çekiniyorsun ki.. sonuç olarak ciddi bir ilişkiniz varsa bunun sonu evlilik..
1 senesi dolsun o zaman konuş bence.
Adam yeni işe girmiş
Ayrıca erkekten beklemek daha doğru gibi geliyor bana
Ama imalarda bulunabilirsin
Ezin ben bu konuyu sevgilime açtığımda ters tepmişti. Ben kpss tercihi (il olarak) yapacaktım mecbur sordum o askerdeydi, “Nasıl söz verebilirim diye “ terslendi,ayrılırken de “ “Beni beklemek zorunda değilsin bik bik “ diye zırvaladı. Ayrıldık diye düşünüp ne arayıp ne sordum. İki gün sonra aradı “Herşey senin istediğin gibi olsun izin dönüşü geliriz nişanlanırız,seni kaybedemem vs “ diye bağlandı olay. Bakınız evliyiz ,konuyu konuşurken her türlü cevaba hazırlıklı ol zaten zaman verecek cevabı ,bikaç aya niyeti belli olur
adamı evlilikten kaçırmak istiyorsanız ne zaman evlenicez diyin veya imada bulunun.
Bundan hiçbir ama HİÇBİR erkek hoşlanmaz. emin olun.
O fikrin kafasına yerleşmesini sağlayacaksınız sadece.
ama ASLA evlilik lafı etmeden.
hı bana kalsa keşke onlar da bizim gibi yuva kurmak konusunda daha hızlı karar alabilen tipler olsalar, böyle şeyleri alengirli yollara girmeden çözebilsek... ama olmuyor.
Aklına sokacaksınız. kendi fikriymiş gibi düşünecek.
Burada yazılanların çoğuna katılmıyorum. Evlenme teklifi için erkeğin ağzının içine bakılmamalı. Gidin siz teklif edin de demiyorum ama konuşmakta çekinecek bir durum yok.
Ama duyacaklarınıza da hazırlı olun.
Adam size uygun bir dille “senin daha önce işe girip birikim yapman benim hazır olmamı etkilemez” diyebilir.
Öyle ya da böyle konuşulmuş olur ve karşılıklı ne düşündüğünüzü öğrenmiş olursunuz. Yoksa ciddi bir ilişki diye düşünüp birkaç sene sonra evleniriz nasıl olsa diye varsayım yapılmaz. He tabii en başından evleneceğiz diye konuşup da tam tersi olabilir. Burada önemli olan nokta birbirinize açık olmak. Ne isterseniz onu alırsınız.
sorular biraz iş görüşmesi gibi. ben olsam bana böyle sorular soran bir kadından rahatsız olurum. çok duygusuz.Bekleyebilirmiyim bilmiyorum, cünkü gercekten merak ediyorum. Ben konuyu actigimda zaten „evlenelim artik illa ki“ demiyecegim, daha cok „gelecege dair planlarin nedir, evlilik vs., bunlarin senin planlarinda yeri var mi, varsa senin icin dogru zaman ne zaman veya öncesinde nelerin olmasi gerekiyor“ gibi birseyler düsünmüstüm. Yani benimle konussun fikirlerini belirtsin istiyorum. Bunun icinde bir senesini doldurmasini beklemeliyim?
şöyle diyim bir iş arkadaşım (daha önce boşanma yaşamış) 36 yaşında tanıştığı 45 yaşındaki (boşanmış-çocuk sahibi) kişi ile tanıştığında sanırım daha ilk ay evlilik konusunu gündeme getirdi. adam da, evet ben de evlilik amacıyla ilişkiye başlamak istiyorum dedi. 4 sene sonra ancak evlendiler, onda da bizim kız inatla birşeyleri ayarladı, bırakmadı da öyle oldu. yani adam ayıla bayıla evlenmedi.
en başta "aa tamam evlenicez, niyetimiz bu" demek de çözüm değil yani.
ben olsam akışına bırakırım.
Ne güzel, tatliya baglanmis olay :)
Demek bunu konusmanin faydasi olmus, ilk basta biraz ters tepmis olsa da. Ben söyle düsünüyorum: erkekler biraz daha rahat oluyor bu konuda ve bence biraz kadinlarin bu konuyu yönetmesi gerekiyor (ister acik konusarak, ister ima ile). Etrafimdaki cogu iliskide bunu gözlemledim.
adam daha 7 ay önce işe girmiş. büyük ihtimal maddi birikimi yok. ailesinin maddi durumu nasıl bilemem, ama herşeyi ailesinin yapmasını istemeyebilir.Tabiki degil, hayat bu. Bugün konusuruz anlasiriz, yarin belki ayriliriz. Ama en azindan cok mu farkli düsünüyor, ben bir 3-4 sene daha düsünmüyorum mu diyor bunun gibi seyleri ögrenmis olurum.
ben olsam konusurum,
evlilik teklif etmem,
ama bana da evlilik teklifi edilsin istemem zaten, o sebeple.
bence bunlar zamani gelince yavastan konusulur ve planlanir.
Siz kendinizi hazir hissediyorsaniz konuyu sizin acmaniz da cok cok dogal,
ama karsinizda 7 aydir calisan birisi oldugu icin biraz isteksiz gorunebilir istese bile sizin kadar ozguvenli olmayabilir bu konuda, bunu da normal gormek gerekir.
bence ne istediğinizi bilen, çok aklı başında bir insansınız...beklentileriniz gayet normal...evlilik meraklısı gibi asla anlaşılmaz, çünkü belirli bir yaşa gelmiş, mesleği elinde, beklemek için hiç bir sebebi olmayan bir insansınız...malesefki çocuk olayı yönünden, kadınlar bu yaşlardan itibaren tedirginlik yaşıyor, buda gayet normal bence...Merhabalar,
Bir konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum.
Yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var, ben 30 yaşındayım o ise 28. Ben artık yavaş yavaş evlenmek istiyorum aslinda, sonuçta genel olarak emin olduktan sonra beklemenin bir anlami yok bence. Kendimi hazir hissediyorum. Sorun da tam orada: Acaba o hazir hissediyor mu? Bu adımı ne zaman atmak istiyor?
Bunu ögrenmenin tek bir yolu var, konuşmak. Yalnız ben bu konuyu nasil acmalıyım tam olarak hangi cümleleri kurmaliyim bilmiyorum. Evlilik meraklisi damgasini yemek istemiyorum ayrica ona baski uygulamakta istemiyorum tabi
Niyetim aslinda onun beklentilerini ögrenmek ve benimkileri dile getirmek. Onun da ciddi düşündüğünü biliyorum ama sanki evlenmek için fazla acelesi yok gibi. Yani şu an halinden memnun sanki, 2-3 sene daha kalabilir böyle. Bunda tabi henüz 28 olmasinin da etkisi var. Daha 7 ay önce çalışmaya başladı, ben üniversiteyi daha çabuk bitirdiğim ve yaşça da büyük olduğum için 5 senedir calisiyorum. Hemen evlenelim demiyorum, ama 1-1,5 seneye kadar isterim.
Ben aslinda gayet direkt bir sekilde beklentilerimi anlatmayi düsünüyorum. Sizce dogru mu? Erken mi? Veya yanlis anlasilma ihtimalim var mi? Bu konulari hic konusmadik daha önce, o yüzden cekiniyorum sanki. Daha önce de belirttiğim gibi sanki bir yanim gurur yapıp hiç konuşmak istemiyor diğer yanım ise konusup bu konuda netlik kazanmak ve daha fazla oyalanmamak istiyor. Bu da benim en doğal hakkım diye düsünüyorum.
Cevaplariniz icin simdiden çok teşekkür ederim.
adam daha 7 ay önce işe girmiş. büyük ihtimal maddi birikimi yok. ailesinin maddi durumu nasıl bilemem, ama herşeyi ailesinin yapmasını istemeyebilir.
kaldı ki evlilik sadece düğün dernek ve bir eve yerleşmek değil. bence eve girdikten sonra sürdürmek daha zor.
bu adam daha iş hayatının ne olduğunu öğreniyor, çok kısa zamanda evlenmek için kendine güvenmeyebilir. bu da onun isteklerinden ziyade yaşam koşulları ile alakalı bence daha çok.
Evet, hayat kosullari nedeniyle hazir olmayabilir. Yaşı ve yeni calismaya baslamasi nedeniyle hayatinin cok farkli bir asamasinda, özellikle benimle kiyaslanirsa.
Bunu ögrenmek istiyorum iste. Genel olarakta saglam adimlarla ilerlemek isteyen birisi. Tüm bunlar onun dogal hakkidir hicte baski yapmak istemiyorum, sadece ögrenmekte fayda var. Gercekten hayati paylasabilegim bir insanla bunlari da konusabilmeliyim bence.
Diger mesajinizda „is görüsmesi“ gibi demissiniz, güldüm vallahiEvet, orda öyle yazinca biraz ruhsuz durmus, amacim sadece sunlari sunlari ögrenmek isterim demekti, tabiki sorguya ceker gibi sormak istemiyorum :) Bu konuda tavsiyeniz varsa alirim :)
Gayet rahat bi şekilde artık geleceğimiz için bir adım atsak mı diyebilirsinizTesekkür ederim, yorumunuz mantigima cok uydu acikcasi
Aynen, konu onun tarafindan acilsa daha iyi hissederdim ama böyle bekle bekle de bana uymuyor. Onun da bu konularda biraz cekingen ve acemi oldugunu hissediyorum. Bunun biraz da benim yapimla alakasi oldugunu düsünüyorum zaman zaman, ben daha cok soguk bir insanim ve her zaman duygularimi vs. cok belli etmem. Insanlar cogu zaman tepkilerimi kestiremiyor
Ama birimiz bi sekilde konuyu acmasi gerekiyor, bence bu durumda bu kisi ben olabilirim. Her türlü cevaba da hazirim. Ve aslinda o yasta bir erkek böyle bir konuyu konusabilmeli zaten ve karsi tarafinda beklentileri oldugunu düsünebilmeli. Ayni fikirde olmayabiliriz ama benim söylediklerimi yargilamadan dinlemeli. Yapamiyorsa zaten bana göre degildir.
Bizimle konustugunuz gibi konuşun bence dürüstçe. Gayet kendini iyi ifade eden birisiniz. Öte yandan 28 yaş bir erkek için çok erken evlilik için. Ben olsaydim evlenmezdim. Ama tüm bunları konuşmadan da öğrenemezsin. Gönlünüze göre olur umarim hersey ☺
bence ne istediğinizi bilen, çok aklı başında bir insansınız...beklentileriniz gayet normal...evlilik meraklısı gibi asla anlaşılmaz, çünkü belirli bir yaşa gelmiş, mesleği elinde, beklemek için hiç bir sebebi olmayan bir insansınız...malesefki çocuk olayı yönünden, kadınlar bu yaşlardan itibaren tedirginlik yaşıyor, buda gayet normal bence...
sizin yerinizde olsam, buraya yazdığınız gibi açık, net ve anlaşılır cümlelerle, bunu sevgilinize sorabilirsiniz...aslında 2 yılda bu konular az çok sinyal verir bence ama, erkeklere evlilik korkutucu geliyor genelde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?