Beklentilerimi söylemelimiyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ezin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
niye bu konuyu konuşmak için çekiniyorsun ki.. sonuç olarak ciddi bir ilişkiniz varsa bunun sonu evlilik..

Haklisin niye cekiniyorum acaba... bir yandan acaba erken mi diye düsünüyorum diger yandan da erkegin bu konuyu acmasini bekledigimden galiba.

Her türlü cevaba da hazirim aslinda, kaybedecek birseyim yok. Baktim isteklerimiz cok farkli kendi yoluma bakarim. Diger türlü ikimizde mutsuz oluruz sadece.
Yinede ondan öyle bir cevap beklemiyorum, evlilik onun icin biraz daha uzakta olsa bile, eger seviyorsa gercekten orta yolu bulabilecegimize inaniyorum.

1 senesi dolsun o zaman konuş bence.

Bekleyebilirmiyim bilmiyorum, cünkü gercekten merak ediyorum. Ben konuyu actigimda zaten „evlenelim artik illa ki“ demiyecegim, daha cok „gelecege dair planlarin nedir, evlilik vs., bunlarin senin planlarinda yeri var mi, varsa senin icin dogru zaman ne zaman veya öncesinde nelerin olmasi gerekiyor“ gibi birseyler düsünmüstüm. Yani benimle konussun fikirlerini belirtsin istiyorum. Bunun icinde bir senesini doldurmasini beklemeliyim?

Adam yeni işe girmiş
Ayrıca erkekten beklemek daha doğru gibi geliyor bana
Ama imalarda bulunabilirsin

Yorumlar gercekten cok farkli, enteresan :) bir kisim acikca konus derken diger taraf imalarda bulunarak ilerle diyor. Peki sence neden ima? Acikca konusmayi neden tercih etmemeliyim?

Evet, daha cok olmadi ise gireli, tabiki de hemen evlenmek istemiyorum. Ama o yöne dogru adimlari yavastan atabiliriz diye düsünmüstüm, zaten evlenene kadar yine en az 1-1,5 sene gecer. Belki 2.

Ne güzel, tatliya baglanmis olay :)
Demek bunu konusmanin faydasi olmus, ilk basta biraz ters tepmis olsa da. Ben söyle düsünüyorum: erkekler biraz daha rahat oluyor bu konuda ve bence biraz kadinlarin bu konuyu yönetmesi gerekiyor (ister acik konusarak, ister ima ile). Etrafimdaki cogu iliskide bunu gözlemledim.

Evlilik lafini asla etmeden kafasina bu fikri yerlestirmek mi? Gercekten merak ettim, nasil oluyor bu?

Aynen, varsayimlarla yola cikilmaz, bende o yüzden biraz netlik istiyorum. Özellikle kendim ne istedigimi bildigim icin önemli benim icin bunu konusmak.
Öyle olmasa, belki henüz 25-26 olsam cok farkli davranirdim, akisina birakirdim hatta evlillik düsünmezdim. O yaslarda hic aklimda yoktu.

Ama su an isteklerimin ve hayattan beklentilerimin farkindayim ve karsimdaki insan ayni sekilde düsünmüyor mu bunu ögrenmek istiyorum. Bu cok önemli bir detay. Isteklerimizin arasinda büyük bir fark varsa eger bunu simdiden ögrenmek ikimiz icin de faydali. Zaman kaybetmeye gerek yok... ve erkek konussun diye beklemeye de gerek yok.

sorular biraz iş görüşmesi gibi. ben olsam bana böyle sorular soran bir kadından rahatsız olurum. çok duygusuz.

Tabiki degil, hayat bu. Bugün konusuruz anlasiriz, yarin belki ayriliriz. Ama en azindan cok mu farkli düsünüyor, ben bir 3-4 sene daha düsünmüyorum mu diyor bunun gibi seyleri ögrenmis olurum.

Benim öngörülerimin daha iyi olduğunu söyler hep zaten,bence de yönlendirilmeye ihtiyaçları var,istemezlerse zaten bişe yapamıyorsun ,ben konuştuğumuzda 24 yaşındaydım bir yıl içinde evlendik sen de gayet konuşabileceğin yaştasın,ilişkiniz de iki yıllık o da iyi bi süre bence

Tabiki degil, hayat bu. Bugün konusuruz anlasiriz, yarin belki ayriliriz. Ama en azindan cok mu farkli düsünüyor, ben bir 3-4 sene daha düsünmüyorum mu diyor bunun gibi seyleri ögrenmis olurum.
adam daha 7 ay önce işe girmiş. büyük ihtimal maddi birikimi yok. ailesinin maddi durumu nasıl bilemem, ama herşeyi ailesinin yapmasını istemeyebilir.
kaldı ki evlilik sadece düğün dernek ve bir eve yerleşmek değil. bence eve girdikten sonra sürdürmek daha zor.
bu adam daha iş hayatının ne olduğunu öğreniyor, çok kısa zamanda evlenmek için kendine güvenmeyebilir. bu da onun isteklerinden ziyade yaşam koşulları ile alakalı bence daha çok.

Evet, daha yeni ise girmis ve birikimi olmamasi gercegi düsüncelerini tabiki etkiliyordur. Ki genel olarak her konuda saglam adimlarla ilerlemek isteyen birisidir, gereksiz acele etmek istemez. Ikimizde hayatlarimizin farkli dönemlerindeyiz aslinda. Umarim ortak bir yol buluruz.

Bizimle konustugunuz gibi konuşun bence dürüstçe. Gayet kendini iyi ifade eden birisiniz. Öte yandan 28 yaş bir erkek için çok erken evlilik için. Ben olsaydim evlenmezdim. Ama tüm bunları konuşmadan da öğrenemezsin. Gönlünüze göre olur umarim hersey ☺

bence ne istediğinizi bilen, çok aklı başında bir insansınız...beklentileriniz gayet normal...evlilik meraklısı gibi asla anlaşılmaz, çünkü belirli bir yaşa gelmiş, mesleği elinde, beklemek için hiç bir sebebi olmayan bir insansınız...malesefki çocuk olayı yönünden, kadınlar bu yaşlardan itibaren tedirginlik yaşıyor, buda gayet normal bence...
sizin yerinizde olsam, buraya yazdığınız gibi açık, net ve anlaşılır cümlelerle, bunu sevgilinize sorabilirsiniz...aslında 2 yılda bu konular az çok sinyal verir bence ama, erkeklere evlilik korkutucu geliyor genelde...

Evet, hayat kosullari nedeniyle hazir olmayabilir. Yaşı ve yeni calismaya baslamasi nedeniyle hayatinin cok farkli bir asamasinda, özellikle benimle kiyaslanirsa.
Bunu ögrenmek istiyorum iste. Genel olarakta saglam adimlarla ilerlemek isteyen birisi. Tüm bunlar onun dogal hakkidir hicte baski yapmak istemiyorum, sadece ögrenmekte fayda var. Gercekten hayati paylasabilegim bir insanla bunlari da konusabilmeliyim bence.

Diger mesajinizda „is görüsmesi“ gibi demissiniz, güldüm vallahi Evet, orda öyle yazinca biraz ruhsuz durmus, amacim sadece sunlari sunlari ögrenmek isterim demekti, tabiki sorguya ceker gibi sormak istemiyorum :) Bu konuda tavsiyeniz varsa alirim :)

yani ben olsam böyle planın ne falan gibi sormam. yani ne biliyim bana sorguya çekilmek gibi geliyor. ben kadın olarak bunu sorgu gibi algıladıysam, erkek topukları .ıçına vura vura kaçar bana göre.

evli arkadaşlarınız var mı ? onlarla zaman geçirmek, evli olmanın eve kapanmak olmadığını göstermek bir yoldur bence. imkanınız varsa aynı ev içerisinde zaman geçirmek, ona yemek pişirmek bir başka yoldur. erkekler yuva hissettiren kadınlarla evlenmek isterler.

siz bi de bu konuşmayı bir cafede çay içerken yaparsanız tam bir orta ölçekli işletme mülakatı gibi olur.

valla kusura bakmayın ben biraz erkek kafalı düşünürüm, çünkü meşhur bir söz vardır: aşkta kadın gibi davran erkek gibi düşün.

Erkek arkadasinizin meslegi nedir?
Cogu meslek icin 28 yas ise baslamak konusunda cok gec bir yas. İnsanlar 23 yasinda mezun oluyor. Bir tıpçı,mali musavir ya da hukukcu degilse buyuk sorun bana gore

Gayet rahat bi şekilde artık geleceğimiz için bir adım atsak mı diyebilirsiniz

Tesekkürler yorumunuz icin. Bende acik acik konusma taraftariyim, öyle de olcak galiba. Evlenirken en az 29 belki neredeyse 30 bile olmus olur, hemen evlenelim demiyorum. Bazilari hazir hisseder, digerleri henüz etmez. En iyisi sormak.
Umarim sizin de hersey gönlünüze göre olur

Tesekkürler, kendimi güzel ifade edebildiysem ne mutlu bana. Evet bencede kendi acimdan beklentilerim gayet normal geliyor. Belki de böyle düsünebilecegimin farkinda, sonucta ondan 2 yas büyügüm bunun farkinda.
Ve söylediginiz gibi biz kadinlarda cocuk konusu var. 1-2 sene evlenene kadar gecse, evlendikten 2 sene sonra da cocuk olsa zaten 34 yasinda oluyorum ilk dogumda. Bir cocuk degilde iki tane istedigime göre (o da ayni fikirde), artik evlenmek icin cokta beklememek gerekiyor.

Çaktırmadan evlilik fikrini işle diyen arkadaşlar bu nasıl oluyor lütfen anlatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…