- 19 Eylül 2022
- 337
- 168
- 33
- Konu Sahibi Bikahvebisohbet
-
Tekrar evlenmeyi de düşünmüyorum ki boşanınca daha iyi olacağımın garantisi neÇocuktan sonra dediğiniz evliliğinizin öncesi iki yıl. Doğum sonrası bir bocalama olabilir ama sizin yıllar geçmiş üzerinden.
Ortada bir evlilik kalmamış.
Çocuk için güvenli bir alan da yok. Babasıyla gittiği ziyarette neye maruz kalacağı meçhul.
Birden fazla küçük çocuklu, maddi anlamda kendine yetemeyecek bir kadın olsanız beklentiyi düşürün ve idare edin denilebilir ama siz bunu neden yapacaksınız?
Size boşanmayı bir seçenek olarak düşündürmeyen ne?
Bu evliliğe devam ederseniz mutsuz bir kadın olarak geçecek hayatınız, başka bir ihtimaliniz yok ne yazık ki.
Zaten bir işim var. 17 yıldır çalışıyorumİş bulun, maddi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayın böylece manevi ihtiyaçlarınızı giderecek başka birine yer açabilirsiniz.
Mantıklı, yalnız kalacağım şu bir kaç günde bunlar üzerine düşüneceğimAdam, " bir gün güzel güzel sohbet ediyoruz, ertesi gün buz gibi, vs.. çizgisinde bir adam olsa, tükenmeyen 'beklentiler'in diri kalmasını, anlarım. Sizin durumunuzda, kendi kendini sabote edici olmaktan başka bir işlevi yok.
Adamı olduğu gibi kabul etmek yahut bu adamsız bir hayat hedeflemek. Bence, seçenekler bunlar.
Ben olsam, kendimden kaçmadan, birinci ve ikinci arasında bir karar verir, ikinciyi tercih edeceksem önümüzdeki , örneğin 18 aylık dönemde, adımlarımı planlar, hayatımı ve ruhumu tamamen buna odaklı bir şekilde hazırlar, zamanı gelince de ayrılırdım. Birinciyi seçeceksem, kendime ait hayatı daha zenginleştirmeye çalışır, ev arkadaşımın varlığından alabileceğimi alır, kendi hayatıma odaklanırdım.
Başka birinden bekledikleriniz yüzünden paralize olup mutsuz mutsuz yaşlanmak , mutsuz anne olup mutlu çocuk yetiştirmenin beyhude çabasına girmek için mi tüketeceksiniz şu cânım hayatı ?
ayrilip siradan bir hayat da yasasaniz hic sevilmediginiz, sayılmadiginiz, devamli asagilandiginiz ve hep stres icinde yasadiginiz bir evden daha iyi olmaz mi?Tekrar evlenmeyi de düşünmüyorum ki boşanınca daha iyi olacağımın garantisi ne
Çalışıyorum kendi işim var avukatım. Maddi bağımlılığım yok yanlış anlaşılma olmuş düzenleyim tekrarBoşanmama sebebinizi bilmiyorum da boşanmak istemiyorsanız hemen bir iş bulun.
İşten eve evden işe arada arkadaşlarla görüşün çocuğu gezdirin vs.
Hani sanki bekar anne gibi yaşayın.
Benim bir arkadaşım bu şekilde yaşıyor.
O kadar cazip anlatmissin ki bosanasim geldiayrilip siradan bir hayat da yasasaniz hic sevilmediginiz, sayılmadiginiz, devamli asagilandiginiz ve hep stres icinde yasadiginiz bir evden daha iyi olmaz mi?
düşünsene işten evine gelirsin, cocugunla konusa konusa yemek yaparsin, sohbet edersiniz, istersen yayar g.tu sacma programlar izlersin. sana kendini kotu hissettiren yok. evde seni aşağılayan yok, anneligini elestiren yok. evin sana ait, guvenli alanin olur. iki haftada bir haftasonu, tatillerde birkac hafta da babasinda kalir zaten koca cocuk endiselenmezsin ac mi tok mu vs diye. o gunler de senin kendine ayirdigin zamanlar olur. ister sifir sorumluluk takilirsin, ister arkadaslarinla cikarsin, ister sarap alir evde sigara icer triplere girersin, ister konsere gidersin
tamamen sana ait bir hayatin olur
ve o hayatta mutlu olup olmaman bir ihtimal dahilinde
oysa simdi mutsuzluğun garanti.
bunca dislanmislik, stres, insan yerine konmamak seni zamanla hasta edecek, ileride o gününü gün ederken sen eklem agrilariyla, baska baska hastaliklarla ugrasacaksin, boşansan bile hayrini goremeyeceksin.
cocugun da büyümüş simdi tam sırası iste
Anladım.Çalışıyorum kendi işim var avukatım. Maddi bağımlılığım yok yanlış anlaşılma olmuş düzenleyim tekrar
Nasıl ya tekrar aşık olacaksın belkiTekrar evlenmeyi de düşünmüyorum ki boşanınca daha iyi olacağımın garantisi ne
benim dedelerimin çocuklarının (babam dahil) ucte biri boşanmış insanlar. hepsi de cok memnun. hatta birkac halam cocuklar buyuyesiye evden gidesiye bosandi 40indan sonra. hepsi "ah gencligimde ayrilaydim serefsizden, su hastaliklarim baslamasaydi" modunda.O kadar cazip anlatmissin ki bosanasim geldi
Benim eşime normal tartışmalar sonrası bile tahammülüm azalıyor. Maksimum ertesi gün düzelecek şeylerden bahsediyorum.Tekrar evlenmeyi de düşünmüyorum ki boşanınca daha iyi olacağımın garantisi ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?