Beklentisiz yaşamak nasıl mümkün

Sürekli konu açıyorsunuz. Mutluluğun tek bir yolu var boşanmak.
40 yaşında kadınsınız. Erkenden yolunuza bakmak varken sürünmüş de sürünmüş.

Yaşlanınca hastalanacak altını bezleyip bakacaksınız belki. İnsan bunu anca sevdiği, iyi yıllar geçirdiği birine yapabilir.

Sizi gerçekten anlamıyorum.

Tekrar evlenmeyi de düşünmüyorum ki boşanınca daha iyi olacağımın garantisi ne
Boşanmanız için illa yeniden evlenmeniz gerekmiyor ki boşanıp hayatını yaşayan kadınlar da var, tiyatrosundan sergisine konserine giden, yıllık izinlerinde kafasına göre tatil planı yapıp gezen tozan arkadaşlarım var, evli halleriyle şimdiki hallerini kıyaslıyorum dağlar kadar fark var, kadınlara bir özgüven bir huzur bir mutluluk gelmiş.

Ben de sizin sağlığınız etkilenecek diye endişelenenlerdenim. Evlisiniz ama evli gibi değilsiniz, bu durumu kabullenmek bence çoğu kişi için zor. Bir açıdan da sorumluluk paylaşımı iyi oluyor diye düşünüyorsunuz sanırım. O zaman beyninizde planlar yaparak kendinizi hazırlayın, çocuk büyümüş zaten. Sorumluluklar altında tek başınıza ezilmeyeceğinizden emin olduğunuzda, psikolojik olarak hazır olduğunuzda bu evcilik oyununa son verirsiniz. Tek bir ömrümüz var, ziyan olmasın.

Kendimi gördüm sizde tek fark ben 2 cocukluyum..
Ciddi anlamda tek bir sohbetimiz yok.. o konu açsa da benim içimden cevaplamak gelmiyor artık. Normalde suskun konuşmayan biri olsa anlarım ama dışarıya karşı bülbül olması...
Artık beraber de uyumuyoruz.. ee ne kaldı boşanmak için değil mi ama o adımı atamıyorum

E tamam ama hayat evlilikten mi ibaret?
Ki sizinkine evlilik bile denemez. Sürekli eşinizin baskısı altında,oturup 2 kelime bile konuşamadığınız bir adamla evlilik çok mu iyi sizce?
Ha bu arada tabi ki evlilikte kavga da edilebilir,tartışmalar,fikir ayrılıkları da olabilir ama çözümlenmek zorundadır bir noktada. Sürekli iki yabancı gibi bir ömür geçmez ki

E tamam ama hayat evlilikten mi ibaret?
Ki sizinkine evlilik bile denemez. Sürekli eşinizin baskısı altında,oturup 2 kelime bile konuşamadığınız bir adamla evlilik çok mu iyi sizce?
Ha bu arada tabi ki evlilikte kavga da edilebilir,tartışmalar,fikir ayrılıkları da olabilir ama çözümlenmek zorundadır bir noktada. Sürekli iki yabancı gibi bir ömür geçmez ki

Boşa kürek çekiyosunuz dicem ama kimsenin elinde kürek yok..

Çaba yok..
Sevgi yok..
İletişim yok..

Beklentin nedir ? Senelerdir böylesiniz herhalde hiç neden diye sormadın mi ? Sadece neden?

Hayatında başkası mı var ? Konforundan mı ayrılamıyor senelerdir nedir sorunu ? Hasta mı? Böyle mutsuz bir evliliği oğlum için sürdürüyoruz deme lütfen. Çocuk yaparken evlenirken kimse boşanmak için yapmıyor ama insanlar değişkendir insanoğlu bu bir örnek. Biryerlerde bişey olmuş olmalı. Bu denli değişiklik. Çocuktan sonra başlaması tuhaf.

Açıkcası ben bu gibi yazıları okudukça çocuk isteğimden soğuyorum. Çocuk sahip olmak evlilikleri bukadar mı etkiliyor? Bukadar mı mutsuz yapıyor çiftleri bir türlü anlamıyorum.

Mutlaka konuşmaya çalışmışsındır yanlış anlama ama ben içi boş formalite bir evlili görüyorum. Adam seni hiç takmıyo resmen bekar hayatı gibi. Evlilikte iletişim çok önemli.

Hepimiz zaman zaman sorun yaşıyoruz ama bu ne yani anlamı boş olan tavırlar davranışlar. Enteresan. Kendine bunu çektirme kendi hayatını yavaştan kur.

Ben de yorumlara katılıyorum.
Ama hiç karşılıklı konuştunuz mu ikiniz hakkında, bize neler oluyor böyle hissediyorum üzgünüm beni seviyor musun diye konuştunuz mu. Bundan hiç bahsetmemissiniz. Belki de onun da sıkıldığı şeyler var. Elbette bu haklı göstermiyor onu. Aşk bitse bile böyle davranamaz
Başbasa biryerlere gidip konuşmayı deneyin. Romantik bir akşam yemeği planlayin. Sana ne oldu deyin. Üzgünüm ama aşk ve sevgi bitmiş. Avukatlik zor bir meslek. Belki hem çocuktan hem işlerden ikiniz birbirinizi dinleyemediniz bir rutine bindi.bence açık açık konuşun. Sonra burada anlatın konuştuklarınizi. Çözüm yoksa, karşılıklı briseyler yapilmayacaksa evliligi bitirmeniz sizin için daha doğru

Yani ya bu ev arkadasligini kabullenmek ya boşanmak .Ev arkadasindan ziyade düşman gibisiniz kusuruma bakmayın.Yani ev arkadaslari birbirine bu kadar batmaz laf sokmaz rencide etmez.En çok evi ayırırlar.Sevgi ve saygı bitmiş maddi beklentiler ve çocuk için sanırım esinizde bu fikirle duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…