Doğuma Hazırlık Belden uyuşturmalı sezaryen nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

letecil996

Her halimiz için, ALLAH 'A HAMDOLSUN 🍃
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2020
157
200
18
32
Selâmün aleyküm arkadaşlarlar. Nasip olursa doğumum yakın.Sezaryen olucam.Oğlum da uyutmuşlardi beni bundan 4 sene önce.. iyi geçti hamdolsun aklıma takılan birşey var sürekli.. ya bu sefer belden uyuşturmalı olursa çook korkuyorum malesef istemiyorum açıkçası..
Sizce bizim tercihimizemi bağlı yoksa kararı veren onlar mi?

Ben tümden uyutun demiştim doktor kabul etmedi uyaniktim ameliyat sırasında gayet rahat geçti. Bence uyumak uyanmak vs. daha sıkıntı hem uyumadiginiz için bebeğinizin ilk sesini de duyuyorsunuz tavsiye ederim.

Belden uyuşturma çok daha konforlu bana kalırsa.
Hem çok panik yaparsanız veya korku duyarsanız hafif bir ilaç verip uyku haline sokuyorlar.
Genel anestezide bebeğe geçme ihtimali var hem de direk ağrıyla uyanılıyor. Zaten yaşamışsınız gerçi ama.
Birde pandemiden dolayı genel anesteziyi tercih etmiyorlar doktorlar şu aralar.
Hem biraz dişinizi sıkarsanız (ki gerçekten bebek, işleme başladıktan birkaç dk sonra doğmuş oluyor) bebeğinizi ilk siz görmüş ve duymuş olursunuz daha sonrasında dikiş kısmında sedasyon isteyip dikiş bitince uyanırsınız. Böyle bir imkanınızda olur.

Ben tümden uyutun demiştim doktor kabul etmedi uyaniktim ameliyat sırasında gayet rahat geçti. Bence uyumak uyanmak vs. daha sıkıntı hem uyumadiginiz için bebeğinizin ilk sesini de duyuyorsunuz tavsiye ederim.
Teşekkür ederim cevabınız için

teşekkür ederim cevabınız için fakat bende panik atak var malesef uyanık iken yapılırsa dayanamam diye düşünüyorum aklımdan neler geçiyor bir bilseniz. Rabbim dayanma gücü versin.

Benim ki koldan vermislerdi narkozu pisman degilim belden uyusmalrda sonra bel agrisi oluyo diyolr ama tercih meselesi tabi

teşekkür ederim cevabınız için fakat bende panik atak var malesef uyanık iken yapılırsa dayanamam diye düşünüyorum aklımdan neler geçiyor bir bilseniz. Rabbim dayanma gücü versin.
Genel anesteziyle doğum yapmadım fakat küçük bir ameliyat geçirdim uyandığımda ağrıdan yatağı çarşafı ısırıyordum
Fakat spinal doğumu deneyimledim. Benim durumum biraz farklıydı bebeğime müdahale edilmesi gerektiği için çok paniktim ve bu yüzden uyutuldum işlem başlarken. Ameliyat bitiminde de uyandım. Bel ve baş ağrısı gibi olumsuz bir tecrübede yaşamadım. Dediğim gibi sedasyon verilmesi gibi bir güzelliği de varken komple uyumaya gerek yok hem belki korktuğunuz gibi geçmez ve ilk anlara şahit olma güzelliğine erişmiş olursunuz Bacaklar açılıp ağrı hissedilene kadar geçen sürede de ağrı epey epey azalmış oluyor. Sonuçta bıçak yarasının ilk an ki haliyle 6-7 saat sonra ki ağrısı bir olmuyor. Doktorunuz eğer belden uyuşturmada ısrarcı olursa diye güzel yanlarından bahsedeyim dedim :) İnşallah dilediğiniz gibi geçer.

Korkma canım 3 ay önce oldm.. genel anestezi istemiştim ala 33 haftalık olduğu için bebeğim belden uyuşma yapılması gerektiğini söylediler.. açkçası söyledekleri zaman çok korktum ama hiçbirşey hissetmyorsun uyuşturulurken bile hissetmyorsun Ben kestiler mi diye sorduğumda bebeğini çıkartıyorlar demiştiler ve demesiyle bebeğimim sesini duymam bir oldu en güzeli bebeğini görebiliyorsun

Spinal anestezi olup, genel anestezi alarak doğumdan cıkmış biriyim iki anesteziyi de aynı anda aldim. belimden iğne yapıldı sonra ayaklarını oynat vs dediler bakalim uyuştumu diye oynatıyorum dedim hissediyorum daha.. Sonra bi gözümü açtım her sey olmuş bitmiş. Meğer heyecanlanmışım tansiyonum düşmüş. Vermişler hemen genel anesteziyi. Ama çok isterdim bebeğimi hemen göreyim. Ben uyurken tabi eşim içeri girmiş fotolar vs çekilmiş ben iki karış suratla uykuda aslında eşimi ilk baştan içeri alın benimle gelsin demistim ama sonradan alıcaz dediler o yüzden heyecan yaptım galiba. Ikinci çocuğa eşimi en başından yanıma almayı dusunuyorum

Ek olarak kızım sabah 9.48 de doğmuş. Ben uyanip odaya geldigimde saat 11 civariydi. Belimin ve ayaklarımın uyusuklugunun geçmesi öğlen 3 gibi oldu. 4 te ayağa kalktım. Ert3si gün hastaneden çıktım. Sonrada ne ağrı ne sizi hiç oturmadım yatmadimda

aleyküm selam.

Belden uyuşturmalı dediğin ikiye ayrılır. Epidural ve Spinal anestezi diye.

Spinal anestezide alt tarafı hissetmezsin ama bilincin yerinde olur. Çok ağrı vs hissetmezsin, doktorlar da en çok bunu sever risk vs yok.

Epiduralde ise iğneyi içerde bırakırlar. Doğum sonrası da sana kumanda gibi bi şey verirler. İstediğin zaman düğmeye basıp dozu arttırıp ağrını azaltabilirsin. Prenses anestezi diyorlar buna da.

Uyumak en kolayı gibi geliyor ama bebeğini doğar doğmaz görmek, dokunmak istersen bunlar daha iyi :)

Şimdi hastanelerin çoğu genel anestezi yapmıyor bende spinal oldum belden uyuşma sadece dogum sonra bacakları bir süre hissettmiyorsun.

İlk doğumum genel anestezi ile oldu. İkinci de anestezi uzmanı belden hem benim hem bebeğim sağlığı için daha iyi olacağını söyledi. Belden uyuşturdular, ben de de panik atak var, tansiyonum biraz artınca bir iğne vurdular. O rahatlattı beni. Ve cidden genelden daha iyi oldu. Bebeğini o an görüyorsun çok çok güzel bir his

Spinal iğne ile belden uyuşturulmali doğum yaptım mükemmel bir tecrübeydi sakın ge rahat olun bebeğinizi görünce size nabtiklari hiç unrunuzda olmuyor onlar sizi dikerken siz yan tarafta bebeginize bakıyorsunuz komple uyumak sonrasında toparlanmayi uzatıyor bir hafta kadar dikiş ağrısı oluyor sadece

Veriler genel anestezi mi sakinleştirici mi ? Benim tansiyonim 17 çıktı.. bebeği aldktan sonra istersen sakinleştrici yapabiliris dediler olur dedim gittim bidaha gözlerimi odada açtım

İnşaAllahçok teşekkür ederim

Yaa çok teşekkür ederim cevabınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…