Belirsizlik, Bitmeyen Sevgi Üstüne Katlanarak Gelen Acılar...

LivreAmour

C'est la vie
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
18.351
3.215
423
Aylardır debeleniyorum belki...
Konu açsam, açmasam...İçimdekileri, boğazımdaki düğümleri nasıl anlatsam diye...
Ama bu sabah gelen haberle artık içimde tutamayacağımı, tutarsam patlayacağımı farkettim...
Erkek arkadaşım güneydoğuda subay, ömrü operasyonlarda geçiyor, gık'ı çıkmıyor, babası yok çünkü çok küçükken kaybetmiş ve vatanımızı devletimizi babası biliyor... Birkaç yıl önce çok yakın bir devresi şehit oldu, arkasından toparlanması çok zaman aldı, bu süre içerisinde ilişkimizde çok sarsıldı. Günlerce konuşamadığımız oldu, oluyor...Haber alamıyorum, istihbarat durumu yüzünden de nerede şuan hangi birlikte, intikal nerelere oluyor, operasyon hangi bölgede bilemiyor...Bazen yurtdışı görevleri de oluyor, 3 yılda 2 kere ayrıldık ama ayrılığa da dayanamıyoruz, ağustosta tayini var, 1. bölge olacak sanırım...Kış başı da düğün düşünüyorduk ama, bu sabah ağlayarak aradı beni, çok yakın bir arkadaşı şehit olmuş dün... Koskoca yiğit, mert adam çocuklar gibi hıçkıra hıçkıra ağladı karşımda...3 yıldır çektiğimi bir allah biliyor, bir ben biliyorum...Hayatımın merkezi telefon oldu, hem çalsın istiyorum-hem çalmasın... Diken üstünde beklemek o kadar zor ki... Ellerim uyuşuyordu bir dönem doktora gittim kemik yoğunluğuna kadar baktılar-hiçbirşey yok...Strese bağlı dendi. Atamıyorum ki düşünceleri kafamdan. Sürekli birlikte kalsa, yine o kadar yanmayacak içim...Çatışma, sıcak temas... Bana hissettirmemeye çalışıyor ama denk geldiğim olaylar çok oldu, yakalanan bir terörist grubunun üzerinden birliklerinde öldürülecek rütbelilerin isimleri çıkmış, içinde onunda ismi varmış, ağzından kaçırmıştı birgün...Daha neler neler...Yaşamayan bilemez...
Bu son devre arkadaşının şehadetinden sonra tayin isteyeceğini zannetmiyorum, ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. İstifa edermi, yaptırımları neler istifa sonrasının bilemiyorum, ama bunu ondan hiç istemeyeceğim. Onun gibi mert, yiğit yürekli adamlara ihtiyacı var bu ülkenin...Dönmeyecek, ağustostaki tayinini de durduracak eminim. Ailem bu ilişkinin bitmesi gerektiğini söylüyor, ama ben o kadar çok seviyorum ki, tek birşey almadan tek bir çekyatla lojman hayatına alışabilirim gibi geliyor...Her gün bir haber gelecek diye iç sıkıntısı yaşamaktan tansiyonumda sürekli oynamaya başladı, bu kadar yükü kaldırmıyor artık bedenim. O kadar korkuyorum ki ona birşey olacak diye, sürekli haber alamadıkça ondan ona saldırıyorum, laf sokuyorum, sonra o kadar pişman oluyorumki... Dayanamıyorum artık ya

ne denir ne yapilabilir bilemedim.. Allah sabir versin size...
herkesin bi sinavi var, her zorlugun mukafati mutlaka var belki yarin belki diger alemde. olecegini bile bile yasayan tek canli insanogluymus. mumkun oldugunca kalbinizi ferah tutun her an bicak sirtinda yasamak insani cik yipratir. insan saglam bir inanca dunya gorusune sahip oldu mu ve ic butunlugunu ic dinamiklarini korudu mi hic bi deprem onu deviremez diye dusunuyorum..

Çok zor arkadaşım asker eşi ve ya sevgilisi hayat arkadaşı olmak çok zor.
Bir asker kadar zor hayat sizin için,katlanması sabretmesi,
Ne denir hangi temenni burada işler bilemeyeceğim.
Ağır bi sorumluluğun altındasın,herkesin kaldırabileceği bir şey değil sabır diliyorum sana denilebilecek çok şey yok aslında

Amin, çok sağolun. Şu boğaz düğümlenmesi olmasa Sağlıklı düşünemiyorum, bu erkek arkadaşımın yaşadığı 2. büyük acı... Diyorki; allahım bana bu acıyı tekrar yaşatma diye çok dua etmiştim-olmadı...Babacığım derdi bana-çocuğumu kaybettim diyor

Benim eşim Mardin'de yaptı askerliğini..(uzun dönem)
Anlayabiliyorum seni.. Kısmen de olsa..
Çünkü benimkinin bitiş (tezkere) zamanı belliydi.. Bir şekilde geçiyordu zaman.. Korku ve endişe dolu da olsa..
Senin işin çok zor canım..
Allah sabır versin.. Hem sana hem ona..

Çok sağolun, hem bu sıkıntıları yaşamak hemde ne olursa olsun ailene karşı ilişkini savunmaya çalışmak çok zor, acı...
Annem doğu görevi bitmeden evlenemezsin diyor, ben çocuğumu lojman köşelerinde tarasınlar diye büyütmedim, izin veremem buna diyor...Diyor da diyor...Demiyorlar ki, bunca sıkıntıya bir de biz sıkıntı eklemeyelim Allahım bu güzel vatanımı bu durumlara düşürenleri kahretsin

gerçekten çok zor bi durum allah yardımcınız olsun...
sürekli diken üstünde bi hayat çok zor olmalı...
allah sanada sevgilinede sabır versin

Bu bitmeyecekki, bu çocuk ömür boyu asker ve gönüllü...Orası da vatanın bir parçası ve hizmet bekler diyen ve bunu şevkle mutlulukla yapan biri. Asker doğmuş, öyle devam edecek. Bu hakkını elinden almayı hiç düşünmedim, çünkü hep saygı var ilişkimizde, kişisel mutluluklarımıza inancımıza davamıza hep saygılı olduk. Ama ben bunu kaldıramıyorum artık, sürekli haberlerde internette çatışma şehit haberleri takip etmekten aklımı yitireceğim

Aslında psikolojik destek alsan çok iyi gelir:26:

Allah sabır versin. Bir asker çocuğu olarak, askerlerin içinde büyümüş biri olarak kısmen de olsa anlıyorum. Herkesin psikolojisi kaldırmaz bunları ama yapacak bir şey yok. Dediğin gibi ülkeye bu hale getirenlerin Allah cezasını versin.

Onun hayatı algılayışı,duruma bakışı çok saygı duyulası nitelikte..Senin de duyduğun gibi..
Konu senin durumun ne kadarını kabullenip kabullenemeyeceğin konusu..
Yani düşünsel olarak kabul edip de bünyesel olarak kaldırıp kaldıramayacağin..
Mesela bir insan en fazla 50 kg yük kaldırabiliyorsa,ona 70 kg yük taşıtamazsın.. İsteyemezsin..
Kendini çok iyi tartmalısın.. Yola çıkarsın aşkla.. Ancak o çıktığın yolun başından yada ortasından geri dönmek de var..
Çok daha yıpratıcı olmaz mı her iki seven insan için de..
Yada kaldıramayacağını gayet iyi bildiğin bu duruma devam ettiğin taktirde,sen ne durumda olursun.. Ya sana bişey olursa ve sevdiklerin kahrolursa....
vs vs vs..
Konuşalım beraberce düşünelim kuzum..

Aile açısından bakılınca onlar da haklılar,kim ister çocuğunun o duruma düşmesini.Sevdiğinin ailesi istermiydi.Ya da hangimiz isteriz bir askerimiz orada sıkıntı çeksin her gün acabalarla yaşasın.Fakat ülkemizde lanet olası bitmek bilmeyen bir terör gerçeği var.Bu uğurda can veren onca can,sevdiğini kaybeden onca eş babasız kalan onca çocuk.

Çok zor bir sınavda ve zamandasın.Hem aileni hem sevdiğini mutlu edeyim derken kendini sakın unutma arada,en büyük sorumluluk da sende aslında.

Keşke bir öğüt bir nasihat olsa bu durumla ilgili söylesekde her şey hallolsa ama yok.Sana sabretmekten bize sabır dilemekten başka hiç bir şey kalmıyor

Canım kıyamam sana.

Ne denir,ne akıl verilir bu durumda bilemiyorum ki,sen aslında en iyisini bilirsin.

Tabii ki baskı yapma istifa konusunda,Ömürün dediği gibi hem sen destek alsan,hemde ssevgilin çok iyi olur aslında.

tek birşey sorucam bu kutsal yolda sevdiğini yalnız bıraksan kendini affedebilir misin?
ben hiç sanmıyorum..
sana diyeceğm kendini manevi olarak güçlü tutman.. haberleri izleme mesela..
bişey olsa zaten öğreneceksin değil mi kendine eziyet etme boşu boşuna..
dua et sevdiğini dualarınla koru..
ve güçlü ol..
eğer ki bu yola beraberce baş koydunuz ise güçlü ol.
böylesi bu işe gönül vermiş adamların yalnız bırakılmasına içim dayanmıyor benim.

Bu düşünceye de katılıyorum
Kendini güçlü ve hep güçlü tutması gerek..
Başını omuzuna dayamış olan,kalp kalbe olduğu adama sırtını dönmemesi için..
Bunun bir formülü olsa.....

gerçekten görevleri çok zor ölümle burun buruna en yakın arkadaşını kaybetse bıle yıne görevıne devam edıcek bu kşilerin psikolojılerırının de çok zorlandığını düşünüyorum artık bıtse şu anlamsız kavga

ailende haklı kım isterki böyle zor bıhayat yaşasın evladı
bunu kendı evladınız olunca anlıycaksınız
ALLAH sıze ve sızın gıbı durumda olanların yardımcısı olsun
tabıkı görevi başındaki askerlerımızınde

Aslında psikolojik destek alsan çok iyi gelir:26:

Psikolojik destek alsan ne olacak, ilk önce kabullen derler. Ben hayatım boyunca varolan farklı düzene karşı çıktım zaten, neyini kabulleneceksin bu durumun ?
Genç genç fidanların, vatan evlatlarının yitip gitmesinin kabullenilir ne yanı olabilir ki
Filler tepişiyor, çimenler eziliyor işte

Biliyormusunuz kendimi güçlü zannederdim ben...Yani hep kendi başıma birşeylerin savaşını verirdim, hala da öyle. Artık kontrol edemiyorum hislerimi, gözlerimin içi gülerdi, ruh gibi dolaşmaya başladım. İçten içe kemiren bir hastalık gibi bu şüphe, endişe...Nerede, ne yapıyor, üşüyormu, bugün intikalde kaç km yürüyecek, sıcak birşeyler içebilecekmi, ayakları acırmı, o soğukta nerede uyur günlerce... Düşünmemek için uyumayı seçmeye başladım son zamanlarda, 3 aydır da çalışmıyorum istifa etmiştim zaten, birde aşil tendonumda sıkıntı çıktı...Uykumda bile düşünüyorum sanki ki, sabahları yorgun uyanıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

Biz iki defa ayrıldık meg'ciğim...Tayin durumu yoktu ozaman, ''ben böylesine sevdiğim kadına bu acıları yaşatamam, lojmana kapatıp eli yüreğinde haber bekletemem, eninde sonunda bir cenaze çalar kapını'' demişti, ''bitsin sende kendi hayatına bak-gerçekten birini seviyorsan eğer onu mutlu görmek istiyorsun'' demişti. 3 ay konuşmadık, kalktı geldi izin alıp dayanamıyorum ben çok özlüyorum seni, ağustosta tayin durumum var aklında biri yoksa ve aileninde senin evlenmeni istediği biri yoksa beklermisin beni demişti... Ağustosu bekliyorduk...Şimdi bu haber Gelir gelmez çayımı getirirdi devrem, bu nasıl boşluk diye diye ağlıyor meg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…