Belirsizlik, Bitmeyen Sevgi Üstüne Katlanarak Gelen Acılar...

Sabır dert iledir çünkü...Bende hep afiyet dilerim hem kendim için, hem herkes için...
Çok teşekkür ederim, yazmanız destek olmanız yeter...
Allah böyle güzel gönüllere dert, tasa, sıkıntı vermesin...
Yardım konusuna gelince yani ilk adım kabullenmek...Kabullenemiyorsunki bu durumu, nasıl kabul edeceksin ?
Bakmaya kıyamadığın adam yüzü gözü kapkara, 5 karış sakalla, çorabını günlerce değiştirmeden kilometrelerce yol yürüyor, uyumuyor, uyumadığı halde dikkatini konsantrasyonunu bozmamak zorunda... Uyursan ölürsün çünkü... Günlerce kuran okuyorum öyle bir kapatıyorumki kendimi bazen, birisi birşey söylediğinde soran gözlerle anlamayarak bakıyorum ki benim aklım zehir gibi çalışır...Galiba o da yetisini kaybedecek çok düşünmekten...Hayat sevdiğim adam için pamuk ipliğine bağlıyken neyi-nasıl kabullenebilirimki

E be güzelim e be yavrum ya... Sen icinde oldugun durumu kabullenemediğinden bu haldesin...
Ömür'ün de dediği gibi psikolojik destek alman lazım, bu durumu kabul edebilmek için... Herkesin imtihanı farklı biliyorsun aylarca bunu senle az konuşmadık. En som yaşadığınız olaya gercekten cok üzüldüm... Maalesef biz bu ülkenin insanıyken asker olsak da olmasak da hayatımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu unutmamız gerekiyor. Hele bir de hayatımızdaki insanlar asker olunca polis olunca yani rant uğruna kullanılan maşalar (artık bundan başka cümle yok plan biteni açıklamaya) her daim bir diken üstünde olma durumunu hayatımızda herhangi birşey gibi görmeye başlıyoruz. Başlamak da zorundayız...
Burada rütbeli ile evli olan bir arkadaşla konuşmuştum... Bana sunu demişti; ilk evlendiğimde ciddi anlamda stres altındaydım. Bir sürü insanın öldüğü birden fazla olayda onun görevli olarak gittiğini gözlerim dolu dolu izledim dedi. Haberlere ağlayarak baktım kahroldum dedi...
Sonra nasıl alıştığını sorduğumda, insa herseye alışıyor zamanla, alınyazısı diyerek yasamayı ve günümü iyiye endeksleyerek yasamayı öğrendim dedi...
Sen de bu yasam tarzına alışacaksın ama bunu kendi kendine kabullenmiyorsan psikolog destegi şart...
Canımsin biliyorsun değil mi?

okudum bitanem, okudum ama ne yazacagimi bilemedim. cok üzüldüm adina
hatta konunu esime okudum, cünkü esim bana hep asker olmak istedigini anlatiyordu
dedim bak arkadas ne zorluk cekiyor. üzüldü oda cok....
ayrilsan ayrilamazsan, devam etsen zarar göreceksin... durumun cok zor gercekten canim.
asker esi olmak hic kolay degil, cünkü onlarin ilk esi isleri oluyor hep.

(özel msj kutun dolu )

Asıl sen benim canım, sen bunu biliyorsun değil mi Sen nasıl güzel bir insansın ya, derdimle dertlendin. Allahım yolunu pür-ü pak etsin, esaslı dostum benim...
2. çok yakın arkadaşı, devresi de şehit artık, toparlanamayacak bu çocuk
Ben aynı acıları sana da yaşatamam deyip bitirelim demesinden de korkuyorum. Çok özlüyorum, burnumda tütüyor zaten... Nezaman geleceksin diye sordum, bunu telefonda söyleyememki dedi yine. Yemin ederim sarılmak değil niyetim, şöyle ayda bir uzaktan görsem-iyi olduğunu bilsem yeter bana

Allah yardımcınız olsun çok zor olmalı anlayabiliyoruz ama hissetmek çok ayrı
sizden destek görmek ister gücüne güc katmaya calısın lütfen...henüz gitmediğiniz için uzakta olduğunuz için korkularınız büyüyordur
evlenince daha iyi olabilir her şey...arkadasların dediği gibi zamanla alısırsınız
çünkü biz insanların unuttuğu bir şey var
Hangimizin bir dakika sonrasına garantisi var ki? ama ölümü pek az düsünüyoruz ölmeyecekmis gibi yasıyoruz ya...hayata dalıp gidiyoruz

Canım benim, allahım razı olsun sizlerden... Dünyanın en şerefli, en saygı duyulası mesleğidir askerlik ama bizim memleketimizde acıyla eşdeğer artık...Söylemek istediğim o kadar çok şey varki ama forumda bu tür konular yasak... Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarla yönetiliyoruz. Rabbim böyle milliyetçi, türk ırkına ve bayrağına sahip çıkan vatan evlatlarına zeval vermesin. Cumhuriyetimize halel gelmesin... Konum kapanmasın diye uzatmıyorum ama bu konuda dilimde yüreğimde susmuyor, susturamıyorum... Bu adamlar para için gitmedi oraya, ün için gitmedi, zira ikisinede ihtiyacı yok erkek arkadaşımın. Ama, ama işte

Halbuki 1 saniye sonramızın bile garantisi yok değil mi
Amin, sağolun, allah kerimdir deyip bekliyorum ama zaman hep aleyhimize işliyor

bende asker eşiYdim , ne kadar zorlandığını çok iyi anlıyorum , eski eşimin anlattığın sebeplerden psikolojisi bozulmuştu , aylarca aramadığı olmuştu bitmesi için herşeyi yaptı
sana tavsiyem eğer birbirinizi seviyorsanız sonuna kadar destek ol ona ailen ne söylerse söylesin sen sabret ona moral ver ,zorlukları aşmanın başka çaresi yok
aten kolay olanı bitirmek bende bitmesin diye çok savaştım ama olmadı

Birde olayın bu yüzü var değil mi Bozuk olan psikolojiyi onarmak...Askerlik hele hele aktif olarak operasyonların içindeysen çelik gibi bir ruh hali istiyor...Bundan da öyle korkuyorumki, hadi ailem sorununu aştık, 1. bölgeye de tayini çıktı, şehit olan 2 arkadaşının acısını, o anı nasıl unutturacağım ona İlişkimize, evliliğimize yansımayacakmı...Ki hayat dolu, cıvıl cıvıl bir adamdı ama ilk şehit arkadaşından sonra gözünün feri söndü yavrumun, bugünde diğer arkadaşı... Allahım hayat ne kadar zor, ne kadar

Okurken yazdıklarını geçtiğimiz 6 ay yaşadıklarım geldi.Erkek arkadasım doguda askerlıgını yaptı ve saldırıdan şans eseri kurtuldu.O yaptı askerliği ben burda tükendim.Bir Allah bir ben bılıyorum ruh halımı.Dermatit oldum bende cilt rahatsızlıgı strese baglı ki erkek arkadasın birebir içinde durumun ve görevi bu.Allah kolaylık versin.
Onun işi zor oldugu kadar senin de öyle.Eger kendını artık gercekten gucsuz hıssedıyorsan destek alman şart.Seviyorsunuz bırbırınızı ve onun için dayanıcaksın.Dayanmalısın.Şehit olan askerimizin de ruhu şad olsun.Nur içinde yatsın

Amin, dayanmak...Zor geliyor artık herşey, yaşamak bile...

Allah sabırlar versin. Bütün askerlerimizi korusun. Ülkeyi bu hale getiren, pkk yı baştacı yapıp askeri ayakaltı yapanların da destekleyenlerin de Allah belasını versin...

kesinlikle çok zor, o konuda size katılıyorum, ben psikiyatriye de gittim ve bana söylediği bu psikolojiye sen ne kadar dayanabileceksin ???
benimki anneci babacı biriydi biz olamadık o yüzden bitti, ama eğer bana bir gün sahip çıksaydı asla bırakmazdım
operasyona gittiğini önce haberlerden duyardım korkarak izlerdim o yüzden neler hissediyorsun anlıyorum ,allah yardımcınız olsun, bunu kaldırabilir misin çok iyi düşün

Canım benim sen ne yürekli ne cesur bir kızsın. Başkaları gibi oturup, ağlayıp, sızlayıp sevdiğini bu işten vazgeçirmeye çalışmıyorsun. Saygı duyuyorsun ve destek oluyorsun. Ben de bir asker kızıydım babam emekli general. Yıllarca neler çektik ama herşey bizim şu anda bulunduğumuz noktada olmamızı sağlayan vatanımız ve vatan uğruna şehit olanlar içindi. Asker eşi olmak zordu annem için sabahlara kadar belki günlerce haber beklenen eş, benim için zordu babayla babasız gibi büyümek en özel günlerinde babanın yanında olmayışı korku dolu geceler ve günler. Ama olsun biz cesurduk biz gururluyduk biz toprağına her basışımızda bu vatana ait olduğumuzu hissederdik. Kolay değil herkesin kaldırabileceği birşey hiç değil. Annene de hak veriyorum herkesin yavrusu önce gelir. Ama sevdiğinde bir ana kuzusu değil mi oralarda can veren herkes bir ana kuzusu değil mi. Bence iyi düşün, bu öyle kolay bitecek geçecek bir zaman değil yıllarca sürecek. Babam 6 doğu görevi yaptı. Belki şimdi azalmıştır bilmiyorum. 4 tanesinde birlikte gitmiştik, 2 tanesinde bizi bırakıp gitmişti. Asker ve polis eşi olmak herşeye hazır olmak derdi annem. Hele şimdilerde o kadar or ki. Ama yaşayacağın gururu da hiç birşeyle ölçemezsin. Sevgiyle kal....

Allah sabırlar versin. Bütün askerlerimizi korusun. Ülkeyi bu hale getiren, pkk yı baştacı yapıp askeri ayakaltı yapanların da destekleyenlerin de Allah belasını versin...

Amin, allahım milletimizi, ırkımızı, cumhuriyetimizi korusun ve yüceltsin. Müslüman ve Türk olarak son nefesimizi vermeyi nasip etsin. Sağolun desteğiniz için

Bir gün üzmedi beni, bir gün ağlatmadı, bir gün aldatmadı... Hep en doğrusunu söyledi ne olursa olsun. Babası yok zaten, annesi var birtek o da çok iyi biri ve sağlam basar ayağı yere, annesini sever ama aradaki dengeyi de bilir. Ama bilemeden beklemek, en kötüsü

çok şanslısın o zaman, elinden geldiğince gücün yettiğince yanında ol asker eşi olmak zor tabiki her zaman herşeye hazır olacaksın, sabret bakalım hep kötü düşünme yoksa daha da çekilmez olur herşey , her zaman güçlü ol ve güçlü dur o bunu hak ediyor anladığım kadarıyla ,durumun benimki gibi olmasın da en kötüsü bu

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Evet saygı duyuyorum çok fazla hemde, saygı verilmez aslında-hakedilir-... Göğsüm hep gururla kabardı, kabarıyor... Ama birde madalyonun öbür yüzü. Çok iyi anlarsınız beni. Hayaller hep yarım kalıyor bu meslekte, hem kendi hayallerin hem eşinin çocuklarının hayalleri... Ondan hiçbirzaman istemeyeceğim istafa etmesini. Başka bir iş yapamaz çünkü, mutsuz olur. Gerçekten çok seviyorsan sevdiğin insanın mutluluğu senin önceliğin oluyor. Ayrılmayı, daha fazla birbirimizi hırpalamadan bitirmeyi çok düşündüm, ama her bunu düşündüğümde o gece allahıma ''3-5 soysuza mı bırakacağız vatanımızı, benimde aşkımında kanı son damlasına kadar feda olsun bayrağım uğruna'' diye dua ederken buldum kendimi. Psikolojisini geçtim, onu hallediyorum tevekkülle dua ile ama kendimi sıkmaktan tansiyonum oynuyor sürekli saçlarım dökülmeye başladı geçen yıl zona çıkarmıştım...Anlatsam inanın roman olur...

Siz yeni mi ayrıldınız :2: Telafisi olamazmıydı, çok üzülüyorum zorluklarla evlenmiş, seven insanların ayrılmasına

Siz yeni mi ayrıldınız :2: Telafisi olamazmıydı, çok üzülüyorum zorluklarla evlenmiş, seven insanların ayrılmasına

evet 3 hafta falan oldu, 2 yıl bekledim doğu görevinin bitmesini evlendikten 8 ay sonra doğu tayini çıktı yalnız başıma bekledim ,ama yeterince sevmemiş 4 ay hiç arayıp sormadı bile ,bizim için en hayırlısı buydu çünkü zaten hayatımda ne maddi ne de manevi yoktu , sizin için umarım herşey güzel olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…