- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
-
Sabır dert iledir çünkü...Bende hep afiyet dilerim hem kendim için, hem herkes için...Anlamasi belki zordur ama ben anliyorum, allah herkese özelikle askerlerimize saglik huzur versin, allah hepsiniz korusun.
Onlar herseyin en güzelini hak ediyorlar....
Sana gelince isin cok zor, sen haklisin sevgilin hakli, ailende cok hakli....
simdi herkesi mutlu etmek icin ortak yol bulunmali.
Ailen tabiiki istemez o sicak ortmanda bulunmali, cok haklilar.
Sen onu kayip etmek istemiyorsun iyi bir insan sende cok haklisin.
Oda görevini birakmak istemiyor oda hakli, ama o er gec birakacak birakmak zorunda, sende belki sabirla o zamani beklemelisin.
Bu ara bencede bi yardim al sakinles sinirini kontrol et ki, bedenine ruhuna zarar vermesin stress....
Allah yardimci olsun, ben allah sabir versin demeyi hic sevmem,
cünkü izlemlerim gösterdiki, sabir versin dedikce sabir veriyor ama dert de veriyor ...
O yüzden en yakin zamanda bu olayin herkes icin en iyi sekilde cözülsün insallah, hepiniz mutlu olacaginiz sekilde olsun insallah .......
Asıl sen benim canım, sen bunu biliyorsun değil miE be güzelim e be yavrum ya... Sen icinde oldugun durumu kabullenemediğinden bu haldesin...
Ömür'ün de dediği gibi psikolojik destek alman lazım, bu durumu kabul edebilmek için... Herkesin imtihanı farklı biliyorsun aylarca bunu senle az konuşmadık. En som yaşadığınız olaya gercekten cok üzüldüm... Maalesef biz bu ülkenin insanıyken asker olsak da olmasak da hayatımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu unutmamız gerekiyor. Hele bir de hayatımızdaki insanlar asker olunca polis olunca yani rant uğruna kullanılan maşalar (artık bundan başka cümle yok plan biteni açıklamaya) her daim bir diken üstünde olma durumunu hayatımızda herhangi birşey gibi görmeye başlıyoruz. Başlamak da zorundayız...
Burada rütbeli ile evli olan bir arkadaşla konuşmuştum... Bana sunu demişti; ilk evlendiğimde ciddi anlamda stres altındaydım. Bir sürü insanın öldüğü birden fazla olayda onun görevli olarak gittiğini gözlerim dolu dolu izledim dedi. Haberlere ağlayarak baktım kahroldum dedi...
Sonra nasıl alıştığını sorduğumda, insa herseye alışıyor zamanla, alınyazısı diyerek yasamayı ve günümü iyiye endeksleyerek yasamayı öğrendim dedi...
Sen de bu yasam tarzına alışacaksın ama bunu kendi kendine kabullenmiyorsan psikolog destegi şart...
Canımsin biliyorsun değil mi?
okudum bitanem, okudum ama ne yazacagimi bilemedim. cok üzüldüm adina
hatta konunu esime okudum, cünkü esim bana hep asker olmak istedigini anlatiyordu
dedim bak arkadas ne zorluk cekiyor. üzüldü oda cok....
ayrilsan ayrilamazsan, devam etsen zarar göreceksin... durumun cok zor gercekten canim.
asker esi olmak hic kolay degil, cünkü onlarin ilk esi isleri oluyor hep.
(özel msj kutun dolu)
Allah yardımcınız olsun çok zor olmalı anlayabiliyoruz ama hissetmek çok ayrı
sizden destek görmek ister gücüne güc katmaya calısın lütfen...henüz gitmediğiniz için uzakta olduğunuz için korkularınız büyüyordur
evlenince daha iyi olabilir her şey...arkadasların dediği gibi zamanla alısırsınız
çünkü biz insanların unuttuğu bir şey var
Hangimizin bir dakika sonrasına garantisi var ki? ama ölümü pek az düsünüyoruz ölmeyecekmis gibi yasıyoruz ya...hayata dalıp gidiyoruz
bende asker eşiYdim , ne kadar zorlandığını çok iyi anlıyorum , eski eşimin anlattığın sebeplerden psikolojisi bozulmuştu , aylarca aramadığı olmuştu bitmesi için herşeyi yaptı
sana tavsiyem eğer birbirinizi seviyorsanız sonuna kadar destek ol ona ailen ne söylerse söylesin sen sabret ona moral ver ,zorlukları aşmanın başka çaresi yok
aten kolay olanı bitirmek bende bitmesin diye çok savaştım ama olmadı
Okurken yazdıklarını geçtiğimiz 6 ay yaşadıklarım geldi.Erkek arkadasım doguda askerlıgını yaptı ve saldırıdan şans eseri kurtuldu.O yaptı askerliği ben burda tükendim.Bir Allah bir ben bılıyorum ruh halımı.Dermatit oldum bende cilt rahatsızlıgı strese baglı ki erkek arkadasın birebir içinde durumun ve görevi bu.Allah kolaylık versin.
Onun işi zor oldugu kadar senin de öyle.Eger kendını artık gercekten gucsuz hıssedıyorsan destek alman şart.Seviyorsunuz bırbırınızı ve onun için dayanıcaksın.Dayanmalısın.Şehit olan askerimizin de ruhu şad olsun.Nur içinde yatsın
Birde olayın bu yüzü var değil miBozuk olan psikolojiyi onarmak...Askerlik hele hele aktif olarak operasyonların içindeysen çelik gibi bir ruh hali istiyor...Bundan da öyle korkuyorumki, hadi ailem sorununu aştık, 1. bölgeye de tayini çıktı, şehit olan 2 arkadaşının acısını, o anı nasıl unutturacağım ona İlişkimize, evliliğimize yansımayacakmı...Ki hayat dolu, cıvıl cıvıl bir adamdı ama ilk şehit arkadaşından sonra gözünün feri söndü yavrumun, bugünde diğer arkadaşı... Allahım hayat ne kadar zor, ne kadar
Aylardır debeleniyorum belki...
Konu açsam, açmasam...İçimdekileri, boğazımdaki düğümleri nasıl anlatsam diye...
Ama bu sabah gelen haberle artık içimde tutamayacağımı, tutarsam patlayacağımı farkettim...
Erkek arkadaşım güneydoğuda subay, ömrü operasyonlarda geçiyor, gık'ı çıkmıyor, babası yok çünkü çok küçükken kaybetmiş ve vatanımızı devletimizi babası biliyor... Birkaç yıl önce çok yakın bir devresi şehit oldu, arkasından toparlanması çok zaman aldı, bu süre içerisinde ilişkimizde çok sarsıldı. Günlerce konuşamadığımız oldu, oluyor...Haber alamıyorum, istihbarat durumu yüzünden de nerede şuan hangi birlikte, intikal nerelere oluyor, operasyon hangi bölgede bilemiyor...Bazen yurtdışı görevleri de oluyor, 3 yılda 2 kere ayrıldık ama ayrılığa da dayanamıyoruz, ağustosta tayini var, 1. bölge olacak sanırım...Kış başı da düğün düşünüyorduk ama, bu sabah ağlayarak aradı beni, çok yakın bir arkadaşı şehit olmuş dün... Koskoca yiğit, mert adam çocuklar gibi hıçkıra hıçkıra ağladı karşımda...3 yıldır çektiğimi bir allah biliyor, bir ben biliyorum...Hayatımın merkezi telefon oldu, hem çalsın istiyorum-hem çalmasın... Diken üstünde beklemek o kadar zor ki... Ellerim uyuşuyordu bir dönem doktora gittim kemik yoğunluğuna kadar baktılar-hiçbirşey yok...Strese bağlı dendi. Atamıyorum ki düşünceleri kafamdan. Sürekli birlikte kalsa, yine o kadar yanmayacak içim...Çatışma, sıcak temas... Bana hissettirmemeye çalışıyor ama denk geldiğim olaylar çok oldu, yakalanan bir terörist grubunun üzerinden birliklerinde öldürülecek rütbelilerin isimleri çıkmış, içinde onunda ismi varmış, ağzından kaçırmıştı birgün...Daha neler neler...Yaşamayan bilemez...
Bu son devre arkadaşının şehadetinden sonra tayin isteyeceğini zannetmiyorum, ne yapacağımı ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. İstifa edermi, yaptırımları neler istifa sonrasının bilemiyorum, ama bunu ondan hiç istemeyeceğim. Onun gibi mert, yiğit yürekli adamlara ihtiyacı var bu ülkenin...Dönmeyecek, ağustostaki tayinini de durduracak eminim. Ailem bu ilişkinin bitmesi gerektiğini söylüyor, ama ben o kadar çok seviyorum ki, tek birşey almadan tek bir çekyatla lojman hayatına alışabilirim gibi geliyor...Her gün bir haber gelecek diye iç sıkıntısı yaşamaktan tansiyonumda sürekli oynamaya başladı, bu kadar yükü kaldırmıyor artık bedenim. O kadar korkuyorum ki ona birşey olacak diye, sürekli haber alamadıkça ondan ona saldırıyorum, laf sokuyorum, sonra o kadar pişman oluyorumki... Dayanamıyorum artık ya
Allah sabırlar versin. Bütün askerlerimizi korusun. Ülkeyi bu hale getiren, pkk yı baştacı yapıp askeri ayakaltı yapanların da destekleyenlerin de Allah belasını versin...
kesinlikle çok zor, o konuda size katılıyorum, ben psikiyatriye de gittim ve bana söylediği bu psikolojiye sen ne kadar dayanabileceksin ???
benimki anneci babacı biriydi biz olamadık o yüzden bitti, ama eğer bana bir gün sahip çıksaydı asla bırakmazdım
operasyona gittiğini önce haberlerden duyardım korkarak izlerdim o yüzden neler hissediyorsun anlıyorum ,allah yardımcınız olsun, bunu kaldırabilir misin çok iyi düşün
Bir gün üzmedi beni, bir gün ağlatmadı, bir gün aldatmadı... Hep en doğrusunu söyledi ne olursa olsun. Babası yok zaten, annesi var birtek o da çok iyi biri ve sağlam basar ayağı yere, annesini sever ama aradaki dengeyi de bilir. Ama bilemeden beklemek, en kötüsü
Canım benim sen ne yürekli ne cesur bir kızsın. Başkaları gibi oturup, ağlayıp, sızlayıp sevdiğini bu işten vazgeçirmeye çalışmıyorsun. Saygı duyuyorsun ve destek oluyorsun. Ben de bir asker kızıydım babam emekli general. Yıllarca neler çektik ama herşey bizim şu anda bulunduğumuz noktada olmamızı sağlayan vatanımız ve vatan uğruna şehit olanlar içindi. Asker eşi olmak zordu annem için sabahlara kadar belki günlerce haber beklenen eş, benim için zordu babayla babasız gibi büyümek en özel günlerinde babanın yanında olmayışı korku dolu geceler ve günler. Ama olsun biz cesurduk biz gururluyduk biz toprağına her basışımızda bu vatana ait olduğumuzu hissederdik. Kolay değil herkesin kaldırabileceği birşey hiç değil. Annene de hak veriyorum herkesin yavrusu önce gelir. Ama sevdiğinde bir ana kuzusu değil mi oralarda can veren herkes bir ana kuzusu değil mi. Bence iyi düşün, bu öyle kolay bitecek geçecek bir zaman değil yıllarca sürecek. Babam 6 doğu görevi yaptı. Belki şimdi azalmıştır bilmiyorum. 4 tanesinde birlikte gitmiştik, 2 tanesinde bizi bırakıp gitmişti. Asker ve polis eşi olmak herşeye hazır olmak derdi annem. Hele şimdilerde o kadar or ki. Ama yaşayacağın gururu da hiç birşeyle ölçemezsin. Sevgiyle kal....
çok şanslısın o zaman, elinden geldiğince gücün yettiğince yanında olasker eşi olmak zor tabiki her zaman herşeye hazır olacaksın, sabret bakalım hep kötü düşünme yoksa daha da çekilmez olur herşey , her zaman güçlü ol ve güçlü dur o bunu hak ediyor anladığım kadarıyla ,durumun benimki gibi olmasın da en kötüsü bu
Siz yeni mi ayrıldınız :2: Telafisi olamazmıydı, çok üzülüyorum zorluklarla evlenmiş, seven insanların ayrılmasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?