Belirsizlik, Bitmeyen Sevgi Üstüne Katlanarak Gelen Acılar...

Ağustostaki tayin durumu hala var..
Sana aksini söylemedi değil mi..
Sen ondan önce sorma bence..
Söyleyemesin sana tayin olayının iptal olduğunu..

Üstelik ayrıldığın zaman onu düşünmüyor olamazsın ki..
Yazdığın şeyleri yine de düşünüyor olmaz mısın....

Annemi suçlamadım hiç istemiyor o'nu diye. Hatta annem geçen aylarda ağlayarak ben nasıl saygı duymamki ona, ama sen benim evladımsın, bak biz artık 60 lı yaşlardayız kızım , evlendiğinde 2 adım ötende olsam fena mı olur, biz çok bağlı yaşadık aile bağlarımız kuvvetlidir bunu sende iyi biliyorsun dedi, bende lojman hayatının kötü olmadığını güvenli olduğunu söylediğimde geçen senelerde hataydaki lojmanda üsteğmenin eşinin çamaşır asarken uzun namlulu silahlarla tarandığını hatırlattı bana annem. Tıkandım kaldım...Kendim için korkmuyorum asla, allah'ım bana çok şerefli-yiğit-mert birini nasip etti, ömrümce yanında olmak istiyorum ama bedenim fire veriyor artık, tansiyonum oynamaya başladı

Ah, parkon'um İşte en başından beri biliyorsunuz durumu Dayanamıyorum artık
O bitmiş durumda, arkadaşım kardeşim diyor da başka birşey demiyor

Bırakamamki... Asla...
Ama sağlık sorunları yaşamaya başladım artık, içime at at at dayanamıyorum. Sadece bağlı olduğu tek birlik olsa ona da amenna, gezdiği için nerede terör olayı olsa kulak kesiliyorum, buz kesiyorum...İsimler açıklanana kadar kendimi kahrediyorum...Ders çalışmam lazım, yeniden üniversite sınavına girmek istiyordum, hiçbirşeye veremiyorum kendimi

Keşke

Amin, kelimelere bile hükmedemiyorum artık, zor, çok zor........
Çok............................................................................

Seni o kadar iyi anlıyorum ki okuduğumda ne kadar da bize benziyor diye düşünmeden edemedim. Benim sevgilimde özel harekatta ve doğuda, inan benimde günlerce ondan haber alamadığım günler oldu. Bizimde tek iletişim aracımız telefon onunla bile zor konuşabiliyoruz görevde olunca kesinlikle aramaz dinlenme olasılığı var diye.
Çok yıprandığımı hissediyorum işine de aşık kesinlikle ayrılmaz bu gidişle biz biticeğiz

Eğer olmak istiyorsan sevdiğinin yanında her şeye rağmen sende sağlam duracaksın güçlü olacaksın ve aile karşı güçlü gözükeceksin bilecekler senin ne kadar kararlı ve güçlü olduğunu belki bu vesileyle biraz olsun rahatlar içleri.

Çok kolay bi hayat bekliyor diyemem seni hani boş tesellilerle avutamam,sevdiğinin elinde tut o ne kadar salarsa kendini ne kadar gücü tükenirse tükensin sen onun gücü ol.Çok şey düşüyor sana burada çok fedakarlık çok güç çok sabır,ama karşındaki insan bunlara değiyor vatanı bekliyor koruyor.Arkadaşım biraz daha kendini topla sinirlerini sağlamlaştır sende sters yapıp sağlığını bozarsan nasıl sevdiğin adam kendini toplasın çok zor evet ama topla kendini.

Tayin durumu hala var, ama ben onu zerre tanıyorsam o bu tayini durdurur... Kardeşimin kanı yerdeyken ite köpeğe kendimi güldürüp gelip batıda çekirdek çitlemem ben demişti diğer arkadaşı şehit olduğunda... Biliyormusun, taburdan bir arkadaşının eşi benimde arkadaşım geçen yıl tanışmıştık ona da eşi anlatmış, eda demişti ki bana, seninki ne yapmış biliyormusun, soğuk kar tipi olan bir günde mevzi dolaşırlarken bir askerin ağladığını görüyor herkes şimdi nasıl bağırır ortalığı inletir diye beklerken, soğuktanmı ağlıyorsun diye sormuş, askerde telefon kartı olmadığından annesini arayamadığını çok özlediğini söylemiş, hemen benimki cebindeki kartı çıkarıp uzatmış ve hergün annesini aramasını ve aradığını gelip ona haber vermesini emretmiş, ertesi günde koliyle kart almış askere... Kaç kez aşık oldum, kaç kez saygıdan öldüm anlatamam. Sevilmezmi bu adam

Ben asker esi olarak sizi cok iyi anliyorum durumun ne kadar zor oldugunu fazlasiyla biliyorum.
Ama benim dusuncem bu kadar sevdiginiz bir insandan ayri olmaniz uzakta olmaniz sizi daha da cok yipratir.eger evlenip yanina giderseniz olaylarin icinde oldugunuz zaman insan daha metanetli olup olanlari idrak etmekte zorlanmiyor gercekten.
aileniz de hakli kendince ama surekli olum korkusuyla yasanmaz eger gerekli onlemleri alip tedbirli davranirsaniz gerisini Allaha havale edeceksiniz.baska caresi yok.olacagi varsa zaten olur kimse engelleyemez bunun icin de sevdiginiz insanla istediginiz hayati yasamaktan cekinmeyin bence.

Allah zeval vermesin böyle yiğit adamlara...Bu adamları el üstünde değil, başının üstünde taşımak lazım...
Para için değil, şan şöhret için değil, bayrağımız için oradalar...
Yahya Kemal'in Büyük Taarruz öncesi yazdığı 26 Ağustos 1922 şiiri varya...Aslında şiirde değil bunun dua şeklinde tüm orduda bağırarak söylendiği söyleniyor...
Şu kopan firtına Türk ordusudur ya rabbi!
Senin uğrunda ölen ordu budur ya rabbi!
Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın!
Galip et çünkü bu son ordusudur islamın....
Ben hep bu şiirle dua ediyorum, sizde böyle dua edin erkek arkadaşınız için emi, ite köpeğe fırsat vermesin rabbim

Ben aslında ondan daha kötü durumdayım da bu durumu kendime yediremeyip güçlü durmaya çalışıyorum, zorla güncel filmleri takip etmeye çalışıyorum, arkadaşlarımı kıramayıp görüşüyorum ama elimdeki saate bakıp bakıp hadi kalkayım artık diyorum, ebru yapıyordum bıraktım, resim yapıyordum bıraktım, deneme yazılarım vardı, yazmak gelmiyor içimden...Velhasıl ben bu ara sıfırı tükkettim sanırım

Öncelikle allah sizede sabırlar versin, güç kuvvet versin. Doğuda mısınız sizde ? Ve lojmandamısınız :26: Annemle babama sert çıkmak istemiyorum zira çok kıymetliler benim için, üzüntüden sıkıntıdan onlara birşey olursa yaşayamam ben

Tesekkur ederim cok sagolun.benim esim deniz kuvvetlerinde suan golcukteyiz.iyiyiz cok sukur.esim gemi gorevindeyken cocugunun dogumunu bile goremedi hep yalnizdim tek basima mucadele ettim 6 aylik somali seyirinde sesini 2 yada 3 defa duymusumdur.o gunler cok zordu.doguda komando olarak amcamin oglu var.surekli yurtdisina goreve giderlerdi ve onunda psikolojisi cok bozuk.anlattiklari seyler bir insanin kaldirabilecegi cinsten degildi.ama simdi evli ve 1 cocuklari var.lojmandalar.ama esi cok zorlandi ailesi edirnedeydi ona ragmen surekli gormeye gitti hamileligini yine ailesinin yaninda gecirdi.esi o surecte hep gorevdeydi.
Allah bi sekilde yardim ediyor guclu olmamiz gerek.

Dayımda rütbeli benim, kuzenlerim adamakıllı kavga bile edemediler lojman hayatları boyunca...Eşine, çocuğuna daha da zor...Üstelik o eşinin rütbesi sana da geçer, lojman hanımları arasındaki münasebetlerde bana tuhaf geliyor :26: Sınanan hayatlar diyorum ben hep erkek arkadaşıma da...Bir imtihandayız-belki bu dünyada gün yüzü yok ama ahirette hayır umudum var... Çevreme arkadaşlarıma bakıyorumda, insanlar evlenirler haftasonları arkadaşlarını uzuuuun kahvaltılara alırlar akşam sahilde yürüyüşlere çıkarlar elele, sinemaya tiyatroya giderler; seninse tek yaptığın birşey vardır-Beklemek-... O kadar... Atkısını-sweat'ini bıraktıysa sana ona sarılıp kokusunu içine çekerek özlem dindirmek kalır bir de yanına kar olarak...İşte o kadar

Ah, parkon'um İşte en başından beri biliyorsunuz durumu Dayanamıyorum artık
O bitmiş durumda, arkadaşım kardeşim diyor da başka birşey demiyor

Yorulduğunu biliyorum tatlım,kolay değil yaşadıkların.Ama şuan güçlü olması gereken sensin o bu kadar kötüyken.Toparlanmaya çalışacaksın mecbur.Sonrası için bişey diyemiyorum ki.Ama ömür boyu güneydoğuda kalacak değil be tatlım.Şuan enzor sınavını veriyor.

30 yaşındayız artık, ömür boyusumu kaldı be canım, hayat gidiyor, tutamıyoruz

yazıp sildiklerim oldu...böyle bir şey hakkında ne denir ,,her ne kadar yaşadıklarını ifade etsen de yaşamayan kişi anlayamaz
bu durumu...yanlış bir şeyler yazmak istemedim,şu an her şey sana avuntu gibi gelebilir,
ama yaşadıklarının o kadar farkındasın ki bunun bir imtihan bir süreç olduğunu her insanın farklı şeylerle ,sevdikleriyle sınandığının bilincindesin,
tek yapaman gereken manevi huzurunu sağlayıp ona bunu hissettirmek konuşmasanızda onun bunu hissedeceğini düşünüyorum,
ayrıl veya ayrılma demek haddim değil ama onun bir vatanı ...bir aşkı ...var anladığım kadarıyla o güçle ayakta ,hakkınızda hayırlısı olsun.

Hepsi bir yana, şehit olan arkadaşının 4 aylık bebeği var...
Hayat tam bir illüzyon... 24 saat birlikte onlar, çok bağlanıyorlar birbirlerine...
Toparlanması çok zor olacak, bezginim yaşam sevincim gitti dedi bu sabah bana... Kardeşim derdi ona çünkü
Evim dar geliyor bana bugün, sokağa fırladım sabah haberi alınca, sokakta dar geldi... Ruhumda bedenime dar geliyor zaten bu ara
Yarın kıyamet kopacak deseler başımı kaldırıp ne dedin diye sormaya gücüm yok inanın

Anlamasi belki zordur ama ben anliyorum, allah herkese özelikle askerlerimize saglik huzur versin, allah hepsiniz korusun.
Onlar herseyin en güzelini hak ediyorlar....

Sana gelince isin cok zor, sen haklisin sevgilin hakli, ailende cok hakli....

simdi herkesi mutlu etmek icin ortak yol bulunmali.
Ailen tabiiki istemez o sicak ortmanda bulunmali, cok haklilar.

Sen onu kayip etmek istemiyorsun iyi bir insan sende cok haklisin.

Oda görevini birakmak istemiyor oda hakli, ama o er gec birakacak birakmak zorunda, sende belki sabirla o zamani beklemelisin.

Bu ara bencede bi yardim al sakinles sinirini kontrol et ki, bedenine ruhuna zarar vermesin stress....

Allah yardimci olsun, ben allah sabir versin demeyi hic sevmem,
cünkü izlemlerim gösterdiki, sabir versin dedikce sabir veriyor ama dert de veriyor ...

O yüzden en yakin zamanda bu olayin herkes icin en iyi sekilde cözülsün insallah, hepiniz mutlu olacaginiz sekilde olsun insallah .......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…