haklısınYönlendirmedi ama ben kendi kendimi yönlendirmek istiyorum. Sadece psikologlara da çok güvenmiyorum arkadaşım psikoloji okuyor bakıyorum benden bir farkı yok ben önceden onlar okuyunca bambaşka bir şey oluyorlar zannederdim saf bir şekildeama sadece insan davranışları üzerinde bilgi sahibi oluyor seni daha iyi olman için yönlendirmeye çalışıyor da kendisi yapabiliyor mu acaba bunları oda. Aşk acısı çekiyor belki zarar veriyor vuruyor kırıyor sonra ertesi gün gömleğini giyip gelip bana akıl veriyor. Samimi bulamıyorum.
Evet biz iyi olursak iyilik kazanır belki bir gün. Kaçıp gitmekte bir çözüm. Türkiye,Ortadoğu hala ergenliğini yaşayan bir çocuk gibi hırçın ve kavgacı. Zihniyet olarakta çok geride ilim bilim kafa yapısı her şey geride çok üzücü bilerek bizi bu hale düşürdüler.insanın oldugu yerde sorun her zaman olur :)
onceden de vardı kotu seyler ama sımdı elımızın altında hersey ve her bılgıye ulasmamız daha kolay oldu
bu daha mı ıyı oldu daha mı kotu orasını kestıremıyorum ama ınsanın gozunu korkuttugu ve endıselendırdıgı kesın
benım 2 yasında bır kızım var ve ben kızı okula işe yurt dısına falan nasıl gondercem dıye dusunmedım degıl
kız teklıfı kabul etmedı dıye yuzune asıt atanda var sırf guzel dıye öldurulende var bunu dusunursek hastalanırız akıl saglıgımızı yıtırırız
kotu seyler olurken ıyı seylerde oluyor
bır dongu bır denge ve kotuler varsa o dengeyı bız saglayıp ıyı kısımda olalım
sevgı zaten bırcok seyı ıyılestırır guzellestırır
sen ıyı seylere odaklan bosver kotu seylerı :)
acık soylıyım mı gıdecek de yerımız yok :)Evet biz iyi olursak iyilik kazanır belki bir gün. Kaçıp gitmekte bir çözüm. Türkiye,Ortadoğu hala ergenliğini yaşayan bir çocuk gibi hırçın ve kavgacı. Zihniyet olarakta çok geride ilim bilim kafa yapısı her şey geride çok üzücü bilerek bizi bu hale düşürdüler.
benim aklıma manevi eksiklikler geldiHerkesin kendine göre dertleri var hepimiz en büyük kendimizinki zannediyoruz belki dışardan bakıldığında önemsiz gibi görünebilir ama yaşayan için pekte öyle olmuyor işte. Önceden her yeni güne başlamak için heyecan duyardım. Gelecek hayalleri kurardım. Artık hiç bir şey bana heyecan vermiyor. Yeterince gezmiş yeterince görmüş gibiyim öyle de değil aslında yaşım küçük ama hiç bir şey bana anlamlı gelmiyor. Yaşamak için bir sebep bulamıyorum sadece yaşıyorum...
Arkadaşlarım var ama sonuca varmıyor sadece konuşmuş paylaşmış oluyorum ben istiyorum ki bir sonuca varsın şuan siz de çok iyi geldiniz sadece konuşmak bile iyi geliyor insana ama uzun vadede iyi olabilmem için cevaplara ihtiyacım var. Belki profesyonel bir bakış açıcı yardımcı olucak. Psikologlarda psikoloğa gider diye duymuştum. O zaman bende kendi tezimi çürütüp en azından bir şans verebilirim.haklısın
ama ben soyle bakıyorum herkese her seyını anlatamazsın belkı anlattıgın sen kırılma dıye dogru yonlendırmeye de bılır
psıkologun hem ısı bu hemde en objektıf goruse sahıp olur onun yonlendırmelerı dogru olur belkı baska bır noktadan bakmanı saglar
bazen bazı arkadaslar bazı ortamlar vardır herseyı konusmasan da sana ıyı gelen yokmu oyle bır ortam
Belki de öyledir bilmiyorum.benim aklıma manevi eksiklikler geldi
bır nebze ıyı geldıyse konusmak ne mutlu banaArkadaşlarım var ama sonuca varmıyor sadece konuşmuş paylaşmış oluyorum ben istiyorum ki bir sonuca varsın şuan siz de çok iyi geldiniz sadece konuşmak bile iyi geliyor insana ama uzun vadede iyi olabilmem için cevaplara ihtiyacım var. Belki profesyonel bir bakış açıcı yardımcı olucak. Psikologlarda psikoloğa gider diye duymuştum. O zaman bende kendi tezimi çürütüp en azından bir şans verebilirim.
Evet gidecek yerimiz de olsa ordayken de aklımız burda olan bir şey için cız etmeye devam edicek. Kalıp savaşmak en erdemlisiacık soylıyım mı gıdecek de yerımız yok :)
barı kaldıgımız yerı ıyılestırelım en azından bızden sonrakıler ıcın
Çok teşekkür ederim bir çok okuyan ne saçmalamış deyip geçicek belki ama siz durup cevap verdiniz. Gerçekten de bahsettiğimiz gibi etrafını güzelleştirecek insanlardan olduğunuz belli. Kızınızı huzurlu güzel bir ülkede büyütebilmeniz için ben de çabalıycam. Belki de bende bahsettiğim amacı böylece bulmuş olurum. :)bır nebze ıyı geldıyse konusmak ne mutlu bana
elımden gelen bırsey olabılse keske
bır mesaj kadar uzaktayım bırsey olursa burdayım en azından bunu bıl :)
Çok teşekkür ederim bir çok okuyan ne saçmalamış deyip geçicek belki ama siz durup cevap verdiniz. Gerçekten de bahsettiğimiz gibi etrafını güzelleştirecek insanlardan olduğunuz belli. Kızınızı huzurlu güzel bir ülkede büyütebilmeniz için ben de çabalıycam. Belki de bende bahsettiğim amacı böylece bulmuş olurum. :)
Melikecim kimseye muhtaç olmadan yaşamak için azmini kaybetme.Deniyorum sadece bazı cevaplara ihtiyacım var ama cevapları bulamıyorum ve bu yüzden ilerleyemiyorum. Ama sürekli aynı soruları soruyorum ve cevap bulamıyorum. Ameliyatım burun ameliyatıydı çok takmıştım o zaman ama bence takılacak birşey yoktu şimdi geriye dönüp baktığımda dünyanın en gereksiz şeyiymiş diyebilirim. Belki de ruhsal boşluğumu öyle kapatmak istedim. Ama bütün yüzüm değişti burnum şiş ve kocaman bir sene oldu düzeleceği de yok kendi kendimi mahvettim
Açıkcası bir olay yaşamadım ama sebebini sorguladığımda şöyle bir yanıt verebilirim çok çalıştım iyi bir üniversite kazandım ama çevremin yönlendirmesiyle hiç bir fikrim olmayan bir bölümü seçtim. O yaşta etrafınızdaki söylenenlerden etkileniyorsunuz ne yapacağınızı bilmiyorsunuz vs. Ben hala okuyorum ve eziyete döndü bu benim için. Aileme bahsedemedim. Okulum uzadı ve artık tahammül edemiyorum. Okul bittikten sonra ne yapacağımı bilmiyorum yeniden bir şeyi okumaya hevesim kalmadı. Zaten neyi seçerdim onu da bilmiyorum allak bullak oldum. Çalışan ve hedefleri olan bir insandım istemediğim bir alanda beş senemi çöp ettim hem de kendime tembel başarısız imajı çizdim. Başarısız bir ameliyat oldum. Görüntümden hiç memnun değilim kendim gibi gelmiyorum aynalara bakamaz oldum. İnançlı bir insandım inancımı kaybettim bunu samimi olarak söylüyorum inanmak çok istiyorum ama mantıklı gelmiyor okuyorum araştırıyorum inanmak için ama mantıklı gelmiyor. Bu sefer her şey boş gelmeye başladı. Aile kurmak isterdim önceden şimdi bakıyorum çocuklu insanlara nasıl katlanıyorlar diyorum sanki çocukları olunca kendinden vazgeçip başka bir canlı için yaşamaya başlıyorlarmış gibi geliyor. Onun sürekli isteklerini yapmak için yaşamak ve herkesin kendi çocuğunu dünyanın en özel şeyi sanması komik geliyor. Böylesi düşünceler içinde neresinden tutup yaşam enerjisi için kendimi motive edebilirim ki
Çok hızlı yaşamışsın...hayat senden zevk almış..Herkesin kendine göre dertleri var hepimiz en büyük kendimizinki zannediyoruz belki dışardan bakıldığında önemsiz gibi görünebilir ama yaşayan için pekte öyle olmuyor işte. Önceden her yeni güne başlamak için heyecan duyardım. Gelecek hayalleri kurardım. Artık hiç bir şey bana heyecan vermiyor. Yeterince gezmiş yeterince görmüş gibiyim öyle de değil aslında yaşım küçük ama hiç bir şey bana anlamlı gelmiyor. Yaşamak için bir sebep bulamıyorum sadece yaşıyorum...
Aynı ben,ben de bir de evden çıkmama isteği de var.Bazen kendimi depresyonda bazen iyi bazen tabiri caizse ot gibi hissediyorum.Herkesin kendine göre dertleri var hepimiz en büyük kendimizinki zannediyoruz belki dışardan bakıldığında önemsiz gibi görünebilir ama yaşayan için pekte öyle olmuyor işte. Önceden her yeni güne başlamak için heyecan duyardım. Gelecek hayalleri kurardım. Artık hiç bir şey bana heyecan vermiyor. Yeterince gezmiş yeterince görmüş gibiyim öyle de değil aslında yaşım küçük ama hiç bir şey bana anlamlı gelmiyor. Yaşamak için bir sebep bulamıyorum sadece yaşıyorum...
Herkesin kendine göre dertleri var hepimiz en büyük kendimizinki zannediyoruz belki dışardan bakıldığında önemsiz gibi görünebilir ama yaşayan için pekte öyle olmuyor işte. Önceden her yeni güne başlamak için heyecan duyardım. Gelecek hayalleri kurardım. Artık hiç bir şey bana heyecan vermiyor. Yeterince gezmiş yeterince görmüş gibiyim öyle de değil aslında yaşım küçük ama hiç bir şey bana anlamlı gelmiyor. Yaşamak için bir sebep bulamıyorum sadece yaşıyorum...
Ne olur buna izin vermeyin. Kendinize bunu yapmayın ne kadar seviyorsanız da kimsenin özgürlüğünüzü elinizden almasına izin vermeyin. Benim erkek arkadaşım da beni kısıtlamaya çalışırdı hep gitmesen yapmasan vs. vs. çok seviyor ya ondan korumaya çalışıyor kıskanıyor merak ediyor derdim sonra anladım ki sevgi sandığım şey aslında böyle bir şey değil. Aslında kaybetme korkusu yaşıyor. Bana güveniyor ama kendine güvenmiyor. Seviyor ama sağlıksız düşünüyor. Sonuçta boşanmak istediği için öldürülen kadınlar var bu ülkede sorarsan kıskançlıktan yaptım çok sevdiğim için yaptım der. Çok seviyormuş deyip saygı duyacak halimiz yok. Ben kimseye benimsin falan da demem nerden benim oluyormuş. Ben de kimsenin değilim. Herkes bir birey kimseye sahip değiliz. Engel olmaya da hakkımız yok. Önemli olan sevgi saygı çerçevesinde birlikte bir hayat sürmek. Doğru düşünen doğru seven insan karşısındakinin hayatında keşkelere sebep olmak istemez. Bazısı da para kazanmasın benim elime baksın bana muhtaç olsun benden kopamasın bunların derdine düşer zavallı gibi. Demek istediğim eğer engellerine boyun eğseydim şuan onunla aynı şehirde okurdum daha iyi bir üniversiteyi kazanmış olmama rağmen...yurtdışına dil okuluna gitmezdim... yüksek lisans yapma dediği için yapmazdım... kız arkadaşlarımla tatile gitmezdim... daha liste uzar gider. Bu arada ayrılmadıkta düşünce yapısı değişti. Zaman aldı ama tüm bunların yanlış olduğunu anladı. Sabırla anlattım her kavgada. Ya da boyun eğip o gitme dedi diye gitmeyecektim onun istemediği yerlere. Bunlara ses çıkarmayarak biz müsade ediyoruz yani biraz da. Böyle bir şey olmamalı. Değişmeyen varsa da hayatımızda yeri olmasın. Çıksın gitsin sevmek gerçekten böyle bir şey değil.Bekarken oyleydim evlendim hiç bişey hayal edemiyorum olmuyor kocam herşeyi engel koydu
Çok doğru söylüyorsunuz. Daha kötü şeyler de var elbette. Gerçekten son zamanlarda çok garip bir hal aldı insanlık. Savaş var yıkım var açlık var bombalar patlıyor kadınlar öldürülüyor çocuklar kadınlar tacize tecavüze uğruyor iğrenç bir düzen ki hepsi iç içe geçmiş her şeyi kanıksamışız. Hepsi gözümüzün önünde olup bitiyor ve bir çoğuna çıtımız bile çıkmıyor. Tüketim çılgınlığı sosyal medya,kusursuz görünme isteği böyle korkunç bir kaos ortamı içinde normal kalmak ve sağlıklı düşünmek ve durup şükretmek zorlaşıyor.Birgun internette bir yazı denk geldi...
Cok sıkıntılı bir dönemde...
Yanlis hatirlamiyorsam şuna benzer birseydi...
Hayatın sana acımasız davrandığını düşünüyorsan git 15 dakika onkoloji koridorlarında dolaş....
Birgun yap bunu...
Git bir hastaneye gir o koridora dolaş....
Evet herkesin sıkıntısı kendine agir...
Cok iyi anliyorum...
Ama bazen kötüyü düşünmek şükür sebebi olup rahatlatiyor...
Hersey gonlunuzce olsun...
Ben de öyle her şey çok anlamsız geliyor. Sanki dönen bir sistem var onun içine hapsolmuşuz dönüp duruyoruz. Çıkmak istiyoruz ama çıkmaya cesaretimiz yok.Aynı ben,ben de bir de evden çıkmama isteği de var.Bazen kendimi depresyonda bazen iyi bazen tabiri caizse ot gibi hissediyorum.
Aslında çok hızlı yaşamadım. Bir çok genç kıza göre daha kısıtlı imkanlara ve özgürlüklere sahiptim. Bence temel sorun hayattaki her şeyin boş ve anlamsız gelmesiydi. Ama buradaki konuşmalar ve uzun bir süre düşünmemin sonucunda vardığım şey inançsız biri için yaşamak bir tercihtir. Ve yaşamaya devam etmek istiyorsam her şey boş ve anlamsız gelmeye devam ediyorsa o zaman insanlara yardım ederek birileri için bir şeyler yapabilirim. Benim için bir anlam ifade etmiyorsa yaşam ve birileri için bir şeyler ifade ediyorsa onların inandıkları şeyler için savaşabilirim. Bir çocuğun yüzünü güldürmek bir evsize yemek vermek gibi gibi...Çok hızlı yaşamışsın...hayat senden zevk almış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?