Belki derdim küçük ve komik ama benim uykularımı kaçırıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi pembebulutlar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım öncelikle sana mutluluklar diliyorum :)))

ben ne temizlik yapardım ne yemek..sabah kalktığımda yatağımı bile toplamaya usenirdim..ve çalışmadığım için 3 te yatar 12 de kalkardim..
1 ay önce erkek arkadaşımla eve çıktık..
şimdi her sabah 9 da kalkmama rağmen gün nasıl geçiyor anlamıyorum..
temizlikten anlamayan ben,tuvetlere kadar temizlik yapıyorum..
yatağı kafama estikce değiştiriyorum bu da genelde 1,5 haftada bir oluyor..
sadece makarna ve pilav yapmayı becerebilen ben,zeytinyağlı ispanak,semız otu,kabak,taze fasulye vs yapmaya başladım..
hemen hemen hergun salonun ve mutfağın tozunu anlamaya başladım..
bulaşık makinası yok,ama buna rağmen mutfakta hiç kirli bulaşık yığını olmuyor..
eskiden 12de kalktiimda gün gecmiyordu şimdi 9 da kalkıyorum ve gün yetmiyor..
kendime şaşırıyorum cogu zaman,yahu ben böyle değildim noluyor diye..ama iste biliyorsun aslında ama uygulamaya geçmene gerek olmadıgı için yapmiyorsun..şimdi kendi evin olduğu için yapicaksin:)) bı şey resmen dürtüyor seni kalk hadi temizlik yap diye :)))) fark ediyorsun yani..
ki bizim ev yani bekar evi gibi bir şey,yani ben herhangi bir is yapmasam kimse bana neden yapmiyorsun demez..evli değiliz sonuçta..ama yapmadan duramıyorum..icim rahat etmiyor..
seninde böyle olucak..yani bunun bir kuralı bir zamanı yok..
sen kendin buna karar veriyorsun..
dediğim gibi bı bakıyorsun elinde bez toz alıyorsun..
:)))) üzülme sıkılma o yüzden :)))
benim gibi biri bile temizlik yapıyorsa herkes yapar emin ol:)))
annem sınır oluyor zaten derdin benimlemiydi diyor :))) artık sabah kalkar kalkmaz ilk isim yatağı toplamak duşun yani :))))

Ailelerin yaptığı en büyük yanlış işte...Buna sonuna kadar katılıyorum,annem benim canım,diğer her konuda mükemmel bir annedir burada eksiktir bana göre sadece.Evlenecek olmama rağmen ve bu kadar az kalmışken beni karşısına alıp kızım,hafta bir nevresim değiştir,ütüyü şu kadar günde biriktir yap,2 günde bir cam sil vs demedi asla:gitme:ama nişanlımı karşısına alıp bu kızım hiç iş bilmez sadece çok güzel yemek yapar yemekli misafir gelince çok güzel ağırlar ama ev işi asla yapmadı bilmez vs diye damadıyla konuştuğu çok olmuşturCADIARZUO beni karşısına alıp konuşmayınca bende sormadım ona ne nasıl yapılır hiç,gurur yaptım.
Belki bana biraz kızmakta haklısın ama ben özel bir okula gittim orta ve lise yıllarım sabah 7 de uyanıp 5 te zilin çalmasıyla eve varmam 5:30 ları buluyordu.Yani sabahtan akşama kadar bir kolejdi.Hafta sonları ise tam zamanlı dershanelerde geçiyordu zamanım.İnan bana eve pestilim çıkmış dönerdim.Tek hayalim vardı okulu bitirince öğlenlere dek uyuyacam derdimkaydirigubbakcemile3Zaten 45 kilo çıtı pıtıydım,okulda bazen bayıldığım olurdu kansızlık vs.Ders temposu beni çok yorardı acayip yüklemeci bir okuldu okulum:bbo:Temizlik o yıllar boyunca en son aklıma gelen şeydi ev temizliği yani.Ama ne zaman yapmaya kalksam bir bulaşık yıkamak mesela annem beğenmez söylenir benim yıkadıklarımı bir daha yıkardı söylenerekklava:bende bir iki üç baktım işe yaramıyor beceremiyorum ben bu işi dedim ve bir daha el sürmedim asla.Bu seferde gene bir işin ucundan tutmuyorum diye laf yedim o ayrıalsanaalsanasmilesiz ne kadar güzel kızınızla bu dengeyi kurmuşsunuz herşey dozunda kararında tebrik ederim gerçekten sizialkisalkisalkis

Çokkkk teşekkür ederim güzel temennin için:Saruboceq:Ne güzel anlatmışsın.Herkes diyor çevremde kendi evin olunca gözün gibi bakacaksın diye.Kaygılarımı paylaşmıyorum çevremdekilere ama sanırım tecrübeyle konuşuyorlar.sizler sayesinde moralim yerine geldi valla çok sağolun a.s.

tatlım ya aynı ben kendimi gördüm resmen :)
annemde beni hep el bebek gül bebek büyüttü hep o yaptı herşeyi sağolsun.çokta hoş birşey değil bu ama olan oldu artık napalım.
bende Allah nasip ederse 1-2 seneye evlenice:)
ama bende senden farklı değilim.yemek bişekilde hallederim diye düşünüyorum internetten sorarak kitapalrdan felan ama bu emizlik olayı cidden zorlucak gibi.
tuvalaletler banyo yer salon mutfak ve daha neler neler.vallahi altından kalkmak zor gibi geliyor.
Allah bizim yardımcımız olsun canım :)
ama diğer kızlarında dediği gibi artık duruma göre sanırım halledilir.baktık ki yerlerde toz var silicez yapa yapa öğrenicez başka yolu yok napalım :)
yle değil mi?
mutluluklar diliyorum sana cnm bu arada

bir üç ay önce babam nişanlımın ailesini daha yakından tanımak için birde onlar sürekli bizi davet ettiğinden onların memlekete bir üç günlüğüne ziyarete gittik ailecek.Büyük görümcem misafir etti bizi evinde zaten o çok ısrarla davet etmişti.Tabi kahvaltı sofrası kuruluyor akşam yemeği sofrası falan derken benden çok büyük olan görümcem babamla yaşıtlar,ayıp olmasın diye bende sofrayı kaldırmasına yardım ediyordum,benle yaşıt 2 evli kızı var onlarda ordalar damatları torunlar falan,bizimkiler.İkinci gündü dedim bulaşıkları ben yıkayayım kahvaltıdan sonra,olmaz dedi görümcem.Israr ettim,aldım çatal bıçak çay bardakları kahvaltı tabaklarını bir güzel deterjanla yıkadım süngerle ova ova,sonra duruladım bir güzel.Bir yandanda düşünüyorm içimden,acaba çok su harcıyor muyumdur düzeni nedir hani kimi çalkalayıp koyar kimi ovalar durur,bilemiyorum kibilmiyorumkismileneyse üzerinde kir leke kalmayacak şekilde yıkadım duruladım.Görümcemde hem annemle bişiyler konuşuyor hem çaydanlıkla uğraşıyor ocak başında.Ben bitiridim bulaşığı baktım o leğen çıkarmış bir tane.Çaydanlıkta olan suyu o leğene döktü,su nasıl kaynar nasıl kaynar.Ne yapacak ki dedim içimden.Bitti bunlar ben babamlara bakim bir dedim oda sağol kızım dedi çıktım mutfaktan.Bir 15 dk geçti geçmedi babamlar küllük istediler ben mutfağa gittim istemek için.Bi baktım ki görümcem almış kaynar suyla benim yıkadığım bulaşıkları bir daha yıkıyor:1shok:beni görünce bir elini ayağını nereye saklayacağını şaşırdı.Bişey söylemedim.Küllüğü aldım gittim.Sonra bir beş dakika geçti geçmedi yanlarına gittim gene,baktım kaynar suyla yıkadıklarını bulaşık makinasına diziyor,dizdi ve makinayı çalıştırdı.Birde makina yıkadı bulaşıklarıguclubacismileAnnem zaten mest hep der görümcen çok temiz kadın evi tertemiz.Meğer hep çaydanlıkta su kaynatıp kaynar suyla bulaşıkları yıkar,sonra makinaya dizer birde makinada yıkarlarmış:kedi:O diğer görümcem ve eltim:1shok:hep böyle bulaşık yıkarlarmış.Bende diyordum eltimde su kanıyor yemek sonrası leğenler doluyor diğer görümcemde aynı ama beni misafirim dıye dışarı çıkardıkları için ne yapıyrlardı bilmiyordum.Aman o gün büyük görümcemde yerin dibine girdim birden,kendimi çok pis hissettimohaoldumsmileben normal suyla bir güzel deterjan ve süngerle ovdum temizledim bir güzel duruladım ve temiz oldular çünkü en ufak birşey kalmasın diye çok çok dikkat ettim ama kaynar su dolu yeğende yıkamadım,öyle dejenfekte olmuyormuş,çok utanmıştım çok hatırladımda şimdi:kedi:

doğrusun vallahi.ama babannemin bir lafı vardı elle güreşmek dağla güreşmek gibidir,dağla güreşirsinde elle güreşemezsin bir kere ele karıştın mıkaydirigubbakcemile3bakalım artık ben elimden geleni yapmaya zaten hazırım uşengeç biri asla değilimdir azimliyim,benim tek sorunum neyi ne zaman yapıcam önümde doğru örnek model bulamamak bilgisiz kalmaktı ama iyi ki sizler varsınız bakın ne çok şey örendim küçük küçük ama benim için büyükolumunekankayizsmileçokkkk teşekkür ederim canım darısı başına inşallaha.s

yuvayı dişi kuş yapar derler gerçekten doğru...
annemı 5 sene once kaybettık. benı babanem buyuttu cunku rahmetlı annem ve babam calısan ınsanları. babanemde kalırdım hafta sonları ewıme gıderdım. annemı vefatından 1 sene once tamamen kendı ewıme gecmıstım. babanem yemegımı bıle onume getırırdı. sonra annem hastalandı ve vefat ettı. kardesım de yok. kaldım babamla bas basa...
iş başa düşünce herseyı ogrenıyor ınsan. zamanla yemek yapmayıda temızlıgıde ogrendım. 1.5 sene once evlendım. oyle her gun delı gıbı temızlık yapan bırı degılım. 2-3 gunde bı supurge acar toz alırım. yerlere vıleda surerım. lavaboları wc yı cıflerım...
bu tamamen sana kalmıs bısey. ama ınsanlar ewıne oyle cat kapı gelmemelı. bunun yerını yapıcak olan sensın. sevmem oyle cat kapı gelcek mısafırı. he bırı mı aradı gelıyoruz dıye. hemen bı supurge acar toz alırım cok da waktımı almaz.
korkma,mecbur kalınca her duruma her seye alısıyor ınsan...

aaaaa, manyakkafamçokkarıştı

Sen böylede olma bacım, normal değil. Sen bildiğin yoldan devam et, normal normal!!!!

hiç yerin dibine girme canım.
görümcen kafayı yemiş çünkü!
daha ilk defa duyuyorum böyle bulaşık yıkama yöntemini.
sen ona bakma.
herkesin tarzı farklı.
sakın o kadar takıntılı olma.
yaşaman gereken bir hayat var.
ev işlerinin kölesi olmaya gelmedik bu dünyaya.
okumak, araştırmak, kendini eğitmek geliştirmek daha öncelikli olmalı.
ev işi bitmez ki.
rutin işlerimizi elbette yapıcaz ama esiri olmadan.
yeri gelince ertelemeyi de bilmek gerek.
takma bunları kafana canım.
ben temizlik yaparken açarım müziği son ses, hem oynarım hem yaparım :lepi:
eğlenceye de çevirebilirsin yani.
mutluluklar dilerim...:1hug:

bende 3 senedir evliymi ve evlenemeden once kahve yapmisligim yoktu hatta mutfagin yolumu bilmiyodum desem az deil ,o yuzden dert etme yaparsin kendiliginden herseyi zamanla ogreniyo insan,heleki ben bunlari yemekti falan kendi kendime ogrendim malesef hollandaya geldigim icin evlenince ,21 yasinda evlendim ve o yasima kdrda hic merakim olmadi pilav naisl yapilir ocak nasil yanar diye.simdiye gelince hemenn hemen herseyi yapabiliyorum ama hala yaparken zevk almiyorum,ev islerinin yaninda birde unide okumama ragmen .arkadaslarinda dedigi gibi zamanla hepsi geliyo kendilinden.

Ayrıca ,evi çekip çevirmek işini gözünde bu kadar büyütme lütfen. Herşey halledilir. Daha çocukların olacak, okulları vs vs, o zaman asıl büyük sorumluluk.

Ben 40 parçaya ayrılıyorum şu an meselaeyvahedigeldismilemafoldumben

arkadaşlar o kadar sık temizlik yapılır mı Allah aşkına şu dünyaya bir kere geliyoruz.onu da temizlikle mi geçirelim yani.akannehir bana bu kadar temizlik yapmak üstelik her gün temizlik yapmak kusura bakmayın ama salaklık gibi geliyor.o zaman benim hizmetçilerden ne farkım kalıyor bunun için maaş almamanın dışında.ben her şeyi normal seviyede yapıyorum açıkcası.kirlenmeden de temizlik yapmam yazık değil mi canıma.zaten obsesif kişilerin davranışları anlatılanlar.bence bu konuda biraz rahat olun.çünkü artık bilim adamları da söylüyor.insanoğlu bu kadar temizliğe ihtiyacı olan bir varlık değil ve evi hergün çamaşırsuyundan geçirirseniz işte asıl o zaman hasta olursunuz çünkü vücudumuzun o bakterilere de ihtiyacı var.

yaşın çok genç cnm şimdiye kadar yapmadıysan bile öğrenebilirsin. benim annemde titiz ama ben ondan daha titizim. evlendim kaynanam titizdir ama tencere tava onunda altları yanık içinde bende hiç sevmem hatta iğrenirim o tencereden yemek yemeye. çokda titiz olmakda iyi değil ama yinede sen temiz olmaya bak. ev ortamı çok önemli. ben çalıştığım için hafta sonu tüm evi süpürür silerim hafat içide tertemiz durur. çokda kendini kasma evde iki kişi olunda ev batmıyor bile günlük toz al sil etrafı yeter.

merhaba

bende istanbulda yaşıorum bende adapazarına gelin gitcem

ama senin taktığın konuya bak bee bunun için üzülür mü insan temizlik dediğin şey teş dişi kalmış canavar

siper et gövdeni sokma düşmanları yuvana :) ( nişanlının ailesinden bahsediom )

takma kafanaa yaa temizlik nedir kiiiiiiiii hu hu çok basit öğrenirsin 2 gündeee

Eğer senin utanacağın bi şey varsa buda görümcenin manyaklığıdır.Kadın harbi sıyırmış ya böyle şey mi olur o titizlik değil canım hastalık sen hiç bakma ona belkide gösteriş yapıodur ki zaten bu bile çok ayıpppp klava:

bir kere zaten bulaşik makinası elin değemeyeceği kadar kaynak suda yıkıyor cok anlamsız olmuş yaptığı.bence onlarlayken de sureli aklında acaba yeteri kadar temiz miyim diye de dert etme birşey içine siniyorsa temizlik bakımında yeterlidir diye düşünüyorum.

Bir de benim gorduğum evlenmeden once ne kadar iş yaptığın değil ne kadar titiz ortamda yetiştiğindir.iş yapılmamiş olsa bile kızlar evleninc annelerinin düzeyinde olabilmek için her zmn cabalarlar cunku yıllarca beyinlerine işlenmiştir.

Bir de tek derdin bu olsun ya kimseyi takma kendini temiz hissedecek kadar temizlik yap sonra keyfini cıkar.

ben bıktım ev işlerinden bence kendi kendini temizleyen toplayan bir ev üretsinler :)))))))))

gercekten cok dogru söylemissin canim yaaa .. aynen katiliyorum sanaaalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ay kıyamam sana bende annem calısarak büyüdugum ve annem kontrol etcem güzel iş yap dedıgı halde bastan sagma yapardım yıllar sonra evlendım kaynanam babannenden daha beterdı 2 3 ayda yıkardı nevresımını ondanda geçtın evı gırgırlardı neyse ben esimden ayrıldım hastaya bakıyorum tabı yanında ev işide var neyse ben 2 saatte bıtırıyorum işi kızına sen salaksın bu evın işini 2 gunde bıtıremıyodun meltem 2 saatte bıtırıyor dıyodu anlamıyodum önce meger annnen gıbılermıs haftada 2 kez halılar kalkar cam sılınırmıs anlıycan 4 teen önce bıtmezmıs ev işi snr kadın rahmetlı oldu benıde bıyere temızlıge çagırdılar halıları kaldırıp onlardan duyduguma göre iş yaptım begendıler bıde bakmısım ben aranılan temızlıkçı olmusum herkes bayılıyodu ışıme şimdi 2 kez evlendım canım istese yapıyorum istemezse yapmıyorum galıba insanın içinde olcak bakarsın tozlu kırlıyse yaparsın yoksa kafana takma bosver gıtsın alkisalkisalkis

Son düzenleme:
Ben temizlik işlerini annem ve ablam çalıştığı için küçük yaşta yapmaya başladım. Ta ki üniversiteye kadar, sonra da üniversite, iş hayatı derken elimi hiçbirşeye dokunmadım. Evlendiğimde işte temizlik anlayışım,o zamanlardan kalma vardı. Yemek yapmayı hiç bilmiyordum, hala da bildiğim söylenemez yakaydirigubbakcemile3 Ama çok geliştirdim yine de.

İş başa düşünce herşey öğreniliyor. Kendi düzenin olacak sonuçta. Bir rutine bağlanır işler. Sana kalmış, ister 2 güne , ister haftada bir temizliğini yaparsın. Herşey çokta beni temizle diye bağırmaya başlamadığı sürece sıkıntı yok. Çok ta sıkma canını, insan başına geldi mi öğreniyor birşekilde.

Bazı insanlar temizlik hastasıdır, görümcende de o var heralde. Oda onun temizlik anlayışı tabi, ama makina zaten gerekli sıcaklıkta yıkıyor, biraz abartmış sanki. Kötü hissedecek bir durum yok, bunu sana baştan söylemeleri lazımdı, böyle böyle yapalım, makinaya koyarız diye. Sen herkesin düzenini bilemezsin sonuçta.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…