Belki derdim küçük ve komik ama benim uykularımı kaçırıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi pembebulutlar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ah ah bi piyano ablam vardı o anlatırdı

Temizlik yapmak için bu dünyaya gelmediğimi düşünüyorum.Temizliği kadın yapar.Cam silmedim hiç hayatımda.
Yapabildiğin kadarıyla ,gücünün yettiği kadar yaparsın madem çok heveslisin.sempatiksalakcinni

canım bende izmirden istanbula geldim evleneli 6 ay oldu.hele birde çalışmıyorsan zaten evde temzilik vs yapıyorsun..ilk başlarda biraz acemilik oluyor ama sonra yerine oturuyor .zaten ev tertemiz eşyalar yeni oluyor.öyle ilk haftadan harıl harıl cam çerçeve silmne gerek yok :)) evine çat kapı gelmelerine izin verme..ve işlerine karışmalarına izin verme..hiç bir şeyi bilmiyormuş gibi yapma sonra bilmişlikle evine hükmetmeye çalışırlar.eşin zaten senin düzenin nasılsa ona alışır..bişey diyen olursada ben böyle bir düzen kurdum deyip..ağızlarını kapat..
birde elti ve görümcen çokmuş hiç biriyle diğeri hakkında konuşma.sonra bir anda herkes iyi olur sen kötü olursun..
yani benim fikrim bu...ben böyle yaptım hiç bir sorunum yok kimse evime düzenime karışmaz..kayınvalidemin yatak odama girmişliği buz dolabımı açmışlığı yoktur...

seninkiler hepsi aklını yemiş...bune ya okadarda saçmalık olurmu.o kadar yıkayıp bide makinayaohaoldumsmile ..boşver ne utanacağım beim düzenimde böyle derim beğenmeyen gelip evime yemek yemesin daha iyi...yada onlara gittiğinde sana bulaşık filan yıkatmazlar dah iyi sende otorurusun :)))

canım sana bi doktor olarak söylüyorum ki sen normalsin :)
ama annen, görümcelerin ve kaynananda obsesif kompülsif kişilik bozukluğu var diye bi rahatsızlık var arat bak anlarsın :)))
hiiiç onlara benzicem diye kasma bu dünyada kimse bulaşıkları bi kere yıkıyor diye hastalanmadı :)

gecen hafta Salı kadın gelmişti dip bucak sildi heryeri sagolsun..
gecen Perşembe den beri ev resmen beni temizle diye çekiyor ama miskinligim üstümde bu ara :) temizlemedim bende :) bugüne kaldı :) birazdan basliycam :) hadi bana kolay gelsin :)))

Yuuuhh bunlar annemide geçmiş benimde annemin temizlik hastalığı vardır.Hatta arada bütün halıları kaldırıp koridor dahil fayans olan yerlre porçöz dökerdi.Şimdi oda eskisi gibi yapmıyor tabi yaptımı yine tam yapar ve senelerdir kiracı olmasına rağmen her eve lazım türden sıva dahi yapar elektrk,s vs neyse uzatmayım.Şimdi o yıllar önce gece 3 lerde cam silmeler tek başına çekyat kaldırıp badan yapmalar sonucunda 1 dakika kollarını havada bile tutamıyor o senelerin acısı şimdi çıkıyor.
Walla o kadar yapamam yani evi bile hala slerken söylenir ev viledayla silinmez diye ben de biliyorum tam temiz olmuyor (çok iyi süpürünce oluyor),napiim eğil kalk eğil kalk başım dönüyor.Beğenmeyen gelsin yapsın :)).Hele şimdi hamileyim koy verdim iyice.düşüğüm var bundada riskim vardı.Salladım iyice artık doumdan sonra
Şimdi ise görümcemin felan temizliini badanasını bitirmesini bekliyorum ki gelsinler bana yapsınlar aklinialirimsmile
"bu dünyada kimse bulaşıkları bi kere yıkıyor diye hastalanmadı :)" kaydirigubbakcemile3
Benim ablamda da var o hastalıktan ama nasıl o hastalıa yakalandı anlamadım tembeldir yani,temizlik felan desen anlatmiim yaptımı tam yapar o ayrı ama galiba herkesi azarlamı konusunda kişilik bozukluuu var kaydirigubbakcemile3

sabah kalkar kalmaz pencereden yastıklarmı silkelerim..çarşıfımı haftada bir..sonra yatak toplarım.çalıştığım için ortalığı toplayıp çıkarım ama akşam ansızın bi misafir gelse inanmaz çalıştığıma..ev çok düzenlidir..gözğme ne çarparsa o işi yaparım..titizliğim var..o yüzden işten eve gittiğimde çok oturamıyorym.baba evinde böyle değildim tabi annemin varlığı rahatlıktı. yüzden evin olunca az çok ne yapıp yapmayacağını öğreniyosun...

Emin ol canım hiç sıkıntı çekmiyeceksin.Ev hayatında en önemlisi yemektir zaten.Madem mutfak işini seviyorsun sabah ilk iş mutfağını temizleyip yemeğini yaparsın.Fazla yaptıklarını da buzluğa atarsın.Eğer gece yatmadan evi toparlamaya ve sabah erkenden işlerini bitirmeye alıştırırsan kendini parmakla gösterirler seni emin ol.Çat kapı gelmeye alışmasınlar gerçekten ama gelseler bile sorun yaşamazsın başarırsın gibi geliyor bana.Evin dağınık değilse hep temiz görünür.Gardolap düzenini iyi yarla.Çekmece düzenleyicilerden al.Evde de herşeyin yeri olsun ve oraya koy.Sen çok kolay yapacak gibi görünüyorsun.Okadar boşuna üzmüşsün ki kendini.Birkaçyıl sonra güleceksin bu günkü düşüncelerine.Emin ol çok çok iyi olacak herşey.Mutluluklar diliyorum.

Sıkmayın canınızı bende el bebek gül bebek büyütüldüm..
aman kızım ben yaparım, aman sen ders çalış ben yıkarım..
Pilav bile yapmayı beceremeyen BEN evlendim ve baklava açmayı öğrendim..
İste ve çabala olur..
Ev işi gözünü korkutmasın ucundan başlayınca gerisi geliyo..
Birde oda oda temizlemeyi huy edin..
Öyle hepsini birden dökersen bitmez o gözün korkar.
bi odayı temizle cam tül halı süpür sil çek kapısını..
geç diğer odaya hiç bi yer dağılmaz her yer tertemiz olur..
Sağlık olsun yaaa

ben de bütün bi evin sorumluluğunu alacak kadar üstlenmedim ev işlerini.fazla ev işi yapmadığım için evlendiğim zaman nasıl yapcam diye bazı şeyleri benim de korkularım oluştu bu konuyu okuyunca :) banyo lavabo temiliği hiç yapmadım mutfakla başa çıkarım ama banyo lavabo camlar ne olucak bilmiyorum bende

banyo , lavobo için çok güçlü temizlik ürünleri var 2 fıss güzelce süngerle yıkaa suyuda boca et misss

benim günlük temizliği şudur.. her yeri süpürürüm yerleri viledayla silerimm ajaxın kokulu sularıylaa mutfaktaki evyeyi her gün silerimm bu yanii

valla ben de evlenene kadar ev işi bilmeyenlerdendim..evin küçük kızı olunca kaytarmak da bana düşerdi...ablam saolsun..
ama evlenince ister istemez evin kiri pası göze batıyo..çünkü ev senin sorumluluk senin..bi de ben çalışıyorum..ama belli bi düzen tutturursan kendine göre her şey rayına girer..temizlik hastası olmak da iyi bişey değil ki..
her şey dozunda güzel..haftada 2 kez elektrik süpürgesi yaparım..gün aşırı toz alırım..camlar,koltuklar ve halılar için yardımcı kadın gelir bana..sen de beceremzsen tutarsın birini..bitti gitti..

ah arkadaşlar ne zormuş bu evlilik ve düzen...evleninceye dek ne bi iş yapmışım ne de bi yemek...benim canım annem de çok rahat büyüttü bizi... istediğimiz zaman yaptık istemediğimiz zaman yapmadık ama evlenince anladım ki temizlik bi alışkanlıkmış... insan yedisinde neyse yetmişinde de o imiş... allahım şu evi bi düzene girdiremiyorum... oturma odasını yapsam yatak odası kalıyor... yatak odasını yapsam dolapların içini sormayın orayı düzenlesem tuvalet banyoyu yıkasam balkon kalıyor yaa evim şöyle bi bal dök yala cinsinden olmuyor... nasıl her taraf aynı anda temiz oluyor yaaa ben çok tecrübesizim arkadaşlar... nasıl iyi bi ev kadını olunur... eşimde bana göre daha titiz birisi... zamanında öğrenci evinde falan kaldığı için her işten anlıyo anlayacağınız.. bana yapmam gerekenleri söyleyince yada evin pis olan yerlerini söyleyince öyle zoruma gidiyor ki... gururuma yediremiyorum yaaa nişanlıyken ben ona söylemiştim ama gerçekten evlenince erkekler iyi bi ev hanımı istiyorlar.... temizlik yaptığım gün hiç görmüyor ... bir yerde toz kalsa başlıyor bu evi benim temiz görmeye hakkım yok mu diye... benim bu derdim ne olacak arkadaşlar... nasıl bi plan yapmalıyım ... bu temizlik konusu gündeme bile gelmesin istiyorum yaaa... bana göre temiz olan eşime göre olmuyor... bi kadın için ne zor şeymiş evini bile temizlemekten aciz bi kadın olduğunu yüzüne vurmak . . . cevap veren olursa çok sevinirim....

Bu kadar canını sıkma bence canım. Bende evlendiğimde 19 yasındaydım daha cay demlemisliğim yoktu.
Ama zaman içerisinde öğreniyor insan.
Birkaç küçük tavsiye vereyim sana naçizane. ( Haftalık rutinimle.)
Her sabah balkonları yıkarım ( Yaz kış farketmez)
Banyo wc ozonlanır.
Süpürge hergün açıyorum ( Emekleyen bir cocugum oldugu için)
süpürgeden sonra vileda kaç dakikalık işki zaten hem mis gibi kokar evin.
Toz tv vs hergün alırım ama konsol gümüşlük filan haftada bir alırım.
Nevresimleri her hafta değiştirmek lazım mis gibi kokar tertemiz uyursunuz.
Onun haricinde Evine otomatik spreyler edinebilirsin her daim mis mis kokar.
Söyleyebileceklerim bunlar.
Yemek olayına girmiyorum çünkü;
Ben diyetteyim bana ayrı eşime ayrı kızıma ayrı yemek olayım var hiç girmeyelim o mevzuya

ay canım annenin temizlik hastası oldunu yazman yeterdi nekadar uzatmıssın:))) okurken içim şişti :) ayrıca bak annenin ne yaptını biliosun az çok .
Yanlış okudum anladım bilmiyorum ama kv ile mi yasıcaksın? Gurbette evi çekip çevircem felan demişssin. Eltilerinle de görümcenlede arana mesafe koy kanka felan olma bunla ilgili bi konum var göz at istersen:)

bukadar sorun edilcek birşey yok :) iş başa düşünce emin ol anneni geçersin:) şimdi burda ne desek yalan olur yaşam tarzına göre temizlikte değişiyor hep evde olan biri yada birileri varsa 2 günde bir temizlik şart oluyor:) günlük yine işlerde olmuo değil :) ama 2nizde çlşcaksınız ev bomboş zaten 3 günde 1 toz al :)) vs... Haftasonlarıda dipli köşeli yaparsın:) bide yeni program basladı starda galiba:) temizlik nasıl yapılır nerden baslanır :) onu izle

Arkadasim sana nacizane bir tavsiye vermek istiyorum.Kucuk bebegin varmis maasallah Allah bagislasin evinde oda spreyi kullaniyorsan sakin kullanma hatta cope at gitsin.Faranjit,alerjik astim hatta kansere bile sebep olmaktadir.Bir tek bebeklerde degil yetiskin insanlarda bile.Oda parfumu yerine dogal yontem olan mandalina,portakal,limon ve turunc kabuklari koyabilirsin evine ama evde kokuya karsi hassasiyeti olan varsa hicbir koku koyma.

annene özendim yha.evine özen göster temiz tutmaya çalış ,erkekler evin temizliğine önem veriyor

Sadece holde ve banyoda vardı ama tavsiyeniz için teşekkür ederim dikkate alacağım. Tekrar teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…