bir üç ay önce babam nişanlımın ailesini daha yakından tanımak için birde onlar sürekli bizi davet ettiğinden onların memlekete bir üç günlüğüne ziyarete gittik ailecek.Büyük görümcem misafir etti bizi evinde zaten o çok ısrarla davet etmişti.Tabi kahvaltı sofrası kuruluyor akşam yemeği sofrası falan derken benden çok büyük olan görümcem babamla yaşıtlar,ayıp olmasın diye bende sofrayı kaldırmasına yardım ediyordum,benle yaşıt 2 evli kızı var onlarda ordalar damatları torunlar falan,bizimkiler.İkinci gündü dedim bulaşıkları ben yıkayayım kahvaltıdan sonra,olmaz dedi görümcem.Israr ettim,aldım çatal bıçak çay bardakları kahvaltı tabaklarını bir güzel deterjanla yıkadım süngerle ova ova,sonra duruladım bir güzel.Bir yandanda düşünüyorm içimden,acaba çok su harcıyor muyumdur düzeni nedir hani kimi çalkalayıp koyar kimi ovalar durur,bilemiyorum kibilmiyorumkismileneyse üzerinde kir leke kalmayacak şekilde yıkadım duruladım.Görümcemde hem annemle bişiyler konuşuyor hem çaydanlıkla uğraşıyor ocak başında.Ben bitiridim bulaşığı baktım o leğen çıkarmış bir tane.Çaydanlıkta olan suyu o leğene döktü,su nasıl kaynar nasıl kaynar.Ne yapacak ki dedim içimden.Bitti bunlar ben babamlara bakim bir dedim oda sağol kızım dedi çıktım mutfaktan.Bir 15 dk geçti geçmedi babamlar küllük istediler ben mutfağa gittim istemek için.Bi baktım ki görümcem almış kaynar suyla benim yıkadığım bulaşıkları bir daha yıkıyor:1shok:beni görünce bir elini ayağını nereye saklayacağını şaşırdı.Bişey söylemedim.Küllüğü aldım gittim.Sonra bir beş dakika geçti geçmedi yanlarına gittim gene,baktım kaynar suyla yıkadıklarını bulaşık makinasına diziyor,dizdi ve makinayı çalıştırdı.Birde makina yıkadı bulaşıklarıguclubacismileAnnem zaten mest hep der görümcen çok temiz kadın evi tertemiz.Meğer hep çaydanlıkta su kaynatıp kaynar suyla bulaşıkları yıkar,sonra makinaya dizer birde makinada yıkarlarmış:kedi:O diğer görümcem ve eltim:1shok:hep böyle bulaşık yıkarlarmış.Bende diyordum eltimde su kanıyor yemek sonrası leğenler doluyor diğer görümcemde aynı ama beni misafirim dıye dışarı çıkardıkları için ne yapıyrlardı bilmiyordum.Aman o gün büyük görümcemde yerin dibine girdim birden,kendimi çok pis hissettimohaoldumsmileben normal suyla bir güzel deterjan ve süngerle ovdum temizledim bir güzel duruladım ve temiz oldular çünkü en ufak birşey kalmasın diye çok çok dikkat ettim ama kaynar su dolu yeğende yıkamadım,öyle dejenfekte olmuyormuş,çok utanmıştım çok hatırladımda şimdi:kedi:
Yuuuhh bunlar annemide geçmiş benimde annemin temizlik hastalığı vardır.Hatta arada bütün halıları kaldırıp koridor dahil fayans olan yerlre porçöz dökerdi.Şimdi oda eskisi gibi yapmıyor tabi yaptımı yine tam yapar ve senelerdir kiracı olmasına rağmen her eve lazım türden sıva dahi yapar elektrk,s vs neyse uzatmayım.Şimdi o yıllar önce gece 3 lerde cam silmeler tek başına çekyat kaldırıp badan yapmalar sonucunda 1 dakika kollarını havada bile tutamıyor o senelerin acısı şimdi çıkıyor.bir üç ay önce babam nişanlımın ailesini daha yakından tanımak için birde onlar sürekli bizi davet ettiğinden onların memlekete bir üç günlüğüne ziyarete gittik ailecek.Büyük görümcem misafir etti bizi evinde zaten o çok ısrarla davet etmişti.Tabi kahvaltı sofrası kuruluyor akşam yemeği sofrası falan derken benden çok büyük olan görümcem babamla yaşıtlar,ayıp olmasın diye bende sofrayı kaldırmasına yardım ediyordum,benle yaşıt 2 evli kızı var onlarda ordalar damatları torunlar falan,bizimkiler.İkinci gündü dedim bulaşıkları ben yıkayayım kahvaltıdan sonra,olmaz dedi görümcem.Israr ettim,aldım çatal bıçak çay bardakları kahvaltı tabaklarını bir güzel deterjanla yıkadım süngerle ova ova,sonra duruladım bir güzel.Bir yandanda düşünüyorm içimden,acaba çok su harcıyor muyumdur düzeni nedir hani kimi çalkalayıp koyar kimi ovalar durur,bilemiyorum kibilmiyorumkismileneyse üzerinde kir leke kalmayacak şekilde yıkadım duruladım.Görümcemde hem annemle bişiyler konuşuyor hem çaydanlıkla uğraşıyor ocak başında.Ben bitiridim bulaşığı baktım o leğen çıkarmış bir tane.Çaydanlıkta olan suyu o leğene döktü,su nasıl kaynar nasıl kaynar.Ne yapacak ki dedim içimden.Bitti bunlar ben babamlara bakim bir dedim oda sağol kızım dedi çıktım mutfaktan.Bir 15 dk geçti geçmedi babamlar küllük istediler ben mutfağa gittim istemek için.Bi baktım ki görümcem almış kaynar suyla benim yıkadığım bulaşıkları bir daha yıkıyor:1shok:beni görünce bir elini ayağını nereye saklayacağını şaşırdı.Bişey söylemedim.Küllüğü aldım gittim.Sonra bir beş dakika geçti geçmedi yanlarına gittim gene,baktım kaynar suyla yıkadıklarını bulaşık makinasına diziyor,dizdi ve makinayı çalıştırdı.Birde makina yıkadı bulaşıklarıguclubacismileAnnem zaten mest hep der görümcen çok temiz kadın evi tertemiz.Meğer hep çaydanlıkta su kaynatıp kaynar suyla bulaşıkları yıkar,sonra makinaya dizer birde makinada yıkarlarmış:kedi:O diğer görümcem ve eltim:1shok:hep böyle bulaşık yıkarlarmış.Bende diyordum eltimde su kanıyor yemek sonrası leğenler doluyor diğer görümcemde aynı ama beni misafirim dıye dışarı çıkardıkları için ne yapıyrlardı bilmiyordum.Aman o gün büyük görümcemde yerin dibine girdim birden,kendimi çok pis hissettimohaoldumsmileben normal suyla bir güzel deterjan ve süngerle ovdum temizledim bir güzel duruladım ve temiz oldular çünkü en ufak birşey kalmasın diye çok çok dikkat ettim ama kaynar su dolu yeğende yıkamadım,öyle dejenfekte olmuyormuş,çok utanmıştım çok hatırladımda şimdi:kedi:
"bu dünyada kimse bulaşıkları bi kere yıkıyor diye hastalanmadı :)" kaydirigubbakcemile3canım sana bi doktor olarak söylüyorum ki sen normalsin :)
ama annen, görümcelerin ve kaynananda obsesif kompülsif kişilik bozukluğu var diye bi rahatsızlık var arat bak anlarsın :)))
hiiiç onlara benzicem diye kasma bu dünyada kimse bulaşıkları bi kere yıkıyor diye hastalanmadı :)
Hepinize tek tek tek milyonlarca kez teşekkür ederim,öyle ki hepinizin mesajlarını okurken nerde eksik nerde fazlayım anladım,sakinleştim,kafamda netleştirdim,Allah her birinizden sonsuz razı olsun gerçektenvereliniortaknişanlım zaten ev işlerine yatkın olmadığımı biliyor beni bir 4 yıldır tanıyor.Mutfak konusuna zaten çok hakimim annemden çok yemek yaparım diyebilirim çünkü çok meraklıyımdır mutfak konusunakaydirigubbakcemile3Çamaşır suyuna aşığımdır mesela.Ne zaman mutfakta olsam elimden düşmez.Yemek vs pişirdikten sonra her tarafı çiçek gibi yapıp öyle çıkarım.Tavuk et tahtam cam ayrıdır sebze doğrama tahtam ayrıdır.Yer bezi ile lavabo bezide öyle.Nişanlım canım benim ya hep der ki yemekler konusunda gelsin aşkım benim sülalem senden ders annemlere yemeğe gelen misafirlerin bile yemeklerini ben çıkartırımcokacimcoook,yazlıkta fenalık eçirdiğim bile olmuştur gelene gidene yetişmektenbilmiyorumkismileo konuda kafama taktığım bişey yoktu zaten.ben diğer ev işlerinde sıfır deneyimim:umursamaz:ama dünkü sıkıntılı halim endişelerim sayenizde valla hafiledi kuş gibi oldu yüreğim hepinizea.s.
herkese öncelikle merhabalar.sitenizi karşıma allah çıkardı.burda çok tatlı insanlar ve dostluklar kurulmuş sanalda olsa.belki kimilerine göre çok küçük ve komik ama bana göre çok büyük bir derdim var.kaç aydır uykularımı kaçırtan,gizli gizli yastığıma gömüp beni ağlatan.ben 22 yaşımı bitirmek üzere nişanlı bir kızım arkadaşlar.bir iki ay kadar sonra artık düğünüm var.adapazarına gelin gidiyorum izmirden.tüm çocukluğumu 18 yaşıma gelene kadar babannem ve dedimin yanında geçirdim.ailemle aynı apartmanda otururken ortaokul hazırlığa başladığım yıl sonu babamlar ev aldı ve diğer 2 küçük kardeşimle şehrin diğer ucuna taşındılar.ben ise babannemlerde kaldım uzun yıllar.nedeni sadece okulumdu.okuduğum okulu ve arkadaşlarımı öğretmenlerimi çok sevmem ayrılmamak için bunalıma girmemdi.uzun lafın kısası aynı şehirde ailemle oturarak ama babannemlerin evinde büyüdüm yetiştim.şimdi benim en büyük derdim şu
annem çok titiz temiz bir kadın.babannemse anneme göre çok rahattı temizlik konularında.dolayısıyla babannem tarafından yetiştirildim ona benzedim.rahmetli olalı 1 yıl oldu onu hala çok özlüyorum.elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmadı asla.hiç ev işi yaptırmadı.bir kız gibi değilde erkek gibi büyüdüm.temizlik nedir nasıl yapılır bilmem asla.babannemle büyüdüğüm ev leş gibi değildi ama annemin evi dezenfekte ötesi.cümla alem der ki annem için kadının banyosuna gir yemek ye yok böyle bir temizlik tertip düzen o derece.babanne 15 günde ev süpürürdü annem hergün evi süpürür viladalar,salon ve mutfak camlarını 3 taraf boydan boya cam olmasına rağmen siler,diğer evin odalarını haftada 1 kesin siler,15 günde perdeler yıkanır,günde 2 kez toz alınır dip köşe,banyo ovulur sabahtan birde gece yatmadan önce klozet dezenfekte edilir,mutfak yer cam fayans itinayla temizlenir.öyle ki toz alırken günlük avizelerin bile tozu günlük alınır.balkonların ikisi her sabah yıkanır yaz kış hergün.sabah kuşluk vakti kalkar sabah kahvaltısına kadar ev bal dök yaladır.bildim bileli böyledir annem.ama babannem 3 ayda bir perde yıkardı.balkonları hafta bir yıkardı.annemin tencereleri mağazadan hemen 5 dk önce alınmışta gelinmiş gibi ayna gibi parlar.babannemkilerin altı yanık yanıktı.vs vs vs.şimdi 2 ay sonra evleniyorum ve hiç ev işi bilmiyorum.2 eltim var kankalar ama göstermelik.2 görümce var sessizler ama bir fenaymış eltilerim öyle diyor.içlerinde tam değilim şimdi bilemiyorum.nişanlım ailenin en son en küçük oğlu.şimdi gurbette o evi ben çekip çevirecem.herşeyi ile ben temziliycem vs vs.nişanlımın sülalaesi kalabalık ve biraz soğuk gibiler.çok çekiniyorum rezil olucam diye çok korkuyorum.allah aşına temizlik günlük temizlik nasıl olmalıdır??siz nasıl yapıyorsunuz günlük temizliğinizi ve evinizi nasıl ansızın gelen misafire karşı temiz tutuyorsunuz?anneme soramıyorum gurur meselesi yapıyorum çünkü babannemle arasında hep bir rekabet vardı,benide sanki onlarla kaldım diye hep cezalandırdı farkında bile değil belki ama neyse bunlar başka konular.kısacası annemede ona ihtiyacım olmadan bak başardım demek kendimi kanıtlamak istiyorum.nasıl anlatsam umarım beni anlarsınız çok üzülüyorum.uykularım kaçıyor artık.ev temizliği günlük nasıl yapılır?kaç günde bir çarşaflar değişir mesela?yastık kılıfları kaç günde bir değişir?hergün elektirikli süpürge yapılmalı mıdır?vilada hergün gerekli midir?balkon hergün mutlaka silinir mi?sizler nasıl yapıyorsunuz?derdime bi çare bir akıl ne olurbilmiyorumkismile
Bu kadar canını sıkma bence canım. Bende evlendiğimde 19 yasındaydım daha cay demlemisliğim yoktu.
Ama zaman içerisinde öğreniyor insan.
Birkaç küçük tavsiye vereyim sana naçizane. ( Haftalık rutinimle.)
Her sabah balkonları yıkarım ( Yaz kış farketmez)
Banyo wc ozonlanır.
Süpürge hergün açıyorum ( Emekleyen bir cocugum oldugu için)
süpürgeden sonra vileda kaç dakikalık işki zaten hem mis gibi kokar evin.
Toz tv vs hergün alırım ama konsol gümüşlük filan haftada bir alırım.
Nevresimleri her hafta değiştirmek lazım mis gibi kokar tertemiz uyursunuz.
Onun haricinde Evine otomatik spreyler edinebilirsin her daim mis mis kokar.
Söyleyebileceklerim bunlar.
Yemek olayına girmiyorum çünkü;
Ben diyetteyim bana ayrı eşime ayrı kızıma ayrı yemek olayım var hiç girmeyelim o mevzuya
Arkadasim sana nacizane bir tavsiye vermek istiyorum.Kucuk bebegin varmis maasallah Allah bagislasin evinde oda spreyi kullaniyorsan sakin kullanma hatta cope at gitsin.Faranjit,alerjik astim hatta kansere bile sebep olmaktadir.Bir tek bebeklerde degil yetiskin insanlarda bile.Oda parfumu yerine dogal yontem olan mandalina,portakal,limon ve turunc kabuklari koyabilirsin evine ama evde kokuya karsi hassasiyeti olan varsa hicbir koku koyma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?