belki dert değil ama, sıkıntım annem.......

balaca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
982
1.296
123
40
kızlar kafayı temizliğe takmış bir annem var.
öyle ki benim haftalık temizliğimi her gün, aylık temizliğimi her hafta, mevsimlik temizliklerimi de her ay yapıyor.
kendi evi, kendi işi diyorum, sağlığı için endişelensem de değiştiremediğim için artık umursamıyorum
ama sorun şu ki; beni beğenmiyor ve sürekli olarak eleştiriyor.
dün haftalık temizlik yaptım.
bugün de kayınvalidemle kornişon turşusu yaptık.
annem de kahve içmeye gelicem dedi, istemesem de gel dedim.
daha mutfağa girer girmez, evini b.k götürüyor sen bunlarla mı uğraşıyorsun diye söylendi.
kayınvalidemle çocukluk arkadaşı olduğu için yanında çok rahat.
ama ben rahatsız oluyorum.

şu anda ücretsiz izindeyim, dönem tatilinden sonra görevime geri dönücem.
oğluma ben teklif etmediğim halde, kafasına göre bakma kararı almış.
ben hep o gün gelince düşünürüz deyip geçiştiriyorum.
bugün yine dillendirdi, ardından ama böyle pis evde ben çocuk falan bakamam.
bana getirir götürürsünüz dedi.
ben de annecim sen uzaksın, sen de gelsen yorucu olur, biz de getirsek yorucu olur.
o yüzden biz başka bir şey düşünücez dedim.
ama baktım bitirmiyor
tembelsin de, çocuğu hazırlamak zor mu geldi, böyle diyeceğine daha çok gayret eder evi bal dök yala yaparım, sen burda bakarsın demiyorsun vs söylendi durdu.
kayınvalidem önce hiç karışmadı.
sonra şekerim bırak çocuklar ne düşünüyorlarsa öyle yapsınlar, hem ben de yanda oturuyorum, gerekirse ben bakarım dedi.
demez olaydı!
aman allahım sen bu kızı çok şımarttın, tepene çıkardın, böyle yüz verdikçe evini de temizlemiyor vs konuştu durdu
ay içim şişti deyip çıktı gitti.
biz kayınvalidemle birbirimize baka kaldık.
o gidince sinirlerim boşaldı, neden benim annem böyle diye kayınvalidemin yanında salya sümük ağladım.

kızlar ben bebişime annemin bakmasını, bu kadar içimizde olmasını istemiyorum.
kayınvalidemin bakmasını istiyorum.
bakıcı da düşünmüyorum.
hem kredi borcumuz var, hem bebişim sevile sevile büyüsün istiyorum.

anneme bunu nasıl anlatıcam?
nasıl bir yol izlemem gerek?
bir şey demiyor ama eşim de bu tavırlarından rahatsız, sıkılıyor.
eminim kayınvalidem de sıkılıyordur, o hep öyleydi dese de insan sonuçta sıkılır

fikri olan lütfen paylaşsın, ben artık bu durumun içinden çıkamıyorum
kırgınlık, küskünlük, huzursuzluk olmadan bu işi nasıl halledeyim?

PS
kızlar yorumlara hemen cevap veremeyebilirim, lütfen fikirlerinizi paylaşın.

Korkarım bu kadar takıntılı bir anneye ne anlatsanız anlamayacaktır.
Tek çare görmezden gelmeye çalışmak galiba..

Açık açık söyle, bir konuşur, iki konuşur sonra mecburen susar. Senin çocuğun, sen kimi istersen o bakar. Ayrıca annen çocuğunu da kendi gibi yetiştirir benden söylemesi. Ayrıca uzakmış zaten. Hemen yanında kayınvaliden varken çok gereksiz git gel yapmak.

ay

ay canım ya valla zor bir durum ama annene güzel bir dille söyle, alınırsa alınır artık yapcak bişey yok, yeterki se güzel uslupla söyle

Çok tatlisiniz darısı başıma inşallah anne tatlı kaynana şeker bebisin de var Ohhh ne güzel

bakmak isteyen anneye sen değil kv dem bakacak demek kadar zor bişey yoktur.. kırılır küser vs vs..
ama uzakmış madem kv yakında.. daha mantıklı tabi..
o da arada gelsin kv ye yardımcı olsun madem çocukluk arkadaşları kendi aralarında iş bölümü yapsınlar..
ama çocuk bi orda bi orda olmamalı düzeni olmalı..
ikisi de sizin eve gelip baksın en iyisi.. temizlik yemek çocuk geçinir giderler..

Çok tatlisiniz darısı başıma inşallah anne tatlı kaynana şeker bebisin de var Ohhh ne güzel

oğlumu ve kayınvalidemi yollayamam da istersen annemi bir süreliğine ödünç verebilirim
darısı başına canım

annenin küseceği aşikar.
sen bakma kv bakacak nasıl diyeceksin kolayca.
beraber dönüşümlü baksalar olmaz mı.

canım kv dem de öyle diyor. ben onun hakkından gelirim, gelsin dursun yanımda diyor.
kız balacan evini de temizler durur işte sen de keyif yaparsın diyor daaaaa ben istemiyorum
eşimi ve beni iki arkadaş beraber büyütmüşler. o eşimi hala damat gibi değil de sanki nasıl desem ben onun b.lu donlarını yıkadım modunda görüyor.
kıyafetleri astığı yerden tutun, eve gelince elini yıkayıp yıkamadığına bile karışıyor
ben çekemiyorum artık yaa, o nasıl çeksin
allahım bir kursa falan yazılsa da herkes rahat etse

Sizde kayınvalide anne,anede kayınvalide rolüne bürünmüş.
Neyseki uzak oturan annenizmiş.
Ne akıl versem bilemedim,ama ilk kez böyle bir konu okuduğumdan belirtmek istedim.
Kayınvalidenizin kıymetini bilin.

annenin küseceği aşikar.
sen bakma kv bakacak nasıl diyeceksin kolayca.
beraber dönüşümlü baksalar olmaz mı.
normal biri olsa olur, olmaz mı hiç
ama annem hem titiz hem dırdır, valla çekilmiyor arkadaşım yaa
ömrümü yer benim

Sizde kayınvalide anne,anede kayınvalide rolüne bürünmüş.
Neyseki uzak oturan annenizmiş.
Ne akıl versem bilemedim,ama ilk kez böyle bir konu okuduğumdan belirtmek istedim.
Kayınvalidenizin kıymetini bilin.

kayınvalidem tam benim kafada biri.
gezeriz eğleniriz, pişirir yeriz, dedikodu yaparız
ama annem hep saç, tüy,toz,kir, yağ peşinde
hep huzursuz, hep işi var, hep söylenme modunda gelecek diye kasıyorum yaa

Benim annem de daha evlenmeden "çocuğunuza bakmam" diye sıkı sıkı tembihledi.
Sizinki neden hevesli bu kadar anlamadım. Enerjisi mi fazla acaba?
Hem sürekli dip-köşe temizlik peşinde olacak hem bebek bakacak...Nasıl olacak bilemedim üşenmiyor da...

normal biri olsa olur, olmaz mı hiç
ama annem hem titiz hem dırdır, valla çekilmiyor arkadaşım yaa
ömrümü yer benim
bence herne olursa olsun anneni kırmamaya bak.
gün gelir kv bakamaz olur annene ihtiyaç duyarsın.
oğluma bakacak kimsem olmadığı için çok sıkıntılar çektiğimden ne bileyim şanslı olduğunu düşünüyorum.
annem kısa bir süre bakabildi,sonra hastalandı ve vefat etti.
bakıcılarla uğraşmak ,kreşle uğraşmak ta kolay değil.
kv olmasaydı yine de annene baktırmazmıydın?
şimdi iki seçeneğin olduğu için rahatlıkla tercih yapıyorsun ama ya bu seçeneklerin olmasaydı ne yapacaktın?
bence o zaman annenin bakması için gönlünü yapmaya çalışacaktın.

Genellikle kendi annenizin boynuna sarılıp benim kayınvalidem neden böyle diye ağlamanız lazımdı.
Dünya tersine dönmüş gibi hissettim bi an
Bence yapacağın şu, alıcan karşına konuşacaksın.
Bu davranıların artık beni çok rahatsız ediyor anne, dewamlı beni üzmenden çok bunaldım.
Çocuğuma kayınvalidem bakıcak yakın olduğu için, ister kabul et ister etme diyeceksin.
Bir anne hiç bir zaman evladından vazgeçmez, bir küser iki küser sonra tıpış tıpış düzelir..
En iyisi bi kerette açıkca konuşmak derim ben..

Büyük anneleri karşınıza alıp, işe başladığımda uygun görürseniz torununuza sizin bakmanızı istiyoruz.
Torununuz için en uygun koşulları sizin oluşturacağınızdan emin olduğumuz için bu planı sizin yapmanızı istiyoruz.
Nokta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…