canım kv dem de öyle diyor. ben onun hakkından gelirim, gelsin dursun yanımda diyor.
kız balacan evini de temizler durur işte sen de keyif yaparsın diyor daaaaa ben istemiyorum
eşimi ve beni iki arkadaş beraber büyütmüşler. o eşimi hala damat gibi değil de sanki nasıl desem ben onun b.lu donlarını yıkadım modunda görüyor.
kıyafetleri astığı yerden tutun, eve gelince elini yıkayıp yıkamadığına bile karışıyor
ben çekemiyorum artık yaa, o nasıl çeksin
allahım bir kursa falan yazılsa da herkes rahat etse
Annenin hayatınıza bu kadar girmesini istemezken, kvalideni istemen çok ilginç geldi bana.kızlar kafayı temizliğe takmış bir annem var.
öyle ki benim haftalık temizliğimi her gün, aylık temizliğimi her hafta, mevsimlik temizliklerimi de her ay yapıyor.
kendi evi, kendi işi diyorum, sağlığı için endişelensem de değiştiremediğim için artık umursamıyorum
ama sorun şu ki; beni beğenmiyor ve sürekli olarak eleştiriyor.
dün haftalık temizlik yaptım.
bugün de kayınvalidemle kornişon turşusu yaptık.
annem de kahve içmeye gelicem dedi, istemesem de gel dedim.
daha mutfağa girer girmez, evini b.k götürüyor sen bunlarla mı uğraşıyorsun diye söylendi.
kayınvalidemle çocukluk arkadaşı olduğu için yanında çok rahat.
ama ben rahatsız oluyorum.
şu anda ücretsiz izindeyim, dönem tatilinden sonra görevime geri dönücem.
oğluma ben teklif etmediğim halde, kafasına göre bakma kararı almış.
ben hep o gün gelince düşünürüz deyip geçiştiriyorum.
bugün yine dillendirdi, ardından ama böyle pis evde ben çocuk falan bakamam.
bana getirir götürürsünüz dedi.
ben de annecim sen uzaksın, sen de gelsen yorucu olur, biz de getirsek yorucu olur.
o yüzden biz başka bir şey düşünücez dedim.
ama baktım bitirmiyor
tembelsin de, çocuğu hazırlamak zor mu geldi, böyle diyeceğine daha çok gayret eder evi bal dök yala yaparım, sen burda bakarsın demiyorsun vs söylendi durdu.
kayınvalidem önce hiç karışmadı.
sonra şekerim bırak çocuklar ne düşünüyorlarsa öyle yapsınlar, hem ben de yanda oturuyorum, gerekirse ben bakarım dedi.
demez olaydı!
aman allahım sen bu kızı çok şımarttın, tepene çıkardın, böyle yüz verdikçe evini de temizlemiyor vs konuştu durdu
ay içim şişti deyip çıktı gitti.
biz kayınvalidemle birbirimize baka kaldık.
o gidince sinirlerim boşaldı, neden benim annem böyle diye kayınvalidemin yanında salya sümük ağladım.
kızlar ben bebişime annemin bakmasını, bu kadar içimizde olmasını istemiyorum.
kayınvalidemin bakmasını istiyorum.
bakıcı da düşünmüyorum.
hem kredi borcumuz var, hem bebişim sevile sevile büyüsün istiyorum.
anneme bunu nasıl anlatıcam?
nasıl bir yol izlemem gerek?
bir şey demiyor ama eşim de bu tavırlarından rahatsız, sıkılıyor.
eminim kayınvalidem de sıkılıyordur, o hep öyleydi dese de insan sonuçta sıkılır
fikri olan lütfen paylaşsın, ben artık bu durumun içinden çıkamıyorum
kırgınlık, küskünlük, huzursuzluk olmadan bu işi nasıl halledeyim?
PS
kızlar yorumlara hemen cevap veremeyebilirim, lütfen fikirlerinizi paylaşın.
kızlar kafayı temizliğe takmış bir annem var.
öyle ki benim haftalık temizliğimi her gün, aylık temizliğimi her hafta, mevsimlik temizliklerimi de her ay yapıyor.
kendi evi, kendi işi diyorum, sağlığı için endişelensem de değiştiremediğim için artık umursamıyorum
ama sorun şu ki; beni beğenmiyor ve sürekli olarak eleştiriyor.
dün haftalık temizlik yaptım.
bugün de kayınvalidemle kornişon turşusu yaptık.
annem de kahve içmeye gelicem dedi, istemesem de gel dedim.
daha mutfağa girer girmez, evini b.k götürüyor sen bunlarla mı uğraşıyorsun diye söylendi.
kayınvalidemle çocukluk arkadaşı olduğu için yanında çok rahat.
ama ben rahatsız oluyorum.
şu anda ücretsiz izindeyim, dönem tatilinden sonra görevime geri dönücem.
oğluma ben teklif etmediğim halde, kafasına göre bakma kararı almış.
ben hep o gün gelince düşünürüz deyip geçiştiriyorum.
bugün yine dillendirdi, ardından ama böyle pis evde ben çocuk falan bakamam.
bana getirir götürürsünüz dedi.
ben de annecim sen uzaksın, sen de gelsen yorucu olur, biz de getirsek yorucu olur.
o yüzden biz başka bir şey düşünücez dedim.
ama baktım bitirmiyor
tembelsin de, çocuğu hazırlamak zor mu geldi, böyle diyeceğine daha çok gayret eder evi bal dök yala yaparım, sen burda bakarsın demiyorsun vs söylendi durdu.
kayınvalidem önce hiç karışmadı.
sonra şekerim bırak çocuklar ne düşünüyorlarsa öyle yapsınlar, hem ben de yanda oturuyorum, gerekirse ben bakarım dedi.
demez olaydı!
aman allahım sen bu kızı çok şımarttın, tepene çıkardın, böyle yüz verdikçe evini de temizlemiyor vs konuştu durdu
ay içim şişti deyip çıktı gitti.
biz kayınvalidemle birbirimize baka kaldık.
o gidince sinirlerim boşaldı, neden benim annem böyle diye kayınvalidemin yanında salya sümük ağladım.
kızlar ben bebişime annemin bakmasını, bu kadar içimizde olmasını istemiyorum.
kayınvalidemin bakmasını istiyorum.
bakıcı da düşünmüyorum.
hem kredi borcumuz var, hem bebişim sevile sevile büyüsün istiyorum.
anneme bunu nasıl anlatıcam?
nasıl bir yol izlemem gerek?
bir şey demiyor ama eşim de bu tavırlarından rahatsız, sıkılıyor.
eminim kayınvalidem de sıkılıyordur, o hep öyleydi dese de insan sonuçta sıkılır
fikri olan lütfen paylaşsın, ben artık bu durumun içinden çıkamıyorum
kırgınlık, küskünlük, huzursuzluk olmadan bu işi nasıl halledeyim?
PS
kızlar yorumlara hemen cevap veremeyebilirim, lütfen fikirlerinizi paylaşın.
İkisi de yanında ve yardım etmeye hazırlar ne güzel...birgün cocugum olursa onu kime emanet ederim acaba hem annem hem kayinvalidem hasta :-( yaw neyse önce bi çocuk işini halledek gerisi düşünülür ;-) rahat insan iyidir :-Doğlumu ve kayınvalidemi yollayamam da istersen annemi bir süreliğine ödünç verebilirim
darısı başına canım
canım annen komple size mi taşınacak ki.. sen eşin işte iken o gelsin kv ile dursun hergün değil istediği zaman.. akşama evine dönecek zaten.. işten dönünce ev temiz yemek hazır ne süper bişey canım bak göreceksin.. çocuğunla vakit geçirirsin bol bol.. madem isteyerek de yapıyor.. annenle kötü olma bence.. sana da eşine de düşkün belliki.. zaten kv sürekli bakacak ona da zor yardımı dokunur hem.. sen şimdiden "sen bakma istemiyorum" deme.. beraber bakarsınız de geç.. "torun falan bakamam" diyen anneler kvler varken bence iyi tarafından bakın eşinle..
Anneni bana gönder sürekli temizlik yapan kadınlara bayılırım :) azıcık dili olsun onada katlanırız . . .
Şaka bi yana çocuğun uyku düzeninin bozulacağını işinize geç kalacağınızı hemde kayınvalidenizin yakın olduğunu söyleyin. . laf arasına sıkıştırın kalbi kırılmasın kayınvalidenin işleri çıkar zaten tek bırakacağımız kişi sensin diye belirtin
İkisi de yanında ve yardım etmeye hazırlar ne güzel...birgün cocugum olursa onu kime emanet ederim acaba hem annem hem kayinvalidem hasta :-( yaw neyse önce bi çocuk işini halledek gerisi düşünülür ;-) rahat insan iyidir :-D
Annenin hayatınıza bu kadar girmesini istemezken, kvalideni istemen çok ilginç geldi bana.
Genelde herkes annesinin bakmasını ister.
Rolleri değişmişleray annen senin kaynanan olmuş.... kaynanan da annen. ne diyeceğimi şaşırdım
var canım nişanlı o da. e artık geline yaparsa anlatıcaz huyu böyle diye bana bin beterini yapıyor diyeumarım erkek kardeşin yoktur :) seni ağlatan gelinine neler yapar :) kaynananda çok şeker maşallah :)
umarım erkek kardeşin yoktur :) seni ağlatan gelinine neler yapar :) kaynananda çok şeker maşallah :)
var canım nişanlı o da. e artık geline yaparsa anlatıcaz huyu böyle diye bana bin beterini yapıyor diye
gitmez canım bence de gitmeli kendine daha az yıpratıcı uğraşlar bulmalı ama yok o temizliğe sarmışcanım sen gelinle bir ol. annenin dedikodusunu yap artık. yada bi ikna et psikiyatriste gitsin...
abooo yandı gelin ayol :) işiniz zor ama şükür edin bi anneniz var :) genede tatlı geldi bana davranışları :) gelinede durumu anlatın bian öncevar canımnişanlı o da. e artık geline yaparsa anlatıcaz huyu böyle diye bana bin beterini yapıyor diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?