Belli bir yaştan sonra aile ile yaşamanın zorluğu

maviruh11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2019
10
16
3
39
Kızlar merhabalar. Ben 34 yaşındayım. Evlenmedim ve ailemle yaşıyorum. Ama bu konuda zorlanıyorum. Ailem bana fazla bağlandı. Yani yaşlılar ama sağlıkları iyi. Bir sorunları yok. Ama benden bağımsız bir şey yapamıyorlar. Eve biraz geç gitsem meraktan bir hal oluyorlar. Arkadaşlarımla gezsem kızım “benim yaşlı anne babam var” de çok oturma gel diyorlar. Bir yere iş gezisine gidecek olsam onlarda gelmek istiyorlar. Yani beni kısıtlamak anlamında değil ama bana bağımlı gibiler. Annem “bize sen bakacaksın” diyor. Benim de onlardan başka kimsem yok ama ben de gencim biraz kendi hayatım olsun istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Kıyamam onlara ben :) Tatlı dille söyleyin, izin alır gibi değil de haber verir gibi. Ya da buraya siz gelemezsiniz diye açıklayarak yapın istediğinizi ama kırmayın nolur Ben benimkilerden uzak yaşıyorum eski asiliklerim içime oturuyor her aklıma gelişinde. Şimdiki aklım olsa sahiden Ay anne ya uuuf! bile demezdim

öncelikle gerçekten yaşlılar mı?
Benim annem de böyle ve aslında çok genç. Sadece kendini yaşlı sanıyor. Ben evden çok erken ayrıldım ama kız kardeşim bana nispeten uzun kaldı yanında. Ona çok bağlandı annem de. Her işini yaparken yanında olsun istiyor. Kardeşim evlendi ama annemin en ufak bir şeyi olduğunda hemen onun koşmasını, her işine yardım etmesini bekliyor. Çok zor bir durum bu. Benden hiç beklemedi mesela, ben farklı bir şehirdeyim. Ama kardeşime hemen kırılıyor. Bu hale gelmeden bir sınır çizin kendiniZe, çünkü gerçekten rahatsız edici bir durum, özellikle evlilikte. Anneme yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımda bile kırılıyor. Ne var gelse, yardım etse diyor. Kardeşimin de kendine ait bir hayatı olduğunu kabul etmek istemiyor.

Abi abla varsa onlarla dertleşin anne babaya çıtlatsınlar rahatsızlığınızı.
Belli bir yaşta aileden ayrılmayınca böyle oluyor.

İki taraf da kendince haklı.Yaşlılık zor bir psikoloji.Yalnız kalmaktan,bakıma muhtaç olmaktan korktukları için sürekli kendilerini sağlama almak istiyorlar belki de.Öte yandan sizin de hayatınız var ve mutlu olmak için kendi isteklerinizi yapmalısınız.Güzelce anlatmaktan baska care yok,benim de bir hayatım var ve huzurlu olmadan sizi iyi hissettiremem tarzı kırmadan konusma yapılabilir

Annenin sizi büyüttüğü. Anları bir bilseniz siziin için komşuya bile gidemediği hayatının sizden ibarer olduğu benim.cocugum var diyip gidemediği yada uykusu var diye erken kalktığı zamanlar bence çok şey istemiyorlar

Umarım yalnız kalıp bencillik yapmazsiniz

bence ayri eve cikin.

Kayinvalidem esi vefat ettiginde inanin cok zorlandi, hani genc birisi de,
ama hep islerini baskasinin yapmasina alismis, sadece ev isleri ile ilgilenmis,
sosyallesmek ve disari islerini ustlenmek cok cok zor geldi.

ama simdi alisti, hala biraz tereddut etse de,
aslinda hayatinda ilk defa tamamen kendi istedigi sekilde yasamanin keyfini suruyor.

bu herkes icin bir ihtiyac,
sizin icin oldugu kadar aileniz icin de.
80 90 yasinda insanlar yanliz yasabiliyorlar da aileniz neden yasayamasin?
Saglik sorunlari varsa onu ayri tutmak gerekir, ama yoksa bence hepiniz icin dogrusu biraz ayri yasamak olacak.

siz biraz nefes alacaksiniz,
onlar da biraz emeklilik modundan cikip hayatin icinden daha fazla sorumluluk alacaklar,
hatta bu durum zamanla onlari genclestirecek bile, eminim ki.

Aile evinde yaşadığınız sürece her zaman kücük kızsınızdır.. arada bir kaçamak yapabileceginizi belirtin kırmaya luzum yok, güzellikle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…