- 28 Mart 2020
- 4.099
- 16.737
- 208
Doğru diyorsun Ablacım.. Şu Dediklerini linçleyenin aklından şüphe ederim.Bir anne babanın en onemli görevidir çocuklarını kendi bağımsız yaşamlarını kurmak için donatmak ve teşvik etmek..kutsal annelik adı altında duygu sömürüsüyle birey değil köle yetiştiren bir toplum olduğumuz için evlilikler çoğunlukla aile bağımlılığı yüzünden yürümüyor, annesinin babasının kendine oyuncak ederek beynini yıkadığı köleler olarak haliyle onlardan bağımsız hayatlar da kuramıyoruz....ooooffff of...gelsin linç , giyindim bekliyorum
hayatınızdaki zorluğun kaynağı aileniz olmayabilir. yaş ilerledikçe hayatın kendisi ağırlaşıyor. bu zamanda ne yazık ki suç hep aileye yükleniyor. bunun sağlamasını yapmak isteyen insanlara sorsun, on yıl yirmi yıl öncesine dönmek ister misin diye... %90 ı evet diyecektir.Kızlar merhabalar. Ben 34 yaşındayım. Evlenmedim ve ailemle yaşıyorum. Ama bu konuda zorlanıyorum. Ailem bana fazla bağlandı. Yani yaşlılar ama sağlıkları iyi. Bir sorunları yok. Ama benden bağımsız bir şey yapamıyorlar. Eve biraz geç gitsem meraktan bir hal oluyorlar. Arkadaşlarımla gezsem kızım “benim yaşlı anne babam var” de çok oturma gel diyorlar. Bir yere iş gezisine gidecek olsam onlarda gelmek istiyorlar. Yani beni kısıtlamak anlamında değil ama bana bağımlı gibiler. Annem “bize sen bakacaksın” diyor. Benim de onlardan başka kimsem yok ama ben de gencim biraz kendi hayatım olsun istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Çok haklısınızKızlar merhabalar. Ben 34 yaşındayım. Evlenmedim ve ailemle yaşıyorum. Ama bu konuda zorlanıyorum. Ailem bana fazla bağlandı. Yani yaşlılar ama sağlıkları iyi. Bir sorunları yok. Ama benden bağımsız bir şey yapamıyorlar. Eve biraz geç gitsem meraktan bir hal oluyorlar. Arkadaşlarımla gezsem kızım “benim yaşlı anne babam var” de çok oturma gel diyorlar. Bir yere iş gezisine gidecek olsam onlarda gelmek istiyorlar. Yani beni kısıtlamak anlamında değil ama bana bağımlı gibiler. Annem “bize sen bakacaksın” diyor. Benim de onlardan başka kimsem yok ama ben de gencim biraz kendi hayatım olsun istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
İki taraf da haklı yazmış şaka gibi bir toplumuz ya.Neresi haklı o anne babanın?
Kız 34 yaşında dilediğince arkadaşlarıyla bile çıkamıyor hemen duygu sömürüsüne maruz kalıyor yaşlı annen baban var çok oturma diye.
Bize baksın diye çocuk yapılmaz düpedüz bencillik bu.Herkesin kendi hayatı idealleri hayalleri var.
Dünya sağlık örgütüne göre duygusal istismarın bir komponenti de bağımlı kılma,aşırı korumacılık.
Tek çocuk musunuz?Ben de öyleyim benden başka kimseleri de yok.Bu sorumluluğu ben de istemezdim ama yine de çok şükür varlıklarına ne yapalım.Kızlar merhabalar. Ben 34 yaşındayım. Evlenmedim ve ailemle yaşıyorum. Ama bu konuda zorlanıyorum. Ailem bana fazla bağlandı. Yani yaşlılar ama sağlıkları iyi. Bir sorunları yok. Ama benden bağımsız bir şey yapamıyorlar. Eve biraz geç gitsem meraktan bir hal oluyorlar. Arkadaşlarımla gezsem kızım “benim yaşlı anne babam var” de çok oturma gel diyorlar. Bir yere iş gezisine gidecek olsam onlarda gelmek istiyorlar. Yani beni kısıtlamak anlamında değil ama bana bağımlı gibiler. Annem “bize sen bakacaksın” diyor. Benim de onlardan başka kimsem yok ama ben de gencim biraz kendi hayatım olsun istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Katiliyorum size. Bu tur ebeveynlerin hakli oldugunu dusunenler cok buyuk ihtimal anne ve kendilerini gorduler bu ebeveynlerde.
Evet ben de sizin gibi düşünüyorum,yatalak olur da insan Allah korusun işlerini göremez vs ancak desinler yani..Valla bence hiç de tatlı değiller yapılan da hiç mantıklı değil yorumlara hayret ettim, 34 yaşında kocaman insansınız aileniz bu şekilde sizin hayatınızı kısıtlayacaksa acilen kendi düzeninizi kurun.
Aynen öyle.Şu durumda tatlı olan kıyılmayacak vs. bişey de yok.Sevgi böyle bir şey değil,sevgi kişisel alanlara saygıyı gerektirir.
Konu sahibi eğer eşim arkadaşlarımla dışarı çıktığımda senin evde kocan bekliyor çok oturma diyor diye konu açsaydı kimse ayyuy çok tatlı ne güzell şeklinde yorum yapmazdı.Gerçe burası Türkiye hiçbir şeyden emin olamiyorum
Eş,anne,baba,abi,kardeş,evlat farketmez.Karşılıklı saygı, ayrı bir birey olduğunu kabullenme,herkesin aileden eşten ayrı bir hayatı da olduğunu kabullenme.Bu kadar basit aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?