sadece Allah rizasi iicn cocuklarim iicn cekiyorum
gunler gectikce birde icime daha cok depresyona giriyorum
evlikik aslinda paylasmaktir yasamaktir
o yoksa bende yokum bu evlilikte
herseyin en kotusunu dusunup sabrediyoruz iste
Ben 10 senelik evliyim 2 çocum var ve donup arkama baktimda bu evlilikte sadece çocuklarim guzel, sonra diyorum ki kendime zaman kaybetmisim hiç iyi gunleri hatirlamiyorum sadece kotu gunleri ve kocamin kotu huylari artik onda iyi bi tarafda bulamiyorum.
Benim gibi bir kaç sene sonra ve çoluk çocuktan sonra boyle dusunen var mi merak ettim.klava:
canım arkadaşım,bak kendin demişsin DÖNÜP ARKAMA BAKTIĞIMDA diye neden arkana bakıyorsun,böyle yaparak kendine acıyorsun sürekli,boşver artık arkaya bakmayı,artık geleceğe bak,sorunu nu çözmeye çalış.hani derler ya, ya bu deveyi giüdeceksin ,ya bu diyardan gideceksin diye.eğer çok çok büyük sorunlar yoksa,mücadele et.hepimizin evliliği çok çok iyi değil,hepimizin inişleri çıkışları olmuştur.pes etme derim.a.s.
Bende 10 yıllık evliyim daha dogrusu 9 yeni bitti 10 diyelim arkaya dönum baktıgımda ilk 5 yılım cidden kötuydu öyledi kaç kez bosanmaya kalktıgımı ben bile hatırlamıyorum ama hiçbirzaman ben bu erkegi çekmek zorundayım demedim, dedigim zaman gördumki hayat daha kötu oldu nezamanki bosanmaya kalktım duzeldi ve suan cidden baya oturmus guzel bir evliligim var ,ilk yılların acısı çıkıyor ama sunu belirteyimki ben buna mecburum çekmek zorundayım dediginiz zaman iş bitiyor. herzaman mucadele etmek gerekli ve mutlu olmak için çabalamak şart.Egerki kabullenip oturursan duzelmiyor sorunlar aksine dahada kötu oluyor.Özguven tam olmalı ne istedigini bilmelisin ve ona göre davranmalısın ve bunu eşinde bilmeli annem babamı 30 yıldır çekiyor ve halada çekiyor hiç iyiye gitmedi en son 1 yıl önce aldattıda herşey koptu bence gencken yapacaklarını yapmalısın yaslanınca dahada zor oluyor annem kabullenip oturmak zorunda kaldı ama bide ona sor mahvoldu hep çocuklarım için dedi ama şimdi kendi mahvoldu o çocukları bile çekemiyor artık onu pskolojisi bitmiş durumda dengesi kaçtı resmen çok uzun oldu kusura bakmayın ama ben hep demişimdir birazda kendinizi dusunun zira sizin ruh haliniz saglam olmazsa yıpranırsanız çocuklarınıza iyilik degil kötuluk yapmıs olursunuz.Allah herkesin yardımcısı ol yıpranan erkektir yapar çocugum var mecburum çekmeye diyoruz ve yıpranıyoruz ve inanıyorumki 100de 80 evlilikler böyle yada benim gördugum evlilikler böyle mutlu kimseyi göremiyorum.:çok üzgünüm:
gönül kelebeğime aynen katılıyorum....bende 3 yıllık evliyim içkisi kumarı yoktu ama çok asabiydi eşim ailesinin bi lafına tepeme biner dayağını yerdim...benim çocuğum yoktu tabi çekip gittim dönerim zannetti ararım zannetti ama ben kararımı vermiştim ya tamam ya düzelirse devamdı...nitekim burnu sürttü geldi bidaha yapmıyacağının sözünü verdi...şimdi ailesi ne söylerse söylesin hiç tınmaz hep beni korur...düzeldi şükür....ama Allah korusun aynı şey olursa beni bidaha bulamayacağını çok iyi biliyor... çocuk olurda havaya girmez inş....diyeceğim oki erkeklere kaybetme duygusu muhakkak yaşatılmalı..Allah herkesin yuvasına huzur versin...
canım bence hiç üzme kendiniçşimdiden sonra birazda kendine yatırım yap.erkekler kıymet mi bilirler sanki.2 tane yavrun için yaşa diğer şeyleri de sorun yapma.eşin seni açmı bırakıyor yoksa açıkmı.
Ben 10 senelik evliyim 2 çocum var ve donup arkama baktimda bu evlilikte sadece çocuklarim guzel, sonra diyorum ki kendime zaman kaybetmisim hiç iyi gunleri hatirlamiyorum sadece kotu gunleri ve kocamin kotu huylari artik onda iyi bi tarafda bulamiyorum.
Benim gibi bir kaç sene sonra ve çoluk çocuktan sonra boyle dusunen var mi merak ettim.klava:
Allah kimsenin başını bozmasın canım. bende 13 yıldır böyleyim. Allah herkesin çocuğuna
uzun ömür versin bahtlarını güzel etsin. napalım öyle böyle gidiyor işte........
hayat zor arkadaşım hemde çok zor 10 yıllık evliyim bazen sorunlar yaşadık ama atlattık umursama çoğu kişi bunları yaşıyor bu ülkede sırf sen değil........ geçmişe takılıp mahvetme kendini geleceğe bak buğün mutluysan mutlusundur,acılar insanlara olgunluk katar ......güç katar .....geçmişe bakma geleceğe sarıl......yoksa hayatta yaşamak için motivasyonun düşer
Evliliğim iki yılını bile doldurmadı ama o kadar çok sordum ki kendime neden evlendim,boşanmalı mıyım diye,sürekli gelgitler yaşıyorum,bekliyorum,kimi zaman çabalıyorum ,kimi zaman bırakıyorum kendimi çöyle,sinir krizleri falan da geçirmeye başladım,kriz geldi mi eli ayağı dolaşıyr,üzülüyor ama aynen devam hareketlere bir değişiklik olmuyor.
Hayırlısı...Yalnız değilsiniz.