Ben anlatamıyorum. Vazgeçiyorum!

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Birbirimizin çocukluk aşkıyız. Birlikte büyüdük, okuduk, askere gitti geldi. Ve artık ben bişeylerin olmasını istiyorum. En basitinden aileler tanışsın. Çok şey mi? Bence hayır! Elimden geldiğince anlayışlı davranıyorum. Aşk emek ister bir şeyler hemen olmaz biliyorum ama başlangıçlarda önemlidir. 24 yaşımdayım bu sene okulum bitecek. Çalıştığım işlerden aldığım parayı kendime alışveriş yapmaktansa anneme verip biriktiriyorum ya da tencere tabak alıyorum. Erkek arkadaşım nisanda askerden geldi bi süre sonra çalışmaya başladı ve (benim çok istediğimi bildiği için) para biriktirmeye başladı. Bir süre sonra ortamı sevmiyorum diyip işten ayrıldı. Nerden baksak 3 4 aydır orda burda arkadaşlarının yanında bişeyler yapıyor. Ama ne düzenli bir şey geliyor ne de kazanıyor. Onun için internetten cv oluşturmuştum ve çok ciddi dönüşler oldu ancak hiçbirini kabul etmedi. Ne istediğini bilmiyorum? Konuştuğumuzda bende bir şeylerin olmasını istiyorum diyo ama sözle lafla olmuyor. Bir kaç ay önce aralık ayında aileler tanışır dedi. Şimdi aralığa günler kala Mart ayında olsa olur mu dedi. Erteliyo. Hayatında başka biri var beni sevmiyor diye düşünmüyorum. Ama ne için diretiyor anlamıyorum. Ben vazgeçiyorum sanırım. Beklemekten sıkıldım. Çok sıkmayayım bunalmasın konuşmayalım diyip erteliyorum konuşmayı ama olmuyor. Konuştuğumuzda da ona sakince bak kaç yıl oldu bir başlangıç olsun ailemde beni sıkıştırıyor diyorum tamam tamam olacak diyor ama boş!

Son düzenleme:
İş konusunu savsaklamasaydı belki biraz daha bekleyin, hazır değildir diyebilirdim. Ama iş hayatına bir an önce atılması lazımdı ve bu erteliyişleri hep bu yüzden. Devamlılık yok kendisinde, sorumluluk yok. Sanırım almakta istemiyor.

5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Birbirimizin çocukluk aşkıyız. Birlikte büyüdük, okuduk, askere gitti geldi. Ve artık ben bişeylerin olmasını istiyorum. En basitinden aileler tanışsın. Çok şey mi? Bence hayır! Elimden geldiğince anlayışlı davranıyorum. Aşk emek ister bir şeyler hemen olmaz biliyorum ama başlangıçlarda önemlidir. 24 yaşımdayım bu sene okulum bitecek. Çalıştığım işlerden aldığım parayı kendime alışveriş yapmaktansa anneme verip biriktiriyorum ya da tencere tabak alıyorum. Erkek arkadaşım nisanda askerden geldi bi süre sonra çalışmaya başladı ve (benim çok istediğimi bildiği için) para biriktirmeye başladı. Bir süre sonra ortamı sevmiyorum diyip işten ayrıldı. Nerden baksak 3 4 aydır orda burda arkadaşlarının yanında bişeyler yapıyor. Ama ne düzenli bir şey geliyor ne de kazanıyor. Onun için internetten cv oluşturmuştum ve çok ciddi dönüşler oldu ancak hiçbirini kabul etmedi. Ne istediğini bilmiyorum? Konuştuğumuzda bende bir şeylerin olmasını istiyorum diyo ama sözle lafla olmuyor. Bir kaç ay önce aralık ayında aileler tanışır dedi. Şimdi aralığa günler kala Mart ayında olsa olur mu dedi. Erteliyo. Hayatında başka biri var beni sevmiyor diye düşünmüyorum. Ama ne için diretiyor anlamıyorum. Ben vazgeçiyorum sanırım. Beklemekten sıkıldım. Çok sıkmayayım bunalmasın konuşmayalım diyip erteliyorum konuşmayı ama olmuyor. Konuştuğumuzda da ona sakince bak kaç yıl oldu bir başlangıç olsun ailemde beni sıkıştırıyor diyorum tamam tamam olacak diyor ama boş!

ee böyle adamdan zaten koca olmaz ki :31:
anca alır çocuğun gibi besler bakarsın. :6::6:
boşver adını koyup napacan, adı ne olur bilmem ama " koca" olmaz.

İş konusunu savsaklamasaydı belki biraz daha bekleyin, hazır değildir diyebilirdim. Ama iş hayatına bir an önce atılması lazımdı ve bu erteliyişleri hep bu yüzden. Devamlılık yok kendisinde, sorumluluk yok. Sanırım almakta istemiyor.

evet bende böyle düşünüyorum. Sorumluluk! İstese yapar diye düşünüyorum ama yapmıyor. Sorun bu işte

ona ondan vazgeçmeye başladığını söyle o düşünsün.mart ayına kadar sabredip bekleyebilirsen bekle olmadı mı ayrıl bence o zaman 5 yıl olmuş daha ne yapacaksın 5 yılda insanlar evlenip çoluk çocuğa karışıyorlar

5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Birbirimizin çocukluk aşkıyız. Birlikte büyüdük, okuduk, askere gitti geldi. Ve artık ben bişeylerin olmasını istiyorum. En basitinden aileler tanışsın. Çok şey mi? Bence hayır! Elimden geldiğince anlayışlı davranıyorum. Aşk emek ister bir şeyler hemen olmaz biliyorum ama başlangıçlarda önemlidir. 24 yaşımdayım bu sene okulum bitecek. Çalıştığım işlerden aldığım parayı kendime alışveriş yapmaktansa anneme verip biriktiriyorum ya da tencere tabak alıyorum. Erkek arkadaşım nisanda askerden geldi bi süre sonra çalışmaya başladı ve (benim çok istediğimi bildiği için) para biriktirmeye başladı. Bir süre sonra ortamı sevmiyorum diyip işten ayrıldı. Nerden baksak 3 4 aydır orda burda arkadaşlarının yanında bişeyler yapıyor. Ama ne düzenli bir şey geliyor ne de kazanıyor. Onun için internetten cv oluşturmuştum ve çok ciddi dönüşler oldu ancak hiçbirini kabul etmedi. Ne istediğini bilmiyorum? Konuştuğumuzda bende bir şeylerin olmasını istiyorum diyo ama sözle lafla olmuyor. Bir kaç ay önce aralık ayında aileler tanışır dedi. Şimdi aralığa günler kala Mart ayında olsa olur mu dedi. Erteliyo. Hayatında başka biri var beni sevmiyor diye düşünmüyorum. Ama ne için diretiyor anlamıyorum. Ben vazgeçiyorum sanırım. Beklemekten sıkıldım. Çok sıkmayayım bunalmasın konuşmayalım diyip erteliyorum konuşmayı ama olmuyor. Konuştuğumuzda da ona sakince bak kaç yıl oldu bir başlangıç olsun ailemde beni sıkıştırıyor diyorum tamam tamam olacak diyor ama boş!

ee böyle adamdan zaten koca olmaz ki :31:
anca alır çocuğun gibi besler bakarsın. :6::6:
boşver adını koyup napacan, adı ne olur bilmem ama " koca" olmaz.

Bilmiyorum. Öncesinde okuldu askerlikti belki ben göremedim bir şeyleri ama şuan hiçbir şeye yanaşmaması ve bunu normal karşılaması acaba ben çok mu abartıyorum diye düşündürüyor. Bizden sonra çıkmaya başlayan arkadaşlarımız ya nişanlandı ya da evlendi. Bir erkek olarak bunları görmek istemiyor olabilir. Ama açık açık konuştuğumda da bana ay verip sonrada ertelemesi gerçekten beni üzüyor

ona ondan vazgeçmeye başladığını söyle o düşünsün.mart ayına kadar sabredip bekleyebilirsen bekle olmadı mı ayrıl bence o zaman 5 yıl olmuş daha ne yapacaksın 5 yılda insanlar evlenip çoluk çocuğa karışıyorlar

çok sinirlenip öfkeyle hareket etmek istemiyorum. Gerçekten büyük bir sabırla davranıyorum. Ailem biliyor, ve onlarda bir şeyler bekliyor. Ki bu konular üzerine öyle uzun uzun konuşamıyoruz bile hemen sinirlenip konuyu kapatıyor

herşeyiyle hazır biri ise bi erkek neden sözünün arkadasında durmaz bunu irdele lütfen..arada engel durum yok neden erteliyormuş.erkeklr anlamz kzıların halinden ertlerlr benmki hala diyor acele ettin filan...bizim maddi açıdan sıkıntı oldu ondan..neden ertelyrki korkuıyr sorumluluk almaktnmı başka bişymi keyfindenmi sen sıkıştır yok yeter de seviyrsan istyrsan ertelemnn anlamı ne göszünde dur de..saçma herşeyiyle hazırsa neden erteliyr aksine sevgilsine kavuşmak ister..bilmyrm kafas karışık biraz dengesizlk var sevgilnde..

Canım benim üzgünüm ama adam sorumsuz. Seni seviyordur elbet. Emin ol başkası yoktur. Tek bir açıklaması var tembel. Dese ki sana evlilik için erken biraz hayatımızı yaşayalım bu yaşta borca harca girmeyelim. Çalıştıgımızı bi yiyelim tadını çıkarıp sonra evlenelim. Vallahi derdim ki evet biraz daha bekle doğru söylüyor. Ama bu adam askerden gelmiş çalışmıyor. Evlendiğinizde farklı olacağını mı sanıyorsun. Çalışan da evi derleyen toparlayan da çocuklara bakan da sen olursun. Beyefendi aynı modda takılmaya devam eder. Sen de konu açarsın burda. Eşim çok sorumsuz boşanıyorum galiba diye.. Açık açık söyle kendisine düşündüklerini. Daha 24 yaşındasın canım. Bak sen ne kadar sorumlusun çalışıyosun biriktiriyosun. Eminim karşına senin gibi biri çıkacaktır.

ben çalışmak istememesinin sebebinin evlılık oldugunu dusunuyorum eğer çalısmazsam zaten evlenemeyiz dıye kendıne bır yol bulmus..

evlenmekte gönlü olan ınsan kı 5 yıllık bır ılıskıyı aılesıyle tanıstrması gerekırdı ama ısrarla olmuyor ıste ınsanın ıcınden gelmesı gerek....

bu yuzden eğer sevdiğin kişi evlenmek ıstedıgın kısı bu ınsansa marta kadar evlılık tanısma falan agzını bıle acma normal ılıskınıze devam edın eğer mart ayınn sonunda da bır tık yoksa al karsına konus...

ama mart ayını gecınce bıle eğer gözlerınde o isteksizliği görüyorsan evlenelım dıye usteleme dayaanamıcaksan ayrıl ama evlenelım deme evlensenız bıle sonu ıyı olmaz cunku

Ben ailesiyle tanıştım annesiyle ara ara konuşuruz ziyaret ederimde. Ailesinin bizi evlendirmesini her şeyi üstlenmesini isteyemem tabikide. Oğlu ne zaman hazırsa anne babada o zaman gelir yapar üstlerine düşeni. Ben böyle düşünüyorum. Şuan olmaz çünkü maddi olarak hazır değilim diyo her seferinde ama çalışmazsan birikmezki. Gerçekten hata mı yapıyorum ben bilmiyorum.

5 yıl hazır olmak için yeterli bi süre, ertelemeye çalışması sinir bozucu, kendisi dert etmeliyken sen düşünüyorsun bunları..sonra da bunaltıyosun, bana güvenmiyosunlarla gelir..hakkında hayırlısı olsun canım..ama sıkma canını, bnde çok dert ettim ancak erkeklerin yaklaşımı farklı oluyo seviyo bir şeyler olsun istiyo diye düşünmek yerine sorumluluğundan kaçmayı seçiyorlar..bu da haliyle üzüyor insanı..5 yıl az değil sakin düşün öyle kararını ver, ayrılık da kolay olmayacaktır..ama bütün uyarılarına rağmen hala sorumsuzsa kurtar kendini bi an önce.

5 yıl hazır olmak için yeterli bi süre, ertelemeye çalışması sinir bozucu, kendisi dert etmeliyken sen düşünüyorsun bunları..sonra da bunaltıyosun, bana güvenmiyosunlarla gelir..hakkında hayırlısı olsun canım..ama sıkma canını, bnde çok dert ettim ancak erkeklerin yaklaşımı farklı oluyo seviyo bir şeyler olsun istiyo diye düşünmek yerine sorumluluğundan kaçmayı seçiyorlar..bu da haliyle üzüyor insanı..5 yıl az değil sakin düşün öyle kararını ver, ayrılık da kolay olmayacaktır..ama bütün uyarılarına rağmen hala sorumsuzsa kurtar kendini bi an önce.

gerçekten anlamaya çalışıyorum evet maddi sorunları olabilir. kolay şey değil evlilik süreci bir ton masraf. ama bende çalışıyorum ve çalışıcam da. ayrıca hadi hemen bugün evlenelim demiyorum. aileler tanışsın bi söz olsun diyorum. iş akşamları buluşmaya gelince ama çıkamadığım zaman sorun oluyor neden çıkamıyosun diyo ama kendisi bişeye yanaşmıyor. evet ayrılık zor ama böyle napıcam

gerçekten anlamaya çalışıyorum evet maddi sorunları olabilir. kolay şey değil evlilik süreci bir ton masraf. ama bende çalışıyorum ve çalışıcam da. ayrıca hadi hemen bugün evlenelim demiyorum. aileler tanışsın bi söz olsun diyorum. iş akşamları buluşmaya gelince ama çıkamadığım zaman sorun oluyor neden çıkamıyosun diyo ama kendisi bişeye yanaşmıyor. evet ayrılık zor ama böyle napıcam

bnce sen hiç dillendirme daha canım, bekle bi süre..hiçbi kelime etmezse yine evliliğe dair sende biraz daha soğursun zaten, sevgi anlayış da bi yere kadar..uğrunda çabalandığını görmeli insan.

Sırf para biriktirelim, herşeyi rahat rahat yapabilelim diye nişanlılık sürecini 1 yıl yaşamak istiyordum, ki şuan 7. yılımızın içindeyiz, seneye 8. seneye gireceğiz o nisan da askerden gelmiş olacak sözlenip 1 senede nişanlılık 9 sene, herşeyin bir kolayı bulunuyor nişanlılığı daha kısa tutmakta karar verdim. Hem 2 kişi çalışınca ödeniyor borçlar, ben korkmuyorum borçtan şahsen, gelicek 5-6 ay para biriktireceğiz mobilyalarımızı bu şekilde alacağız, sonra zaten beyaz eşya ve halı perde gibi şeyler kalıyor geri kalan kısımla da bunları halledeceğiz, hadi olsun evlendikten sonraya 15 bin lira borç, günümüz de çok değil..

Evlilik kolay olmadığı gibi imkansız da değil düşünsene binlerce insan evleniyor neden? Sorumluluklarının bilincine varıyorlar, kendilerini yeterli görüyorlar, altından kalkabileceklerine inanıyorlar. En önemli kısım da bu, erkek arkadaşının düzenli bir işe bile girmeyi düşünmedikten sonra evlilik hakkında nasıl bir ciddiyet bekleyebilirsin ki?

Açık açık konuşmalısın kesinlikle..

Son düzenleme:
canım seni çok iyi anlıyorum. benim erkek arkadaşımda hiç bu konuları açmaz açtığımda da geçiştirir şu ay bu ay tanıştırcam vs. diye geçiştirirdi. ne mi oldu saçma sapan bi bahaneyle ayrıldı yarın öbürgün sana dicek sen bana güvenmiyo musun çalışıcam işte şu zamanı beklıyorum vs. diye direticek sebebide bu olacak ayrılığın.(istemiyosan umarm ayrılmazsın tabi.) ama kendine güvenmeyen sorumluluk alamayan insanla yürümüyo canım emin ol.

Benim erkek arkadaşım askerden geldğinde sürekli iş arayıp durdu sadece 2 ay işsizdi askerden geldği 2.ayda işe başlamıştı ve o 2 ay işsiz kaldığı süreçte işsiz olduğu için bunalımlara girmişti . Psikolojisi bozulmuştu hiç bir işe yaramıyorum böyle evde oturup duramam ben çalışmam lazım diyordu sürekli iş arıyordu ve sonunda da buldu . Yani insanın içinde olmalı bence çalışkan olması . Bir arkadaşım vardı sevgilisi iş bulacağım deyip bulmadığı için boş boş gezdiği için ondan ayrılmştı . Yani ayrılığın bile büyük bir etkeni olabiliyor bazen işsizlik . Onu bence al karşına ve şöyle düzgünce bir konuş nasıl buraya lafta diyor diyosun ona da aynen söyle böyle lafta söylemekle olmaz de . Baktın yine seni takmıyo o zaman bence arama sorma anlasın işin ciddiyetini . Tanıştırma mevzusuna gelirsek eğer benim eski sevgilimde böyleydi kardeşlerime aileme seni anlattım derdi ama hiç anlatmamış sonradan anladım . Anneme söyleyeceğim tanıştırcam ama zamanı var deyip hep kaçıyordu . Zaten sonradan anladım beni sevmediğini hatta beni 10 20 30 tane kızla aldattığını .. Şimdiki yani askerden gelir gelmez iş bulan sevgilim ise ailesiyle askerden gelir gelmez tanıştırmıştı bizi . Hep beraber piknğe gittik . O gelip benim annemle ve ablamla da tanıştı . İnsan istemeli herşey istemekten geçiyor .

Son düzenleyen: Moderatör:
Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben de bu konuda buraya konu acmakla acmamak arasında kararsızdım.Benimki de Mayısta geldi sürekli iş arıyor ama bulamadık.Mühendis bir de.3 aydır bir işte çalışıyor mühendis güyaa..Ama maaş vermiyor adam.Hala orda çalışıyor sırf tecrübe olsun cv kabarsın diye.Askerdeyken yaza gelcez demişti yaz oldu sonbahar dedi sonbahar oldu ilkbahar dedi.Ama işte benimki elinden geleni yapıyor.İş bulsa düzgün hemen gelecek.Tek sorun iş..İşsiz bu şekilde babanın karsısına cıkamam diyor.Ondan ben ona bir şey diyemiyorum hak veriyorum..

Biz iş için can atıyoruz seninki iş beğenmiyor.Ahh ahhh 7 sene olacak ama hala bu durumda olmak o kadar sıkıcı ve yorucu ki :14::14:

Bence erkek arkadaşın sorumsuz birisine benziyor anlattıgın kadarıyla...Onla gelecek düşünmek için biraz daha düşün.Konus anlat derdini hala devam ederse ona göre ölç tart kararını ver.5 sene kolay mı??Değişmesini bekle biraz daha zaman ver baktın aynı artık senin de yapabilecegin bir şey kalmaz bir yerden sonra.

Back
X