- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
- Konu Sahibi mevsimhepbahar
-
O adama o telefonu yedirseniz yeterdi.Gerçekten sadece merakımdan soruyorum Özsaygı sadece boşanınca mı oluyor çünkü bu zamana kadar düşünmediğim bir şeydi.
Yani kavga olur, tartışma olur. Ama en temel prensip bunu eşlerin kendi içinde çözmesidir dışarıya yansıtmak, başkalarını dahil etmek çirkindir. Bu mükemmellik değil ki. İnsan “eş” diyorsa güvenmelidir. Bu çiğliği yapan adam benim dedikodumu da yapar. Yapar yani ben güvenemem bundan sonra. E evlilik güvene dayanmıyor mu?Ben çok üzülüyorum cidden ya. Normal bir adamda olması gerekenler bazı kadınlar için çok lüks, büyük lütuf. Yine kocam mikkemmel bir adam oldu, vaaayyt.
Hemde Allah bilir ne zamandır nasıl farketmedim çok ilginçElbetteki mükemmel değil. Ama evlilikte bazı sınırlar vardır. Karşımdaki kişi onurumu gururumu kırıyorsa devam etmem ben. Aldatmak, şiddet, psikolojik şiddet gibi. Sizin yaşadığınız şey büyük saygısızlık. Size köpek demiş. Dediği yetmemiş işyerinde belki yolda akrabalarının yanında bunu duyan gören olmuş. Sizi çevreye de aşağılatmış. Çocuğunuz dahi şahit olmuş. Ve siz bunu anladığınızda dahi bir gönül alma özür dileme olayına girmemiş. Daha ne yapsın bu adam?
Sizin gururunuzla oynuyor. Nasıl aynı yatakta yatıp aynı sofrada yiyorsunuz?
Hayır ama, adam resmen siz arayınca köpek sesi çıksın diye ayar yapmış. Evladınızın gözünün önünde size saygı duymuyor, ve çocuk buna şahit oluyor.Gerçekten sadece merakımdan soruyorum Özsaygı sadece boşanınca mı oluyor çünkü bu zamana kadar düşünmediğim bir şeydi.
Ahh tabiki güvenim çok sarsıldı. Beni nasıl gördüğüne mi üzüleyim. Ne benim ne yavrumun hisselerine önem vermemesine mi. Ben her şey iyi sanarken böyle bir saçmalıkla yüzyüze gelmeme mi üzüleyim. Onun bu basitliğine çiğliğine mi üzüleyim, şuanki küslük durumuna oğlumun üzülmesine mi üzüleyim kafam Allah bullakYani kavga olur, tartışma olur. Ama en temel prensip bunu eşlerin kendi içinde çözmesidir dışarıya yansıtmak, başkalarını dahil etmek çirkindir. Bu mükemmellik değil ki. İnsan “eş” diyorsa güvenmelidir. Bu çiğliği yapan adam benim dedikodumu da yapar. Yapar yani ben güvenemem bundan sonra. E evlilik güvene dayanmıyor mu?
E adam özür dilemem o da kavga sevmez sakin mizaçlı bir süre sonra siniri geçer diye bekliyor. Böyle mi yapacaksınız cidden. Öyle unutulup gidecek mi? Bir süre sonra normal hayata döneceksiniz yani.Yok şuan zaten aynı yatak aynı sofra gibi bir durum yok şuan ne yapacağıma karar veremediğim için onu görmezden geliyorum ve zaten sınavlarım olduğu İçin ben bir odaya kapanmış durumdayım o da çocuklarla
Oğlunuza üzüldüğünüz için konunun üstünü örtmeyin. Bu oğlunuza iyilik değil. Oğlunuzun üzülme sebebi de siz değilsiniz eşiniz.Ahh tabiki güvenim çok sarsıldı. Beni nasıl gördüğüne mi üzüleyim. Ne benim ne yavrumun hisselerine önem vermemesine mi. Ben her şey iyi sanarken böyle bir saçmalıkla yüzyüze gelmeme mi üzüleyim. Onun bu basitliğine çiğliğine mi üzüleyim, şuanki küslük durumuna oğlumun üzülmesine mi üzüleyim kafam Allah bullak
Mesela tavır yapmak sadece bağırıp çağırmak mı olmalı evimde kavga gürültü istediğim em son şey belki çocuklar yokken olabilir. Benimde sessizliğim kendimce bedel ödetmek ama tabiki durumu aşamadığım kimseye anlatamadığım İçin buraya yazıp sizlerden fikir almak istedim akıl akıldan üstündür. Evet yaşadığım her şey çok gurur kırıcı kendimi çok değersiz ve aşağılanmış hissettimHayır ama, adam resmen siz arayınca köpek sesi çıksın diye ayar yapmış. Evladınızın gözünün önünde size saygı duymuyor, ve çocuk buna şahit oluyor.
İskelet koymak, dırdır diye kaydetmek. Sizce de çok gurur kırıcı değil mi?
Hele ki iş yerindekiler bile görmüş…
Eşinizin en başından beri yani en azından uzun süredir böyle kaba ve saygısız olduğu belli, boşanmaktan başka bir seçenek var mı ki?
Çünkü bu adamın kendine geleceği yok gibi.
Bir de tavır yapmanız gereken yerde yumuşuyorsunuz, hani tamam boşanmayın elbette hemen ama, biraz bedel ödetmek lazım. Sizde onu da göremedim pek. O yüzden kendinizi pek önemsediğinizi düşünmedim, kırılmayın bana
Evet tamda böyle düşünüyor belli ki. Nasıl dönerim normal hayata onu bilmiyorumE adam özür dilemem o da kavga sevmez sakin mizaçlı bir süre sonra siniri geçer diye bekliyor. Böyle mi yapacaksınız cidden. Öyle unutulup gidecek mi? Bir süre sonra normal hayata döneceksiniz yani.
Evet gerektiğinde ses yükseltmek gerekir. Çocuğunuz sizi pasif mi görsün hep? Annem hakaretlere bile susardı diye görüyor şu an sizi. Ben gerektiğimde sesimi yükseltirim kusura bakmasınlar. Bu kadar korkunç bir şey değil gerektiğinde sesini yükseltmekMesela tavır yapmak sadece bağırıp çağırmak mı olmalı evimde kavga gürültü istediğim em son şey belki çocuklar yokken olabilir. Benimde sessizliğim kendimce bedel ödetmek ama tabiki durumu aşamadığım kimseye anlatamadığım İçin buraya yazıp sizlerden fikir almak istedim akıl akıldan üstündür. Evet yaşadığım her şey çok gurur kırıcı kendimi çok değersiz ve aşağılanmış hissettim
Kavga her ilişkide olur. Evli değilim, ama sevgililerim oldu. Daha hiçbiri "köpek" demedi, imasını yapmadı. Annemle babam da yıllardır evli, babam dünyanın en kibar adamı değildir, ama ondan da böyle bir şey hiç duymadım.Şu an buna gerçekten cevap veremem. Ama benim anlamadığım boşanmak ve yeni hayat kurmak çok mu kolay bir şey herkesin ağzında boşanmak var. Demek ki kk daki karınların hepsinin evliliği ve eşleri mükemmel ne güzel
Konunun üstünü örtmek istemiyorum tam tersi üstüne üstüne gitmek istiyorum. Oğlumun karşısında güçsüz zayıf bir anne olarak çıkmak istemiyorum. Ama insan tabiki anne olunca ilk önce çocuğuna üzülüyor kendinden bile önceOğlunuza üzüldüğünüz için konunun üstünü örtmeyin. Bu oğlunuza iyilik değil. Oğlunuzun üzülme sebebi de siz değilsiniz eşiniz.
Yok bağırın çağırın demiyorum ama, sakince konuşarak da haddini bildirebilirsiniz.Mesela tavır yapmak sadece bağırıp çağırmak mı olmalı evimde kavga gürültü istediğim em son şey belki çocuklar yokken olabilir. Benimde sessizliğim kendimce bedel ödetmek ama tabiki durumu aşamadığım kimseye anlatamadığım İçin buraya yazıp sizlerden fikir almak istedim akıl akıldan üstündür. Evet yaşadığım her şey çok gurur kırıcı kendimi çok değersiz ve aşağılanmış hissettim
Bizim işyerinde de vardı, Allah'ın günü karısını kötüleyen bir denetimli serbestlik yükümlüsü. Karısı komşusunu dövmüş bir gün, hapse atmışlar. Koşa koşa kefaletle çıkarmaya gitti her gün kötülediği, ölsün diye dualar ettiği kadını. 6 çocuğa birden nasıl bakacaktı tabi.Konu sahibi benim işyerimde bir adam var. O da karısıyla görücü usulü evlendiğini, kadından hiç memnun olmadığını anlatıyor. Özellikle bekar arkadaşlarımız varsa anlatıyor da anlatıyor. Defalarca uyardım ama umrunda değil. Aslında niyeti bozuk aranıyor. Böyle bir şey de olabilir.
Ben de anneyim. Bunu eşim bana yapsa çocuğumu görmezdi gözüm, sağlam tepki verirdim. Yapmayım lütfen. Asıl böyle pasif, suskun, kocası ne yapsa susan bir anne bir kadın imajı çiziyorsunuz. Annem gerektiğinde dünyaya meydan okurdu kendi hakkını yedirmezdi mi desim istersiniz yoksa babamın hakaretine bile sustu zavallı bizim için demesini mi? Ben ilkini tercih ederdimKonunun üstünü örtmek istemiyorum tam tersi üstüne üstüne gitmek istiyorum. Oğlumun karşısında güçsüz zayıf bir anne olarak çıkmak istemiyorum. Ama insan tabiki anne olunca ilk önce çocuğuna üzülüyor kendinden bile önce
Çocukların yanında bağırıp çağırmayalım tâbi ki sürekli ama ortada bu konuda olduğu gibi ciddi bir terbiyesizlik varken susup oturmak, çocuklar açısından da yanlış bir izlenim zaten.Evet gerektiğinde ses yükseltmek gerekir. Çocuğunuz sizi pasif mi görsün hep? Annem hakaretlere bile susardı diye görüyor şu an sizi. Ben gerektiğimde sesimi yükseltirim kusura bakmasınlar. Bu kadar korkunç bir şey değil gerektiğinde sesini yükseltmek
Eften püften şeyde elbette bağırışma olmaz ama burda bağırırım ben kusura bakmasın. Köpek ne demek? Bunu herkes gördü belki hakkımda konuşuldu. Ne hakla hangi hadle?Çocukların yanında bağırıp çağırmayalım tâbi ki sürekli aşk ortada bu konuda olduğu gibi ciddi bir terbiyesizlik varken susup oturmak, çocuklar açısından da yanlış bir izlenim zaten.
Kimseye imada bulunmadım. Sadece anlamak ve fikir almak amacım. Defalarca şuan doğru düşünemiyorum şoktayım yazmama rağmen evet tabiki boşanıyorum lanet olsun veriyorum yarın dilekçeyi yazmadığım İçin alttan alttan sürekli imada bulunulan benim. Ben kocam mükemmel demedim yumuşadım demedim sadece yaşadığım ve hiç beklemediğim bir saçmalığı paylaştım. Amacım kendi konumla ilgili fikir almak paylaşmak insanların evliliği ve kovası şu an düşündüğüm en son şey emin olunKavga her ilişkide olur. Evli değilim, ama sevgililerim oldu. Daha hiçbiri "köpek" demedi, imasını yapmadı. Annemle babam da yıllardır evli, babam dünyanın en kibar adamı değildir, ama ondan da böyle bir şey hiç duymadı.
Yani anlayacağınız birbirine hayvan yakıştırmaları yapılmayan ilişkiler de "gayet" var. O yüzden kendinizi kandırmayı, burada millete alttan alttan "sizin de kocanız mükemmel değil, siz boşamıyorsunuz, beni boşatacaksınız" diye imalar yapmayı bırakın.
Kavga esnasında bazen insanlar birbirlerine istemedikleri şeyler söyleyebiliyorlar. Ha ben buna da tamam demiyorum da hadi diyelim sinirle söylendi. Ama sizinkinde böyle bir şey de yok. Adam koskoca bir ay hakaret etmiş, kafa bulmuş, karısına köpek iması yaparken keyif almış ya. Düşünecek onca vakti varken, hiç düşünmemiş. Yani böyle bir durumda hiç ama hiç oluru yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?