ben artik isin iconden cikamiyorum

Kimseevlenmesin

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
55
54
8
Herkese merhaba,
Buraya aylar once konu acmistim evliligimle ilgili. O zaman cogunuz bosanmam yonunde fikirlerinizi beyan etmistiniz. O donemden bu yana hayatimda cok bir degisiklik olmadi aslinda. Sadece bu aralar kendimi artik bosanmaya daha yakin hissediyorum.
Bir yandan tek basima bir hayatin hayalini kurup, bir yandan da alisik oldugum duzeni bozmaktan ve sonrasinda yasayacagim zorluklardan cok korkuyorum. Sunu da biliyorum bir sure cok uzulecegim ama sonra yine huzurlu hissedecegim kendimi yani bosandiktan sonra. Ama emek emek kurdugum evi bozmak cok agrima gidiyor. Dusundukce boguldugumu hissediyorum. Hic bir harekette de bulunamiyorum. Kapana kisilmis gibiyim. Basindan boyle seyler gecen ya da bu sekilde hissedeniniz var miydi? Nasil atlattiniz bu durumu, neler yaptiniz, kendinizi nasil sakinlestirebildiniz?
Yardimci olursaniz cok sevinirim. Tesekkurler...

Şiddet vardı ve sen artık kendinden vazgeçmiştin.
Şiddetin morluğu geçiyor da beyindeki travmalar geçmiyor işte.
Unutamamışsın bak.
Eşin belki pamuk gibidir şimdi.Ama istemiyorsun.
Ayrıl demiyorum asla.Ama alışık olduğun düzeninde mutlu değilsen onu bozup biraz sıkıntıya katlanıp kafan rahat yaşamak varken,niye katlanasın.

Herkese merhaba,
Buraya aylar once konu acmistim evliligimle ilgili. O zaman cogunuz bosanmam yonunde fikirlerinizi beyan etmistiniz. O donemden bu yana hayatimda cok bir degisiklik olmadi aslinda. Sadece bu aralar kendimi artik bosanmaya daha yakin hissediyorum.
Bir yandan tek basima bir hayatin hayalini kurup, bir yandan da alisik oldugum duzeni bozmaktan ve sonrasinda yasayacagim zorluklardan cok korkuyorum. Sunu da biliyorum bir sure cok uzulecegim ama sonra yine huzurlu hissedecegim kendimi yani bosandiktan sonra. Ama emek emek kurdugum evi bozmak cok agrima gidiyor. Dusundukce boguldugumu hissediyorum. Hic bir harekette de bulunamiyorum. Kapana kisilmis gibiyim. Basindan boyle seyler gecen ya da bu sekilde hissedeniniz var miydi? Nasil atlattiniz bu durumu, neler yaptiniz, kendinizi nasil sakinlestirebildiniz?

İnsanın olgunlaşması için yalnız yaşaması, sorumluluk duygusunu pekiştiriyor diye düşünüyorum. Yıllarca yalnız yaşadım sonra ailemin yanına geldim şimdide çok rahatım fakat yalnız yaşamak daha bir güzel ya :KK51: Şöyle düşün, evde artık kavga olmicak bacaklarını uzatıp, bir elinde kitabın diğer elinde keyif kahven varken o kitabın her satırını zevkle okuyacaksın. Artık aklında nolcak acaba bugün, kavga gürültü asık surat gibi kaygıların son bulucak. Tamamiyle kendi hayatına endeksli bir yaşam alanın olucak. Ayy ne bilim emek dediğimiz şeylerden, vazgeçemediğimiz için acı çekmiyor muyuz ? Hani değse sırtında ki kamburdan kurtul yepyeni bir hayata merhaba demen dileğiyle.:KK37:

Son düzenleyen: Moderatör:
Evlenmeden evvel be
İnsanın olgunlaşması için yalnız yaşaması, sorumluluk duygusunu pekiştiriyor diye düşünüyorum. Yıllarca yalnız yaşadım sonra ailemin yanına geldim şimdide çok rahatım fakat yalnız yaşamak daha bir güzel ya :KK51: Şöyle düşün, evde artık kavga olmicak bacaklarını uzatıp, bir elinde kitabın diğer elinde keyif kahven varken o kitabın her satırını zevkle okuyacaksın. Artık aklında nolcak acaba bugün, kavga gürültü asık surat gibi kaygıların son bulucak. Tamamiyle kendi hayatına endeksli bir yaşam alanın olucak. Ayy ne bilim emek dediğimiz şeylerden, vazgeçemediğimiz için acı çekmiyor muyuz ? Hani değse sırtında ki kamburdan kurtul yepyeni bir hayata merhaba demen dileğiyle.:KK37:
Evlenmeden evvel 4 yil universite ve sonrasinda 4 yil calisma hayatinda bekar yasadim ama bilemiyorum iste sanirim duygusal bakiyorum su an ve kendi kendime daha da sıkıntı yukluyorum sanirim

Hep su ornek aklima geliyor yalniz yasadigim donemle ilgili. Kahkahama insanlar doner bakardi. Simdi gulumsuyorum sadece.

Eşini seviyor musun ? Ciddi bunalımdasın ve mutsuzsun . Artık ruh sağlığın için karar vermen gerekiyor. Her kadın güçlüdür bunu unutma sadece özgüveni zedelenmiş insanlar vardır. İnsan isterse imkansız diye bir şey olduğuna inanmıyorum . Bir şey olmuyorsa nasip diilmiş diyorum.

kendi kendini mutlu edebilmeli insan.
hayat bu, eşler bugün var yarın yok.
kimseye bağımlı olmamalı.
bırak insanlar için kendini hırpalamayı.
geçen gün ömürden.
mutluluğuna dahil olmak isteyen, senle güzellikleri paylaşmak isteyen senle olsun.
yok, sadece arıza için varsa insanlar, eziyet çekmeye gönüllüsünüz demektir.

Evliliğinizde şiddet mi vardı ? Gec bile kalmışsınız boşanmakla . Ya artık şu kadınlar şunu bi anlasın şiddetin büyüğü küçüğü olmaz . Bir kere iki keresi olmaz . Bi kere yapan hep yapar . Adamın beyninde var demek ki . Meğilli yani . Evliliğe ve yuvaya verilen emek aşk varsa, huzur varsa tatlıdır . Yoksa mutsuzsanız emek verdiniz diye bi ömrü kendinize zehir etmeyin . Hakkınızda hayırlısı inşallah .

Hep su ornek aklima geliyor yalniz yasadigim donemle ilgili. Kahkahama insanlar doner bakardi. Simdi gulumsuyorum sadece.

icim burkuldu cunku kendimi gordum sozlerinde.bir arkadasimiz daha soylemis "insanin yapamayacagi sey yok sadece ozguveni zedelenmis insanlar var" diye. bunu etraflica dusunmeni oneririm. ben de iki yil oncesine kadar hep mutlu eglenceli cok sosyal bir tipken iki sene icinde mutsuz ozguvensiz insanlardan nefret eden kendini eve kapatan hicbirsey icin hic bir istegi olmayan bir insana donustum. fotograflarima bile bakiyorum eskiden her fotografta gulerken yavas yavas somurtmaya donmus.basit gibi gelebilir ama aslinda cok onemli bir detay. ben de evlenmedim ama gercekten emek vererek kurdugum cok sevdigim evimi hayatimi alistigim duzeni herseyimi benden once dusunen tum problemlerimi cozen neredeyse tek basima ne yapiyordum u unutturan bir insanin rahatligini bir gunde biraktim herseyi bozdum ve terkettim.cok uzak bir tarih de degil. malesef ikili iliskilerde baskin taraf da siz olsaniz sevmeye basladikca karsi taraf bilincli veya bilincsiz sizi manipule etmeye calisiyor. hemen hemen herkes yapiyor bunu genelde erkekler. nasil manipule ediyor alttan alttan atiyorum bir tartisma esnasinda veya kavgada kufur hakaret degil ama kirici laflar soyluyor.ite kaka sevgisini gosteriyor ite kaka derken de tabiki zorlamiyoruz ama surekli uzulup surekli agliyoruz tekrar duzeldi derken Ufacik bir hareket butun moralimizi bozar hale geliyor.sonra tekrardan hersey yani bir kisir donguye donusuyor.zaman icinde gercekten bunlar tekrarlana tekrarlana cok hassaslasiyoruz kendimize olan guvenimiz bir bakiyoruz kalmamis kendimizi cok degersiz onemsiz bir hicmisiz gibi hissetmeye baslamisiz. kalbimiz ruhumuz parca parca...erkekler o incitici laflari sayip doktukten sonra hicbisey olmamis gibi gelip yanasmaya calisir istemediginizde yine kirici bir laf soyler ceker gider gonlu rahat yemegini yer mesela. bu iste bir manipule etme yontemi. kimsenin sizi bitirmesine izin vermeyin duzen bozmak vs bunlar zor geliyor cok buyuk geliyor goze ama aslinda zor bile olsa deger. bir insancik icin hayatinizi karartmayin.

Herkese merhaba,

bin bir umutla hevesle kurduğun yuvada mutlu değilsen bunun pek bir anlamı kalmıyor.eşinle tekrar bir araya gelebilme ümidin yoksa kendi ayaklarının üzerinde durma vaktin gelmiş demektir.başta çok zor olacak tabiki ama belki de yeni kurduğun düzen seni daha mutlu edecek.cesaretli ve güçlü olman lazım.eğer çalşıyorsan işin sana zaten güç verir.
düşünüyorum da şimdi daha mutluyum.özlüyor muyum? evet.ama asla geri bakmak yok.daima ileri bak.etrafındaki çatlak seslere kulağını tıka ve hep umutlu ol.hayat mutlaka bi yerden gülecek.her şey eskisinden daha da güzel olacak...

Bende cok emek vermistim evledigimde.. fedakarlik ustune fedakarlik yaptim.. ama olan oldu bosandim.. cunku hem onun ailesi hemde benim ailemin arasinda kaldim.. biktim yere beee dedim zaten eski esde anakuzusuydu.. evet kolay degil ama insan alisiyor..

Calisiyorum kendi kendime de gecinebilirm ama kendimi gicsiz hissediyorum neden boyleyim onu da bilmiyorum.ailemden uzak olmam sanirim buna etken.destek ariyor gibiyim daha cok

Ben karar verdim belki olaylarimizin kroniklesmesinden,belki ofkemden,belki kandırıp durmaktan ama karar verdim bosanicam dedim..binbir emekle kurduğum o çok sevdiğim yuvam gitti..ağladım çok ağladım sevmiyormuydum seviyordum esimide..ama onca olay onca yalan nereye kadar gidicekti hiç mi duzelmezdi bir insan hiç mi kıymet bilmezdi ..ağladım çok ağladım yeri geldi pisman oldum ayrildigima ,evimin bozulduğuna ailesini çok severdim onlari da kaybettigime kahroldum ...ama bi dakka ya ben şimdi gitmek istesem giderim ama ben böyle bi hayat mi istiyorum diyip duruyorum kendime hayır cevabını alıyorum ...güven gitmiş defalarca hemde kaç kez sans vermişim yok....ozlemiyor muyum özlüyorum hemde çok ...ruyaarima giriyor ...yasama sevincim kalmadı ..belkide hayatimi yaktı..bir daha yuva kuramicam..ama suan guvendeyim arkamdan is çevirecek kimse kalmadı.evet arkadaşın yazdığı gibi ayaklarımı uzatıyorum kahvem kitabım ...yalan dolan yok...anlatmak istediğim zor çok zor olucak yaşarken ölmek gibi biseymis diyorsun ama günler geçtikçe azalıyor..zaten gecicek acim sanma gecmicek sadece alisacaksin..

Emek verdin, olmadi.
" o kadar para saydim, emek verdim, dizdim, dosedim" diyerekten bi evlilik devam edermi? Vuslata erdirirmi o dosedigin emek verdigjn ev?

Back
X