Ben berbat bi anneyim

Şıpsevdi senin, hamilelikte açtığın konuyu hatırlıyorum. Seninki depresyon değil, pislik, tembellik. O zamanda tencerelerde , tepsilerse yemekler küflenene kadar bekletiyordun. Evin pislik içindeydi.
Şimdi de durum değişmemiş. Birde üstüne hamileymişsin.
3 gündür niye alışveriş yapamıyorsun? Hiç olmazsa uygulamalardan alışveriş yaparsınız getirir. Ne demek çocuğa yemek yapamamak?
Eşin de normal değil demek ki. O görmüyor mu çocuğun durumunu, evde yemek yapmadığını, alsın zorla doktora götürsün seni madem. İkinci çocuğu yapmayı biliyorsunuz, bakmaya gelince elim kolum kalkmıyor.
Tam çocuğu elinden alınması gereken ailelerdesiniz.
Çocuk açlıktan, pislikten hasta olacak elinizde.

2.5 yaşında çocuk böyle zor büyüttük bende öyle sizde öyleymişsiniz. Peki çocuğunuz aç kaldı mı açlıktan zayıfladı mı ? Çocuğunuzu tutup sarstınız mı ? 2. Çocuğunuza hamile misiniz ? Böyle sorular varsa daha sevişip çocuk yapacak gücü nereden buluyor ben kendimi yerde kazıyorum bazen

Konu sahibinin genel sorunu tam olarak üşengeçlik bence. Makinenin içinde günlerce bekleyen çamaşırı unutamıyorum halen .
Bu o muydu ya of. Evi b.k götürüyordu. Bir insan kendine bakamazken neden çocuk yapar ki

Çocuğu sarsmak mı? Böyle bir durum mu olmuş? Çocuğum aç kaldı zayıfladı derken suçluluk duygusuyla abarttığını düşündüm. Bir anne bebeğini o radde aç bırakabilir mi? İkinci bebeğe mi hamileymiş?
Şok üstüne şok yaşıyorum. Ben kendimden pay biçtim kızım öyle bir dönemdeki makarna ve patates kızartmasından başka bir şeyi asla yediremiyorum, ameliyatlı halimle kaç menü çıkarıp deniyorum olmuyor.
En son bu çocuk bunlardan ne vitamin alacak kesin zayıflayacak değerleri düşecek diye ağlamıştım. İnsan evladı olunca küçük bir durumu bile abartır diye düşünmüştüm

Bir yaşındaki bebeğe saatlerce ne hazırlıyorsunuz ki? Çorba yapın içine ekmek doğrayın yanına da meyve suyu sıkın ayran koyun yoğurt koyun meyve püresi yapın muz ezin yemek yemiyor musunuz evde onlardan verin

Konu acana kadar ve cevap yazana kadar çoktan koyarsınız önüne bebeğin bir şeyler

Çok üzüldüm.

Hemen bir doktora gidin. Hissizlesmissiniz.

Bu arada iki çocuğum var biri daha bebek, hiç bağırıp sarsmadim. Kimsem de yok. Hep yalnızdım ve yalnız olacağım. Ben yetiyorum cocuklarima çünkü psikolojim iyi durumda. Sizin hemen tedavi olmanız lazım. Bir çocuk böyle hoyratça buyutulmez. Buraya yazdıklarınızı doktora anlatın.

Kadınlar anne olunca sadece anne olmaları bekleniyor, diğer bütün kimliklerimiz siliniyor.
Kadinlar anne olunca sadece anne olmalari beklenmiyor; dunyaya bir cocuk getirilmişse, o cocugun sorumlulugunu goze almışsınız demektir.
O cocugun beşeri ihtiyaclarinin giderilmekle yukumlu olduğunu unutmamasi ve ihmal etmemesi isteniyor. Kendisi yapamiyorsa yardim alabilir.
Kadin anne olunca butun kimliklerinin silinmemesi kendi elinde, toplumca kendimizde olan eksiklikleri başkalarına yuklemeye bayiliyoruz.
Sadece kendisi degil eşi de normal degil.

Evinde 2 gün makinada çamaşır kalıyor tencereleri küfleniyor

Ben bunu çok daha farklı bir anlamda söyledim. En azından kendi adıma konuşayım anne olduktan sonra sadece anne oldum. 2.5 yıl boyunca bir kere bile yarım saatliğine arkadaşımla kahve içemedim. Hep karşılığında sen annesin buna hakkın yok mesajı aldım. Kadınlar aynı zamanda anne, eş, kadın, arkadaş, çalışan olmaya devam edebilmeliler.
Üyenin önceki konularını ya da durumunu bilmiyorum. Eğer durumları bahsedilen kadar vahimse bebeğe gerçekten çok üzüldüm. Söylenildiği gibi tekrar hamileyse üzüntüm ikiye katlandı

Depresyon falan değil bu okuduğum kadarıyla üşengeçlik sizin ki çamaşırları bile çıkarmama haliniz yok gibi bir durum olamaz herhalde üşeniyorsunuz. Bari bi çorba falan yapın akşamdan mercimek çorbası tarzı çocuğa öğlen bi ekmek doğrayın yanına yoğurt falan koyun aç kalmasın depresyon diyip de kendinizi sıyırmayın

Hadi makineyi, çamaşırı anlarım bir şekilde ama tencere küflenmesini anlayamayacağım. Bu çok uç bir nokta. Üyenin eşi nerelerde?
Bende onu merak ediyorum bilgim yok o durumdan

Bende onu merak ediyorum bilgim yok o durumdan
Yani diyelim ki kadın bu kadar ihmalkar ve sorumsuz eşinin bu işe bir el atması gerekir. Psikolojik destek anlamında da, korunma anlamında da, bebeğe bakım anlamında da. Çok değişik bir konu, inşallah fake'dir

Depresyondasınız. Kızım kucukken aynı durumu yasamıstım. Onume hazır yemek gelsın evı bırı temızlesın sorun yok ama camasırlar bırıkır mutfak tezgahlara kadar ustuste bır de makıne bozuldu yıkamadım küflendı o kadar berbat bır donem kı. Sebebı de cocuk kucaktan ınmıyor ben uykumu alamıyorum uykum bölük enerjım yok enerjı olmayınca ev bombok halde evı oyle gorunce sucluluk sucluluk olunca cocuga karsı daha da dıbe çöküş. Aldım cocugu anneme gıttım. Annem baktı misler gibi yıkadı yedırdı ılgılendı bende bol bol uyudum dınlendım. Kıtap okudum dus aldım suslendım. Merak etmeyın gecıyor. Şimdi acaba aç mı dedıgım bebegım kocaman kız oldu dıyet yapıcam anne dıye seslenıyor ıcerıden kendı yemeklerını kendı yapacakmıs hanfendı. Sız kendınızle ılgılenın cocugu alıp bırının yanına gıdıp kalın bıraz. Ben donunce ılk ıs evı delı gıbı temızlemıstım.

Yani diyelim ki kadın bu kadar ihmalkar ve sorumsuz eşinin bu işe bir el atması gerekir. Psikolojik destek anlamında da, korunma anlamında da, bebeğe bakım anlamında da. Çok değişik bir konu, inşallah fake'dir
Sürekli bu tarz konular açıyor

Her şekilde şu an aç bir bebek var yani keşke konular birleşince fake konu olduğunu anlayacağım bir tutarsızlık ortaya çıksaydı.
Birkaç ay sonra aç iki bebek olacak. Tatile gitmek için eşya hazırlamaya vakit bulup nasıl markete bulamaz insan. Çocuğu bebek arasına atar yine gidersin. Çocuk zayıfladı diyor birde kafayı yiyeceğim. İnsan kendi yemez ama çocuğa yedirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…