Vallaha tatil dediği neresi ..eşya filan hazırlıyor mu ondan da emin değilim.Daha önce bir velim oldu .1.Sınıf öğretmeni söyledi çocuk öğle yemeği arasında eve gidiyor kapı açılmayınca geri okula aç dönüyor ..sabahları geç geliyor (çocuk kendi uyanıp okula giyinip geliyormuş) anneyi çağırdım yanında dünya tatlısı 3/ 4 yaşında bir başka çocuk daha ..bir iki daha tekrar edince "sizin sağlıklı bir dönemden geçmediğinizi ,Psikolojik sorunlar yaşamanızı anlarım ama ben artık bu ihmali görmezden gelemem ..sosyal hizmetler işe iletişime geçiyorum" dedim..anne değişeceğini ve psikolojik destek alacağına dair benimle sözleşme yaptı ve gördüm ki gerçekten bambaşka birisi oldu.Birkaç ay sonra aç iki bebek olacak. Tatile gitmek için eşya hazırlamaya vakit bulup nasıl markete bulamaz insan. Çocuğu bebek arasına atar yine gidersin. Çocuk zayıfladı diyor birde kafayı yiyeceğim. İnsan kendi yemez ama çocuğa yedirir.
Tatillere, gezmelere, keyiflere enerji var , çocuk bakılıp ev temizlenecek olunca golum galkmiyörrr. Bari 2.çocuğu yapmayın ya hüüöff.Ay evet küflü tencereler,pislik içinde ev. Biri yetmez iki tane çocuk çok bakabileceklermis gibi.
Bu tarz kaçıncı konusu, ocak ayından beri var. İnsan hiç mi adım atmaz şu hali için. O bebeğe yazık günah. Karı koca tatile gidebiliyor ama gel bir psikoloğa gidelim niye böylesin demiyorlar.Kadın depresyonda, o yüzden eli kolu kalkmıyor. Ben çocuğun öyle abarttığı gibi aç olduğunu da düşünmedim. Hareketli zamanları zaten kilo alımı duruyor hatta zayıflıyor tombik bebekler yürümeye başlayınca. Çocuk bu kadar sefil haldeyse babası da mı görmüyor? Öyleyse de hem anne hem baba tarafından istismara girer bu.
Konu sahibinin genel sorunu tam olarak üşengeçlik bence. Makinenin içinde günlerce bekleyen çamaşırı unutamıyorum halen .
İkinciye hamileydi üstelikİyi niyetli düşünemiyorum. Kadının çocuk bakası yok gibi . Bakmayacakları çocukları yapmasalar ne güzel olur. İçim sızladı çocuğa.
Vermez böyle konu açan bizi ortadan çatlatır çatlatır giderKonu sahibi cevap vermiyo ki hiç biseye
Öyleymiş. Hesaplarını birleştirmişler sonradan.Bu tarz kaçıncı konusu, ocak ayından beri var. İnsan hiç mi adım atmaz şu hali için. O bebeğe yazık günah. Karı koca tatile gidebiliyor ama gel bir psikoloğa gidelim niye böylesin demiyorlar.
yok ya bence yemek yapmakla alakalı değil sorunu bu üyenin. ya aşırı derecede bunalımda ya da ciddi anlamda üşengeç.Bir kaç pratik tarif vereyim.
Bebek tarhanaları var. Ben ıspanaklı tarhana aldım mesela. Bir bardak su, bir çay kaşığı tereyağı, bir yemek kaşığı tarhana. Hop cidden tam 10 dakikada hazır. Soğuması dersen 10 dk. 20 dakikada bebeğe çorba yapar yedirirsin.
Havuç patates enginar bezelye. Hepsini küçük minik doğra. At suya haşlansın. Haşlanınca azıcık bebek zeytinyağı dök. Al sana zeytinyağlı enginar. Bunu da seviyorlar.
Evir çevir haşla sebzeleri.
Ya da kabağı ince rendele. Haşla iyice. Yoğurtla buluştur. Üstüne haşlayıp biber salçası soğanla kavurduğun kıymayı ekle. Al sana bebek ali naziği
Dünyaları yapmana gerek yok. Bebek yemekleri zaten pratik.
Ah içim ezildi o çocuğaVallaha tatil dediği neresi ..eşya filan hazırlıyor mu ondan da emin değilim.Daha önce bir velim oldu .1.Sınıf öğretmeni söyledi çocuk öğle yemeği arasında eve gidiyor kapı açılmayınca geri okula aç dönüyor ..sabahları geç geliyor (çocuk kendi uyanıp okula giyinip geliyormuş) anneyi çağırdım yanında dünya tatlısı 3/ 4 yaşında bir başka çocuk daha ..bir iki daha tekrar edince "sizin sağlıklı bir dönemden geçmediğinizi ,Psikolojik sorunlar yaşamanızı anlarım ama ben artık bu ihmali görmezden gelemem ..sosyal hizmetler işe iletişime geçiyorum" dedim..anne değişeceğini ve psikolojik destek alacağına dair benimle sözleşme yaptı ve gördüm ki gerçekten bambaşka birisi oldu.
Öyle de tatlı ufacık,sessiz bir kızdı ki.Anne sürekli uyuduğu için ihmal ediliyorlardı kardeşi ile birlikte "kendi kendilerine " büyüyorlardı resmen.Ben konu sahibinin zihinsel olarak bu süreçle başedemediğini ,zorlandığını düşünüyorum..keşke aklı başında bir aile üyeleri yanlarına gelip olaya el koysaAh içim ezildi o çocuğa
Kesinlikle destek alması lazım. Bir adım yol katetemedi aylardır.Öyle de tatlı ufacık,sessiz bir kızdı ki.Anne sürekli uyuduğu için ihmal ediliyorlardı kardeşi ile birlikte "kendi kendilerine " büyüyorlardı resmen.Ben konu sahibinin zihinsel olarak bu süreçle başedemediğini ,zorlandığını düşünüyorum..keşke aklı başında bir aile üyeleri yanlarına gelip olaya el koysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?