- 3 Kasım 2015
- 457
- 667
- 103
Daha yeni evlisiniz, bu yeni gelinler çok sabırsız, kocaları evlendi diye hemen ailesini silsin yada hic bir dediklerini yapmasın, hanim ne derse onu yapsın istiyorsunuz ama iş öyle olmuyor. Adam bekarken kestiği kurbandan sizin dolaba mi ayirsaydi diyorsunuz ben anlamadım. Ne olacak gidin kesin birlikte, alır gelirsiniz etinizi.Bir insan bu kadar aile ağızlı olamaz ya. Yemin ederim cinnet getircem. Geçen kurban nisanliydik. Esim kurban kesmiş. Ben de oradayken hazir ben dograyayim dedim. Bana dugunde davetlilere verilecek bile denmedi dusunun. İsin salakca olan tarafi da benim tarafimdan kimseyi de cagirmadilar. Yediler ictiler oturdular. Azicik da bi kavurma ayirmis bana sag olsun. Ben de esime bunu soyledim. Bi dahaki kurbanda kimseyi karistirmayacagiz karari aldik. Ama kayinpederim gelin burda keselim dedi diye simdi ık mık yapiyor. Yemin ederim biktim ya. Bu kadar sunepe, bu kadar duruşu olmayan bir adama dayanamiyorum ben.
Arkadaş boş yapma. Mevzu et de degil. Mevzu ben eşya miyim bana sorulmuyo her seye anasiyla babasi karar veriyo. Benim varligima sayginin olmamasi konu. Aciklama yapma geregi bile duyulmamasi. Ve buna devam edilmesi.Daha yeni evlisiniz, bu yeni gelinler çok sabırsız, kocaları evlendi diye hemen ailesini silsin yada hic bir dediklerini yapmasın, hanim ne derse onu yapsın istiyorsunuz ama iş öyle olmuyor. Adam bekarken kestiği kurbandan sizin dolaba mi ayirsaydi diyorsunuz ben anlamadım. Ne olacak gidin kesin birlikte, alır gelirsiniz etinizi.
Tamam sana atar yapmiyorum. Yazma atar da dinlemezsin.O zaman burda ağlama bacım. Kendin yaptın kendin buldun. Eşine atar yap bize değil
Ben kayinvalideme soyluyorum zaten. Kadin arkadan is ceviriyo. Herkesin icinde farkli basbasa farkli. Soylesem nolcakSize söylemek istediğimiz bu sinirinizi kayınvalidenize hayır diyerek yapacaksınız. Siz her doğru her yerde söylenmiyor diyorsanız eşiniz de bu sebepten annesine böyle cevap veremez işte. Siz dişli olun size çözüm önerisi yazıyor insanlar
O zaman bu mantığa göre her sene 1 gebelik olurAyyy bana su sorudan da bikkinlik geldi. Herkese ayri ayri cevap veriyorum. Konuyla ne alaka cocuk ne alakaaaaaaaa. Spiral takamadim ilaclar alerji yapti esim kondom kullanmayi reddetti igne hemsire vermedi. Artik sormayin sunuuuuuuu. Sormayin. Size neee.
Ben kayinvalideme soyluyorum zaten. Kadin arkadan is ceviriyo. Herkesin icinde farkli basbasa farkli. Soylesem nolSize söylemek istediğimiz bu sinirinizi kayınvalidenize hayır diyerek yapacaksınız. Siz her doğru her yerde söylenmiyor diyorsanız eşiniz de bu sebepten annesine böyle cevap veremez işte. Siz dişli olun size çözüm önerisi yazıyor insanlar
Cekmeyiniz. Buyrunuz ayriliniz. Esime sunepe diyen kadinlara tepki verdigimde de ayni sekilde karsilik almistim. Cok garip gercekten dusunce tarziniz. Cozemedim, bi tutar yok.Ayy bana fenalık geldi ama sizin bu agresif, sinirli cevaplarınızdan. Buradaki normal şekilde yorum yapan insanları şamar oğlanına çeviriyorsunuz, bir durun isterseniz. Kimsenin de size kötü bir şey dediği yok. Eşinize de böyle davranıyorsanız yazık adama. Kimse evde sürekli sinirli bir kadını çekemez siz nasıl "sünepe adam" çekemiyorsanız. Belli ki evliliğinizin ilk 3 ayı da gerginlikle geçmiş (yorumlarda belirtmişsiniz) peki neden daha oturmamış evliliğe erkenden çocuk yaptınız diye yorumlara bile carlıyorsunuz. Gayette haklı bir soru. Neden sorunlu evliliğe çocuk yapıp daha da işleri çıkmaza sokuyorsunuz?
Ayrıca kocanıza carlayamayıp hırsınızı burada mı atıyorsunuz yoksa hem kocanızı hem de ondan hırsınızı alamayıp buradaki insanlara da mı carlıyorsunuz? Deyiverseydiniz eşinize "ben gitmiyorum sen bu kadar gitmek istiyorsan kapı orada git etini sen kes, annene sen yardım et. Kendi payını da almadan eve adımını atma" diye. Kaldı ki baştan neden karşı çıkmadınız? Biraz kendinizide eleştirin. Eşiniz aileci, sünepeyse sizde son derece gergin, agresif, sinirli ve saygısızsınız. Eşe sünepe demekte ne demek?! Sünepe dediğiniz adamla aynı evi, yatağı nasıl paylaşıp çocuk yapabiliyorsunuz ayrıca, hayret!
Kimse burada sizin nazınızı, niyazınızı, sinirinizi çekmek zorunda değil.
Allah senin gibi gelin nasip etmesin kimseye , eşine ve ailesine sabır diliyorumArkadaş boş yapma. Mevzu et de degil. Mevzu ben eşya miyim bana sorulmuyo her seye anasiyla babasi karar veriyo. Benim varligima sayginin olmamasi konu. Aciklama yapma geregi bile duyulmamasi. Ve buna devam edilmesi.
Dogurmayan kadina spiral takamam dedi ebe. İlk isim zaten spiral dogumdan sonraO zaman bu mantığa göre her sene 1 gebelik oluryandın sen
Sag oluuunnnn guzel dualariniz icinAllah senin gibi gelin nasip etmesin kimseye , eşine ve ailesine sabır diliyorum
Evet aynen oyle. Cok dogru. Katiliyorum. Kesinlikle.Kocana sümsük sünepe diyorsun ama sünepeye diş geçiremeyene ne deniyor? Siz de ona yapamadığınız atarı burda yapmayın. Bir senede koştur koştur hamile kalmak nedir?
Normal insanlar iki sene bekler öyle yapar çocuk.
Hem sünepe de bile bile çocuk yap hem burada sünepe kocana yapamadığın atarı yapmaya çalış
Evet. Zorla dogratmiyolarsa ne mutlu. Zorla dogratiyolarsa sorun buyuyo cunkuYok erkek sevici olunca ne oluyor ki ben de erkekleri seviyorum flört etmeyi, bir şeyler yaşamayı.en azından zorla et doğratmıyorlar bana
Evet yok. Keske cesaret versenizYa yok kendi isteğiyle işine gelmiş bu kişinin. Bazıları eziyet sever. Ben inanmıyorum geri çekilme bile olmamış. Bi de boşanıcam diye konu açmış hiç sanmıyorum cesareti yok
Tamam da hamilesin nasıl olacak bir mesleğin var mı? Ya da ailen arkanda mı?Evet yok. Keske cesaret verseniz
Uslubum hep boyle degil hanimefendi. Ofkemi yok etmek icin ne yapacagimi bilemez halde, ağlaya ağlaya yazdim tumunu. Yazdikca sakinlestim ve mantikli dusunmeye basladim. Biraz da bu yonunden baksak mi ? Cunku gercek hayatta soyleyeceklerim etrafimdakileri kirardi. O yuzden susup buraya yazmayi tercih ettim. Çığ gibi buyudu konu amaÜslubunuz hep böyle midir karsinizdaki insanlara karşı?
Eşinize sünepe, kayın ailenize bir dünya laf, "bileği ağrıyormuş hanımefendinin" vb... Kurbandan babayı aldık falan...
Katılmakla bitmiyor. Yarın gidecek misin sünepe dediğin kocanla kayınvalideye? Gideceksen siz de sünepe bir erkek düşkünü olacaksınız demek ki?Evet aynen oyle. Cok dogru. Katiliyorum. Kesinlikle.
Çekmeyiniz diye bir dünya yok. Ben size düzgünce tavsiye verecekken sinirli şekilde insanlara verdiğiniz cevaplara şahit oluyorum, cevap vermekte, yorum yazmakta doğal hakkım. Buraya konu açıyorsanız bir akıl istiyorsanız asıl siz çekeceksiniz buradaki yorumları, bizde bir akıl vermek için okuyoruz dimi? Herkes üslubuna uygun cevap veriyorsa siz asıl bu yorumları çekmek durumundasınız. Size yardım etmek istiyoruz. Her önüne gelene, akıl verene çıkışmışsınız. Asıl sizin buna hakkınız yok. Üslubunuza dikkat edeceksiniz.Ben kayinvalideme soyluyorum zaten. Kadin arkadan is ceviriyo. Herkesin icinde farkli basbasa farkli. Soylesem nol
Cekmeyiniz. Buyrunuz ayriliniz. Esime sunepe diyen kadinlara tepki verdigimde de ayni sekilde karsilik almistim. Cok garip gercekten dusunce tarziniz. Cozemedim, bi tutar yok.
Neden söyleyemiyorsunuz? Korkunuz ne? Gitmiyoruz de kapat konuyu?Uslubum hep boyle degil hanimefendi. Ofkemi yok etmek icin ne yapacagimi bilemez halde, ağlaya ağlaya yazdim tumunu. Yazdikca sakinlestim ve mantikli dusunmeye basladim. Biraz da bu yonunden baksak mi ? Cunku gercek hayatta soyleyeceklerim etrafimdakileri kirardi. O yuzden susup buraya yazmayi tercih ettim. Çığ gibi buyudu konu ama
Ailem her zaman arkamda. Universite mezunuyum. calisma hayatindan geliyorum. Evlenince calisamadim sadece mesai saatleri nedeniyle. Maddi durumum oldukca iyi. Cocuk da yetistirebilirim tek basima diye dusunuyorum cunku psikolojik tedavi gormeyi ayip bulan biri degilim. İyi hissetmedigimde ilk isim bir uzmana basvurmak oluyor.Tamam da hamilesin nasıl olacak bir mesleğin var mı? Ya da ailen arkanda mı?
Evet sinirliyken oyleydi ne yazik ki. Ben de boyle biri degilim. Ofkeyle cildirdim sadeceÇekmeyiniz diye bir dünya yok. Ben size düzgünce tavsiye verecekken sinirli şekilde insanlara verdiğiniz cevaplara şahit oluyorum, cevap vermekte, yorum yazmakta doğal hakkım. Buraya konu açıyorsanız bir akıl istiyorsanız asıl siz çekeceksiniz buradaki yorumları, bizde bir akıl vermek için okuyoruz dimi? Herkes üslubuna uygun cevap veriyorsa siz asıl bu yorumları çekmek durumundasınız. Size yardım etmek istiyoruz. Her önüne gelene, akıl verene çıkışmışsınız. Asıl sizin buna hakkınız yok. Üslubunuza dikkat edeceksiniz.
Düşünce tarzımı anlamamanıza şaşırmadım, bende sizi asla anlamıyorum mesela. Farklı kalibrelerde düşünme ve davranış şekillerimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?