Eşimden çekinmiyorum aslinda. Hani vardir ya bazi insanlar ne soylersen soyle anlamayacagini bilirsin. Soylemek sadece fazladan efor sarf ettirir. Sinir yiprattirir. Kavga bosuna edersin vs. Oyle bir insan benim eşim. Aslinda eşime sunepe derken kendime daha cok ofkeliydim yanlis tercihimden dolayiNeden söyleyemiyorsunuz? Korkunuz ne? Gitmiyoruz de kapat konuyu?
Sizi durduran ne?
Eşinizin ailesinden çekindiği gibi sizde eşinizden mi çekiniyorsunuz yoksa
Amin insallah vermesin.Allah akıl fikir versin, insanlar ne dertlerle uğraşıyor . Allah başka dert vermesin
Neyse en azından hatanızı anlamışsınız.Evet sinirliyken oyleydi ne yazik ki. Ben de boyle biri degilim. Ofkeyle cildirdim sadece
E siz de böyle olun.Eşimden çekinmiyorum aslinda. Hani vardir ya bazi insanlar ne soylersen soyle anlamayacagini bilirsin. Soylemek sadece fazladan efor sarf ettirir. Sinir yiprattirir. Kavga bosuna edersin vs. Oyle bir insan benim eşim. Aslinda eşime sunepe derken kendime daha cok ofkeliydim yanlis tercihimden dolayi
Allah korusun. Ofkeyle soyledim. Bile isteye cocuk yapmadim. Benim esim cocuk icin yanip tutusan bir adamdi evlendigimiz gunden beri. İlaclarimi bile icmemem icin her seyi yapti. 3 ay adet gormedim ilac yuzunden. Doktora gittim yaramiyos ana dedi. Spiral istedim. En az 2 yil cocuk istemiyordum cunku duzenim otursun, is bulayim en azindan diye. Sonra spiral vermediler. Dogum yapmadigim icin tak cikar zor olur dediler. İgne istedim o da hormonlarimi mahvedermis. Allah a havale miyim drdim esin korunsun dediler. Ama esim dunden raziydi cocuga. Kimseye anlatamadim bu durumu. Ben hamile kalinca da ilk aylar dalga gecti. Noldu cocuk istemiyodun bir iki sene Allah in isi iste diye.Hanfendi kazara olur.Anlarim ses etmem.Bile isteye insan anlaşamadığı kişiden çocuk yapmamalı.Cocuk evliligi kurtarmıyor.Cocugun babası ölse baba tarafı ile iletişimi olur.Anne tarafı ile de sadece babasına ozlem duyar.Obir türlü bir tarafı mahrum kalacak.İkisi aynı şey değil annem vefat etti.İs yerindeki abla dediki en azından annenin mezarı var.Benim annem annelik yapmadi dedi.
Bunu yapicam. Hatta stresten simdiden midem bulaniyor bile. Ama benim eşim beni aglaya aglaya bile goturur oyle bi insan. Cok ofkeliyim bu yuzden onaNeyse en azından hatanızı anlamışsınız.
Sizde lütfen eşinize diş geçirin. Bir şeyi yapmamak konusunda bir şey söylediyseniz sözünüzün arkasında durun. Durun ki eşiniz kararlılığınızı anlasın. Mesela gitmeyin yarın. Midem bulanıyor bu halde et kesecek, et görecek halim yok deyin bahane bulun. Kesin ve kararlı bir duruş sergileyin eşinizin karşısında.
Yok oyle olmuyor. Bu cumleyi ben kuruyorum bir sekilde. Sonra tum apartman bagrismamizi dinliyor. Pesinden gitmiyorum. Ama o da benim aileme karsi ambargo uygulamaya basliyo. Alakasiz insanlar. o zaman daha cok kavga ediyoruz. Bosanma raddesine geliyoruz. Sonra cok zor duzeliyoruz felan. Karnimda cocuk var ugrasasim gelmiyoE siz de böyle olun.
Ben gelmiyorum. Gidersen ve eti de orada kesersen dönme diyeceksiniz.
kendi kendinize köpürüp sonra peşinden gidecekseniz anlamı yok
Gercek hayatta insanları kırmamak adina gelip burada insanlara ters ters cevaplar veremezsiniz ama. "Bu yonunden baksak mi" gibi ergen ergen çemkirmeyin bana. Üslupsuzsunuz! Sünepe dediğiniz adamin birakin yüzüne bakmayı, çok özür dilerim koynuna giriyorsunuz, ben esim hakkında beni sinirlendirdiginde icimden kotu birsey düşünsem gidip itiraf edip özür diliyorum ki düşündüğüm şeyler "gıcık" falan. Derler ki iğneyi kendine çuvaldızı başkasına; konu sizin ters cevaplariniz yüzünden çığ gibi büyüdü.Uslubum hep boyle degil hanimefendi. Ofkemi yok etmek icin ne yapacagimi bilemez halde, ağlaya ağlaya yazdim tumunu. Yazdikca sakinlestim ve mantikli dusunmeye basladim. Biraz da bu yonunden baksak mi ? Cunku gercek hayatta soyleyeceklerim etrafimdakileri kirardi. O yuzden susup buraya yazmayi tercih ettim. Çığ gibi buyudu konu ama
Ben acikca soyluyorum. Yarin da soylicem. Benim kizdigim sey esimin hala benim yanimda degil, annesinin babasinin yaninda olmasi. Süt cocugu gibi. Eteginden ayrilamiyo annesinin. Ne yapacagimi cozemiyorum.Size söylemek istediğimiz bu sinirinizi kayınvalidenize hayır diyerek yapacaksınız. Siz her doğru her yerde söylenmiyor diyorsanız eşiniz de bu sebepten annesine böyle cevap veremez işte. Siz dişli olun size çözüm önerisi yazıyor insanlar
Tamam gelip sana aglamam merak etme. Nasil laf soyledim hatirlamiyorum bile he. Bu kadar uzun yazip hirslanacak kadar. Neyse.Gercek hayatta insanları kırmamak adina gelip burada insanlara ters ters cevaplar veremezsiniz ama. "Bu yonunden baksak mi" gibi ergen ergen çemkirmeyin bana. Üslupsuzsunuz! Sünepe dediğiniz adamin birakin yüzüne bakmayı, çok özür dilerim koynuna giriyorsunuz, ben esim hakkında beni sinirlendirdiginde icimden kotu birsey düşünsem gidip itiraf edip özür diliyorum ki düşündüğüm şeyler "gıcık" falan. Derler ki iğneyi kendine çuvaldızı başkasına; konu sizin ters cevaplariniz yüzünden çığ gibi büyüdü.
Durumunuz varsa almayıverin kurban etinden evinize, takribi 7 senelik evliyim, her sene esime bu sene löseve bagislasak olmaz mi diyorum, istersen oraya da bagislayalim ama memleketteki kurbana karışmam diyor. Benim eşim sünepe değil ama atasına saygılı gözüyle bakıyorum. Fakir bulmaksa olay memlekette de gayet güzel dağıtılıyor, bir kere bile bana az geldi, gelmedi, fazla geldi, yok bana orasını verdiniz, burasını verdiniz demedim, demem de, durumum var istersem gider marketten alirim, yeter ki ihtiyaç sahiplerinin işi görülsün.
Benden size hemcins tavsiyesi, bu üslupla hayatinizdaki kisiyi kendinizden soğutursunuz, 3-5 sene sonra aldatılınca ağlamayın, aldatılmasaniz bile sürekli mutsuz, ruhsuz, huzursuz bir evde yaşarsınız ki ne beti ne bereketi olur o evin.
Yok ki baska bacimBir sene içinde kaç tane koca bulacak
O zaman oturup bir liste yap. Eşinin iyi ve kötü özelliklerini bir topla terazi hangisini ağır gösterirse ona göre karar ki bence olumsuz çünkü mayıstan beri bir sürü konu açmışsın. 1 ayda bir sürü olay bu adamın sana bunu yapmaya hakkı var mı? Bu dünyaya bir kere geldin çektiklerine bak. Tek boşanan sen değilsin. Ailen arkanda ise bence hiç durmaAilem her zaman arkamda. Universite mezunuyum. calisma hayatindan geliyorum. Evlenince calisamadim sadece mesai saatleri nedeniyle. Maddi durumum oldukca iyi. Cocuk da yetistirebilirim tek basima diye dusunuyorum cunku psikolojik tedavi gormeyi ayip bulan biri degilim. İyi hissetmedigimde ilk isim bir uzmana basvurmak oluyor.
Esimle basbasayken hicbir sorunumuz yok ama anasiyla babasi karisinca isin rengi degisiyor. Eksi artiya girince eksileri daha fazla. Ama kolay degil iste karnimda cocukla da olmuyo. Tahammulum zorlaniyo sadece. Annesinin eteginden ayrilamamis bi kocam var. Artilar agir gelse de bununla nasil basa cikicam bilmiyorumO zaman oturup bir liste yap. Eşinin iyi ve kötü özelliklerini bir topla terazi hangisini ağır gösterirse ona göre karar ki bence olumsuz çünkü mayıstan beri bir sürü konu açmışsın. 1 ayda bir sürü olay bu adamın sana bunu yapmaya hakkı var mı? Bu dünyaya bir kere geldin çektiklerine bak. Tek boşanan sen değilsin. Ailen arkanda ise bence hiç durma
Ben hirslanmam hanimefendi, evim ayri barkim ayrı, bana ne sizin evliliginizden. Herkesin yorum yazabilecegi bir platforma konu açıyorsunuz sonra insanlar sizin tüyünüzü ters taradığında çemkiriyorsunuz. Ne haliniz varsa görün!Tamam gelip sana aglamam merak etme. Nasil laf soyledim hatirlamiyorum bile he. Bu kadar uzun yazip hirslanacak kadar. Neyse.
Tesekkurler.Ben hirslanmam hanimefendi, evim ayri barkim ayrı, bana ne sizin evliliginizden. Herkesin yorum yazabilecegi bir platforma konu açıyorsunuz sonra insanlar sizin tüyünüzü ters taradığında çemkiriyorsunuz. Ne haliniz varsa görün!
Hayir ya. Biz kafeye gitmek istedik genclerle egleniriz dugunden sonra diye. Pahali geldi. Kayinvalide icten pazarlikli. Kafalarina gore plan yapmislar. Haberimiz bile yok. Etleri dugun gunu icin dogramisiz meğer. Kimseyi de cagirmadi kendi sulalesi vardi bi tek. Sonra kapim acik gelen gelseydi oldu. Cagirsaydin sen de dedim zorla mi getirecektim dedim. Her yerde de soyledim
Birazda kader bu.Allah korusun. Ofkeyle soyledim. Bile isteye cocuk yapmadim. Benim esim cocuk icin yanip tutusan bir adamdi evlendigimiz gunden beri. İlaclarimi bile icmemem icin her seyi yapti. 3 ay adet gormedim ilac yuzunden. Doktora gittim yaramiyos ana dedi. Spiral istedim. En az 2 yil cocuk istemiyordum cunku duzenim otursun, is bulayim en azindan diye. Sonra spiral vermediler. Dogum yapmadigim icin tak cikar zor olur dediler. İgne istedim o da hormonlarimi mahvedermis. Allah a havale miyim drdim esin korunsun dediler. Ama esim dunden raziydi cocuga. Kimseye anlatamadim bu durumu. Ben hamile kalinca da ilk aylar dalga gecti. Noldu cocuk istemiyodun bir iki sene Allah in isi iste diye.
Nasıl eşinizle başbaşayken sorununuz yok? Bu adam sizi çık git diye pijamayla kapıya koymadı mi? Siz paspasa oturup beklemediniz mi?Esimle basbasayken hicbir sorunumuz yok ama anasiyla babasi karisinca isin rengi degisiyor. Eksi artiya girince eksileri daha fazla. Ama kolay degil iste karnimda cocukla da olmuyo. Tahammulum zorlaniyo sadece. Annesinin eteginden ayrilamamis bi kocam var. Artilar agir gelse de bununla nasil basa cikicam bilmiyorum
Evet oyle yapti. Annesiyle babasiyla problem yasiyorum surekli diye. Ben de yildim tepki bile vermiyorum. Basbasa derken yani ikimizin bi kavgasi yok. Hep annesiyle babasi konuNasıl eşinizle başbaşayken sorununuz yok? Bu adam sizi çık git diye pijamayla kapıya koymadı mi? Siz paspasa oturup beklemediniz mi?
Ayni. Kanun gibi. Karsi cikinca da kavga gurultu isteBenim eşim bin beteri onlarin ağzından çıkan kanundur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?