naıl kii canım anlamadim bennn :)))
canım alınma ya da kızma ama bi şey diycembenim de zevk aldığım günlerim var bi ramazanda orucumu açarken mesela...bayramda sevdiklerimle çikolata şeker yerken;harçlık alırken dedemden....kurban etinden tadarken....ailemleyken sevdiğimleykan kardeşimle oynarken;asla karamsar değilimm asla hayatı ve yaşamayı çok seviyorummm......ama safsatalarla zaman geçirmem aslaaa...yoksa ben kendimi çok kötü bile olsam avunucak bişeyler daima bulabilen ve ayağa kalkan bi insanım sarılırım hayata ama demek istediğimi anlayan varsa anlamıştır zaten arkadaşlarım....neyse sohbet babında bir iki kelam ettim işte herkesin kendi bakış açısı ve düşüncesi...ayrıca bunlar inanıyo ki hz.isa ilahtır o gün doğmuştur filan filan...uyduruktan tayyare;incil de değiştirilmiştir sonuçta ilk hali kur'anla aynıydı ama şimdi eser kalmadı tabi..saygı duyarım isteyen istedğini yapar canım sonuçta ailecek çok yakın olduğumuz ateist dostlarımız bile var her inanıştan her düşünceden insana açığız ve açığım ailem bunu aşıladı bana ama kendi düşüncem :))))
canım alınma ya da kızma ama bi şey diycem
tamam müslümanız tabiki hepimiz ama ben incil olsun tevrat olsun diğer dinlere ait kutsal kitaplara ya da dinlere uyduruk vs denilmesine çok sinirleniyorum.haklısındır,kitapları orjinalliğini koruyamamıştır vs o bizim sorunumuz değil ama müslümanlığın her şeyden önce diğer dini kitaplara ve diğer dinlere gösterdiği saygı ile var olduğunu düşünüyorum:1rolleyes:
canım alınma ya da kızma ama bi şey diycem
tamam müslümanız tabiki hepimiz ama ben incil olsun tevrat olsun diğer dinlere ait kutsal kitaplara ya da dinlere uyduruk vs denilmesine çok sinirleniyorum.haklısındır,kitapları orjinalliğini koruyamamıştır vs o bizim sorunumuz değil ama müslümanlığın her şeyden önce diğer dini kitaplara ve diğer dinlere gösterdiği saygı ile var olduğunu düşünüyorum:1rolleyes:
selamlar arkadaslar...
Saç maskelerının sonuclarını yazanlar ıcın sayfaları karıstırıyorken bu konuya mısafır oldum..
Boyle damdan duser gıbı olcak belkı ama bılgımı paylasmak ıstedım.
Hz.ısa sizinde dediğiniz gibi allah'ın gonderdıgı bir peygamberdır evet. Fakat hrıstıyanlık dını ıcın gonderılmemıstır.
Onun yaymak ıstedıgı dın bu degıldır. O da son peygamber muhammed (s.a.v) gonderılene kadar oncesınde gonderılen tum peygamberlerle aynı amac ıcın yanı ıslam dini için gönderilmiştir.
Yine aynı sekılde tevrat ta, incil de, zebur da, kuran-ı kerim de aynı amaç ıcın gonderılmıs ıslam dınını anlatmak ve yaymak ıcın aynı ıcerıkle indirilmiştir.
Fakat sonrasında ınsanlar tarafından degısıklıklere ugratılmıs ve gunumuze boyle gelmıstır.
Allah'ın emrettiği tek din ıslam dini iken zaten diğer dinlerinde onun tarafından gönderılmıs olması ımkansızdır.
Ama iman da inanç da din de herkesin kendı hur ıradesınde karar verecegı konular tabıkı.. Işin o kısmı insanlara kalmıs.. Zaten dunyaya gelıs amacıda bu olsa gerek.
Seçimlerimizi hangi şıklar uzerınde kullanıyoruz ? Onemlı olan ve degerlendırılecek olanda bu...
Faydalı olduysam ne mutlu bana... :1hug:
katılıyorum
Herkes dininin gerektirdiğini yapar.
Biz oruç tutup namaz kılarken bir hristiyanın bunun için "fırt" demesi gibi bir durum olmuş bu merve'm yanlış anlama sakın.
hani canım ortadan yada sağdan sola soldan sağa doğru yandan ayırırızya.benim hep sağdan sola doru idi.şimdi öbür tarafa dogru yandan ayırınca kısa tutamlar filan birazcık gizleniyor.sanırım o kısım daha sorunlu.yani saçın ayırma yerinimi değiştirsem diyorum.
hiç yapan oldumu aranızda diyorum
ben daha bikere yaptım, daha uzama falan yok bana öyle geliyor yani bakalım nolcakfisfisfis
aslına bakarsanız hiç umudum yok:1no2:
nese..
mervecim resmine yetişemedm ben albümünde var mı
derin konulara girdik kızlar.sanırım site yönetimide istemiyordur bu tarz tatışmaları.hem siz benim soruma cevap verib bakiyim güzel saçlaropuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?