Ben bilmiyorum sonu ne bunun ?

meraklimelahatbirisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
877
386
103
27
selam, düsün düsün bir yere gelemeyeceğimi anlayınca buraya açtım konuyu. Ben 21 sevgilim 25 yasında. Ben hemsireyim kpss hazırlanıyorum o da araştırma görevlisi bi üniversitede. Annemin teyze oğlu aynı zamanda. İlişkimiz güzel gidiyor, seviyorum seviyor. Baya sıkıntıda kaldık babam ihraç olduğunda hep yanımda oldu bana destek çıktı her anlamda herşeyimi benden önce düşünür oldu her anımda yanımda oldu. Çok değerli bu yüzden benim için fakat biz 3 senedir birlikteyiz ve ufak bir sehirde yasıyoruz tüm akrabalarımız bizi gördü arkamızdan konustuklarına eminim, e benim ailem de artık ufak bi söz olmasını istiyor simdi söz olursa 2-3 sene sonra da düğün diyoruz. Ben de 24 olurum o da 29. Fakat ailesine bunu anlatamıyoruz. Bir abisi var 35 yaşında başından bi çok ilişki geçti şimdi bi kızla birlikte ama evlenmeye niyeti yok. Nasip olmuyor adama bir türlü. Annesi de tutturuyor ki abin olmadan olmaz. Zaten çocuğun sırtına bi ton yük yüklediler, annesi araba aldı ona yardım ediyor. Ha beni ilgilendirdiğinden değil, annesi muhakkak alacak ama kesinlikle bizi hiç düşünmüyor ailesi. O da istiyor ama napabilirim elimden ne gelir annem en ufak streste midesine vuruyor diyor kendi de daralıyor ben de meraklıymış gibi oluyorum ama artık vakti geldi. Çözüm bulamıyorum masraflı bi kız inanın değilim bizim tarafta salak saçma adetler var hamam takımıdır şuyudur buyudur ben öyle şeyler de sevmem altın bile sevmem ki endişe duysun herif. E annesi de ablası da beni seviyorlar farkediyorum ablası zaten gelin muhabbeti yapıyor ama sonuç ? Anlamadım bunun sonu ne ? Onun da yası geçiyor yani ben gencim daha hemen çocuk isteyecek ben çalışmak istiyorum 27 yasımdan önce de çocuk istemiyorum. Bilmiyorum herseyi düsünüyorum uzun oldu biraz sıktım kusura bakmayın napıcam bilmiyorum.

Bunu siz değil erkek arkadaşınız düşünmeli. Siz nasıl ailenize açıyorsanız bu konuları erkek arkadaşınızda çaba gösterip ikna etmeli. Demekki oda mutlu bu durumdan.
Konuşuyoruz işte dün diyor ki arada kalıyorum of ölsem mi ben iki taraftan biriyle aram bozulacak ama sonuç ne saçmalık, yazın arkadaşın düğünü var annem diyo ki ne sıfatla gideceksin haksız mı haklı.

21 yasinda bu acele neden.
Madem 24te evlenme niyetiniz var neden 21de soz 24te evlilik. 23te soz nisan 24te evlilik olmuyor mu?
Neden aileleri iyice işin icine sokup basiniza bela almaya calisiyorsunuz?

Bir yüzük takmak bu kadar zormuymuş neden istemiyorlar? Benim sözüm olana kadar eşimin ailesi o kadar çok gelelim isteyelim diye direttiler ki. Benim bildiğim erkek tarafı önem verir böyle şeylere.

21 yasinda bu acele neden.
Madem 24te evlenme niyetiniz var neden 21de soz 24te evlilik. 23te soz nisan 24te evlilik olmuyor mu?
Neden aileleri iyice işin icine sokup basiniza bela almaya calisiyorsunuz?
Onun yası geciyor sorun yaratacak ailelerimiz yok sadece bu konuda takılıyoruz, yoksa basımıza bela alacağımız bi durum yok ortada o da artık kendi düzenini kurmak istiyor

Bir yüzük takmak bu kadar zormuymuş neden istemiyorlar? Benim sözüm olana kadar eşimin ailesi o kadar çok gelelim isteyelim diye direttiler ki. Benim bildiğim erkek tarafı önem verir böyle şeylere.
Sormayın biz de tam tersi Allahtan ailem anlayışlı insanlar da görüşmemize izin veriyor geçenlerde ablasıyla kınadayız bana diyor ki diğer akrabalara bakıp, artık nası konuşuyorlardır arkamızdan, içimden dedim ki siz düşünün biraz da altı üstü bi yüzük bi çiçek ya.

Onun yası geciyor sorun yaratacak ailelerimiz yok sadece bu konuda takılıyoruz, yoksa basımıza bela alacağımız bi durum yok ortada o da artık kendi düzenini kurmak istiyor
Adam 25 yasinda ne yas gecmesi Allah askina yapmayin. Ve hala benim soruma cevap vermediniz? Siz zaten 21de evlilik degil soz istiyorsunuz 24 yasinda evlenmek istiyorsunuz. Sizin konuda yakindiginiz sey erkenden evlenememek mi soz yapmamak mi buna karar verin.
erkek arkadasiniz icin o da istiyor diyorsunuz da isteyen adam bi adim atar 25 yasina gelmis aileden onay beklemez

25 yaşında ve yaşı geçiyor, anlıyorum
Annesine kalırsa 5 sene sonra diyor, biz gençliğimizi birlikte geçirip gezip tozmak isteyen insanlarız onun yurtdışı veya şehirlerarası gezileri toplantıları oluyor uzun süreli gitmesi gerekecek 1-2 yıla sonra napıcaz diyor ama annesine söz geçiremiyor.

Annesinin midesine taksitlere yardim etmezsemi girernis agrilar? Annelerin de bu oyunlari birakma zamani geldi de gidiyor artik. Aklini basina alsin derim kendine guvenmeyen almasin altina araba. Iki oglu var evlilik caginda kendine araba almak da neyin nesi...? Siz de bunu bile bile evlenmeyin. Bugun araba olur yarin siz evlendikden(evlenebilirseniz tabi) sonra da ev alinir, o alinir bu alinir. Abisinin dugun borclarini odetirler. Degil sadece onun kazandigi sizin kazandiginiz da borclarini odemeye gider. Bosverin milleti bu aileden uzak durun bence.

Evet benim yakındığım konu söz yapamamak adını koyamamak, haklısınız işte söz geçiremiyor keşke az daha dişli olsa ama yok.

Evet benim yakındığım konu söz yapamamak adını koyamamak, haklısınız işte söz geçiremiyor keşke az daha dişli olsa ama yok.
Kendinize bunu yapmayin gelin isteyin gel evlenelim demeyin sizin degeriniz yok mu? Neden boyle bi seyin baskisini yapiyorsunuz istemiyorsan evlenmek o zaman daha fazla uzatmayalim de bitir cok istiyorsa gelsin istesin kendinize olan sayginizi yitirmeyin

Şimdi Erzurum'lu olduğunu gördüm. Orada çok fazla akraba evlilikleri, uzun süre bekar kalan kıza da anormal bakarlar.
Benim hiç hazzetmediğim düşünceler bunlar.
Bence 30 yaşında evlenmek geç değil.

Ya bu kadar kötü değil aslında ailesi, babasını kaybetmisler küçükken annesinin o zamandan bu yana midesiyle ilgili sıkıntısı var ama bu sıkıntı olacak bişey değil söz kesilecek herkesin çenesi kapanacak en başta annem rahatsız benim için önemli olan sadece ailem ama yok bende üstelemiyorum kendimi yiyorum öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…