- 14 Ağustos 2018
- 21.119
- En iyi cevaplar
- 2
- 79.969
- 598
- Konu Sahibi Bella_Swan
-
Adamın ne olduğu belliymiş tam olarak ne hayal ederek bir de çocuk yaptınız ki şu evliliğe?Eşim çalışmıyor. Evden pc üzerinden bir oyuna tasarım yapıyor, 5000 civarı kazanıyor o da her zaman değil. Ben özel bir kursta çalışıyorum, 17 tane öğrencim var ve sayıları da artıyor. Evden çıkmıyor. Arkadaşlarıyla da evde görüşüyor. Şimdi 5 haftalık hamileyim. Ne yapıcaksın diyorum ne yapayım diyor. Şaka gibi. Daha çocuğun doğmasına var diyor sürekli bir şeyleri erteliyor. Ona iş gelirse çalışırmış. Kendi iş bulmakla uğraşmıyor. Eşim tiyatro oyuncusu. Kadrolar dolu diyor vs. Doğumdan sonra çalışamicam napicaksin o zaman diyorum ben bebeğe bakarım diyor. Benn böyle hayal etmemiştim hiçbir şeyi. Kahroluyorum.
Önceden çalışıyordu. Son 6 aydır böyle.Bu şartlarını bilerek mi evlendiniz?
Yine de bu halini bilerek bebe yapmışsınız. Ne diyebiliriz şuan? Adamı zorlayacaksınız çalışmak için. Doğumdan çıkar çıkmaz işe mi döneceksiniz? Analık hakkı olan 4 ay çalışmazken size kim para verecek? Bebeğin, sizin, evin masrafını kim karşılayacak? Doğum ücretini nasıl ödeyeceksiniz? Bir dünya masraf, bebek kendisi masraflı. Bebek malzemelerini hangi bütçe ile karşılaşacaksınız ? Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor çalışmayan herife bakmak.Önceden çalışıyordu. Son 6 aydır böyle.
Ne oldu 6 ay önce işi neydi neden bıraktı? Siz çalışmaya başlayınca mı bıraktı?Önceden çalışıyordu. Son 6 aydır böyle.
Ne oldu 6 ay önce işi neydi neden bıraktı? Siz çalışmaya başlayınca mı bıraktı?
Çocuk 5 haftalık?Önceden çalışıyordu. Son 6 aydır böyle.
bebek birden nasıl oluyor beklemezken? Doğru dürüst korunmayıp bir sorumsuzluk daha yaparsanız olur tabi. Leylekler mi getirdi bir sabah ansızın?Bi sakin olur musunuz? Bebek birden oluverdi. Beklemediğimiz bir anda. Böyle bir düşüncemiz yoktu. Ne kadar acımasızsınız! Ben de burda dert yanıyorum belki birileri beni anlar diye. Birbirimizi çok seviyoruz ama işsiz kalmak eşimi birden bu moda soktu. Tüm sorumluluk bende değil elimden geleni yapıyorum ama.
adam belki depresyonda hiç halini hatrini sordunuz mu ?Önceden çalışıyordu. Son 6 aydır böyle.
Bu şartlarda başka iş alanına yönelmekten başka çaresi yok bebeğiniz olacak toz pembe bakmayı bırakması lazım. Öyle ben bakarımla olmuyor maalesef bu işler. Masraflarını kalem kalem yazın bebeğin belki idrak eder.Kadrolar dolu. Iş artik gelmiyor. Devlet tiyatrolari tiklim tiklim dolu. Cok agir torpil olmadan kimseyi ise almiyorlar.
bebek nasıl oluveriyor ?Bi sakin olur musunuz? Bebek birden oluverdi. Beklemediğimiz bir anda. Böyle bir düşüncemiz yoktu. Ne kadar acımasızsınız! Ben de burda dert yanıyorum belki birileri beni anlar diye. Birbirimizi çok seviyoruz ama işsiz kalmak eşimi birden bu moda soktu. Tüm sorumluluk bende değil elimden geleni yapıyorum ama.
Kızlar merhaba.
SAT = 11 Aralık
BAT = 10 - 11 Ocak
29-30 Aralık'ı bebek için değerlendirdik. Son günlerde belirtilerim var gibi. Kasık batması, süt kesiği akıntı, uyku hali ve renkli rüyalar. Bir de bazı yemekler lezzetli gelirken bazıları çok tatsız ya da alışık olmadığım tatlarda geliyor. İlk kez bebek denedik, çok heyecanlıyım ve çok sabırsızım. Forumda okudum, gebe kalanlar genelde gebe olduğunu hissediyormuş. Ben hissetmiyorum. Bat'a 6 gün var. Gebelik testi yapsam çıkar mı? Hangi testi yapmalıyım? Negatif çıkarsa regl'den 1-2 gün önce tekrar denemeli miyim yoksa illa ki gecikmesini mi beklemeliyim? Kafam çorba oldu okuduklarımdan. Aydınlatacak biri var mı?
Hanımefendi, hangisine inanalım. Bebek birden bire mi oldu? Yoksa siz birkaç aydır gebelik için zorla uğraşıyor musunuz? Kendi düşen ağlamaz ki gerçekten uğraşmayacağım.Bi sakin olur musunuz? Bebek birden oluverdi. Beklemediğimiz bir anda. Böyle bir düşüncemiz yoktu. Ne kadar acımasızsınız! Ben de burda dert yanıyorum belki birileri beni anlar diye. Birbirimizi çok seviyoruz ama işsiz kalmak eşimi birden bu moda soktu. Tüm sorumluluk bende değil elimden geleni yapıyorum ama.
kendisinin bile bildiğini sanmıyorum bebek masraflarınıBu şartlarda başka iş alanına yönetmekten başka çaresi yok bebeğiniz olacak toz pembe bakmayı bırakması lazım. Öyle ben bakarımla olmuyor maalesef bu işler. Masraflarını kalem kalem yazın bebeğin belki idrak eder.
Buradaki her şeye katılıyorum sadece pembe popişli arkadaşlar yeteneksiz olan ve beceriksizlikleri ben sanatçıyım aaaabee yeaaa şeklinde örtmeye çalışan kişiler zaten. Bunlardan ne sanat çıkar ne bir baltaya sap olurlar ne ayakta dururlar anca ortalıkta ben farklıyım aaabeeee anlamıyorlar beneee ben sıradan işlerin adamı değileeeeemkatlıyorum
bir de
belki linç yerim ama
ben bu tiyatrocu, edebiyatçı, sanatçımsı tayfanın pek düzenli bir işi geliri olduğunu görmedim ki (bir işimde bilimsel editörlük yapıyorum, edebiyat dramaturji vs okumuş kişilerle aynı firmalarda farklı departmanlarda çalıştık ya da çalışamadık çoğunda iş disiplini maalesef olmadığı için...)
biraz fazla pembiş popişli oluyor bu arkadaşlar ya da fazla melankolik, özellikle erkek iş piyasası için...
(sanat düşmanı linci is loading)
benim konservatuvar mezunu da bir dünya tanıdığım var, anası babası zengin olan hariç bir işi geliri, düzenli bir çabası, istikrarlı bir iş hayatı olan aklıma gelen yok şu anda...
kaldı ki tiyatroculuk aslında çooook disiplinli bir yaşam tarzını içerir, eski konservatuvar hocaları aldığı nefesi bile disiplinli alacak öğrencim dermiş- konservatuvar + nükleer fizik okumuş arkadaşım vardı hayatımda gördüğüm en disiplinli insandı. gevşekliklerine bahane ediyorlar tiyatroyu derdi...
kısacası eş/baba olarak çok kötü bir tercih olacağını düşünmüşümdür hep bu erkeklerin...dahası mayası böyle adamla ite kaka ne kadar olur onu da bilemiyorum.
Allah kolaylık versin.
önceden belli bir kumpanyada filan mı çalışıyorduÖnceden çalışıyordu. Son 6 aydır böyle.
Bu yıllardır böyleydi zatenKadrolar dolu. Iş artik gelmiyor. Devlet tiyatrolari tiklim tiklim dolu. Cok agir torpil olmadan kimseyi ise almiyorlar.
Hayır komple kafalar farklı çalışıyor ki. Beniö çocukluğumdan beri tiyatrocular işsizdi zaten bu işi gönülden yapıyorlardı. Hesap kitap mantık bilen yok evde. Bir de bu bulduğun üstüne… Valla harflere basarken parmaklarımı yoramayacağım bu konu için. Kendi düşen ağlamaz, otursun baksın kocasına sonra 2. Yi 3. Yü de peşpeşe yapsın hemenHanımefendi, hangisine inanalım. Bebek birden bire mi oldu? Yoksa siz birkaç aydır gebelik için zorla uğraşıyor musunuz? Kendi düşen ağlamaz ki gerçekten uğraşmayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?