Ben böyle hayal etmemiştim.

Yahu bide bizi salak yerine koyupta ya bi anda oldu bak Allah'ın işine kafası yaşamaları yok mu . Bitiyorum vallahi

Öncelikle siz sakin olun belli ki gebelik endişesine kapılmışsınız. Erkeklerde baba bilinci anne gibi gelmiyor onu siz uyandıracaksınız.
Burda sizi yargılamıyorlar detaylı yazmamışsınız konunuzda, 6 aydır işsiz bu ara bu modda, öyleydi değildi vs. vs.

Valla kimse bitirdiği bölümde çalışmıyor ülkede. Bir yerde başlasa en azından asgari ücret alır. Kira falan nasıl yapıyorsunuz? Sadece gıda 5000 tutar. Çocuk için ince eleyip sık dokumak lazım bu ülkede. Kendi branşı doluysa da başka işlere bakacak. Hiç birimiz bayılmıyoruz yani çalışmaya. Biraz söylenin. Baksın çocuğa da o mu emzirecek? Asgari 6 ay sizle olmalı. Ne diyeyim Allah kolaylık versin. Sizi dinlemiyorsa aile büyükleri konuşsun. Bu şekilde yürümez.

Bize kızıyorsunuz ama daha bebek doğmadan, hastane ,tahlil,doğum,bez ,o, bu derken en güzel zamanları stresle gecirecek.Sen çalış ben bakarım diyen , çocuğunuzla geçirmeniz gereken zamanları size mahrum eden o çok sevdiğiniz minnoş adamı boğmak istediğinizde ne demek istediğimizi anlayacak.Gercekler suratiniza Osmanlı tokadı attığında sorumlu, çalışkan bir eş bulmanın önemini anlayacaksınız.

Tabii ki. Onlar tamamen mecburiyetten yaptı.Buradaki durum çok farklı. Bir de kadının karnı burnundaydı adam işsiz kaldığında. Planlayamadılar başka türlü.

Mesajlarınızdan anladığım kadarıyla daha yedi aylık evlisiniz ve çocuğu isteyerek bunun için uğraş vererek yapmışsınız.
Neden bu kadar acele ettiniz? Yaşınız mı çok ileri ya da başka bir sorun mu vardı bilmiyorum ama her şey güllük gülistanlık olsa bile yedi aylık evlilik çok çok kısa süre bebek kararı almak için. Maddi manevi sorun olmasa bile çok kısa önce bir evliliği yaşayıp birbirinizi aynı evin içinde biraz görseydiniz.

Olan olmuş artık bu saatten sonra acilen ne iş olursa bulup yapmaktan başka çaresi yok eşinizin gerekirse ailesini ya da sözünü dinlediği bir büyüğünü araya sokun o konuşsun. Ben bebeğe bakarım demekle olmuyor öyle rahata iyice alışmış sorumluluk almaktan bir haber adam çocuğa ne kadar bakacak? Siz işteyken eve arkadaşlarını çağırıp çocuğu ihmal etmeyeceğine dair garantiniz var mı? Belli yaşa kadar ekran görmemesi gerek çocuğun yoksa bazı çocuklarda sıkıntıları büyük oluyor dara gelince tv tablet karşısına koymayacağı ne belli? Ek gıdasına bilişsel gelişimine sizin gibi dikkat edebilecek mi?
Bu sorular uzaaaar gider.

Önceden çalışıyordu. Son 6 aydır böyle.

Birdenbire olmadığını anladık, boşuna uğraşmayın. Gayet planlayarak yapmışsınız. Büyük ihtimalle bebek yola çıkınca adam değişecek diye düşündünüz. Bu ülkede kaç kişi eğitimini aldığı işi yapıyor ki artık? Marketler sürekli personel arıyor. Kargo-getir gibi yerler de öyle. Asgari ücret alsa bile idare edersiniz.

Tabii ki. Onlar tamamen mecburiyetten yaptı.Buradaki durum çok farklı. Bir de kadının karnı burnundaydı adam işsiz kaldığında. Planlayamadılar başka türlü.
ya kadının işi iyidir, bıraksa karyeri sekteye uğrayacaktır
adam da çocuğa bakacak ev işini yapacak bir adamdır
erkek de çocuk bakabilir, ben buna karşı bir insan değilim

hatta bence ara ara kadın ara ara erkek işten uzaklaşmalı, mesela dönüşümlü bakmalılar

ama bu ülkede kadın erkek rolleri daha keskin
erkekler toplumsal baskı görür, stay-at-home dad kavramımız yok
kaldı ki bu kadın da böyle bir dünya hayal etmediydim diyor yani buna uygun değil aslında kafa yapısı

e o zaman neden bebek anlamadı ki ben

ben bebege bakarim derken kendisi bebek bakacak siz calisacaksiniz oyle mi
Karisina cocuguna bakmayacakti neden evlendi
Siz evin erkegi o da hanimi olmus
Asla kabul etmeyin
aslinda cok seyler soylemek istiyorum da buyuk konusurumda basima gelir diye soyleyemiyorum
acayip sinirlendim
haydin kalin saglicakla vesselam

Evet kesinlikle. O kadar da güzel büyüttüler ki çocuğu. Bazı şeyleri çok ezbere yaşıyoruz.

Evlenmeden önce bu durumu biliyordunuz. Evlendikten sonra her şeyin güllük gülistanlık olmasını bekleyemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…