Ben bu adamdan iyice soğudum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burda karar tamamen sizin. Ama çocuklardan ziyade kendinizi düşünmeniz gerekiyor. Sonuçta sevmediğiniz size değer vermeyen biriyle nereye kadar yaşayacaksınız. Önce siz mutlu olun sonra çocuklarınızı mutlu edin

Kimseyle atışmak istemediğim için genel bir cevap yazıyorum. Hanımlar hayat 3 günde alınacak kararlarla yön bulmuyor. Benim geçen hafta açtığım konuyla 20 yıllık evlilikte aynı şeyleri yaşamışım gibi davranmanızın bir anlamı yok. Eğer öyle olsaydı bu evlilik 20 yıl sürmezdi. Birileri dertleşmek, fikir almak istediğinde bu sizin fikirlerinize uyacağı anlamına gelmiyor. Bugün konu açmış, yarın boşansın anlamına da gelmiyor. Her insanın hayat standartları, kendine göre bir planı var. Haliyle sizin laf sokar gibi verdiğiniz cevaplar o insanı etkilemez, sadece size karşı önyargılı davranmasına sebep olur. Ortada 20 yıllık evlilik ve 3 çocuk varken henüz yaşanmamış şeylerden yani ihtimallerden bahsedilirken tabii ki büyük kararlar alınamaz. Ben şimdi taşınacağım, taşındıktan sonra değişen hiçbir şey olmazsa gereken neyse onu yapacağım. Bu kadar basit.

Ayrıca konu sahiplerine cevap verirken mümkünse onun verdiği bütün cevapları okuyun. Üstelik yukarıda kim ne yazdı seçeneğinden sadece o kişinin cevaplarını görüp okuyabilirsiniz. Ondan sonra sen buna cevap vermemişsin. Aa sen şu konuda kararsız görünüyorsun diyerek anlamsız bir kargaşaya düşmeyin.

Sonuç olarak; herkesin hayatına kimse karışamaz.

Ben sizin bu atanma meselelerinden önceki konularınızda da eşinizle pek iyi olmadığınızı hatırlıyorum sanki. Hep maddi problemler vardı ve eşiniz bana biraz duygusal zeka olarak gerideymiş izlenimi veriyordu. Evlenmeden önce pek sevgilisi flörtü falan olmamış biri gibi sanki. Bir saygı eksikliği seziyordum çift taraflı. Belli bir düzeniniz var çocuklar falan ama aranızda uyum yok. Eşiniz tutumlu falan ama bu ilişkinin dominant karakteri sizsiniz bence. O daha tecrübesiz ve bir şeylerin altından kalkamayacak düz biri izlenimi veriyor. Artık atanıp rahata kavuşunca da yeni yeni meraklar içine girmiş. Para falan asla göndermeyin zaten aşırı mantıksız bir talep o. Gittikten sonra bana zaten aranızdaki iletişim giderek azalacakmış gibi geliyor

Boşanıp bosanmamaniz kimseyi alakadar etmez de. İlişki durumunuz ayniyken niye aynı adam hakkında tekrar konu açtıniz onu söylüyoruz. Ne yazacak insanlar? Zaten o konunuz ilgi gördü. Ya gider bosanirsiniz ya da yok bosanmayacagim deyip ona göre bir strateji oluşturursunuz da. Asıl kargaşaya düşen sizsiniz. İlişki durumunuz, konumunuz ayni hoşunuza gitti galiba bu durum. Bir de bize brifing vereceğinize üç kuruş paranıza göz diken adamlara brifing verseniz keşke!

Bu merak ettiklerinize cevap verdim. Önce okuyun ve doğru anlayın. Sonra yorum yapın, emir vermek haddinize değil.

Sevilmemiş ve saygı duyulmayan bir kadın olarak yaşamışsın ve muhtemelen öyle de öleceksin. Boşa gitmiş bir hayat işte. Sen sanal birisin bizi zerre ilgilendirmez başına gelenler. Ama bu gerçeği de bir düşün yek bir hayatın var 20 yılı boşa gitmiş muhtemelen devamı da öyle gidecek

Sizi eski nickinizden beri biliyorum ve okuduğum birkaç konunuzdan sonra bunları yazan siz misiniz ? Yoksa hesabınızı başka birisi mi kullanıyor inanın anlayamıyorum.

Siteye yeni üye olduğum dönemlerde çok gözüme çarpan bir üyeydiniz ve sanırım daha aktiftiniz sitede.

O zamanlar ki hakkınızda olan düşüncemle şu anki bambaşka.

Eski siz kendini ezdirmeyen, çok kolay rest çekebilen, herkese durması gereken yeri bildiren siz iken ( en azından yorumlarınızdan aklımda öyle kalmış ) Şimdiki siz kusura bakmayın ama çok pasif, ezilen, özsaygısı, kendine ait bir duruşu olmayan biri gibi görünüyorsunuz gözüme ve ben buna çok şaşırdım.

Lütfen son açtığınız konularınızı dışardan yabancı bir göz olarak okuyun ve kendinizi neye dönüştürdüğünüzü bir görün.

Ama derseniz ki aslında ben hep buydum ama yansıttığım farklıydı o zaman en azından yansıttığınız o güçlü karakterden feyz alın derim.

Ben hala aynıyım fakat düşünmem gereken 3 çocuk var. Sıfırdan bir hayat kurmak üzereyim. Bilmediğim bir şehirde, deneyimlemediğim bir hayata atılırken korkakça değil 4 kişilik düşünmek zorunda olduğum için daha dikkatli adım atmaya çalışıyorum.
Bugüne kadar tüm derdim kendi aile üyelerimdi. Daha doğrusu onların benimle derdi vardı. En azından eşim var çocuklarım var diye hayat daha katlanır haldeydi. Şimdi ise son 3-4 senedir tanıyamadığım kadar değişen bir eş, atanınca asgari ücretin üstünde kazandığı için saçmalamakta sınır tanımayan bir eş ve hiçbir şekilde hayatta kimseden destek almadan üç çocuğa dair planlar yaparak yeni bir dönem oturtmaya çalışan ben.
Her şeyi sırayla yapıyorum, acelem yok. Herkesi layık olduğu yere göndereceğim. Neden hızlı kararlar almak zorunda olayım?

Son düzenleme:
Ben sürekli aynı kişi hakkında konu acanlari anlamiyorum. İşte bir sürü insan diyeceğini dedi. Niye yeni konu?
Siz pasifiniz, boşanıp falan da etmezsiniz. Buraya yazıp yazıp rahatlama.
Burasının amacı zaten rahatlamak değil mi nasıl bi mahsuru var siz de yeni dertler okuyup rahatlamak istiyorsunuz o zaman paralel olarak

Aslında size söylemek istediğim illa boşanın değildi.

Boşanırsınız, boşanmazsınız o karar size ait.

Söylemek istediğim eşiniz sizin adınıza hiç çekinmeden kararlar alıyor, sizi nasıl kırdığının o kadar farkında değil, o kadar umursamaz ki annesini kardeşini anlaşamadığınızı bildiği halde sizin ne istediğinizi ne düşündüğünüzü umursamadan yanınıza gönderme planı yapıyor ve bu doğrultuda hareket ediyor. Üstüne hiçbir şey yokmuş gibi sevişmek istiyor.

Sizin elinizde para tutamayacağınızı düşünüp ver bana ben biriktiririm diyerek sizi aklınca saf, iş beceremez olarak görüyor. Çocuklarınızın sadece makarnayla 3 yıl boyunca doyabileceğini ön görüp adeta oyuncak bebek muamelesi yapıyor. Ve bunları sizi asla kaybetme korkusu olmadan, sizden çekinmeden yapabiliyor. Dik duruş, özsaygı ve herkese durması gereken yeri bildiren siz derken bunları kastetmiştim.

Kendimi sizin yerinize koyduğumda size de hak veriyorum elbette.

Nasıl bir şaşırmışlık, hayal kırıklığı yaşadığınızı az çok tahmin edebiliyorum.

Yalnızca şunu söylemek isterim ki, yeni girdiği ortamda oranın kabına göre şekil alan, biraz para görünce 180 derece huy değiştiren bir eşle nereye kadar sabredersiniz bilemem ama bildiğim şey eşiniz sizi hak etmiyor. Sabrınızı, fedakarlığınızı, kanaatkarlığınızı hiç hak etmiyor.

Umarım bu uzaklık iki tarafa da yararlı olur. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Yeni görev yerinizde size başarılar dilerim. Umarım çocuklarınızla çok mutlu olursunuz.

Çok teşekkür ederim.

Siz özel sektörde çalışırken maaşınızı eşinize mi veriyordunuz belki ondan o zamanlar sesi çıkmıyordur

Güncellemeyi vicdan yapmamak, yaşattıklarını unutmamak için yapıyorum:

Kocam olacak adam iyice çirkinleşti. Sex yoksa sana para vermem. Sevişmezsen sana verdiğim kredi kartlarını kapatırım, şifreleri değiştiririm kullanamazsın gibi cümleler kuruyor. En son eşya falan vermem, bomboş git dedi. Nevrim döndü. Al hepsini başına çal, ne lazımsa ben alırım dedim. Bir sürü laf saydım. Utandı mı? Sanmam. Geri adım attı ama ne fayda. Benim için bitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…