• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu adamla napcam ya

Kızlar dünden beri siteye aktif üyeyim ve sonunda sohbet edecek insanlar bulduğum için çok mutluyum hiç konuşmayan benimle hiç ilgilenmeyen eşim bana akşam saatlerinde benimle hiç ilgilenmiyosun dedi lapyobu elimden almaya kalktı. Ben de sinirlendim. Hiç muhatap olmdan devam etti. Sonrada vay kaynanm vay ı izledi. Etme bulma dünyası. çok mutsuzmuş

Hakkını koruyamayan,eşini savunamayan, doğruları,sınırları,net çizgileri,
katı duruşu olmayan adama saygı duyamaz insan..:ssz:

Saygı duyamadığı adamı da bir zaman sever ama azalarak ölür her şey..

Daha kötüsü de var bunun..
Erkekliği,katı duruşu sadece sanaysa, sana aslan kesiliyor da limona elma diyen babasına
gık demiyorsa, süt dökmüş kedi gibi oturup sana da sus diyorsa ve bunun adına
saygı diyorsa..

Elde,avuçta kocaman bir hayal kırıklığı kalır.
İnsanın aklında hep boşanma düşüncesi ile geçen günler..
Keşkeler,acabalar.. İnsan şu dönemde delirmiyorsa korkmasın daha da delirmez... :)

Allah yardımcımız olsun toptan..:ssz:

sen hiç bunları düşünme.okumuş,pırıl pırıl öğretmen olmuşsun.Allahın izniyle kpssyide kazanacaksın.çalışmaya başlayınca bu asalak aileden kurtulacaksın.kadının tek başına evden çıkmasına günah deyip dini kendi çıkarları için kullanıyorlar.üç beş cahil biraraya gelip fetva veriyor.kadın okumaz,çalışmaz,ailesinin yanına gidemez,sokağa tek başına çıkamaz,...bunlar kölelik demek.sen çalışmaya başlayınca paranı elinden aldıkları yetmiyormuş gibi bir de çalışıyorsun diye eşini de dolduracaklar.gelinleri okutmama nedenleri de hakkını arayamasın,parası olmasın ki her türlü eziyeti çekmek zorunda kalsın diye.kendini birazcık seviyorsan sınavı bir an önce kazan ve atan kardeş.kötü bir evlilik yaptın diye tüm hayatını mahvetme.baban senin canın.seni destekleyecektir.sevgiler.

ben çok özgürlükçü bir kadınım eşim hayatta sesini çıkaramaz. O yüzden 6 aylık evliyiz her günü kavgayla geçti.
Evlendiğimiz gün ailesinin evi çok kalabalık olduğu için otele gitcekdik. Babası amcası bunu köşeye sıkıştıryolar sen nasıl otele gidersin hani borcunuz vardı diye. Onları ne ilgilendiriyo. Bu da gelmiş bana bunları söyleyip gitmeyelim diye. Ben de yıktım döktüm ortalığı.kim daha çok dişini gösterrse onun dediği oluyo. Babası kredi çektirip 50milyarlık arbayı aldırıyo ben bişey istesem olay oluyo

Anlamadığım o günah bu günah ama kredi çekmek???????????
Hey yavrum heyyyyyyy

hakkını koruyamayan,eşini savunamayan, doğruları,sınırları,net çizgileri,
katı duruşu olmayan adama saygı duyamaz insan..:ssz:

Saygı duyamadığı adamı da bir zaman sever ama azalarak ölür her şey..

Daha kötüsü de var bunun..
Erkekliği,katı duruşu sadece sanaysa, sana aslan kesiliyor da limona elma diyen babasına
gık demiyorsa, süt dökmüş kedi gibi oturup sana da sus diyorsa ve bunun adına
saygı diyorsa..

Elde,avuçta kocaman bir hayal kırıklığı kalır.
Insanın aklında hep boşanma düşüncesi ile geçen günler..
Keşkeler,acabalar.. Insan şu dönemde delirmiyorsa korkmasın daha da delirmez... :)

allah yardımcımız olsun toptan..:ssz:

tamda bizim evliliğimizi anlattın cnm

anlamadığım o günah bu günah ama kredi çekmek???????????
Hey yavrum heyyyyyyy

ben zaten bunu krediye töbe ettirene kadar neler çektm onu yapmıyo artk çok şükür. En son nişanlıyken çektiler odaya abisi babası amcann borcuna kredi çek diye 20 milyar hayır dedi. Sonrada bana surak asıyo. Gidip babasının gönlünü alıyo. Emirleri yerine gelmedi ya.

okurken içim şişti valla allah sabır versın ama onlarda masallah bızde boyle dıye bugun o calıssın parasını yıyelım bıgun bu calıssın ohh keyfe bak ınsanlar adetlerı torelerı resmen ısısne geldıgı gıbı adet töre dıye adlandırıo buna sınır oluyorum valla esın oyle yetısmıs olabılır ama senın hayatın degıl bu kusura bakma saygısızlıksada saygısızlık babası annesı nederse ver agızlarının payını esın bısey dersede senın yapamadıgını yapıom dersın okumussun edebıyat ogretmenı olcam dıyosun ya baktın duzelmıo ayrıl allahın askına bune ya o günah bu gunah ama bırının omuzlarına yıkmak butun sorumlulugu gunah degıl vay bee sen bı yanlıs yapsanda sana esın karısabılır onlar degıl ezdırme kendını okuda calısta ıstedıgını yap oyle ınsanlar ıcın bunu deler sunu derler dıye kafaya bıle takmaya degmez

zaten ben de hiç susmuyorum bi amcalarının hanımı var öğretmen kadını 40milyar borca kefil etmişler ödetiyolar evine koymuyo bunları. Bi amcasının gelini sınıf öğretmeniydi kendi aralrında imam nikahı kıyıp evlenmiş. Hamile kalmış. Ailesinin haberi yok kaçıp gelmek zornda kalmş. Ailesylearayı düzeltr düzeltmez boşandı. Kadını evden dışarı çıkarmıyolardı.

kadina degerin dogu yada bati kültürüyle ne gibi bi ilgisi var anlayamadim...
Bende 7 sülaleden doguluyum arkadaslarim cevremin yüzde 80 ini doguludur...
Tr de yada burda (almanya) hic fark etmiyor...
Bilincli insan her yerde böyledir. Ben cok batilida tanirim sözde! Verdikleri degeri de coook iyi görürüm gördükce de insanligimdan utanirim ama hic bi zaman da aaa bu bati da ki insanlarda nasil bi kültür var demedim demem de ...
Sizin esinizin ailesi yada baskalari dogulu ve kültürleri böyle diye herkesi ayni kefeye koyamayiz...
Benim geldigim yerde doguda ! Kadina deger verilir,bas taci yapilir biz böyle gördük.
Deger vermeyenlerde vardi tabi ama kendi insanliklari, karakterleri, hayata bakislari, hatalari yada dogrulari ...
Bunun dogusu yada batisi olmaz ... Ben bi dogulu olarak bu dediginizi kesinlikle kabullenmiyorum...

istisnalar kaideyi bozmaz cnm ben kayseriliym çok cömert insanlarıda vardır ama geneli cimri diye tanınır. çoğunluğun durumunu kastettm hepsi için asla öyle diyemem

istisnalar kaideyi bozmaz cnm ben kayseriliym çok cömert insanlarıda vardır ama geneli cimri diye tanınır. çoğunluğun durumunu kastettm hepsi için asla öyle diyemem

Bence bu ön yargilari kirmak gerek...
Birileri icin yakistirma yaparken diger insanlari da öyledirler diye tanimadan yargilamamak gerek...

Son düzenleme:
ben 1 yıllık evliyim 3 sene flörtün ardından evlendik; evlilikte kadının rolünün inanılmaz büyük olduğunu düşünüyorum. Sen onun karısısın daha ötesi yok bence işyerinden sonra en çok seni görmüo mu o insanları ise en fazla günde bir kaç saat yavas yavas beynine işlemek gerek bence. Bu yasadıklarını ben yasamadım ama babam aynı bole anneme yasatmıs saolsun.annem naptı 30 sene gecti hala bagırıp cagırıp kendinden soğutuo solediği lafı da dinlettiremiyor tabe.
hiç ole dırdırcı kadın olmadan yavas yavas tatlı kocanın beynini yıkayıp kendine çekmen lazım yoksa bole hep sen üzülürsün.kolay olucak mı hayır tabe.allah sıralı olüm versin ama insanın bi yaştan sonra yanında sadece kocası-karısı ve evlatları kalıo ona bunu hissettir ama sakın bağırıp çağırıp solenerek yapma yoksa istemediğin insanlara daha çok itmiş olursun.

Back
X