Ben bu anksiyete belasından kurulacak miyim.

Sizde de mi sosyal fobi anksiyete rahatsızlığı var. İlacsiz yaşamak istiyorum bende sadece 6 ay bıraktım ama daha beter halde geri döndüm
Bende panik atakla basladi ve ilerledi .Evden cikamayacak duruma gelmistim.Her seyden korkuyordum, insanlarla konusmak istemiyordum .Cok zor seyler yasadim am cok sukur ilacsiz idare edecek hale geldim.

İlaç çok fayda ediyor ama zamanla bağımlılık yapıyor bilemiyorum ben yıllardır kullanıyorum bırakmaya kalktığım da da daha beter geri dönüyorum. Biraz kaygımı alıyor ama oda tam yetmiyor yani sosyal anksiyetem hemen hemen hep mevcut ama bunu geleceğe taşımiyorum zindan ederdim hayatı kendimi dipsiz kuyular da yapayalnız hissederdim . Ilac en azından seratonin salgıladığı için bir tık mutlu olabiliyorum. Dr lâ görüşmelisin uzman yardımı şart

Bende maneviyata yonelerek atlattigima inaniyorum.
Bende panik atakla basladi ve ilerledi .Evden cikamayacak duruma gelmistim.Her seyden korkuyordum, insanlarla konusmak istemiyordum .Cok zor seyler yasadim am cok sukur ilacsiz idare edecek hale geldim.

Bende maneviyata yonelerek atlattigima inaniyorum.

Psikoterapi düşünmeye başladım şu an kökten çözmek için. Size verdiğim tavsiyeler bana iyi geliyor . Öneririm ...

Terapilerin, antidepresanların yanı sıra size kundalini yogayı şiddetle tavsiye ediyorum. İlla bir merkeze vs gitmek zorunda bile değilsiniz. Youtube a Kundalini yoga yazsanız bile pek çok set ve kaynak var, kitaplar var.Hatta ingilizceniz varsa daha çok ve çeşitli setlere ulaşabilirsiniz. İnanılmaz faydalı.

Bende 5 sene ilaç kullandım ailevi problemlerden sonra olmuştu. Evlenince bıraktım ilacı.Rutinim bozulunca yine anksiyete geliyor. Bende uyku bozukluğu yapıyor eşimi uyandırıyorum o sırada çok korkuyorum. O beni sakinleştiriyor.Mesela ufak olayları kafamda kocaman yapıp kendimi paralıyorum Ama ilaç çözüm değil ben çok zor bırakabildim. Bu hastalıkla yaşamayı öğrendim artık eskisi kadar zorlamıyor oyüzden. Geçmiş gibi görünüyor en ufak sıkıntıda hortluyor pis hastalık geçmiş olsun

Terapi desteği alın çok faydasını görürsünuz. Özellikle Bilişsel davranışçı terapi çalışan bir Terapist size yardımcı olur

Öncelikle geçmiş olsun. Bana da 2 ay önce bizzat babam tarafından yaygın "anksiyetik bozukluk" teşhisi konuldu.. babam nöroloji doktoru olduğu için beni aynı zamanda da aile dostumuz olan bir psikiyatra yönlendirdi ve evet o da ben de "yaygın anksiyetik bozukluk" olduğuna kanaat getirdi ve günde bir tane yatmadan önce içmem için antidepresan ilaç yazdı..

İlacı kullanmaya başladıktan sonra ilk 3-5 gün çok güzel uyudum gerçekten.. oh be tek ihtiyacım olan buymuş dememe kalmadı 2 gün sonra yine anksiyete krizi geçirdim :/

Yalnız benim anksiyete durumum sosyal fobi şeklinde değil.. aksine dışarı çıkmak, insanlarla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor, anksiyeteme de.. bu yaz çok tatil yaptım mesela sırf bu yüzden..

Benim anksiyete şeklim; "birazdan kötü bir şey olacak kesin" şeklinde cereyan ediyor. Yani aslında saçma sapan olan bir ayrıntıyı kendime tehdit olarak görüyorum ve kafamda felaket senaryoları oluşuyor.. saçma sapan olduğunu biliyorum ama bununla baş edemiyorum.. bir de hastalık hastasıyım ben; başım ağrısa beyin kanaması mı geçiriyorum acaba diye düşünüp hemen MR çekin bana triplerine girip kendimi hastahanelere atıyorum ağlaya sızlaya.. spor yapıyorum omzum ağrıyor omzum çıktı kesin diyip kendimi fiziki tedavicilerin kapısında buluyorum.. yani inanın aldığım maaşın yarısını her ay hastanelere gömüyorum maddi açıdan da sıkıntı yaşıyorum zaman zaman ki 29 yaşımda uzun bir aradan sonra ilk kez geçen ay babamdan para istemek zorunda kaldım düşünün.. :/

Yani özetle kızlar; yaklaşık 2 ay önce konulan "anksiyetik bozukluk" teşhisi için verilen ilaç hiçbir işe yaramıyor çünkü ben yine ara ara yaşıyorum o sinir krizlerini.. özellikle regl dönemlerime yakın daha çok yaşıyorum hatta bu durumu. Bu ilaçları uzun süre kullanınca mı sonuç veriyor ki acaba???

yeni teşhis konulmuş biri olarak tecrübeli hastadaşlarımın tavsiyelerine açığım..

Bu ve benzeri hastaliklari tetikleyen bir durum olabilir birinden dinlemistim psikoterapide cikmis babasiydi sanirim vefat ettiginde aglayamamismi oyle birseydi iste sonra buna benzer hastaligin sebebinin bu oldugu anlasilmisti cok gecmis olsun ama bazi kitaplar var okuyabilirsiniz ayrica tevekkul edin birde vesveseyi bir arastirin derim

Ben 8 sene kullandim 5 sene once de ilaclari biraktim.Gecmiyor arada oluyor ama artik kendimi , dusuncelerimi kontrol edebiliyorum ilacsiz atlatiyorum.Cok zor biliyorum ben biraz kendimden kotusunu dusunerek sukrederek kendimi rahatlatiyorum.Korku anindada bir sey ola caksa zaten oluyor onune gecemezsin kendine gel diyorum .Yani kendimle konusup sakinlestirmeyi ogrendim.O an tevekkul ediyorum sakinlesiyorum .Ilk bir kac dakikayi atlattigimda zaten rahatlamaya basliyorum.Benimki panik atakla basliyor arkasindan korkular geliyor.

Bende babam vefat ettiginde aglayamamistim.Arkasindan hamileyken annemi kaybetmistim .Dogumdan sonrada ortaya cikti .Cok zor gunlerdi.Su an o zamana gore cok iyiyim.

Ama ilaç ben de gerçekten işe yaramıyor ya.. yani ne aksiyete halimi geçiriyor ne beni sakinleştiriyor ne de uyutuyor.. Bugün öğleden sonra tekrar doktorla randevum var. İlacımı değiştirmesini isteyeceğim.. bakalım umarım sistematik bir tedaviyle kurtulabilirim şu sinir harbi ruh halimden.. neyse ki ara ara yaşıyoruz bu ruh halini, ya bir de sürekli olsaydı :/

Çok geçmiş olsun bu arada..

Ben yazicaktim siz soylemissiniz
.Her ilac iyi gelmiyor doktorunuza soyleyin.Banada bazilari iyi gelmemisti.Tedavi suresince ilaclarinizi duzenli kullanin .Birakirkende doktor gozetiminde birakin.Kendiniz birakirsaniz tekrar basa donersiniz.Ben yaptim biliyorum, iyi hissettigimde kafama gore biraktim .Daha kotu oldum.Siz durumunuzu doktorunuzla paylastikca zaten ilaclarin dozunu azalticaktir.

aynı hastalığı paylaşıyoruz. ben de 1 aydır bu hastalığın pençesindeyim. geçen ay tatile çıktık. 1 yıldır beklediğim tatildi. uzun süre yolculuktan sonra bişeyler yedik. tabi uzun süre açlık olunca yüklendik. o da kalbimi sıkıştırdı. ben kalp krizi geçiriyorum diye ortalığı birbirine kattım. bilmediğimiz şehirde hastanelerde geçti tatilim. gelince hemen psikiyatra gittim. sakın dr dr gezme dedi. yenicez bu hastalığı falan diye moral verdi. 2 ilaç kullanıyorum. biri antidepresan biri de iştah açıcı uyku yapıcı. bunu gece alıyorum. kardiyoloğa da gittim yine de . turp gibiyim yenicez inanıyorum. sen de inan.

Yaklasik 4 yıldır anksiyetesi olan biri olarak konuşuyorum. Bende de sosyal fobi yok ve ben buyuk oranda yendim.

Disari cikmak sevecegim isler yapmak iyi geliyor ama aslinda isin ozu stresli olmamak ve kendini telkin etmek bunun normal olmadığıyla aslinda boyle bir sey olmayacagina.

Ne kadar iyilestik dersek diyelim ne zaman asiri stres altina gireceğim bir is olsa anksiyetem hortlar. Tamamen gecirmeye calismak yerine yasanabilir duzeye getirmek lazim. Bunu da en guzel her kriz tuttuğunda kendimi telkin ederek ve ustune giderek yaptim. Çünkü turkiye gibi bir ulkede biraz anksiyete iyidir insani tedbirli kilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…