Ben bu dili anlamıyorum diyenler...

Arkadaşlar ben yanlış anlaşıldım galiba almam ,vermem demiyorum hani okul kuralları vardır uygun bir dille uysun isterim, sevdiği grup falan hadi onu geçiyorum, telefon konusu evdeki yedek teli kullanıyor ihtiyaç halinde ama bu sene lgs ye girdiği içinzamanını iyi degerlendirsin istedik... çok daha iyi bir okulda devam edebilirdi ama en iyi arkadaşından ayrılmak istemediği için sağlık meslek lisesi tercih etti... İtiraf edeyim farklı zevkleri vardır hayvanseverdir kediler köpekler besliyor hergun ... mama sponsorları buldu dedesi, dayısı komsular falan...tavukları var 3 adet ... çiçekler dikiyor tohumlar ekiyor ,en son semizotu ekti mesela..arkadaş ortamı gidip hamburger pizza yemek ve dolaşıp eve gelmek...
Asla üzmek istemiyorum onu zaten....netten herseyi alıyor genelde ama bana danışmadan almaz...
Ben lisede öğretmenlik yapıyorum. Öğrencilerimizin geneli böyle. Kurallara uymak istemiyorlar.kirmadan üzmeden yanında olun.
Ama şu bir gerçek kontrol edildiklerini anne ve babaları tarafından takipleri yapılan öğrenciler daha disiplinli ,düzenli ve denetimli oluyorlar. Çok baskı kurmadan hissettirmeden arada yollayın derim.
Bu endişelerini çoğu velimizde var.donemsel problemler yani

Arkadaşlar ben yanlış anlaşıldım galiba almam ,vermem demiyorum hani okul kuralları vardır uygun bir dille uysun isterim, sevdiği grup falan hadi onu geçiyorum, telefon konusu evdeki yedek teli kullanıyor ihtiyaç halinde ama bu sene lgs ye girdiği içinzamanını iyi degerlendirsin istedik... çok daha iyi bir okulda devam edebilirdi ama en iyi arkadaşından ayrılmak istemediği için sağlık meslek lisesi tercih etti... İtiraf edeyim farklı zevkleri vardır hayvanseverdir kediler köpekler besliyor hergun ... mama sponsorları buldu dedesi, dayısı komsular falan...tavukları var 3 adet ... çiçekler dikiyor tohumlar ekiyor ,en son semizotu ekti mesela..arkadaş ortamı gidip hamburger pizza yemek ve dolaşıp eve gelmek...
Asla üzmek istemiyorum onu zaten....netten herseyi alıyor genelde ama bana danışmadan almaz...
Yok yok alacağınızı biliyoruz 🙏
Evlat söz konusu olunca çok hassas olmaya başladım
Sağlığı olsun da
Aman iyi olsun da
Yeter ki sağlıklı olsun da diye diye geziyorum şuan

O yüzden alın geçin dedim ben🙏

(İleride senin saçını basini yolarim moduna evrilirim ben zaten)

Gülçin'i kimse tutmazdı bizde sizde de öyle miydiniz ya? Böyle sınıftaki birkaç tiki kız koreografi falan hazırlamışız ama Gülçin olacak olanı bulamıyoduk :KK70:
Inanamiyorum, nasil oluyordu tüm Türkiye ergen kızları olarak aynı şeyleri yapiyorduk birbirimizden habersiz?😁

Tokio Hotel de gördüm yukarıda bizde de vardı. Ben Tom'cuydum gerçi Team Tom Forever 😂😂
Ben kapali bir kültürde büyüdüm. Üyelerinden birinin ojeli, marjinal tarzı hoş karşılanmazdı. Duvara bir erkek posteri astım diye bile din elden gideyah oldu. 🤣🤣

14 yaşındaki kızım bu sene lise bir ,hazırlık yapıyoruz sözde ,çanta forma vs
Forma alttan pantolon dar paça olsa nolurmuş
Çanta bilmem hangi memlekette BTS grup varmış kalemlik suluk dahil bts olsunmuş (Bi bakayım dedim gruba sözde hepsi erkek ayy hepsi kıza benziyor fazla güzel adamlar tabi bebek gibi suratlar)
Çanta en fazla 2 gözlü olacakmış bu arada liseye gidenler fazla kitap defter götürmüyormuş...(bu kısım beni benden alıyor zaten)
Telefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış ( nerelere gideyim)...
Anlayan varsa anlatsın bana birileri gözünüzü seveyim... şuan seyirci konumundayım...susma hakkımı kullanıyorum..
Çocuğunuza liseye geçene kadar telefon almamanız bana daha ilginç geldi. Kız kendi arkadaşlarına uyum sağlamak özgürce istediklerini almak istiyor. Baskı yapmayın.

Müdür izin veriyor mu peki dar paçaya? Vermiyorsa tabi sıkıntı er geç hoca yenisini aldırtır bizde de kısa etek uzun etek muhabbetiyle yenisini aldırtırlardı :KK70: Ya da maddi açıdan zorlamazsa sizi şuan fiyatları en durumda hiç bilmiyorum genişin yanında dar alırsınız arada giymesi için. Bu arada etek giymiyorlar mı? Bi ara şort etekli formalar görmüştüm bi okulda çok güzeldi gerçekten ne eteğin kalkma durumu var ne pantolonla kızlar sıkılıyordu ben gayet başarılı bulmuştum o formaları.
Tayta izin veren hiö görmedim. Ama çoğu okulda dar paçaya izin veriliyor. Genelde okul eteği seçeneği de oluyor.

Amaaan annesi gençlik işte her devirde aynıdır. Annem 74 doğumlu, Küçük Emrah'a aşıkmış mesela eskiden. Posterler, kasetler gırla... Biz de özenirdik bizim zamanımızda tozluk vardı mesela bacaklara giyilen, converse ile birlikte. Telefonlar Nokia ama en son çıkanından olunca bir başka havalı 🤭 Saçlarımızı ütülerdik, şimdi kızım yapsa saçları yandı diye oturur ağlarım herhalde 🥲 Tost saç da çok modaydı. Çanta ya tek omuz olacak ya da defterler elde taşınacak 😂 Neler neler... 30 yaşına geldim hala o dönemden bir şeyler görünce heyecanlanırım. Heves varken takılsın zaten birkaç seneye hiçbiri kalmayacak, büyüyecek. Her şey zamanında keyifli 😊 Kendine ve size bir zararı olmadığı sürece tabi, ama istediği şeylerde çok olumsuz bir şey yok bana kalırsa. Klasik ergenlik dönemi işte...

Annem de telefon konusunda sizin gibi katıydı, hatta liseye geçtiğimde tuşlu telefon kullanmamı istiyordu. Babam arkadaşlarının yanında mahçup olmasın diyip güzel bir telefon almıştı. Hiç unutmam o zamanki mutluluğumu🥲

Ergenlik dönemi zaten fazlasıyla sancılı bir dönem, kızınıza karşı daha anlayışlı olmalısınız. Çok uç istekleri olmadığı sürece kabul etmelisiniz.

14 yaşındaki kızım bu sene lise bir ,hazırlık yapıyoruz sözde ,çanta forma vs
Forma alttan pantolon dar paça olsa nolurmuş
Çanta bilmem hangi memlekette BTS grup varmış kalemlik suluk dahil bts olsunmuş (Bi bakayım dedim gruba sözde hepsi erkek ayy hepsi kıza benziyor fazla güzel adamlar tabi bebek gibi suratlar)
Çanta en fazla 2 gözlü olacakmış bu arada liseye gidenler fazla kitap defter götürmüyormuş...(bu kısım beni benden alıyor zaten)
Telefon sorunumuz var ki bu zamana kadar almadık gerek yok dedik ama aldığı telde eğer Bi arkadaşında bulunacaksa olmazmış ( nerelere gideyim)...
Anlayan varsa anlatsın bana birileri gözünüzü seveyim... şuan seyirci konumundayım...susma hakkımı kullanıyorum..
Lisede 13 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Tek verebileceğim tavsiye siz ona neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretin insanlık ve ahlaki olarak ve hayata dair bir bakış açısı geliştirmesine yardımcı olun.. sizin yazdiklarinzi geçici istekler. Bir kısmını yaparak onuda kusturmeyerek bu süreci atlatmaya çalışın. Zira size dedigim bakış açısını kazanan cocuk süreci daha sağlıklı atlatiyor. Kendini tanıyanve kendine guvenen genç kişi bir süre sonra baska kişilere bağımlı olmuyor. Kabul edilmek için diğer öğrencilerin istedigi saçma ve yanlış istekleri kabul etmiyor.

Çok şükür almakta sorunumuz yok .. ben geride kaldım... canım annemle aramızda hiç böyle durumlar yaşamadık ,iletişimde sıkıntı yok ama İstekler şelale...
Cunku bizim zamanimizda sosyal medya yoktu. Dunyada ne olup bitiyor ruhumuz duymazdi. Istedigi seyler zararli seyler degil bence. Sonucta buyuyor ve istekleri olabilir.

Çok şükür almakta sorunumuz yok .. ben geride kaldım... canım annemle aramızda hiç böyle durumlar yaşamadık ,iletişimde sıkıntı yok ama İstekler şelale...
simdikiler 5 yasindan 15 yasina kadar aynı ya.
bizde bugun ana sınıfı alışverisi yaptik onunda istekler şelale 😂
içinde hat olan konuşabilecegi akilli saat alacakmışım hele güccük hanıma bak dedim içimden😂

Ay Justin Bieber filan diyenler var. Kendim de Spice Girls, Backstreet boys diyerek ne kadar yasli oldugunu Fark ettirdiler 😂
Biz de ilkokulda spice girls olurduk saclarim kabarik diye beni mel b yaparlardi cok uzulurdum #irkciligahayirde 🤣🤣🤣 ortaokulda avril lavigne fani olup tshirt uzerine babamin kravatini takardim ahahah. Yani her gencin hayatinda oluyor boyle durumlar cok dertlenecek birsey yok.

Lise bire giden çocuğunuza suluk alıyor olmanız ve hatta kızınızın alışverişinizi yapmanız bana tuhaf geldi açıkçası. Ergenlik kimlik karmaşasının ve kendini bulmanın zamanıdır. Annesinin suluk aldığı bir ergen düşünemiyorum.
Ben on dört yaşındayken memleketten altı yüz km. uzağa lise okumaya gitmiştim iki valizimle.
Suluk kullanılıyor mu o yaşta ya?

Back
X