• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu doktorları hiç ANLAMIYORUM!!!!!

Bizim ülkemizde güvenirliğini yitirmiş kurumlardan biridir sağlık sektörü.
Şunu da unutmamak gerekir; o doktorlar da insan, tahlil sonuçlarını inceleyenler de insan ve bir günde onlarca kişiyle ilgileniyorlar.
Ayrıca devlet hastanelerinin kullandığı cihazlar nuh nebiden kalma.
Ben 3 ayrı hastanede çalışan hekime danışmadan, sağlığımla alakalı bir tedaviye başlamıyorum mesela.
Siz de alanında uzman başka bir doktora görünün derim.
Çoook teşekkür ederim çok sağolun aynen ben de sizin gibi yapacağım tekrar görüneceğim bir doktora

regliniz düzenliyse pkos olma ihtimaliniz düşük.

yumurtalıkta kist oluşumu pkos demek değildir direkt bana da aynı şeyi demişlerdi ama daha sonra birkaç profa sorunca esas diiikkat ettiklerinin regl düzeni olduğunu söyledi.

pkosluların regl düzeni baya bozuktur uzun süre regl olmazlar ara kanama olduğunu regl zannederler ve reglleri genelde sancısızdır yumurtlama olmadığı için

Oncelikle bu kadar kesin nasil konusuyorsunuz ,bilemedik,derdi olan insani yanlis yonlendiriyorsunuz ,
Pkonun herkesde belirtisi farkli ,bir ay bile adet duzensizligim olmadi ,cok genc donemim cok agriliydi ,
Elbetteki yumurtlamam vardi ,sadece yumurtalarin minik kistler doluydu ,
Agrili adet ve tuylenme icin doktora gitmemle kesfedildi ,durumum,
3 sene tedavi gordum ,agrim yok ,tuylenme bitti ,doktorun izniyle igneli epilasyon uygulandi ,
Pko nun teshis yontemi sadece ultrason degil,tahlil yapiliyor ,hormonal sonuclara gore teshis konuyor ve konmasi oldukca guc bir tani ,
Ultrasonun hangi gun cekildigi onemli ,yumurtlama yoksa zaten ultrasonla teshis koyamaz ,
Bu konuda arastirip uzman bir doktora gitmenizi oneririm,

Oncelikle bu kadar kesin nasil konusuyorsunuz ,bilemedik,derdi olan insani yanlis yonlendiriyorsunuz ,
Pkonun herkesde belirtisi farkli ,bir ay bile adet duzensizligim olmadi ,cok genc donemim cok agriliydi ,
3 sene tedavi gordum ,agrim yok ,tuylenme bitti ,doktorun izniyle igneli epilasyon uygulandi ,
Pko nun teshis yontemi sadece ultrason degil,tahlil yapiliyor ,hormonal sonuclara gore teshis konuyor ve konmasi oldukca guc bir tani ,
Ultrasonun hangi gun cekildigi onemli ,yumurtlama yoksa zaten ultrasonla teshis koyamaz ,
Ben de çok okudum araştırdım PCO yu lakin şöyle bir durum var.Bendeki bu tüylenme belli bir zaman sonra artan bir durum değil yani kendimi bildim bileli böyle - ki baba ve anne tarafımda tüy konusunda çok büyük sıkıntılar var.Fakat vücudumda abartılacak kadar tüylenme sorunu yok.Hormon tahlilleri yapıldı ilk doktor her şey normal dedi.Sanrım PCO da vücutta bir LH üstünlüğü oluyor hatta LH FSH hormonun yaklaşık 3 katı falan oluyor diye okumuştum.Fakat bendeki durumda ikisinin de değeri 8 civarında.Bir de benim regl dönemim ağrısız olur yani çok az bir sancı olur o kadar.Ben sadece tüylenme problemiyle gittim fakat bu tüylenme dediğim gibi sonradan meydana çıkan bir problem değildi küçüklüğümden beri hatta ergenlik öncesinden beri ben böyleyim.O yüzden hep genetik tipteki tüylenme olduğu düşünmüştüm.Ondan dolayı kafam çok karıştı.

benim bununla ilgili konum var
bende çok korkmuştum
ama meğerse testler yapılmadan sadece usg ile teşhis konulmazmış (konumda biri böyle yazmıştı)

ve her ay düzenli olanlarda olmazmış
başka doçent e gitmiştim test bile yapmadı birşeyin yok senin
demişti (usg ye bakmıştı)
devlet hastanesinde teşhis koyan (asistan doktordu, doktora söylemedim ama doktor meslektaşım neye göre dedi acaba demişti şu testler yapıldı mı dedi yok hap kullan dedi dedim asistan olmadığına emin misiniz demişti emindim asistandı ama bilmiyorum demiştim) hayır test yapmadan hap kullanamazsın senin birşeyin yok ama
için rahat etsin test yapalım demişti (ben yaptırmadım başka da gitmedim doktora hepsi değişik demiştim :) )

hemen korkmayın ;) 3. bir doktora gidin derim

benim bununla ilgili konum var
bende çok korkmuştum
ama meğerse testler yapılmadan sadece usg ile teşhis konulmazmış (konumda biri böyle yazmıştı)

ve her ay düzenli olanlarda olmazmış
başka doçent e gitmiştim test bile yapmadı birşeyin yok senin
demişti (usg ye bakmıştı)
devlet hastanesinde teşhis koyan (asistan doktordu, doktora söylemedim ama doktor meslektaşım neye göre dedi acaba demişti şu testler yapıldı mı dedi yok hap kullan dedi dedim asistan olmadığına emin misiniz demişti emindim asistandı ama bilmiyorum demiştim) hayır test yapmadan hap kullanamazsın senin birşeyin yok ama
için rahat etsin test yapalım demişti (ben yaptırmadım başka da gitmedim doktora hepsi değişik demiştim :) )

hemen korkmayın :KK66: 3. bir doktora gidin derim
Yaaaa çook rahatlattınız gerçekten çok teşekkür ederim.Ben de o kadar çok şey okudum ki PCOs hakkında kendimde tüylenme dışında bir belirti göremiyorum( ama zaten genetik olarak tüylenmeye yatkınlık var baba ve anne tarafından dolayı,sonradan meydana çıkan bir durum değil yani) Aynen dediğiniz gibi 3.doktora daha gideceğim.

yumurtalıkta kist oluşumu pkos demek değildir direkt bana da aynı şeyi demişlerdi ama daha sonra birkaç profa sorunca esas diiikkat ettiklerinin regl düzeni olduğunu söyledi.

pkosluların regl düzeni baya bozuktur uzun süre regl olmazlar ara kanama olduğunu regl zannederler ve reglleri genelde sancısızdır yumurtlama olmadığı için
Bana da pcos demişlerdi ama benim de adetlerim düzenli demek değilmiş. Ama ben de çok sivilce yapiyordu. Ben de o yüzden inanmistim. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Bana da pcos demişlerdi ama benim de adetlerim düzenli demek değilmiş. Ama ben de çok sivilce yapiyordu. Ben de o yüzden inanmistim. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

Herkese iyi geceler diliyorum.Geçenlerde devlet hastanesine yüzümdeki tüylenme problemiyle gittim.Hormonlarıma bakıldı normal dediler sonra ultrasonda yumurtalıklara bakıldı temiz çıktı falan.Ben bunun rahatlığıyla iğneli epilasyona başladım.Sonra bugüne randevu almıştım tam emin olmak istiyordum her şeyin normal olduğuna dair.Bugün özel bir hastanede muayene oldum.Doktorum bu sefer ultrasona girmeden önce idrarımın gelmesi gerektiğini söyledi(ilk gittiğim doktor böyle bir şey istememişti) sonra polikstk oversın dedi.Benim tabi kafam acayip karıştı ya hangisine inanayım biri her şey normal epilasyona başlayabilirsin diyor diğeri 1 yıl hap kullanman gerek diyor.Vallaaaa bıkmış durumdayım:/:/
pko hormonlarda da çıkmıyor mu ikisininde teniz çıkması garip

Herkese iyi geceler diliyorum.Geçenlerde devlet hastanesine yüzümdeki tüylenme problemiyle gittim.Hormonlarıma bakıldı normal dediler sonra ultrasonda yumurtalıklara bakıldı temiz çıktı falan.Ben bunun rahatlığıyla iğneli epilasyona başladım.Sonra bugüne randevu almıştım tam emin olmak istiyordum her şeyin normal olduğuna dair.Bugün özel bir hastanede muayene oldum.Doktorum bu sefer ultrasona girmeden önce idrarımın gelmesi gerektiğini söyledi(ilk gittiğim doktor böyle bir şey istememişti) sonra polikstk oversın dedi.Benim tabi kafam acayip karıştı ya hangisine inanayım biri her şey normal epilasyona başlayabilirsin diyor diğeri 1 yıl hap kullanman gerek diyor.Vallaaaa bıkmış durumdayım:/:/
Tüylenme probleminizi çözebildiniz

Çoook teşekkür ederim valla yüreğimi ferahlattınız.Ben kendimi bildim bileli düzenlidir ve ancak stresli olduğum zamanlarda 2-3 gün fark eder.Ben de bayağı okudum pcos ta regl düzensizliği çok önemliymiş ama az da olsa pcos olup regli düzenli olan kişiler de olabiliyormuş:/:/
O zmn neye göre pcos olup olmadığı belirlenicek

Tedavi sürecinizde ilaç verdi mi doktorunuz

Konuyla biraz alakasız ama bir şey sormak istiyorum.Benim de tüylenme şikayetim var ve adetlerim düzenli.Kilom da normal.Ama yine de ben de bi kadın doğumcuya gidicem.
Yumurtalıklara ultrasonla nerden bakılıyor?Vajina içinden falan mı?
Bir de devlet hastanesine gidicem ben, ultrasonla gittiğim doktor mu bakıcak yoksa radyolog mu?
Kizlar aydınlatın beni çok cahilim.

3. bir dokt. daha git.
ve epilasyon için polikistik over olsan bile ne sorun var ki anlamadım...
kullnacagın ilaçda dogum kont. hapı olacaktır...
yani gene epilasyonunu yaptırablirsin bence....
ve mesela belde ki yan simitlerin coksa veya varsa pko luı olman %60.

Konuyla biraz alakasız ama bir şey sormak istiyorum.Benim de tüylenme şikayetim var ve adetlerim düzenli.Kilom da normal.Ama yine de ben de bi kadın doğumcuya gidicem.
Yumurtalıklara ultrasonla nerden bakılıyor?Vajina içinden falan mı?
Bir de devlet hastanesine gidicem ben, ultrasonla gittiğim doktor mu bakıcak yoksa radyolog mu?
Kizlar aydınlatın beni çok cahilim.
Vajina ici degil karninizin hemen altindan kasiklariniz oluyor sanirim oradan bakiyor. Korkulacak bir sey degil.

Back
X