Ben bu evin kadını değil miyim?

S

öylüyorum bu dediğinizi hem de fazlasıyla ve altı yıldır. Başa çıkamıyorum işte olay orda bıktım artık

Yani ben az çok anlıyorum söylemek istediğinizi. Benim de evimde yemek ve hatta pişirecek sebze varken annem yemek getirebiliyor. Pazardan kendisine alırken bana da alıyor. Geçen gün mesela patates, soğan getirdi, evde de vardı. Bugün patates pişireceğim ki bozulmadan bitsin. İyi niyetle yapıyorlar ama, kötü bir düşünce yok. Böyle düşünerek ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunabilirsiniz belki. Ben çocukken de eve dönerdik valizden donuk kıymalar, portakallar, muzlar, peynirler çıkardı. Annem almadığı için gizli gizli valizimize atardı anneannem :) Anneler böyle oluyor, bu kadar sıkmayın canınızı. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın dilerim ki.

Şunu da söyleyeyim kv mi severdim çok fazla sonra sıkıntılar oldu affedemiyorum onu ama pisirdiklerinden bile gönderse memnun oluyorum ben teşekkür ediyorum. Bu durumda kv m bana şu mesajı mı vermiş oluyor senin pişirdiğin yemekten ne olacak o evin hanımısın ki
Bende onlara gönderirim, bu durumda bende ona öyle söylemiş oluyorum

Eğer verdikleri çok fazla geliyorsa dağıtabilirsiniz ya da güzellikle verilenlerin miktarının çok olduğunu ve gereksiz yere ziyan olduğunu anlatın. Miktarı azaltır böylece..

Aslında nezaketen eşiniz talep edince kv nin size dönüp "şunlardan şunlardan size ayırdım yapar mısın?" demesi gerekir.
Siz de isterseniz hepsini alırsınız, yapmazsanız istemediklerinizi söylersiniz.

Bence de bu sizi yok saymak. Anne evladına yedirmek ister doğal olarak. Ama oğlu bekar değil artık.
Bence eşinizle konuşun bu hareketlerine alındığınızı söyleyin..

Son düzenleme:
Kapımın önünde küçücük yerde bostan yapıyorum, sirf çocuklarım organik ürünler ile beslensinler diye çabalıyorum. İnanın o bahsettiğiniz ürünleri yetiştirmek kolay değil... Bende apartmanda buyudum ama şuan her şey çok hormonlu ve organik ürünler pırlanta değerinde... Bu yuzden kıymet bilin... Verse "bana sormadan veriyor",vermese "elinde var bize hiç vermiyor" olur... günümüzde kv olmak zor is...

Anlaşılmak çok güzel teşekkür ederim. Defalarca söyledim kimbilir kaç kere. Ama işe yaramadığını görünce susuyorum artık. Laf anlatmaya dermanım kalmadı. Alıyorum, pişirmediydiniz, döküleni, bozulanı atıyorum. Bu da beni huzursuz ediyor. Eşim de bayıla bayıla yiyor sanmayın. İki lokma yese bıkıyor. Buzluktan çıkan çoğu şeyi yemiyor bile. Tazesini seviyormuş. Görümcem istemediklerini almıyor ama ben istemiyorum deyince Ali seviyor cevabını alıyorum. Şimdi ben bu durumdan mutlu mu olmalıyım yani???

Ne güzel işte canım organik mis gibi bunun senin kadın olup olmamanla bir alakası yok.
Evladını düşünüyor ne güzel.
Ben kvdem bizi evine çağırmaya korkar düşün.
Kafana takacak birşey değil.

Yemediginiz fazla olanları ihtiyacı olanlara verin hamilesiniz sıkmayın boşuna canınızı.

Ama o zaman eşiniz işgüzarlık yapıyor biraz. Hem taze seviyorum diyip hem de "anne ne alıyoruz?" diye sormasın artık, ya konuşsun ya da siz açık açık Ali de sevmiyor ki, taze seviyormuş, hep ziyan oluyor diyin. Biraz da eşiniz düşünsün.

O zaman "ali seviyor" deyince "yok anne o iş öyle değil fazla geliyor buzluğa atıyorum ama öyle sevmiyor. Ben biliyorum onun neyi ne kadar yediğini çok verme" deyin..

Kalp kırmadan organik candır diyerek kararında alın yanınıza. Kontrol edin yani susmayın.
Çocuk olup ek gıdaya başlayınca sevineceksiniz bile bu işe. Buzluktakiler de o zaman işe yarar hatta. Eşiniz tazelik seçer ama bebek seçemez :)

Biz daha yeni eşimin memleketinden döndük. Oğlumun orada dalından koparıp yediği eriğe bile şifa gözüyle baktım..

Sorma çok politiktir kendisi zaten sinsi bir insan.

İlk paragrafta söylediklerinizi zaten söyledim kaç kere

Ya ben ortada üzülecek kızacak bir şey bulamadım. Keşke benim kv de verse kadın yılda 3 şişe salça anca veriyor. Geçende hoşaf getirdi gözlerim doldu duygulandım alın hayır yapın sizde komşularınıza verin yurtlara verin yanı üzmeyin kendinizi her şeyin bir çaresi var

İşte yaşayan bilir... kendinizi kötü hissetmediniz mi, benim annem böyle yapmıyor diye düşünmediniz mi...
Aynen öyle canım. Beni muhatap almaması sorun. Yoksa bir şeyler vermiş sorun değil ki. Allah sizin de benim de bizim gibilerin de yardımcısı olsun. Benim ailem asla öyle yapmaz. Mesela oraya giderdik oğlum aç mısın diye sorardı. Ben yine dış kapının dış mandalı. En son daha gitmemekte buldum çareyi. Kafam rahat.

Benim kv kendi salça tarhana turşu vs her şeyi yapıyor, sebze kurutuyor, derin dondurucusu ağzına kadar dolu ama yarım kavanoz salça, küçük bir kavanoz tarhanadan başka birşeyini görmedim, damadının evine bavullarla taşınıyor yaptıkları. Bence hayıflanma, bir arkadaşın da dediği gibi yiyemediğinizi öğrenci evlerine verin. Keşke benim kv de hesapsız kitapsız bizi böyle düşünse, sağolsun annem var her gittiğimizde elimden geldiğince bagajı dolduruyor ki doğal ürünlere anne salçasına vs hasret kalmıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…