Ben bu işi becerebilir miyim? Çalışanlardan püf noktaları istiyorum.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.343
148
Merhaba hanımlar. Bir süredir iş arıyor ama öğrenci olduğum için bir türlü bulamıyordum.

Dayımın tanıdığı birinin ticaret üzerine şirketi varmış. Müşterilere dönem dönem belli ürünler satıyorlarmış. Evime de tek vasıtayla ulaşımı falan rahat. Bugün görüşmeye gittim.

Görüştüğüm adamın gözüne mi girdim, tanıdık dolayısıyla mı böyle oldu bilmiyorum da işe kabul edildim.

Görevim mi diyeyim, sıfatım mı halkla ilişkiler müdürü. 3 tane daha eleman var halkla ilişkilere bakan, onlarla da tanıştım.

Halkla ilişkiler müdürü ne yapıyor? Adama bu konuda tamamen bilgisiz olduğumu söyledim, öğrenirsin dedi ama işin ne olduğundan bile haberim yok. Ne kendimi ne de dayımı rezil etmek istemiyorum açıkçası. Bu işin eğitimini falan da almadım.

Yarın gidip eşyalarımı yerleştireceğim, ortalığı biraz kolaçan ederim ama yine de çok panik haldeyim.

Bilenlerden ya da fikir yürütebilenlerden yardım istiyorum. Ne yapacağım ben?

işin hayırlı uğurlu olsun.

internetten araştırma yap.

elbet birşeyler bulursun.

senin yapamayacağını düşünse işe almazdı.
demekki potansiyel gördü. kendine güven, kimse annesinin karnından öğrenerek doğmuyor. sende bu işin hakkından gelirsin.

hıc tecrube sahıbı olmadıgınız bır ıste mudur olarak ıse alınmanız benı bıraz dusundurdu aslında.umarım altından olumsuz bırseyler cıkmaz.dıger calısanlar hıcbırsey bılmeyen bırısının baslarına mudur olarak gelmesınden rahatsız olabılırler.herkese karsı guleryuzlu olun basarırsınız

o beni de çok düşündüyor işte. muhtemelen arada tanıdık var diye oldu. tanıştığım insanlar benden en az 7-8 yaş büyükler bi' de. şimdi düşündüm de, o gerçekten stres unsuru. keşke onlardan birini müdür yapsaydı da beni eleman olarak alsaydı.

yolda cepten nete girip araştırmalar yaptım. eve geldiğimden beri de arıyorum. hep müşteriyi pohpohlamaktan bahsediyorlar.

inşallah dediğiniz gibi olur, teşekkürler.

Halkla ilişkileri yaparsın kesin de altında çalışanlar var mı müdür sıfatını aldığına göre. Varsa bilmediğin şeyleri onlara sormamanı daha üsttekilerden öğrenmeni, tanıdık yardımıyla görüşmeden haberdar olduğunu filan çok çaktırma derim altındakilere. Birsürü işsiz halkla ilişkiler mezunu varken, ya da onlar işi bilip senin altında çalışıyorken üst pozisyonda olman onları çıldırtabilir.

canım birincisi hayırlı olsun ikincisi dayının tanıdığı olduğun için işe alınmışsın çok belli ama hemen panik yapma hiç önemli değil işe nasıl girdiğin değil nasıl yaptığın önemlidir yani "tanıdığı sayesinde girdi çekiyoruz işte" yerine "bi tanıdık tavsiyesiyle işe aldık ama büyük kazanç oldu bizim için" dedirtirsen eğer tamamdır

anaaaaa bi' de öyle mi yapmak lazım. neler duyacağım kimbilir? :26:
3 kişi var benim haricimde.
ben öğrenmeye başlayınca da kafama takılanları soracak birini bulmalıyım o zaman.
çok sağolun.

oyle dusunme.demek kı senı daha uretken ya da daha genc gordugu ıcın bu sıfatı vermıstır.emın ol hıcbır patron yok yere adam calıstırmaz ve ustlenemeyecegı bır sıfatı vermez.ısın hayırlı olsun

Halkla ilişkiler dediği ise bir şirketin gerçek bir şahıs gibi şirket dışına tanımını, tanıtımını, vizyonunu, yerini, reklamını, yüzünü, sloganını sağlayan demektir.. yani o şirketin dış dünyayla olan bağlantısı sen olacaksın. şirketin reklamında ne olacak nasıl olacak logosu insanları nasıl etkiler, ilişkiler için yemekler davetler organizasyonlar, yani o şirketi gerçek bir kimliğe büründürüp dışarıya en janjanlı şekilde pazarlama işi kısaca..

bana da öyle geliyor. inşallah becerebilirim. işi çabuk kapmam ve kendimi göstermem lazım. :18:

Ah bir tanıdıgım yok ki şıp dıye benıde işe aldırsın :97:

Hayrlı olsun ama ben cok şaşırdım alanınız ve tecrubenız olmadıgı halde tanıdık bıle olsa nasıl mudur konumuna hemen gecırebılıyorlar inşallah bısey cıkmaz altından
Dikkatlı olun bence

görüşme yaptığım adam da buna benzer şeyler söylemişti. reklamlarını tvde bir kaç kanalda görüyorum.
bi' de bana ehliyet al kışa kadar, uzak mesafelere arabayla gidersin demişti.
o zaman benim işim daha çok dışarıda olacak. bugün de bir otele mal satmaya çalışıyorlardı, demek ki böyle şeylere ben koşturacağım.

hiç sıkıntı yapma onu samimi ol birilerine müdürlük yapmaya değil sadece çalışmaya geldiğini belli et resmi ortamlarda bey diye hitap ettiklerine yemekte arabada sohbette arada abi dersen bişeyler sorarsan takdir edersen işin çok kolaylaşır. burnu büyük bi ukala olmadığın anlaşılırsa samimi bile davranmaya başlarlar ama mesafeyi de korumayı unutma çünkü koruyamazsan bu seferde iş yaptıramazsın ortayı bulmaya çalış samimi ama yumuşak başlı değil işini yapan ama gaddar değil zamanla oturur herşey zaten tek yapman gereken tedirgin, gergin ve acemi görünme o kadar bi de arkandan konuşulduğunu farketsen bile tepki verme dedikodu yapma ciddiye alma ki çabuk sönsün

müşteri şirketle direkt temas ister yani patronla konuşmuş olmak ister her müşteriye özel davranmalısın isimleri özellikleri ihtiyaçları çok iyi ezberlemelisin

tortellini inşallah benim konumuma düşmeden gönlünce bir iş bulursun.
böyle tepeden inmekten ben de hiç haz etmedim aslında ama çalışmam da lazım gurur yapacak konumda değilim malesef.
bir şey çıkacağını sanmıyorum diyeceğim de, dayıma da güvenmiyorum bir yandan şirket büyük, görüşmeye gittiğim yerler hep apartman dairesinden bozma paravan şirketler gibiydi, bu nispeten iyi.
inşallah sorun olmaz.

hayırlı olsun ee hayata bir yerden baslamak gerek..azmin elinden birşey kurtulamaz yaparsın

biraz cene biraz ikna kabılıyetı yeter sanırım

Son düzenleme:
anaaaaa bi' de öyle mi yapmak lazım. neler duyacağım kimbilir? :26:
3 kişi var benim haricimde.
ben öğrenmeye başlayınca da kafama takılanları soracak birini bulmalıyım o zaman.
çok sağolun.

Ya şimdi bende hiç müdürlük yapmadım hayatımda ne kadar doğru söylediklerim bilemem ama daha önce birilerinin altında çalıştığım oldu, bir de ablam müdürlük yapıyor şuan bir bankada alttan başlayıp sonra farklı bir şubede yükseldi, farkettiğim kadarıyla kimse müdürleriyle çok samimi olmuyor, ilişkiler daha mesafeli oluyor amirlerle, genelde bir açık arama durumu oluyor ama belki o iş yerinde farklıdır.

isterse uzmanı ol,her şirketin kendine göre çalışma şekli,izlediği yollar,ortamları farklıdır.her yeni işte yeni yeni şeyler öğrenirssin.elbetteki sende oryantasyondan sonra öğreip,kendini geliştireceksin.korkma,öğrenirsin,alışırsın yeter ki öğremeye açık ol..

eskiden çalıştığım yerde hiç böyle şeylere dikkat edilmiyordu. zaten hepimiz en alt kademede çalışıp anca dedikodu yapıyorduk. cidden böyle şeylere dikkat etmek gerekiyor demek.
sanırım söylediğin tedirginlik gerginlik ve acemiliğin tamamı şu an üzerimde var.
görüştüğüm kişi bile fark etti ki yarın gel eşyalarını yerleştir yarım saat falan da dur ofis ortamına alış pazartesi de işe başlarsın dedi.
inşallah altından kalkabilirim.
annemin eski işi de halkla ilişkiler, o da eğitim görmedi. akşam geldiğinde bir tur da onu darlayacağım.
önerilerin için çok çok sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…