Ben bu işi bozarım ama...

gulenyelken

DirenişeGittimDönmicem:)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
1.868
4
66
Diğer
Mevzu yılbaşı gecesi gibi gelebilir size ama ben biraz daha derin bir boyut kattım
bu olaya...

Yaklaşık iki hafta önce eşimle yılbaşına dair bir sohbet geçti aramızda. Hatta o gün şehir
dışına çıkacaktı, ben de ailesini ziyaret etmeye gidecektim. Babası yılbaşını birlikte
geçirmeyi teklif etmiş. Lisanslı bir avcı babası, avladığı hayvanı yemek için yılbaşında
birlikte olalım demiş. Bana gitmek istemediğini, ben gittiğimde eğer konu açılırsa bir
şekilde nazikçe geri çevirmemi söyledi.

Ben ziyarete gittiğimde sohbet konusu olarak geçmedi ama babası, eşimin ablasına
avladığı hayvanı almalarını önerdi. Ben de buna istinaden sorun kalmadığını düşündüm.

Bir hafta önce ablası yılbaşı için eşimin 2 abisini davet ettiğini söyledi ama bize, siz de
gelin demedi. Biz eve dönerken yolda, orada açılan konuya istinaden hiç konuşmadık.
Ertesi gün eşimle mesajlaşırken bana yılbaşında ne yapalım dedi. Ben de oldukça uzun
bir mesaj yazdım ona. Şimdiye kadar hep evde meyve yiyip, tombala oynayarak yılbaşı
geçirdiğimi ama bu sene farklı birşeyler yapmak istediğimi belirttim. Bahsettiğim şey illaki
dışarı çıkmak değildi ama ailelerden bağımsız olmak istediğimi özellikle vurguladım.

Sonra eşim derin bir sessizliğe boğuldu... Ben tabi anladım derdini. Abileri, ablası sürekli
arayıp davet ediyormuş güya, ki arayıp sormalarının nedeni ona göre plan yapmak...
Gitmezsek ayıp olurmuş... Telefonda söyledi bunları bana. Hiçbir şey söylemedim, sen bilirsin
dedim ve geçtim.

Ne ailesi ile sorunum var ne de kendisi ile ama mesajımda oldukça güzel bir üslupla dileğimi
ona anlatmıştım. Madem umursamayacaktı neden sordu ki??? Sormamış olsa ben hayal
kurmayacaktım. Ve tek dileğim eşimle deniz kıyısında bir bankta denizi izlerken yeni yıla
girmekti... Bu yıl çok yordu çünkü beni. Hem sırf önceden konuştuklarımıza istinaden ben
ailemin davetini, dışarıda geçireceğiz diyerek reddettim. Benim aileme ayıp olmayacak,
bana zaten hiç ayıp olmayacak...

Üstüne üstlük, dün annesi oğlunun hala ablasına karar bildirmediğini ve çabuk karar vermesi
gerektiğini söylemek için 'beni' aradı. Sadece bunu söyledi ve kapattı. Yani sanırım kararsızlığının
sorumlusu olarak beni gördü.

Sizden ricam ne olur beni sakinleştirin. Aklımda gitmemek için güzel bahane hazırlama
fikri var ama beni vazgeçirip, şu yıla iyi girmemi sağlayın... Yardımlarınıza çok ihtiyacım var...

gidip de mutsuz olacağına bahaneni hazırla, sun ve gitme.

istemeye istemeye gidersen elinde olmadan yüzün düşecek bu sefer herşey daha kötü olacak. o yüzden istemediğin birşeyi yapma.

yapmak istemediğin bi şeye bi kere razı olursan onu senin yumuşak karnın olarak görürler, yerinde olsam gitmem, seninle ayrı geçirmeyi istiyosa o gitsin

canım öncelikle sana önerim akşam eşin geldiginde yemek sonrası keyif cayı icerken onu karşına al ve icindekileri (nasıl yılbası gecirmek istedigini) anlat, oda aileme ayıp olacak diyebilir. Sende şunu dersin, bir yılbaşını bana ayırmak bu kadar mı zor, bir dışarı cıkıp yürümek, bir cay bahcesinde cay icmek yalnız başımıza olmak, kafamı dağıtmak istiyorum. Allah kısmet ederse seneye gideriz, ama bu sene lütfen böyle yapalım canım gibi konus nasıl cevap verecek. Gecmişde bizimde eşimle olaylarımız oldu, şanslıyım ki evlenmeden önce bir karar almıştık, bi bayram sizde ise mesela sonrakinde bizde, bi yılbası aileler ile ise bir sonrakine başbaşa gecirelim. Bu fikri begendi ve yine cok şanslıyım ki, ailesi ne kadar bastırsada " biz evlenmeden önce bu şekilde dusunduk anne-baba kusura bakmayın" diyecek kadar
ayagı yere bastı ve aynen de devam ediyor.

Aslında eşim benim inadımı biliyor ama tepkim ailesine değil, ailesinin ısrarlarına!!!
direnemeyen eşime. Yoksa kimseyle sorunum yok. Gitmemek konusunu o yüzden
elemeye çalışıyorum. Dün uyardım özellikle, bundan sonra planlarını kendine özel
yap, bu benimle birlikte yapacağın son planın olsun, yoksa sonuçları seni ilgilendirir
dedim.

Yüzümün düştüğü de doğru. Çok sinirli ve mutsuzum... Yalnız sadece eşime düşük
o yüz...

Biliyor musun biz de aynı şekilde karar almıştık. Daha 2 hafta önce o da başbaşa
geçirmek istediğini söylemişti... Eşim sözünde duran bir adamdı benim gözümde
ama şu hareketi ile yanıldığımı anladım.

Ayrıca biz 2011 yılını benim ailemle, 2012 yılını onun ailesi ile karşıladık zaten...

Hem geçen yıl abileri, ablası ayrı plan yapmıştı ve biz sadece anne, babası ile
birlikteydik. Ben, bizimle olmadıkları için hiçbirini ayıplamadım mesela...

esinin biz bu sene dısarı cıkıcaz oyle plan yaptık demesi lazım niye ayıp olsunki kimsenin kimseye bu konuda baskı yapmaya da hakkı yok isteyen istedigi yerde kutlasın siz ailenizin teklifini red etmissiniz dısarı cıkıcaz diye tabiki ablasına giderseniz ailenize ayıp olucak bize gelmemek icin yalan soyledirler heralde diye dusuncekler bence esinize durumu anlatın

gitmezsen seni neler bekliyor gidersen ne gibi bir kazancın olacak?

bunları bir ölç tart istersen..öyle karar ver.

ya da şunu yap,gidin yemeğinizi yiyin biraz oturup kalkın ve deniz kenarında bir bankta eşinle karşıla yeni yılı :)

Bu ölçüp tartma işi iyi fikir kadesa, çok sağol...

Şimdi abilerinin ve ablasının ailesi oldukça eğlencelidir. Öyle kendimizi sıkacağımız
bir ortam olmayacak. Ama çok kalabalık olacak. Çünkü iki abisinin ve ablasının yaşı
ondan oldukça büyük ve hepsini 2 çocuğu var.

Bir de ben satış sektöründeyim, eşim de öyle. Tahmin edersiniz ki yıl sonu, kota derdi,
gerginliği demek... Ayın son günü de yılbaşı falan demeden çalışmamız gerek. Ben normalde
hafta sonu izinli oluyorum ama bu cumartesi çalışacağız mecbur. Ablasına hazırlık için
yardım etmem gerekecek ve pazar günüm bununla geçecek...

Ailesiyle birlikteyken öyle çok fazla yanyana gelip sohbet edemiyoruz eşimle. Malum çocuklar
amca, dayı diye yanında oluyorlar ki onların da hasret gidermek hakkı. Malum amca/dayı
genç olunca aradaki bağ daha farklı oluyor. Çocukların mutlu olması benim hoşuma gider.

Aileme dışarıda olacağımızı söyledim ve şimdi bu duru çıktı ortaya... Ben onların yerinde
olsam üzülürüm...

Eşim de B planı olarak bana saat 11:30 da oradan ayrılabileceğimizi söyledi ama kendi de
inanmadı söylediğine. Mantıken o denli ısrar!!! eden kardeşleri buna da ısrar etmez mi?
sonra zaten çalışacağımız için ve o gün bizim yıllık hedeflerimizin de son günü olmasından
mütevellit yoğun olacağı için oldukça geç çıkacağız işten. Yani 2-3 saat oturup kalkmak
da saçma.

Bir de biliyorum ki o kalabalık ablasının evine sığmayacak. Biz ablası ile yakın sayılacak
bir mesafede oturuyoruz ama abileri farklı bir ilçede ikamet ediyor. Yani bir kısmı bizde
kalacaktır misafirlerin. Böylece olacak olanı da düşünmek istemiyorum. Hani 31 aralık
gününü 1 ocak ile de telafi edemeyeceğimiz kesin...

Senin yerinde olsam ben eşimi bu saatten sonra ailesine karşı zor durumda bırakmaz istemesemde çok mutluymuş gibi gider hatta eğlenmeye bakardım ama ondan sonra eşimi karşıma alıp bu olayda ne kadar yanlış davrandığını beni ne kadar hayal kırıklığına uğrattığını ama ben onu hayal kırıklığına uğratmamak adına ne kadar büyük bir fedakarlıkta bulunduğumu anlatırdım. Tatlı bir dille tabi bence eşin bir daha böyle durumlarda 2 defa düşünecektir. Hemde seni bu davranışından ötürü taktir edecektir. Güzel bir yeni yıl geçirmen dileğiyle... Yeni yıl yemeğinden sonra evinize döndüğünüzde baş başa güzel bir şeylerde planlaya bilirsin bu ona kapak olur :)

canım eğer durum yazdığın gibi olacaksa siz bütün gece orada durmak zorunda kalacaksınız.büyük ihtimalle yatılı misafirinizde olacak..

Onu ailesine karşı zor durumda bırakmayı istemem ama aileme karşı
ben de zor durumda kalacağım... O kısmı nasıl halletmeliyim hiç
bilmiyorum??? Bir de eve döndüğümüzde başbaşa birşeyler yapma
kısmı ile hiç ilgilenmeyeceğim de kesin. Ben bu yöndeki isteğimi ilettim
ama o kayıtsız kaldı, hiç uğraşmam artık. Sence hata mı etmiş olurum keeper??

canım eğer durum yazdığın gibi olacaksa siz bütün gece orada durmak zorunda kalacaksınız.büyük ihtimalle yatılı misafirinizde olacak..

Aynen öyle olacak kadesa. Misafirin başımın üstünde yeri var ama muhtemelen
ertesi gün de aynı hareket devam edecek. Benim bambaşka planlarım vardı.
O gün sinemaya bilet alıp sürpriz yapacaktım ona...

Aynen öyle olacak kadesa. Misafirin başımın üstünde yeri var ama muhtemelen
ertesi gün de aynı hareket devam edecek. Benim bambaşka planlarım vardı.
O gün sinemaya bilet alıp sürpriz yapacaktım ona...

aklımdan geçen şu;eşinle planlarınızı bozmayın ve başbaşa kutlayın..zaten geçen 2 yılınızı ailelerinize ayırmışsınız..ama gece kalması içinde eşinin akrabalarını davet et ki ayıp olmasın.

nıye bahane hazırlayasın kı cnm. başbaşa gecırmek ıstedığınızı soyle olsun bıtsın. eşinede soyle sana ısrar etmesın. açıkca konuş bunda kırılcak bırşey yok. tutkı kırıldılar boşver her zaman bırlıkte gecırıyomuşunuz bı seferde başbaşa gecırın kırılan kırılsın

ay hayatta gitmem. avlanılacak hayvanı asla yemem. av olayına karşıyım,duyduğuma görede avcılardan eninde sonunda çıkarmş o avlanan hayvanın bedeli..

Kişisel fikrim; hata demeyelimde, yanlış strateji diyelim :) evlilik biraz ip cambazlığı arkadaşım, eğer dengede durmak istiyorsan onun elinde koz bırakma denge tahtası sende olsun :) Bence bir şeyle uğraşmana da gerek yok eve gittiğinizde (içki içiyormusunuz bilmiyorum) bir şişe şampanya ve çilek birde güzel bir gecelik onun yedi haltı anlamasına yeterde artar bile :) Bir daha ki yılbaşı güzel bir otelde başbaşa özel bir yeni yıl sözü almayı unutma ama :)

Ailene gelince aileler çok anlayışlıdır özellikle kız aileleri kızlarının mutluğundan başka bir şey düşünmezler :), durumu ailene annene anlat eminim o babana uygun dille anlatacaktır. Üzgün olduğunu ama bunu telafi edeceğinizi söyle güzel günlerin sadece yeni yıl günü ile kalmadığını hatırlat ve mutlaka uygula ( onlarada 2013 ün ilk hafta sonu kahvaltıya gidip gönüllerini alın )

ama sizinde aileniz çağırmış ve siz dışarda geçireceğiz demişsiniz.
şimdi eşinin ailesinin davetini kabul ederseniz,ailenize ayıp olmaz mı?
eşiniz için,anne kayınvalidemlerde davet etti,ama biz dışarda geçireceğiz diye red ettik,
şimdi size gelirsek ayıp olur demek zor olmasa gerek.neden bunu söyleyemiyor,zor bişey değil sonuçta

Ablasına haber verdi... Ben sinirle ara o zaman ablanı haber ver, herkes senin keyfini
bekleyecek değil. Hazırlık yapacak daha kadın dedim... O da bu sabah aramış.

ay hayatta gitmem. avlanılacak hayvanı asla yemem. av olayına karşıyım,duyduğuma görede avcılardan eninde sonunda çıkarmş o avlanan hayvanın bedeli..

Av olayını sevmem ben de ama eşimin babası için bir nevi spor o.
Av için gider ama genelde hayvan vurmadan geri döner. Zaten
dediğim gibi lisanslı ve ruhsatlı yapıyor bunu. Her yıl belli bir harç
ödüyor. Onun asıl amacı köpekleri eğitmek. Av için köpek eğitiyor.
O köpekleri satıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…