- Konu Sahibi gulenyelken
-
avın sporu olurmu. bir canı öldürmenin zevkimi olur.. lisans ve ruhsat olması yapılan olayı yok etmez ki.Ablasına haber verdi... Ben sinirle ara o zaman ablanı haber ver, herkes senin keyfini
bekleyecek değil. Hazırlık yapacak daha kadın dedim... O da bu sabah aramış.
Av olayını sevmem ben de ama eşimin babası için bir nevi spor o.
Av için gider ama genelde hayvan vurmadan geri döner. Zaten
dediğim gibi lisanslı ve ruhsatlı yapıyor bunu. Her yıl belli bir harç
ödüyor. Onun asıl amacı köpekleri eğitmek. Av için köpek eğitiyor.
O köpekleri satıyor.
Şu evlileri kendi başına bırakın artık yaaaaaa
Kişisel fikrim; hata demeyelimde, yanlış strateji diyelim :) evlilik biraz ip cambazlığı arkadaşım, eğer dengede durmak istiyorsan onun elinde koz bırakma denge tahtası sende olsun :) Bence bir şeyle uğraşmana da gerek yok eve gittiğinizde (içki içiyormusunuz bilmiyorum) bir şişe şampanya ve çilek birde güzel bir gecelik onun yedi haltı anlamasına yeterde artar bile :) Bir daha ki yılbaşı güzel bir otelde başbaşa özel bir yeni yıl sözü almayı unutma ama :)
Ailene gelince aileler çok anlayışlıdır özellikle kız aileleri kızlarının mutluğundan başka bir şey düşünmezler :), durumu ailene annene anlat eminim o babana uygun dille anlatacaktır. Üzgün olduğunu ama bunu telafi edeceğinizi söyle güzel günlerin sadece yeni yıl günü ile kalmadığını hatırlat ve mutlaka uygula ( onlarada 2013 ün ilk hafta sonu kahvaltıya gidip gönüllerini alın )
avın sporu olurmu. bir canı öldürmenin zevkimi olur.. lisans ve ruhsat olması yapılan olayı yok etmez ki.
.baksanıza öyle diyorsunuz ama o hayvan yenecekmiş işte yılbaşında..
o köpeğide eğitmem şahsen. çünkü oda diğer avcılar için eğitiliyor işte.
ben sizin yerinizde olsam bunu bahane ederim. ava karşyım deyin gitmeyin
ama o hayvanları zevk için, spor olsun diye öldürmüyorlar birde öldürüp tepesine çıkıp poz verenler var. yada geyiğin boynuzunu tutup verirler o pozu genelde.klişe olmuştur o poz.Yediğin etler tarlada yetişmiyor.
avın sporu olurmu. bir canı öldürmenin zevkimi olur.. lisans ve ruhsat olması yapılan olayı yok etmez ki.
.baksanıza öyle diyorsunuz ama o hayvan yenecekmiş işte yılbaşında..
o köpeğide eğitmem şahsen. çünkü oda diğer avcılar için eğitiliyor işte.
ben sizin yerinizde olsam bunu bahane ederim. ava karşyım deyin gitmeyin
Canim aynen buraya yazdiklarini aksam esine soylesen
nasil bir yilbasi istedigini anlatsan nasil olur?
Eger ki esin yine ailesine gitme taraftari olursa icinden ne gelirse onu yap
ama esini mutlu etmek icin degil kendin istedigin icin yap...
benimle aynı fikirde olan birini görmek çok sevindirdi beni..teşekkürler. umarım yılbaşını istediğiniz şekilde geçirirsiniz. çünkü bu çok özel bir gün ve siz onu istediğiniz gibi geçirmelisiniz.Av spor değil canım, yürüyüş spor oluyor. Genelde silahı almadan yürüyor
köpeklerle. Ava karşıyım ama ava karşı olmak tek başına bir anlam ifade etmez ki.
Bana göre kasaplarda kesilen, bize servis edilen hayvanlar da av. Ben zaten etten
hazzetmem. O hayvanı da yemedim, yemem. Bir de o hayvanı almadı kimse, bıraktı
o gün. Yemekte o yenmeyecek yani.
Köpekler sadece avcılar için eğitilmiyor. Eğitip sattığı köpekler sadece tazılar
değil. Çoban köpeklerini de eğitiyor, bekçi köpeklerini de.
Kesinlikle haklı olduğun konu, bir canı öldürmenin zevk veya hobi olmayacağı
konusu. Ben konu ile ilgili fikrimi daha önce belirttim hepsine. Yörük soyundan
gelen bir alışkanlık diyebildiler sadece ama mazur görmem için yeterli değil.
Onu ailesine karşı zor durumda bırakmayı istemem ama aileme karşı
ben de zor durumda kalacağım... O kısmı nasıl halletmeliyim hiç
bilmiyorum??? Bir de eve döndüğümüzde başbaşa birşeyler yapma
kısmı ile hiç ilgilenmeyeceğim de kesin. Ben bu yöndeki isteğimi ilettim
ama o kayıtsız kaldı, hiç uğraşmam artık. Sence hata mı etmiş olurum keeper??
sabahdan hasta ol başın çok ağrısın ışığa ve sese gelemeyecek kadar çok hemde....eşinde isterse gider sende evde loş bi ışıkta bi şişe şarap açarsın kendine...valla geçen sene eve kim var kim yok sülalenin bütün gençlerini topladım bi hal oldum yeni yıla mutfakta milletin tabağına çerez koyarken girdim,bu sene eşime sen işe git istersen dedim çünkü mekanımız gece iş yapan biyer ve o gece yoğun olur kesinlikle banada bi şişe güzel şarap alalım tek başıma ışıkları kapatıp dansöz izleyerek girmek istiyorum bu yıla
güzel arkadaşım bence sakin olup kesinlikle stratejik davranmalısın..
evet, belki yılbaşını başbaşa geçirmek istiyorsun ve eşinin önce fikrini sorması ve sonunda özel birşey yapmamış olması seni kırmış. haklısın. ama evlilik beceresi bana kalırsa, karşımıza çıkan krizleri yönetmektedir. ve sen şu an böyle bir krizle karşı karşıyasın.
önce şunu aklında temizle derim. eşin seni önemsemediği için plan yapmamış değil de ısrarlardan ötürü mecbur kalmış, senin isteklerinden feragat etmek zorunda kalmış. neden? çünkü sen onun kalbinin diğer yarısısın. aynı yatağı paylaştığı, ruhunu kokladığı kadınsın. lütfen olaya böyle bak, nazı tabi ki sana geçecek. insan kime en yakınsa nazı ona geçer. eğer eşinin genel tavırlarından ve hareketlerinden memnunsan kesinlikle böyle düşün derim.
şimdi, burada belki fedakarlık yapacak ve ailesiyle birlikte olacaksın ama inan sen kazanacaksın! artık gitmezsen ailesine karşı çok mahçup olur. git, güler yüzlü ol, zaten sorun yaşadığın insanlar değilmiş, bu da çok büyük bir artı! sonra eve gelince de ki, senin için yaptığım fedakarlığı görmeni isterim. karşılığını da beklerim de. bırak o utansın, emin ol, sana teşekkürler edecek ve bunu telafi edecektir. bu maçta atacağın golle önündeki maçları da garantiye alıyorsun.
ayrıca kendi ailene durumu izah edebilirsin, eminim anlayacaklardır. onlar senin mutluluğunu düşünürler. eşine de dönüp dersin ki, kendi aileme bile ayıp olmasını göze aldım, neden, senin için.. aynı özveriyi evliliğimde senden de bekliyorum. bir gol daha..
erkekler malesef bizim kadar girift düşünemez ve olayları kotaramazlar canım, beceremezler krizleri çözmeyi de. ipleri eline al ve bu işi sen yönet! eşini şaşırt. ama kazanan sen ol.
Beni de al yanına blue88... Aslında aklımdan geçen fikir de bu.
Zaten hasta olmak üzereyim, soğuk algınlığı ilacı almazsam ve
kendimi koyup ağlarsam 2 güne hastayım, eminim. Ben ağlayınca
vücut direncim düşer hasta olurum. O nedenle içimdeki sulugözü
hep bastırmaya uğraşırım.
Senin yerinde olsam ben eşimi bu saatten sonra ailesine karşı zor durumda bırakmaz istemesemde çok mutluymuş gibi gider hatta eğlenmeye bakardım ama ondan sonra eşimi karşıma alıp bu olayda ne kadar yanlış davrandığını beni ne kadar hayal kırıklığına uğrattığını ama ben onu hayal kırıklığına uğratmamak adına ne kadar büyük bir fedakarlıkta bulunduğumu anlatırdım. Tatlı bir dille tabi bence eşin bir daha böyle durumlarda 2 defa düşünecektir. Hemde seni bu davranışından ötürü taktir edecektir. Güzel bir yeni yıl geçirmen dileğiyle... Yeni yıl yemeğinden sonra evinize döndüğünüzde baş başa güzel bir şeylerde planlaya bilirsin bu ona kapak olur :)
güzel arkadaşım bence sakin olup kesinlikle stratejik davranmalısın..
evet, belki yılbaşını başbaşa geçirmek istiyorsun ve eşinin önce fikrini sorması ve sonunda özel birşey yapmamış olması seni kırmış. haklısın. ama evlilik beceresi bana kalırsa, karşımıza çıkan krizleri yönetmektedir. ve sen şu an böyle bir krizle karşı karşıyasın.
önce şunu aklında temizle derim. eşin seni önemsemediği için plan yapmamış değil de ısrarlardan ötürü mecbur kalmış, senin isteklerinden feragat etmek zorunda kalmış. neden? çünkü sen onun kalbinin diğer yarısısın. aynı yatağı paylaştığı, ruhunu kokladığı kadınsın. lütfen olaya böyle bak, nazı tabi ki sana geçecek. insan kime en yakınsa nazı ona geçer. eğer eşinin genel tavırlarından ve hareketlerinden memnunsan kesinlikle böyle düşün derim.
şimdi, burada belki fedakarlık yapacak ve ailesiyle birlikte olacaksın ama inan sen kazanacaksın! artık gitmezsen ailesine karşı çok mahçup olur. git, güler yüzlü ol, zaten sorun yaşadığın insanlar değilmiş, bu da çok büyük bir artı! sonra eve gelince de ki, senin için yaptığım fedakarlığı görmeni isterim. karşılığını da beklerim de. bırak o utansın, emin ol, sana teşekkürler edecek ve bunu telafi edecektir. bu maçta atacağın golle önündeki maçları da garantiye alıyorsun.
ayrıca kendi ailene durumu izah edebilirsin, eminim anlayacaklardır. onlar senin mutluluğunu düşünürler. eşine de dönüp dersin ki, kendi aileme bile ayıp olmasını göze aldım, neden, senin için.. aynı özveriyi evliliğimde senden de bekliyorum. bir gol daha..
erkekler malesef bizim kadar girift düşünemez ve olayları kotaramazlar canım, beceremezler krizleri çözmeyi de. ipleri eline al ve bu işi sen yönet! eşini şaşırt. ama kazanan sen ol.
Doğru diyorsun. Eşimin genel durum ile ilgili sıkıntım yok şükür.
Sadece bu yıl benim için oldukça zor bir yıl oldu. Yorgunum
ve bir şeyler değişsin istiyorum.
Hani bazen bir olay olur ve siz o güne kadar farklı yönden bakmadığınız her şeye
bambaşka bir boyuttan bakarsınız ya onun gibi bir durum oldu... Her şeye bir anlam
yüklemeye başladım galiba birden...
bu arkadaşlara katılıyorum fedakarlık yaparak sen kazanacaksın
araya sogukluk koymanın alemi yok
evde hasta numarası yapıp yatmayı falan düşünme
evde kendini yiyerek oruracagına stres yaparak
git eşinle orada eylen gül ve eşinin kalbini bir kez daha fet et
o zaman sana karşı daha çok mahçup olacaktır..
canım bence sen yorucu bir yıl geçirdiğin için hassaslaşmışsın, ondan da ağır alıyor olabilirsin. ağlamak geliyorsa içinden ağla, dök içini.. ama yılbaşına çok az gün kala gitmemen ve eşini arada bırakman evliliğinizi olumsuz etkiler diye düşünüyorum. belki o da bu zamana kadar bakmadığı boyuttan bakmaya başlarolaya, o kadar mahçup olursa. sonra al başına belayı..
eşine kırılma, olayları yönetemeyen becereksiz çocuk gözüyle bak, emin ol erkeklerin bir çoğu böyle :) daha benim eşim geçen yaptı. akrabaları gelmiş şehir dışından, bizi ziyaret etmek istiyorlar. ama eşim de şehirdışına çıkacak tam o gün. diyor ki, buyrun gelin, ben yokum ama kabakçiçeği evde. lafa bak ya! ben napim sen yokken akrabalarınla. hay Allahım. delirtti beni. neden öyle dedin diyorum, diyecek birşey bulamadım, napiim diyor. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?