Ben bu kaynanamı ne yapayım?

“Ailem kıt kanaat geçiniyor buna ragmen neredeyse herseyi eksiksiz aldılar. Ailem bu kadar cabalarken hala birşeyler daha aldırma pesindesiniz. Düğünde bile benim ailem elini taşın altına soktu siz misafir gibi gelip, altınları toplayıp gittiniz. Siz erkek ailesi olarak şu ana kadar maddi hangi adeti yerine getirdiniz de ailemin yapması gereken maddi adetleri sıralıyorsunuz” deyin, şoke olsun.

Bu şartlarda hic iletişim kurmamaniz gerekir nasıl yüzsüzlük yapabiliyor iletişim olmadan ?

Bak şöyle de diyebilirsin
Amcam teyzem dayım halam ooo nerden bakdan bizim bebeden 15 altın düşüyor anneme
Ne münasebet falan derse masraf yapan o e düğün zamanı bizim altınları da sen aldın buda onların hakkı olur artık öyle değil mi kadın doğuma kadar uyuyamaz

Onlar alması gerekeni aldılar merak etme. Seninde bana doğum yapınca bilezik takman lazım, hazırladın mı bileziğimi de bence O zaman sessizliğe bürünür

Gelde sev şimdi bu kadini

Madem her şeyi almak kız tarafına düşüyor, doğumdan sonra kv kucağına bebeği değil de babayı alır o zaman. Babası oğlu oluyor zaten, bol bol sever.

Hayırla ve sıhhatle kucağınıza alın...
Ahahah ya cok guldum Babayi alir nedir ya ? Sen cok yasa emi

Bu şartlarda hic iletişim kurmamaniz gerekir nasıl yüzsüzlük yapabiliyor iletişim olmadan ?
Evime geldiğinde çok samimiyiz gibi davranıyor ve eşime telefonda sürekli beni sorup beni iyiliyor

Doğumgunümde eşimi arayıp beni istiyor
Bana hediye alıp yolluyor
Bu liste uzar da gider

Sürekli hatirlatmana gerek yok benim ailem ne zaman ne alacagıni iyi bilir. Başkalari gibi degiller diyebilirsin

"Konuşmam " yazmıştınız.
Ben onu baz aldim . Çünkü konuşmayınca bu yazdiklarinizin hepsi ekarte oluyor
Evime geldiğinde çok samimiyiz gibi davranıyor ve eşime telefonda sürekli beni sorup beni iyiliyor

Doğumgunümde eşimi arayıp beni istiyor
Bana hediye alıp yolluyor
Bu liste uzar da gider

Aynı sorunu yaşadım zamanında ilk çocuğun herşeyini kız tarafı alır dediler, eşimin halası annenin kapıya kamyon yığması gerek ilk çocuğun çeyizini anneanne hazırlar dediler (ki benim ailem doğum zamanıma kadar herşeyi aldı kaynanamlar Doğuma yakın bensiz gidip almış gelmişlerdi annem yüklü miktarda para verdi Doğumdan sonra bebeğe hesap açalım diye kaynanamlar taaa 1 yaşına gelince 8 ayar bir künye aldılar sadece) ben ne mi yaptım hepsine bizde öyle bişey yok biz alırız kendimiz kimseye güvenerek yapmadık bu çocuğu dedim hepsine !

Kendi imkanlarımızla beşik alcaktık Doğum için para biriktirirken tek kişi çalışmasıyla zorlanıyorduk hatta bir miktar kapora bile verdik beşik için sonra mı kayınpederim onu biz alcaktık dedi ben söyledim söyledim almadınız bende almayacağınızı düşündüm ama siz merak etmeyin ben kaporayı gider alırım dedim gittim aldım onlara istediğim beşiği anlattım o da ondan aldılar sağolsunlar böyle de bir anımdır bak ama aklıma geldi gene sinirlendim o zamana

Sağlıklı bir doğum dilerim, hiç üzülüp dert etmeyin, lafı yine ailenize getirirse anne ben bizimkilere listeyi verdim bu da sizin alacaklarınızın listesi deyip eline şu listeyi tutuşturun:
Bebek için 1 Cumhuriyet altını
Benim için 1 burgu bilezik
1 adet travel sistem bebek arabası
1 adet ana kucağı
1 adet mama sandalyesi
1 adet bebek telsizi
20 paket yenidoğan bebek bezi-markasını da yazın ki olur olmadık bir bez almasın :)
Misafirlere ikram etmek için lohusa şerbeti malzemeleri alınıp kaynatılmalı, yine gelen misafirlere ikramlık 10 kg bebek kurabiyesi ve 5 kg çikolata.
Bebek için dua okutacağım deyin 10 kg pirinç 5-6 kg kuşbaşı et alsın, bebeğin ve sizin duada giyeceğiniz kıyafetlerde yine babaanneden, kolay değil babaanne oluyor, elini taşın altına koyacak aynen de verin bu listeyi :)))

Bizim adetlere göre de her şeyi erkek tarafı yapar.Bizimkilerden bekleyeceğinize kendi üzerinize düşeni yapın torun sizin de torununuz derdim.

Hamdolsun anası babası var .herşeyimi karşılayabiliriz kimseden beklentim yok sendende olduğu gibi derdim

Sende o anlatirken aninda boz he he cok guzel gugun yaptin altinlari alip kactin desene. Boylesine boylesi lazim. Daha da canini sikacak olursa sen de onun gibi at kendini yerlere yeter artik hamile halimle beni delirte ekmisin diye ayni onun yaptigini yap. Sonra da nefes alamiyorum diye ortaligi ayaga akldir. Iyoce cosup abartmis kadin. Hic anlatmaya calisma.

Ay ben yazacaktim sizin liste super olmus. Konu sahibi bu liste kaynananin cenesini sonsuza dek her konuda kapatir. Bir daha da kiz tarafi lafini acamaz.

Laf arasında "Biz de babaanne çeyrek değil de tam altın takar çeyrek takması laf olur bizim orada bir de bebek arabasını alır, ha bu arada sen ne zaman alabilirsin doğum çok yaklaşmadan al da bi temizleriz." derdim.

Hepinize cok cok teşekkür ederim. Tüm fikirler icin sagolun. Okkalı bi listeyle cevap verecegim. Ben de onun yaptıgı gibi herseye kendimi krizlere sokmayı düşünüyorum ki tek delinin kendi olmadığını anlasın artık. Normalde zaten kendi adetlerine bakılırsa bilezik var. Çeyrekle sıyrılacak uyanık. Dedigim gibi onu rencide etmem gerekiyor ki sussun. Zaten ailesindeki kadınlar böyle hinlik konularda süper zeka. İlla bi yol bulup kenara cekiliyor. Onlar yüzünden boşanmayı bile düşündüm zamanında. Ama ciğersiz insanlar değmez onları sevindirmeye. Bi daha laf acarsa hırsız gibi caldıgı altınları yerine koymasını söyleyeceğim. Teşekkür ediyorum

önemli olan çocuğunuzun sağ salim dogması. Beşik meşik hepsi hikaye canınızı gereksiz şeyler için hiç sıkmayın . hamileliğinizin keyfini çıkarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…