ben bu kaynanaya nasıl cevap veririm???

Abovvvv Ne laflar bunlar yahu nasıl aklınıza geliyor, tam laf ebesiymişsiniz. İlk defa duyduğum cümleler var şaştım kaldım ekran başında
Kadın bunlardan birini bile duysa inme iner yahu.

Konu sahibi arkadaş eski konularını çok hatırlamıyorum ama sen o kayınvalide ile mesafeni yine koru. Git gel yine asgari vazifelerini yap ama çok durma. O konu açıp laf soktukça değiştir konuyu, kibarca geçiştir, gerekirse şakaya vurup laf dokundur. Susup umursamamak en güzeli tabi ki ama bence senin durumunda fazla susarsan kendini yıpratacaksın.

kuzey guneydeki simay geldi aklima bu yazidan sonra

bu kiz susuyor suclu oluyor, baska bir konudaki kiz cevap veriyor suclu oluyor..en iyisi boyle iki yuzlu olmak gerekiyor galiba :26:

aman Ya Rabbim,ne cevherler varmış sizde,k.valideniz çok şanslı ..bu cümleler nereden aklınıza geldi,hepsi birbirinden manidar ..bi kaçını aklımda tutucam.

O zaman sen de eşin yokken kaynanın önünde susma, Ver cevaplarını. Ama eşinin yannda da annesini ona kötüleme. Bana bugün şunu dedi bunu dedi diye. Söyleyeceklerini direk kaynana söyle, eşine de zor olacak ama onun annesini sevdiğini saydığnı falan söylersin, eşinle beraberken kaynana karş sus. Yani politik ol o madem politik sen daha politik ol.

Ben bekarım ama bu kaynanatörlere karşı en iyi taktiğin bu olduğunu düşünüyorum. Önce kocayı yanına çekmek, onun annesine ne kadar hürmetli olduğunu göstermek, erkekler annelerine çok düşkün olurlar, laf söyletmezler ama kaynanatöre de dişini çaktırmadan göstermek :))

Yine laf sokarsa tamam geliriz, hergün geliriz ama çok muhabbet tez ayrlk getir. Beraber yaşarken biliyorsun ne olduğunu, böyle ayrı olalım tatlı olalım falan dersin. Daha üstüne geliyorsa unuttun mu bizi boşatıyordun falan dersin...

Orskiran o laflar kavgada bile söylenmez be canm. Anaaam onlar ne hepsi ateşten bir ok adamı deler geçer. Ben de çok laf sokarım ama o kadarını diyemem. Hakketen kadına felç iner vallahi ayrca bu laflara karşlk ne duyacağı da mechul. Direkt bağrış çağrış kavga çıkar. Kadn cıngar çıkarır, hastalanr, debelenir falan. Aman konu sahibi sen bu lafları deme sakn. :)) Küçük oyunlarla, geçiştirmelerle halledilebilecek bir sorun aslında seninki.

Son düzenleme:
bedduanin manasi bildigimiz bela okumak oluyor tatlim..

Onun için demedim de...

Hani bir "Allah belanı ..." demek var.

Bir de "İnşallah bir gün sen de kızından aynısını görürsün" gibi sözler var.
Kaynana olunca,bu yolla sitem filan etmiştir belki dedim.

canım gelin kaynana ilişkisinde çok yeniyim. ama bazı insanlara ne söylersen söyle susturamazsın. üstelik lafı alır lastik gibi uzatır uzatır polemikleştirir. sen sana doğrudan bir hakaret olmadıktan sonra, bence susmaya devam et. ne iyi, ne kötü söyleme sadece sus. susmanın hep onaylamak olmadığını herkes bilir. susmak bazen ben seni ciddiye almıyorum demektir. susmak senin seviyene inemem demektir. bu yöntemi uyguladığım bazı insanlar var, bir süre sonra vaz geçtiler :) o konuştukça su içme bahanesine kalk mutfağa git, çay servisi yap, televizyona bak. ağzını bile açma. ama kalkıp doğrudan sana laf ederse, bak ima ya da kinaye demiyorum. o zaman çok rica ediyorum, sizi ziyarete geldik, gereksiz cümlelerle keyfimizi kaçırmayalım de ve yine sus. susmak asilliktir

kisa bir hikayeyi alinti ile paylasmak istedim.sorunuza cevap olabilecegini dusunuyorum..

Samuray'ın Bilgeliği

Bir zamanlar, Uzakdoğu'da büyük bir savaşçı yaşardı. Artık yaşlanan bu samuray, vaktini gençlere manevi dersler vererek geçiriyordu. İlerlemiş yaşına rağmen, insanlar onu kimsenin mağlup edemediğine inanıyordu...

Bir gün, yaşlı samurayın kasabasına, vicdansızlığıyla tanınan bir savaşçı geldi. Adam, rakibini kışkırtma teknikleriyle tanınıyordu. Değişmez şekilde, kışkırttığı ve kızdırdığı rakibine ilk hareketi yaptırır, sonra da en küçük bir hatayı affetmeden adeta bir rüzgar hızıyla karşı hücuma geçerek, mücadeleyi kazanırdı. Bu genç ve sabırsız savaşçı, hiç kimseye yenilmemişti. Samurayın adını duyarak buraya gelmişti ve onu da yenerek şöhretini büyütmeyi amaçlıyordu. Bütün öğrencileri böyle bir müsabakaya karşı çıktıysa da, yaşlı savaşçı onun kavga davetini kabul etti.

Herkes, kasaba meydanında toplandı. Genç savaşçı rakibine hakaretler yağdırmaya başladı. Ona doğru taşlar attı, yüzüne tükürdü, akla gelebilecek her türlü aşağılamada bulundu. Yaşlı savaşçının, atalarına bile dil uzattı. Onu kızdırıp ilk hareketi yaptırmak için, saatlerce uğraştı. Fakat, yaşlı adam hep sessiz ve hareketsiz kaldı.

İkindiye geldiğinde durum değişmişti. Artık yorgun düşmüş, kibri kırılmış aceleci savaşçı, dayanamayıp müsabaka meydanını terk etti. Öğrencileri, hocalarının bu kadar hakarete karşı tek kelime etmemesiyle hayal kırıklığına uğramışlardı. Dayanamayıp sordular:

"Böylesi bir aşağılamaya nasıl dayanabildiniz? Neden kaybedeceğinizi bilseniz de kılıcınızı kullanmadınız? Onun yerine, hepimizi utandırarak korkaklığı seçtiniz?

"Yaşlı samuray sükunetle şöyle dedi:

"Birisi size bir hediye getirse ve siz de kabul etmezseniz, o hediye kime ait olur?",

"Hediyeyi vermeye çalışana" diye cevap verdi öğrencilerden birisi.

"Aynı şey kıskançlık, öfke ve hakaretler için de geçerlidir" diyerek, son noktayı koydu samuray.

"Eğer kabul edilmezlerse, onlar taşıyana ait olmaya devam ederler."

Onun için demedim de...

Hani bir "Allah belanı ..." demek var.

Bir de "İnşallah bir gün sen de kızından aynısını görürsün" gibi sözler var.
Kaynana olunca,bu yolla sitem filan etmiştir belki dedim.

İkisi de çok çirkin bence, art niyetle söylenmiş şeyler, küçücük çocuğu kendi sorunlarına alet edip onun üzerinden konuşmaya kimsenin hakkı yok. Küçücük bir çocuk için babaannesi sağlıkla büyüsün, hayırlı bir evlat olsun demesi lazım herkes gibi. Büyüsün aynısını sana yapsın demek iyi temenniden uzak art niyetli bir yaklaşım. Sırf gelini acı çeksin diye torununun hayırsız bir insan olmasını istiyor, kendi egosu için...

yani canım görüşmüyorsam bir nedeni var..ben daha onun yaptıklarından bahsetmek istemiyorum...o kadar kötü ruhlu bir kadın ki size anlatamam...ben şimdi desem sen bunları bunları söyledin iyice kavga cıkacak...ve kadın inkar eder..yalan yere yemin eden birisi ...beni haksız yerıne düşürür oğlunun yanında demiyor cünkü..evime geldi bağırdı çağırdı bir keresinde lohusaydım ozaman..eşim aramış bunu anne ne oldu sesler dışarı geliyor kavga mı ediyorsunuz diye buda hayır dedi kapattı...bana demiyorda oğlum aradı böyle sordu diye..ben daha sonradan öğrendim...şimdiye kadar hep sustum artık susmak istemıyorum...bugun birşeyler söylerse cevabını alacak...bize gelmiyorsunuz diyor...kendiside hiç gelmiyor aramıyor sormuyor...kzıım ateşlendi havale gecirecekti...hastaneye elalemle geldi..daha sonra hiç evime adım atmadı ne aradı ne sordu nasıl oldu diye...bende akşam bunları yüzüne vurucam...

Nasıl bir beddua bu acaba ?

Bildiğimiz bela okumak değildir herhalde ?

kendi cok zorluklar cekmiş..ailesinden yüzü gülemiş...kocası ölmüş...başına türlü işler gelmiş..kızları olmadık işler açmış başına...bana diyor ki inşallah senin kızının kaderide benimkisi gibi olur....tövbe yarabbim bu kadar iğrenç bir kadın..içinde zerre torun sevgisi yok...kızım cok akıllı şunları yapıyor diyorum bi sende mi cocuk var diyor..ona bile izin vermiyor cocugumu övmeme...tabi bunları başbaşayken yapıyor..

ayy canım hiçç güleceğim yoktu Allah senden de razı olsun..bu söylediklerini ezberliyeceğim ben bunları oğlunun yanında söylemicem başbaşayken o bana laf atarsa tek tek cevabını alacak...benim kaynananın hakkından gelirsen sen gelirsin...kız ne laflar var öle sende

Madem bu denli kahroluyorsunuz gitmeyin ! Zannediyrmusunuz ki geçmiştekileri konuşunca her şey güllük gülistanlık olucak zaten geçim ehli olmayan biri var karşınızda .Nasıl mutluysanız öyle yapın ama lütfen mübarek günde kalpte kırmayın ,kırılmayında .Allah layığını versin deyin geçin .

öyle olmuyor işte ben gitmesem eşimle problem yaşarım niye gitmiyorsun vs. başım ağrır ...

neden susuyorsunki kaynanaın karşısında..hayır yani süt dökmüş kedi durumuda nedir ?

sana kavga et tartış demiyorum ama tatlı dilinle acı acı sok lafı...nerden ne geldiğini anlayamasın..onun jeton düştüğünde siz çoktan eve varmış olursunuz

Kesinlikle susmamalisin.

Saygidan sustugun zaman insanlar bunu anlamaz ve egolarini senin uzerinde tatmin etmeye kalkarlar.

Sakin sakin cevabini vermelisin.

amin canım amin..bu kadın islah olmaz

kızlar yaklaşık 1 saat sonra gidicez...ay şimdiden stresi bastı..duşa giricem süslenip püslenicem çatlasın patlasın cadı kaynana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…